ЯНУАРКИТЕ щастливи, гушкат своите бебчета пухкави, красиви

• 19 000
  • 307
  •   1
Отговори
# 120
Честита ни нова темичка и от мен!

Тия дни се извървяха сума гости у нас и нямах време да се включа да досаждам.
Резултата е: недоспиване, преумора и... драстично намаляла кърма.

Копривке, гледам и ти се оплакваш, че ти е намаляла кърмата. При нас има случай, когато просто не му се яде много и просто си яде по 60-70 гр. и си заспива като пън. А на следващия ден хапва по около 120-140 гр. на едно ядене. Но тия дни проблема е, че просто нямам кърма от преумора и изнервяне. Пих чайове, жито, овесени ядки (аз и без това винаги това закусвам), орехи и нищо. Горкото дете все плаче и търси да яде. Днес сигурно 4-5 часа ми е висял на гърдите, но аз съм упорита. Вчера да си призная, като трябваще да ни идват поредните гости, го нахраних с АМ. Просто нямаше как да ми седи цяла вечер на гърдите. Не мисля да се тормозя, че един път е ял АМ.

Lang, записвам се и аз в Младостката агитка. Паркчето около Патиланци хич не е лошо за разходки.
И аз съм в отбора. Точно до Патиланци съм и без това и хич не е лошо паркчето.

Аз да си призная си пия и кафенце по малко и биричка (но основно безалкохолна) и хич никак не му се отразява на малкия.

мацки, как се справяте нощом с кърменето и по-точно като рукне тази ми ти кърма...
със сутиени с подложки ли спите, що ли.....
събуждам се като изкъпана

Аз си спя със бюстие от тези безшевните, че най не ме стяга и с подплънки за кърмачки. Всъщност аз нон-стоп си ходя така, че като се съблека и понякога става страшно.

# 121
  • София
Кукуууу, познайте кой си е вече в къщи Simple Smile
Днес ни изписаха. Бебокът засега е мечта - яде...през 4 часа. Ама как яде...питайте гърдите ми как се чувстват. Вече 4-ти ден сме само на кърма и в болницата ни похвалиха.
Иначе секциото...мина за миг. Родих с епидурална упойка и райски газ hahaha Някаква нова технология. Веднага след операцията бях напълно подвижна, в съзнание, без каквито и да е странични ефекти. Възстановявам се добре. Зашили са ме с козметичен шев, който не личи, но...Днес при поредното махане на превръзката се оказа, че съм получила възпаление не на операцията, а на кожата от лейкопласта. Уж беше противоалергичен.
Бате много се радва на бебето, не пуска външни хора при него, пази му тишина...само дето не дава да го кърмя. Да видим как ще мине първата нощ
Искам благодаря на всички вас, които ми  честитиха лично и с смс.. kiss.Много ми липсвахте всички...
Сега гледаме Франклин и Бебето...и трябва да ставам, а като приспя народа да прочета какво сте обсъждали и да кача малко снимки Simple Smile

# 122
Доникаааа, добре завърнала се – липсваше ни  Hug. Чакаме снимки сега

Доня, аз май му хванах цаката на кърмата – сън на почивки между храненията доклокото ми позволиха коликите и мноооого течности – днес съм изпила поне 3 литра вода и освен това супи, мляко и т.н и сега гърдите ми изглеждат доста по-пълни

Спя със сутиен и подплънки

Мацки, да ви питам, за коликите – колко често ви реват децата? От нощес насам моя рева 3 пъти между храненията по 3 часа и задължително когато реве плюе по малко /не е повръщане на фонтан, просто плюе мляко което е изял/ Накрая се чудя остава ли му мляко в стомахчето. Утре ще звъня на педиатърката да питам това аджеба колики ли са или ни има нещо друго, че адски се притесних с това плюене.
Иначе и ние се уредихме с обрив – червени пъпчици с бяло връхче по личицето, вратлето и деколтето.
Ето, оплаках се и ми олекна малко.

Хубава вечер от мен, надявам се поне тази нощ да поспим малко   bouquet

# 123
Доника, хайде добре дошла отново в отбора!   bouquet Много се радвам, че всичко при вас върви добре. Дано все така да е.

Espa, моят ревеше по цял ден от колики. Сега слава богу му поминаха. И той плюе понякога от рев.

И на нас онзи ден тръгнаха да ни излизат от тия пъпчици. Намазах ги 2 пъти с Бочко и сега нищо му няма. Още след първото мазане му се бяха успокоили. Ама те изведнъж се появиха и то 3-4 пъпчици около носа и устата. Незнам от какво така.

# 124
  • софия
sisi_8227 ти от кой квартал си?Аз живея в Надежда 1.

За раждането-беше кратко,но болеше.Отидох в болницата към 7.30-8ч с 4,5-5см. разкритие.Докато оформят документите и ми направят клизмата стана 8.30ч.Настаниха ме в предродилна зала и ми включиха система за да ме налеят преди упойката ,която си поисках,но нямаше време за нея.В 9ч. вече бях с пълно разкритие и в 9.05ч. бебка беше родена.
Не знам заради липсата на упойка или заради приема на арника ,но този път възстановителния период беше направо приказка.

За сега се кърмим,но ще разбера да ли е успешно на 20тия ден когато сме на пробно мерене.След кърмене пробвам да се изцеждам на ръка ,но за сега без успех.събирам по няколко капки.От коя помпа сте най доволни-на Авент,Нук,Бертони?Чудя се коя да взема.

Доника честито пребиране в къщи!

# 125
Добро утро!
Хайде на кафето

Ох, момичета, направо ми се реве. smile3511 При цялото ми желание да не давам добавки - то кърмата ми вчера вечерта тотално беше спряла. Горкото ми момче 1 час се мъчи да изкара нещо и накрая 10-20 гр. И се сърди, и реве. И накрая се принудих да му дам АМ. Еми няма начин. Как да го оставиш гладен. Така че формулата - "слагай често на гърда" при нас не работи. Еми той през няма и 1 час е на гърда и...  нищо. И аз започвам да се чудя как хората с години кърмят, а аз - няма и 2 месеца.  smile3516
И аз взех да се чудя каква помпа да си взема, че уж да стимулирам.  newsm12
Копривке, ти нали си взе на Медела някаква. Кажи коя и има ли ефект.
Вече се отчайвам. Вода и течности пия по 5 л на ден (аз по принцип си пия много вода) . Лактогонни чайове пия. Хапвам всички възможни храни за кърма и нищо. newsm45

Таза сутрин като се наспах, гърдите ми са понапълнени. Ама как нон-стоп да спя с този дзвер, че да имам кърма?
Ох, много се оплаквам ама като знам, че само вие ще ме разберете...

Все пак хубав ден желая на всички!

# 126
Добро утро!

Хм... нямате кърма... ще дойде, мацки... И аз нямах до вчера кой знае колко.. Ама днес болииииии и са твърдииии... и пак се почна сагата с компресите.. Тоя дребния 3 дни ми вися на циците по цял ден и си изработи сега повече манджа, отколкото може да изяде... Rolling Eyes Спя без сутиен - не ми тече през нощта. Потича малко преди хранене, и то в малки количества..

Помпата е Медела! Знам, че не съм Копривата ама.. Wink От кърмаческия ми казаха, че те са най-доброто на пазара, занимавали се само с това и са царе. Казвала ми го е и една позната, която е пробвала що чудо помпи... и за нея най-доброто е Медела... аз затова си я взех де.. нямам оплаквания  Peace Е, на ръка след помпата винаги изцеждам още, но пък ръцете нямат батерии  Rolling Eyes

Доника, добре дошла!  Hug

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 08:26 от Smiling_Sisi

# 127
добро утро момичета
аз преди  малко бях на преглед и сам с 2 см разкритие утре ме приемат и ще предизжикат раждане ако до тогава не трагне но аз искам друго да же питам- сега като се прибрахме в кищи видях че кървя леко дали е от прегледа или нещо друго

# 128
Сиси, сигурно са ти направили отлепване на мехура. Така се предизвиква раждане, но е доста болезнена манипулация. И аз прокървих след нея и тапата ми започна да пада.
А ти преносваш ли? Защо трябва да те индуцират? Аз съм много против индукциите, но това май вече всички го знаят. Едно, че правят нещата много болезнени за майката, а също и бебето се травмира. Аз лично "преносих" девет дни и не ме индуцираха по мое настояване. Това ми коства много нерви и безсънни нощи, но важното беше, че бебчо си тръгна сам и се роди без никакви белези за преносване - нито дълги нокти, нито беше набръчкан, даже напротив - беше бяло-розов и пухкав (и сега си е такъв  Heart Eyes ). Пробвай секс - често и по много, важно е да стигнеш го оргазъм, клякай и ходи по стълби. Аз в болницата качвах и слизах по стълби по 10 пъти на ден от първия до шестия етаж. Отделно в часа за свиждане се разхождахме по два часа на въздух. Пиех и чай от малинови листа и танцувах кючек по коридорите на болницата (помага да се намести бебето).
Може да звучи малко откачено или пък прекалено, но аз вярвам, че раждането е много специален момент за майката и бебето и лекарите не бива да се месят, когато не е абсолютно необходимо. При мен нещата не се развиха, както аз желаех и то именно заради лекарите. Бебето и аз се чувствахме добре, имах 8 см разкритие, бях готова за раждането, но лекарката ми се уплаши от размерите ни - той малък исполин, а аз макар и наддала 20 кг, все още твърде фина за такова бебе. Все още си поплаквам като си помисля, че можех да го родя нормално, сякаш някой ме ограби, не само мен, а и сина ми. И единствено мисълта, че се преборих да остане в коремчето ми докато той самият се почувства готов да излезе, ми дава някаква утеха. Първият ми лекар искаше да го извади на пети януари, а той се роди на двайсет и втори, т.е. успях да се преборя за още две седмици и половина!

# 129
  • София
Мили мами, включвам се в темичката ви с идеята да помогна на някоя мама, на която бебчето й го мъчат колики.
Имам една неразпечатвана опаковка ИНФАКОЛ, която бях купила за всеки случай, но не се наложи да я използваме. Ако някоя мама има нужда- продавам я, като към нея давам подарък от половин пакет подплънки за кърмачки и серум за корем и стрии на Мустела, който ми остана (използвана е половината опаковка).
Ако някоя мама има интерес- нека ми пише на лични, аз съм в Красна поляна, но имам и човек всеки ден в центъра- Мадрид и на жълтите павета.

# 130
зозима преносвам вече една седмица и док каза че е по добре да не чакаме повече и аз искам само да си трагне но в сащото време ме е и страх знам ли кое е по добре за беба

# 131
Ей, Сиси  Hug Кървенето може и да е предизвикано от прегледа за разкритие, да. Но трябва да е мъничко, ако не ти се струва малко звънни си на док да питаш  Peace И успех и късмет, мила, то ти остана май само  Praynig  Peace

# 132
Сиси, аз кървих един ден и една нощ след такъв преглед, за който дори не ме информираха преди това  #2gunfire Но това е друга тема...
Пробвай нещата, които съм ти написала и наблегни на секса  Wink По принцип в Тина Киркова чакат до 10-тия ден, но знам за случаи, когато са чакали доста повече. Ако тоновете на бебето са добри и я усещаш, че е жизнена можеш да се консултираш с лекаря да те приеме в болницата за наблюдение и да те изчака още 3 дни. Моята уговорка беше такава. Все пак си помисли, че терминът може да е объркан. Говори с него за рисковете при едното и другото. Макар че те казват, че рискове при индукция няма, нещата не са толкова розови. Но все пак наблюдаващият те лекар може да те посъветва най-добре, стига да иска  Wink

# 133
sisa2780, тъкмо се чудех вчера къде зачезна, реших че си се обебила.
Да ти кажа сестра ми е преносена 2 седмици, аз 10 дни, но едно време ражданията не са ги предизвиквали и ето на нас нищо ни няма и сме си се родили нормално и без особени белези на преносване. Ама тогава системи с окситоцин никой не е слагал. Не е имало избор на лекар, уговорки, плащания и пр. Поне за майка ми де. Така че не бой се. Потърпи още малко.

zozima, не се тормози толкова за секциото. Все пак помисли, че това може би е било по-добрия вариант за вас. Една приятелка така се беше запънала да ражда нормално, ама бебенцето не можело да излезе и едвам не се задушило. Накрая и нея я бяха срязали и едвам го спасили.

# 134
Сиси, а твоята помпа ръчна ли е или електрическа?

Общи условия

Активация на акаунт