108 DE или голямото дебнене на самолетни билети и почивки

• 11 454
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
Дано стане скоро, че сигурно никак не ви е лесно.

# 211
Алоха,
 Бибитке - точно фетална морфология или финната диагностика имах предвид.
На мен не са ми правили тест за диабет Sunglasses(гъзарка, ге?!) - изследваха стандарното урина всеки месец и кръв 3 или 4 пъти.
Единствено заради негативния резусфактор и предишните бременности ми източиха на 2 пъти малко повече кръв за изследване на антитела, но халал да им е.
Мануалните прегледи в края си бяха неприятни, ама мануалният след раждането ми беше 3 пъти по-неприятен Crazy.

А като сме на вълна доФтори - от каква възраст се прави годишен при мамолог - 30 г. навършени или 35г. бяха newsm78

Гледахте ли снощи Яух - репортажът за семейството, което изкара уикенд без ТВ, компютър, ПС етц. Жал ми стана - за първи път виждам къща, в която да няма книги Tired.

# 212
  • Германия
Да бе, вярно. Аз понеже все без звук гледам, наистина ли нямаше книги?
 Накрая пък се втрещих от случката с Югентамт и пфлеге-майката.

Сърфе, все да те питам, какво стана с решетките в градината на Симона?

# 213
  bouquet   servus!

Сърфи, ти що мислиш за мамолог? Ако нямаш основание за притеснение, според мене, не си го слагай това в главата    Hug   аз съм върло против "привремените мерки" в медицината    Crossing Arms   очаквам възражения    Flutter

А Феталната морфология си е важно нещо, Бибит    Hug

За другите неща, които обсъждате, нямам възможност да споделя мнение, но пък имам една ГОЛЯМА ЧУДЕНКА и ако помогнете с идеи...

Лили има РД на 01.03. и много серизоно и без резултатно /за сега/ мисля как и къде да организираме празника и с приятелките и. Имате ли съвети относно посрещане на РД на една 9 годишна мамина принцеса, момичета?

Слънчеви поздрави!

# 214
Гледахте ли снощи Яух - репортажът за семейството, което изкара уикенд без ТВ, компютър, ПС етц. Жал ми стана - за първи път виждам къща, в която да няма книги Tired.

Аз пък се разсмян на глас, когато показаха старите кадри, отпреди 30 години- онази мадама чак ревеше накрая Joy БаФ тоя телевизор, как ли няма да му зарева hahaha Ама и тия за 48 часа успяха да се поизложат.
Нашето дете, като беше на година и половина- две, събори телевизора, не беше нарочно, аз се заблехосах нещо, а то тръгнало да се катери по секцията, как не я утрепа ooooh! късмет. ТВ-то обаче нямаше толкова късмет и не проработи след падането. После докато се наканим да изберем нов, пък да го поръчаме, че и да го доставят мина повече от месец- на никой не му долипсва, но все пак имаше компютър и лаптоп у дома Wink Виж, ако ми вземат РС-то може и аз да прорева след седмица-две hahaha

Историята с пфлеге-майката наистина беше много тъжна, тия от югендамта наистина са зверове понякога.
Ами момиченцето с менингококовата инфекция и ампутираните крачета Sad уф много мъка има по тоя свят. Как се хващат тези менигококи (и други видове коки) по кръвен път ли става или ей така- от мръсни ръце примерно? Направо тръпки ме побиват как ей така от нищото може да хване пътя човек...

Диво цвете, възразявам Wink що така пък чак върло? То е същото като годишния преглед при зъбаря- или ходиш всяка година и като видят малка точица ти я оправят набързо, или чакаш да минат 3 безсънни от зъбобол нощи и тогава отиваш, но с риск да загубиш зъба. Кое е по-добрия вариант?. Със СиСките е същата работа, защото ако и там чакаш да усетиш сам някакво "основание" може да е вече късно Peace

# 215
Привет момичета-кокичета Grinning. Сьрдечно благодаря за пожеланията  bouquet
Като чета за какви контролни тестове става вьпрос преди училището ми се ще да почакам моята да стане поне на 10 години Joy

А за бременните изследвания на мен нищо особено не са ми правили още. До сега което беше по желание го отказах. Ще чакам феталната морфология и теста за гестациония диабет. Simple Smile

Единствено заради негативния резусфактор и предишните бременности ми източиха на 2 пъти малко повече кръв за изследване на антитела, но халал да им е.

Като видях това пак се сетих за моя абсурден случай-5 години в БГ живях с идеята че сьм с отриц. резус фактор. В три различни години, на три различни места, с два офиц. документа, последния заради бременност са все с един дебел минус. Да не говорим какви мьки бяха след раждането да си намеря анти Д гамаглобулина и колко струваше #2gunfire. И тук моля ви ми заявяват, че сьм ПЛЮС. Ами подскочих до тавана, докторката подскочи два пьти по-високо, а в лабораторията три пьти-показах им официален документ. Нови проби и нови контроли в др лаборатория на другия край на Германия. Две седмици не знаех каква сьм-плюс ли, минус ли Crazy. Сега сьм официално в ДЕ слаб плюс. newsm78
Много лошо, много Naughty

# 216
Здравейте. Аз като черна станция пак да се намеся.  Joy  hahaha
Аз съм за прегледите при мамолог. Мисля че до 30 години само е палпация, а след това и мамография. Аз също не ходя редовно на прегледи, но началото на декември усетих какво е страх. Стигнах и до операция. Така че, препоръчвам ви ако имате възможност поне един път в годината ходете на доктор.  Peace

# 217
Алоха  Sunglasses

Мен ме тръШна грип, zа товасамо телеграфно Ще пиШа.

Гарга, да ти е 4естита   bouquet

Сърфи, мамолог може би след 35, но не след 30, поне аz не съм ходила а скоро Ще навърШа 34  Sick

Мда, семейството при Яух вярно беШе zле  ooooh! Как може да нямат и една книга вкъЩи?  Shocked  Те всъЩност имаха само един пъzел и накрая иzнамериха някакви стари настолни игри.  Tired Аz беz ТВ мога. 4есто се слу4ва да не го вклю4вам с дни. Денем никога не го пускам, zаради детето, и ве4ерта съЩо пропускам 4есто, ако работя оЩе на путъра. Но беz интернет трудно бих иzдържала  Blush

Диво цвете, ако не искаШ какафония вкъЩи, можеШ да zаведеШ децата на кино. Не zнам МакДоналдс дали йм е интересно оЩе на таzи въzраст  newsm78  Или на кънки  Wink

# 218
Диво цвете, предполагам, че не искаш да празнувате в къщи, или? Те и без това на тази възраст стават трудни за домашно забавление. Огледай какви възможности има наблизо- Indoor-Spielplatz, Музей, зоологическа градина, ледена пързалка или нещо друго от сорта- повечето предлагат рожденни дни, плащаш по десетина евро на хлапе и си гледаш спокойствието. Може и на кино и след това ядене на торта или сладолед някъде.
Леа наскоро беше на рожден ден в един Indoor-Spielplatz, много беше впечатлена, цял следобяд са бесняли на воля, прибра се с изцедена до капка енергия Laughing

# 219
Вечерница, благодаря.
Да, ще удевомя детския, значи той ще трябва да ни праща на детски нефролог. В Бг го следяхме по едно време всеки месец, после ту на три, ту на шест - зависи от състоянието му.
Аз от вчера все за болести пиша, извинете ме. И сега продължавам, Боби сутринта се събуди с ужасно главоболие и повръщане в шест часа. В момента спи, но за съжаление, ще трябва да го събудя, защото трябва да тръкнем към лекаря. Дано е мигрената, а не някой вирус.

# 220
Аз пък се разсмян на глас, когато показаха старите кадри, отпреди 30 години- онази мадама чак ревеше накрая Joy

А не тези и аз се смях. Ама мноооого Crazy.
Честно лятото ТВто в къщи не беше пускано близо 3 месеца. Зимата работи, но след 20 ч. компютъра - след работа май изобщо не ми се пуска, но пък обичам да си разглеждам снимките на чавето на него. Ако ги извадя на хартия ще ми трябват няколко кашона за преместване Crazy.

Пепе, след 2 ч. дискусии решетката е поръчана. Остава да пристигне и да я сложат. Не пожелаха моята безплатна запечатана и налична, но си поръчаха същата от същия онлайн-магазин, от която е моята. Няма да ги разбера скоро немците май. Crazy Mr. Green

Диво цвете, за съжаление имам основания - баба и сестрата на майка са директно засегнати, следователно майка ходи на всеки 6 месеца, а за мен до сега беше само основен преглед при гиньо и собственоръчна профилактика, но след определена възраст трябвало и при специалист да минават такива булки като мен. Wink

# 221
  • UK
Аз ако съм без компютър и телевизор ще си редя пъзелите, всъщност би било супер, защото имам хиляда ненаредени, но все предпочитам да вися тук, пъзелстването е малко самотно забавление, а тук има поне някакъв полъх на общуване с хора. Използвам компютъра главно за да общувам с други хора, почти не седя да се ровя из Интернет, а игри и такива работи изобщо не са ми по вкуса, въпреки че от няколко дни по цял ден се занимавам с глупавото си животно във Фейсбук, скоро ще ми писне. Simple Smile И книги си имам, което е рядко срещано за студент на квартира, чета много, имам и други занимавки в къщи, изобщо - обичам да имам избор какво да правя, но реално все на компютъра вися. Simple Smile

И понеже аз никак не съм по темата за прегледите и изследванията ви, ще кажа само, че вие всички живеете в различни държави, честно. Simple Smile

# 222
  • Germany
Аз обожавам тишина, да си легна с една книжка и ту да си чета ту да дремя и такаааа до края на света  Laughing ОБАЧЕ това няма да ви казвам от кога не ми се е случвало  Whistling Аааа забравих и да е топло и да ме напича от някъде  Crazy Crazy Тогава ни ТВ, ни комп, ни И-нет ме интересува  Peace А мъжът ми например като се върне първата му работа е да пусне ТВ - много ме дразни  Tired

Аз също ще се обявя напреки на Дивото цвете - аз съм твърдо ЗА превенция и профилактика - ако не бях ходила редовно на гиньо много щях да си изпатя  Confused А иначе за гърдите ходя на 6м. и тя ми ги опипва и после с видеозон ги гледа - има една голяма табела закачена в чакалнята й - жени над 30г. профилактичен преглед на гърди и цитонамазка - препоръчително на всеки 6м  Peace Пък и така човек е по-спокоен - веднъж като се тръгне и после е лесно след 6м, а не да не си ходил 3-4 год. и те е страх да отидеш....

bouquet

# 223
Телевизия въобще не обичам, евентуално някой филм, но имаме в къщи домашно кино и просто няма смисъл. Даже не знам защо сме си пуснали телевизия, мъжа ми гледа много рядко новини, но то интернет доста замества и тази функция  Crazy Виж интернета е друго нещо, това ми е цялата комуникация със семейството, кой в Бг, кой в САЩ, кой в ДЕ Crazy Трудно става без нет.

П.П. С две ръце за профилактиката съм!

# 224
Аз се появявам от дъжд на вятър, ама ще ме извините, причините са основателни- 3 на брой Simple Smile

За мамолога - ходете бе, хора. Заболеваемостта много е намалила възрастовата граница последните 20 години, оперират се предимно млади хора. Аз имам една сериозна операция на 24 години, проблема открит случайно при профилактичен преглед - задължително ни пращаха на разни прегледи от тогавашната ни месторабота. От тогава знам - задължително 1 път годишно мамологичен преглед - палпация и ехограф. След 35 години поне 1 път на 2 години и мамограф. Важно е, много! Мислете за децата си!

Вчера за 1 път пробвах немските фриzьори. Дамата която ме работи беше от Казахстан де, но това са подробности Simple Smile От качеството съм очарована, от цените не толкова. Хем салона е някакъв квартален, нищо особено. Но здраве да е. Във Франция ми отне 4 години да намеря салон, в който да ме подстижат прилично, тук от 1-вия път излязох доволна от салона.

А помните ли нашата сага със съседката - детемразка? След като получихме писмо, с което ни предупреждаваха официално, че има оплаквания срещу нас от съседи че сме шумни, ние решихме да не си мълчим. Изпратихме ние писмо, с което обяснявахме ситуацията, нападките, претенциите и заплахите на съседката и предупредихме че ще се обърнем към съда за тормоз и нарушаване на личното пространство, както и дискриминация и обида. След 2 месеца мислене, получихме ново писмо, с доста по-мил тон, в което ни казват че никоя от двете страни не е напълно права, и обръщането към съда само ще утежни ситуацията. Запазването на добрите междусъседски отношения били най-доброто и бла-бла. Съседката засега се е кротнала, да видим до кога. Аз съм в бойна готовност, само пак да ме настъпи по мазола и ще стане страшно. Не е здравословно да закачаш луда кърмачка-екстремист.

Търсенето на семейното возило напредва. Искаме компактна и икономична 7 местна кола. Засега сведохме избора до 2 модела - Опел Зафира или Пежо 307(модификация с 5+2 места). Опела е опел, немска кола, здрава, вози твърдо и т.н.  Точно това пежо е комфортно и пълно с глезотии, влюбена съм в прозрачния покрив.  Като цена и разход са близки, като поддръжка - в полза на опела, като комфорт - пежото бие. А сега де...

Общи условия

Активация на акаунт