108 DE или голямото дебнене на самолетни билети и почивки

• 11 407
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
Какво ще рече "Годен за училище"?

# 166
Гарге, честито - лека и безпроблемна бременност.

# 167
  • Germany

Ами има изисквания за да започнеш училище - най-малкото да говориш правилно, да чуваш и виждаш, да броиш, да си пишеш името, да знаеш къде живееш, да разбираш като ти се говори, да можеш да седиш поне 15мин. на стол и да отговаряш на задавани въппоси, да решаваш задачите за предучилищна, да можеш да бягаш, тичаш, скачаш, катериш - и разни други нещица
Тук този преглед е задължителен за абсолютно всяко дете преди Първи клас  Peace

# 168

Ами има изисквания за да започнеш училище - най-малкото да говориш правилно, да чуваш и виждаш, да броиш, да си пишеш името, да знаеш къде живееш, да разбираш като ти се говори, да можеш да седиш поне 15мин. на стол и да отговаряш на задавани въппоси, да решаваш задачите за предучилищна, да можеш да бягаш, тичаш, скачаш, катериш - и разни други нещица
При нас решаваха тестове, искаха да разкажеш история по картинка, да нарисуваш различни форми, проверяваха координацията и фината моторика. На Лени му куца още фината моторика, иначе откъм интелигентност го докарва дори по-напред от сестра си на същата възраст. Whistling

# 169
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
лека бременност на Гаргата Hug

# 170
  • Germany

При нас решаваха тестове, искаха да разкажеш история по картинка, да нарисуваш различни форми, проверяваха координацията и фината моторика. На Лени му куца още фината моторика, иначе откъм интелигентност го докарва дори по-напред от сестра си на същата възраст. Whistling

Да де, то и при нас същото - логическите задачки за форшуле Peace
Моето детИ толкоз грозно рисува, няма такива грозни човечета ви казвам, ама кво да правя = така ги вижда нещата  Whistling Аз себе си като знам колко съм зле в рисуването и пеенето  ooooh!  ooooh!

# 171
Бискарке, ти пак ли си в Софето? Явно и ти го караш отпускарско, както Мата.
[/quote]

Пак, пак, но за съжаление го карам всякак другояче, но не и отпускарско. Работно ми е , ама нейсе. Чакам да стане края на февруари, да отида на едни ски.

Тука има страхотно слънце, и времето е полу пролетно.

# 172
Аз пък бях останала с впечатление, че само 5-годишните минават такива тестове, а 6 -годишните са си по закон шулпфлихтиг. Пак научих нещо Simple Smile

Гарге, лека и безаварийна да е Hug

# 173
Аз водих Виктория на преглед. При нас прегледа се състоеше в следното: Първо за слуха беше с едни слушалки в които чуваше различни думички и трябваше да покаже предмета. Думите ставаха все по дълги и по тихи. Две не можа да ги каже, защото не ги знаеше. После с 3D очила трябваше да хване крилата на една муха- макет.  Simple Smile Караха я да рисува триъгълник, квадрат и кръг. Брои до 10, бяга и мисля че това беше. Какви са тези тестове?  newsm78
Мен повечето ме притесняват ваксините. Лятото й биха една и сега май мисля, че има още една.

# 174
  • Germany
При нас си беше много - броенето само веднъж го накараха, близо час и половина беше само задачки. И веднъж го накараха да скочи с 2 крака  Rolling Eyes И всяко дете индивидуално - в чакалнята една навалица  Whistling Whistling

# 175
Бибе, за нашата област не е ли ако навършва 6г до септември? Странно ми стана за Леа ..

Синя гарга, честито! Лека бременност!

# 176

Перла, по-добре пътувайте от Сф до Варна отколкото с кола до Виена и там тепърва да търсите начини за паркиране. Аз пътувам обикновено със спален(влак) в посока Източна Бг, когато кацам в Сф и този вариант все още добре ми понася. Цялата банда заемате цяло спално купе и така... Не знам дали си почитателка на този вариант.

Ама много дълго е това пътуване. Имаме само 9 дни отпуска и като пътуваме 2 дни май е по_добре да пътуваме с колата Confused
До Виена ще пътуваме около 4 часа.
От София до Варна също се пътува дълго с кола. Магистралата е много кратка, пътя е лош.
Оффффффффф.. ще го мислим пак.

Перла, ти си zнаеш но от София до Варна също има полети.

Да, но много скъпи Rolling Eyes

# 177
Перла, ако бях на твое място изобщо нямаше да го мъдрувам - летя директно от Виена за Варна. Парксервиз за 9 дни с трансфер до летището ти е 63 евро(може и по-евтини да има - де да знам), бензин - още толкова ги сметни пак ти излиза по-евтино от тия 300 и кусур евро, които ти искат БГ ЕЪР за полета Crazy.

# 178
  • Немция
Да попитам опитните майчета тук какви по-специални прегледи да очаквам в близко бъдеще покрай бременността. Аз съм в 14 г.с. , минах вече през Nackenfaltenmessung и Ersttrimesterscreening. Задава ли се скоро някакъв друг стандартен преглед? Знам, че от лекаря трябва да получа тази инфо, аз  обаче искам предварително да си знам урока. Wink А и тези месеци ми се наложи смяна на гинеколози- един питаш едно, друг друго... Crazy

Перле, ти си преценяваш за пътуването.
Пътуването до Виена е 4 часа, но после имате и чакане на летище и кой знае какви още неочаквани моменти на загуба на времето...
В спалното купе не губите ден, защото се пътува нощно време.
Аз уж съм свикнала вече с тези дълги пътуваници, ама някой път ми писва ужасно от багажи и часове, прекарани насам-натам.
Откъдето и да го погледнеш твоя вариант, все си отнема време.

Бискара, поне е по-приятно да се работи при хубаво време. Май дават сериозно затопляне в Бг тези дни.

# 179
Бибитке, между 17 и 20 г.с. има едно голямо изследване, където се разглеждат подробно всички органи на бебето, ръце, крака, броят му пръстите и ако не е срамежливо и искаш да знаеш какво е ти казват Wink

Общи условия

Активация на акаунт