Отговори
# 165
  • София
Националният финален тест ще се проведе без такса за участие.
Той ще съдържа въпроси от различни учебни предмети /без чужд език/.
В него могат да участват ученици, получили максимален брой точки от най-малко две от проведените състезания. Участниците, получили максимален брой точки на националния финален тест, ще бъдат наградени.

Моят син е с максимален брой точки от състезанието по математика. Ще видим какво ще направи на "Аз и буквите".

# 166
  • гр.София
 Я вижте какво видях във форума. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=378443.msg10443582#new Най-сетне разбрах коя е Василиса Умница.
 Вярно,че дЯцата ни са бъдещи все още тийнейджъри,ама...

# 167
  • Майничка
Blanc, Гицка й е фен още от "Гугулетата" по "Лека нощ деца". Беше много щастлива, когато намери книжките на една "Книгомания" и още си ги препрочита с кеф.
"Тина" също й харесва, въпреки че още е малко далеч от проблемите й.

Днес момата се върна с униформа (бях забравила, че давахме пари и за това) - сако без ревери в бордо, бежова риза, пепитена вратовръзка в розово-цикламена гама и сиво-бежова карирана пола. Не е лоша, като цяло, но полата е ПЛИСИРАНА!  #Cussing out
Мразя да гладя плисирани поли (и майка ми мрази, моите и на сестра ми ги гладеше татко, лека му пръст), а няма шанс да пробутам на благоверния това богоугодно занимание.
Та полата, очевидно, ще се облича само на големите празници, пък!

# 168
  • София и там където не се пуши
gargamela - даваш на химическо чистене и гладене. Иначе нали знаеш, предварително тропосване, пере се и тогава се глади и се разтропосва. Ама го обясних.   Joy Joy Joy

# 169
  • гр.София
Гаргамела, приказките за гугулетата ги подариха на третолака в един много подходящ момент(4-5 годишна възраст) и дълго време ни бяха любими.
 Но сега ме шашна връзката между форумката и ... Зная,че пише детски книги, ама не вървеше да изплескам в някоя тема-а ти какво си написала.( А много ми се е искало,понеже съм всеядна на книги. Че и любопитна.)

# 170
blanc, да ме беше питала, щях да ти кажа Joy А за любопитки като теб има и ЛС Wink Тази книжка за Тина, дали е много момичешка? Момчетата ще се впечатлят ли?

# 171
Третолачева вчера ми донесе подарък,още преди да се надигна от леглото. Heart Eyes Милата отделяла си парички за вазичка с изгуствени розички,изрисувала и украсила вътрешната ролка от тоалетна хартия ,и лепило се сетила да ми сложи.Е,как да не съм щастлива майка! Flutter

# 172
За вас не знам, но аз съм...  #Cussing out
Вчера учи до 23 часа, защото така и не се натута да учи през почивните дни, а днес в 21,45 открих, че не е започвал да учи по ЧО  ooooh!
Как крещях...  Close Само час преди това баща му му изнесе лекция по Скайпа как не трябва да ме ядосва, и че трябва да учи следобяд, а не вечерта когато го награбя...
Треперя от бяс...
На всички нормални хора- лека нощ, аз ще изпитвам Третолачев до среднощ...  Whistling

Щях да пиша за книгата на Василиса и нещо за униформите, но ще е когато успея да оправя мислите в главата си... Crazy

# 173
Дидк@, браво на девойката - страхотна изненада ти е спретнала  Heart Eyes

елиа, споко, не си сама  Peace Мойто чадо - не му ли вися на главата за всяко нещо - няма оправия  ooooh! Но май претръпнах вече - старая се да приемам нещата философски уж. Което не означава, че като ме изнерви, не разтрисам апартамента (а може би и блока  Embarassed) от крясъци. От време на време прехвърчава я учебник, я тетрадка във въздуха - това, когато изпуша много....Не е правилния метод определено, ама и аз душа нося...

# 174
Ох, ВечеПетя, думите ти са като балсам за ушите ми... Не съм сама в лудницата  Mr. Green
Преди много се възмущавах от това как крещеше бившата собственичка на нашия апартамент по дъщерите си/нашите живеят в съседния, та има добра чуваемост  Laughing/. Сега вече не се възмущавам, ама съседите сигурно не отчитат сериозен спад в крещенето... я аз кресвам, я двамата варвари се дракат за нещо и наддават писъци Crazy

# 175
Ох, ВечеПетя, думите ти са като балсам за ушите ми... Не съм сама в лудницата  Mr. Green
Преди много се възмущавах от това как крещеше бившата собственичка на нашия апартамент по дъщерите си/нашите живеят в съседния, та има добра чуваемост  Laughing/. Сега вече не се възмущавам, ама съседите сигурно не отчитат сериозен спад в крещенето... я аз кресвам, я двамата варвари се дракат за нещо и наддават писъци Crazy

Ъхъм, и ние сме на този хал  Crazy Не бой се, и това ще отмине - дано само оцелеем дотогава  Mr. Green

# 176
За сега и ние оцеляваме Joy
Да се оплача - вчера ми поиска обяснение защо да учел по ЧП - няма такава изумена физиономия като моята тогава.Хванах го, че не е учил, защото дойде да ме пита кой гръбен кош бил по-развит и ми дава примери.Стана ясно, че дори не е чел урока.
Да се похваля - вече чете за Хари Потър и му е интересно  newsm44

Видях одеве тема във форума - какви задължения имат 10г. момичета, което ме накара да формулирам задълженията на моето гардже:
§ оправяне на детската - леглата, хавлиите, дрехите, играчките
§ подреждане на масата
§ оправяне на бюрото - слагам го отделно от оправянето на стаята, защото там си е отделен свят Laughing
За друго не се сещам като задължение.При чистенето не ми помага изобщо - пречи ми по-скоро.Пращам го до аптеката или магазина.
Споделете, моля, да не се окаже, че нещо съм изостанала с добрите навици у дома!

# 177
  • София
Боби, правих табло с точки за тримата- тогава бяхме трима, още като беше на 5 години. не знам аз ли толкова мога да контролирам, но единственият резултат, освен първоначалния ентусиазъм, беше усиленото месете от страна на Дани на червените точки /в неговата колонка/ и на кафявите- в колонката на баща му.

# 178
Да разбирам ли, че е прехвърлял своите задължения в колонката на баща си, или си е присвоявал червени точки за заслуги  Joy
Не разбрах обаче какви са му точно задължениета на хитреца  Laughing!
Не, че едно 9-10 годишно хлапе може да има особен брой такива.Моя като задължения - освен домашните, има и естествено ученето и тренировките по плуване (т.е. знае, че е длъжен да прави това и то не зависи от неговата прищявка дали да се занимава.Не го насилвам за плуването, имам в предвид, че успехът му там не зависи от това дали го мързи или не и дали днес му се ходи на тренировка или му се гледа ТВ).
Нали е време да свикват с мисълта, че освен нещата, които го касаят пряко - като ученето, трябва да има задължения, които ще облекчат или подобрят някак живота и на останалите у дома...

# 179
Ксюто има следните задължения:
- зарежда миялнята (защото я е гнус я карам да прави това),
- прибира чистите съдове от миялнята по местата им (тук помага и малкото и са страшна гледка Simple Smile Малкия стои под чекмеджето с прибори, без да вижда какво става вътре, и ги мята там като баскетболни топки в коша  Laughing);
- мете и мие пода в кухнята (горе-долу през ден-два);
- простира;
- ходи до магазина от време навреме;
- грижи се за рибките.
Нейното задължение е и да си подрежда стаята, но тук търпя пълен провал Embarassed Нашата не разбирала  за какво е да си прибира дрехите в шкафа, на нея и така както са на пода и по мебелите (едва ли не и върху полилея) й е много удобно. Така че всеки път трябва да се карам с нея за да си подреди стаята Sad.

Общи условия

Активация на акаунт