Отговори
# 30
Леле, Хекси, дано бързо се възстановиш, мила. Бях пропуснала 2-3- странички и сега наваксвам- не мога да повярвам как е възможно толкова невървеж, направо ми изскочиха очите, като прочетох какво ви се е случило- дано оттук нататък всичко тръгне надобре. За маймунджилъците – нормално – явно нашите деца са с характери( дето вика мъжо - характер, ама лош), но какво да си го правим, наши са си, ще си ги гледаме. Ти гледай да се възстановиш, а пък ще се възпитаваме по-нататък.
Дани изведнъж спря да яде нощем от около 1 седмица- само че аз бях минала на кисело мляко ии от вечерта под възглавницата шишето – сам си го вземаше,  сега става да си играе и да пишка- като чуя „Пиш” и се изприщвам, ама нали се учим, та да не го обърквам, тичам с гърнето, после почва една игра, защото се е разсънил, или рев, ако не се е разсънил, ама ще мине, дано.
Кали мей, кога ти остава време за четене, вече завиждам- то сериалите ги преживявам, ама пък чак книжка, и то ходиш на работа.
 А за зъбите давайте след млякото вода да плакне устата заради опасността от кариеси.
Веси, да ви е честита придобивката и със здраве да си я ползвате
Ние махнахме бибата- изобщо доста нанагорнище му дойде на моя синковец този месец- след сериозен разговор с баба му, не го беше виждала 1 седмица след нова година- за това време отказахме приспиването на ръце и в общи линии памперса- е, не е да е научен, но в 90% вече е готов- става страшно, ако му е скучно и реши това да му е игричка- команда”пиш” и аз тичам- стига и до 20 пъти, накрая побеснявам, не го събувам и той се изпикава, но на 5-6 дни веднъж ме пробва.
Хекси, и ние не дъвче- само ако се заиграе- „ я да видим зъбките могат ли да дъвчат? И безброй от сорта, иначе се мъчи да гълта наведнъж, дави се и не става- и всичко от мързел
Веси, пробвай с баницата на Дюкан- не е лоша- почти като мързелива баница- беше с к. Мляко и извара, не беше никак лоша, а и палачинките са супер, от утре пак съм в редиците, че много се отпуснах пак.
За сиренето- без коментар, че ...давам му на Маджаров- ако и там има – е гати тебешира на 15 лв./кг.
Краси, честит ви ТВ- със здраве да си го ползвате.
А това го писах в рпедната тема- сакъм да не ме пропуснете- после видях, че е пусната нова:
На всички, които имат днес именници 0- да са им честити и много да ги радват. Аз уж се пробвах да чета, ама да не изпусна и този имен ден се отказах, а пък вие как смогвате да готвите ид а гледате сериали, направо се чудя и мая, аз не мога да прочета писанките тук, камо ли нещо друго, вече взех дас е чудя дали е от детето ми или нещо ми куца в организацията- че аз от 5 дни не бях чистила- тази вечер свеки го взе, че се развихрих- с Дани  ЦЦЦ- нищо не мога да пипна, а сега ще започвам да му готвя, че успешно заспахме.
А имахме гости за рождения ми ден - в петък го празнувахме, вчера си ги изпратихме- беше супер, ама си легнахме в 5,30ч.и още не знам къде се намирам, а аз не се ли наспя по-добре да не си ми пред очите. Хайде, ще скачам на манджата, че и супа ще му готвя, дано успея до 00, че мъжо тогава си идва от бач. Лека и спокойна нощ, най-вече спяща. Уф, ще видя и аз кога ще кача някоя снимка, че и вие да ни видите какви сме порасли, а багабонтския поглед в очите е особено красаноречив за моя синковец.

# 31
Краси, честита придобивка  Hug Да си го гледате със здраве!

За сиренето искам да кажа, че няма никаква гаранция за това, че като си дал 15 лв/кг ядеш истинско сирене и това е най-тъжното Sad В по-добрия случай вместо палмово масло слагат свинска мас  Sick Сещам се, че в часът на мама една от гостенките нарече хранително-вкусовата промишленост отровително-вкусова Sad В такива случаи почвам да се питам, на тези производители не би ли трябвало да им се оказва контрол и после си отговарям, че вероятно са си платили на когото трябва и от там действат безнаказано Sad
И по този повод почвам да се питам за всеки продукт ако е на нормална цена - какво му има, а ако е с висока - дали е това, което пише че трябва да бъде  ooooh! И изпадам в ситуация, че почти нищо не мога да купя - както Ани го е описала Sad

# 32
към "тебеширените" определено спада и обезмасленото прясно мляко /0.1 и 1.5 процента/ - на вид и на вкусссссс  Rolling Eyes не че пълномасленото е по-различно, ама поне са се постарали да го докарат - май-повечко тебешир са сипали  Mr. Green

Павлинче , много несериозно подхождаш към нещата - на компа не стоиш, сериали не гледаш, диета не пазиш  Rolling Eyes е бива ли такава работа  Naughty а иначе за колко килца се бориш?  Flutter

тази сутрин съм минус 1.5 - паднах под шейсетакааааа  Party

# 33
Весе, честито  Hug Да те черпим ли една торта по случая Wink

# 34
моля ви някой да пусне наново линк на статията за сиренцата  Praynig  Praynig, че този другия вече не се отваря и няма как да прочета  Tired 

иначе аз съм доволна от едно сирене - маджаров
само вакуумирано го продават и в разфасовки до около половин кило, че е доста скъпичко за сирене, с червен етикет и златисти букви
но пък за сметка на това е твърдо като камък дори и след като е киснало пет дни в чиста чешмяна вода без грам сол в нея и си има вкус на сирене отвсякъде

# 35
  • Севлиево
кокошчица аз си мисля, че не е нормално сиренето да си стои твърдо в чиста вода. Моето впечатление е от домашното. Например баба ми правеше такова и когато не сложа достатъчно сол в саламурата сиренето се размекваше. Направете си извода сами. Аз купувам от една севлиевска фирма сирене, направо от фирмения им магазин, защото ни е наблизо. То например също се размеква ако съм сложила недостатъчно сол.
Сега слушах и по новините споменаха за тебеширеното сирене.
Като ви чета за заспиването, та да ви кажа снощи съм чакала Дамян да се наиграе до 12 часа. Отидохме да спим уж, но онова реве та се къса като го сложа в леглото му. Тати замина да спи в другата стая и аз свалих дребното да видим кво ще прави. Обикаля, катери се, търси на баща си телефона на обичайното място и вече накрая напълно изтощен стои прав, ама не ще да легне. Започна да мига на парцали, но не се дава. Вече накрая със съвсем изтощени батерии го сложих да спи.  ooooh!
Трудното заспиване при нас е от неизразходена енергия. Тича по стаите, но явно не е достатъчно. Като излезем навън тича като отвързан, където му видят очите. Чакам с нетърпение лятото, че да щурее на воля.

# 36
  • Асеновград
Аз взимам сирене на Бор Чвор, много ми харесва на вкус,друг е въпроса какво има в него  Confused явно за всичко трябва да се питаме и да не сме сигурни  Sad иначе сиренето омеква във вода и изглежда доста истинско  Rolling Eyes

# 37
  • Варна
Добро утро....тази нощ от 1 нататък ставаме през час с рев. Направо откачих към 5....едва гледам и ми е крив света...Малкия дявол сега ще си отспи до 11, дето се вика своето ще си го вземе, ама майка му...Нищо,пак по - добре да спи сега отколкото да ми се криви сънен и недоспал.
Павлинка, вие защо не си купувате от Еленското сирене? Преди 2 години празнувахме Нова година някъде там - в едно от селцата - Костел. Момичето, което организира всичко има баба там и познава добре района. Беше уредила за всички по 1 парче вакуумирано сирене от някаква мандра там. Беше невероятно. Не помня да съм яла по-хубаво сирене. До колкото разбрах за износ го правели, но местните си купували от там....
Честно да ви кажа, забравила съм какво е да ядеш с удоволствие. От години ям, за да съществувам някак. Нито месо, нито зеленчуци и плодове, млечни...нищо не ми е вкусно. Всичко е с изкуствен вкус....Направо ми се реве за една краставица и един домат - истински...
Кокич, изрових линка в хисторито в браузъра, но не се отваря. Явно са променили мястото на статиято по сървърите или са я свалили...

редактирам, за да кажа, че успях да извадя статията за сиренето от кеша на компютъра, но линк не се отваря. Записала съм я в един .doc файл, някой ако иска да чете на ми кажа да му я пратя по скайп, е-майл или друго  Wink

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 10:29 от Поспаланка

# 38
  • морето и сините вълни :)
Добро утро
Карси честита придобивка  bouquet  bouquet  bouquet

Ние още сме със сопол,вчера му правих йодна решетка таз вечер пак та да видим.Довечера сме на лекар все пак да му видят гърлото че да не слезе по надолу Praynig
Лек ден от мен  bouquet

# 39
Доци, защо слагаш сол във водата, като изкисваш сиренето  newsm78 нали целта е да се обезсоли  newsm78 че то иначе защо да се изкисва  newsm78

Елс, защо се подиграваш на дебелите и диетуващи хора бре  Mr. Green ааа, не е възпитано 'начи  Naughty

последно за детенце купувах козе сирене на Маджаров - язък за парите, да си бях купила поне такова от 4 лв., щом са едни и същи  hahaha

АНИ, слагай капки от клеева през час  и определено ще се чувства добре Влади  Peace Що е то йодна решетка  newsm78

# 40
  • Севлиево
Ами аз купувам 1кг сирене и за да се запази го слагам в саламура. Иначе на дребния вече не изкисвам и без това сиренето не е много солено. Саламурата ми също не е с прекалено много сол. И то по принцип като изкисвах в началото слагах една малка бучка колкото да има за един ден, защото както казах преди това се разлигавя сиренето, ако стои повече.

# 41
 Hug
Привет на всички
От цяла вечност не съм влизала във форума
Сега ще се върна назад да почета малко, за да вляза в час.

# 42
Привет!

И аз искам да знам за йодната решетка, че сополите при Даниел са константа направо.

Тези статии за сиренето ме сринаха - аз и Дани ядем сирене с всичко, дано Елена-та и Лактеа, дето ги купуваме да не са тебеширени, с палмово масло и какви ли не още боклуци!!!!!!! То е ясно, че ще се връщаме на село да си живеем,  в къща с двор, че да си гледаме крава, прасенце и кокошки - и без това в големите градове вече си е отврат, сега остава да взема ноу-хау-то  от баба как се прави домашно сирене и ще предприема мерки за връщане към природата.

Веси, сол в саламурата май се слага, за да не се разкапва сиренето, иначе и аз само вода, че много солено го правят, пфу!

# 43
За статията за сиренето - наистина я няма, но гугъл пази кеширан вариант. Това е! А това е едно интервю от същия брой.
Аз не, че съм окъсала за сирене - родителите ми имат доста животни и правят, но когато нямам купувам, а и въпросът е принципен  Peace
Весе, не се подигравам  Hug Само ти тествам волята Wink
Тик_так, добре завърнала се  Hug Как е малкия бонбон?

# 44
  • ВИДИН, 10 км след края на света
какво е това масово купуване на телевизори бре  Crazy
аз съм се убедила, че каквото и да си купиш, все ще си недоволен, все ще има нещо по-хубаво и след 10 дни ще му падне цената и ще си изядеш потника от яд  hahaha
затова лятото -  след кратко бегло допитване до познати и непознати за отзиви, малко ровене у нета за инфо, се натоварихме у аутото и айде, за колкото пари иамме, за толкова. взехме един хамбАр 32" и така... сега няма да ви казвам, че за тая цена може да го вземем същия, но 42" като видях  #Cussing out ама няма начин. иначе още 8 месеца трябваше да гледам малкия тв в кухнята  Crossing Arms
а за цифровизацията до 2 години мнооого се съмнявам, а дано, тогава веднага си купувам full hd  Flutter
мен по ми е кофти, че излъчват във формат 4:3 и всички са ми ниски и дебели  Mr. Green

сирене взимаме само на Елена, харесва ми на вкус и консистенция, а какво има вътре е божа работа  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт