Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 26-та тема

• 56 229
  • 365
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Милен@, прекрасни са ти къпкейскчетата. Спокойно можеш да отвориш сладкарница с красотите, които правиш.

# 136
с това пролетно време на вън не ми се сяда пред pc- то,
но тук е така изкушаващо апетитно, както винаги Simple Smile
Milen@, като видя нещо сладичко от твоята кухня и замирам Simple Smile, просто разкош Hug

от мен за днес бутерки, солени и сладки

портокалово - лимонено свинско със сладък лучен сос

картофки с кашкавал на фурна

и crazy chokolate cake по една странна рецепта от друга тема във форума Simple Smile;

# 137
sofince , сладкишът е моя импровизация,с налични продукти...само блата взех от друг сладкиш.

Какаов сладкиш с крем Оле,банани и бял шоколад

блат
1 ч ч кисело мляко
1 ч ч захар
3 с л какао
1 ч л сода бикарбонат
2-3 с л олио
1 1/4 ч ч брашно
1 ч л ванилия

сироп
1 ч ч захар
1 ч ч вода

1 банан

1 крем Оле
400 мл прясно мляко

150-200 гр бял шоколад
50 гр масло

Продуктите за блата се разбиват и се пече на умерена фурна,докато клечка за зъби излиза суха.
Като изстине ,се сиропира.Аз го пекох в тортена форма с диаметър 20 см с откопчаващ се ринг.
Банана се нарязва на колелца и се реди върху блата.Крема Оле се приготвя според указанието на опаковката и се разстила върху банана.Слага се в хладилника за около 1 час.Шоколада се разтопява с маслото и като поизстине малко се разлива върху крема.Пак стяга в хладилник за 2-3 часа.Украсата е по желание-кокосови стърготини,шоколадови пръчици,филирани бадеми,смлени орехи...кой каквото обича,всичко му подхожда.
Да ви е сладко!

# 138
За днес печени пилешки филета с медена глазура и кус-кус. Simple Smile

# 139
Страшни сте всички - и като качество и като количество  smile3501
Аз набързо след работа - само една дроб-сърмичка с каймичка и спаначец  Flutter

# 140
  • Варна
Гледам и преглъщам.
Моля за рецептата на пилешките филенца и за дроб сърмата със спанак.

# 141
Ето и от мен - Макарони с пилешко,зеленчуци и маслинена паста

Нели дробсърмичкакта изглежда чудесно Peace.Ще похапна и от на Пети пиленцето
Смайл как обичам пилешки крилца.Ама и от пролетното меню не отказвам Wink

# 142
Милен@, ето упътването на омлета  Laughing Laughing може да се възползваш и изненадаш половинът  Wink

Бъни, аз също искам от крилцата на Смайли-то Crazy

Т_илиева, радвам се, че кекса със сливи ти е харесал  Hug

nela_66 , много апетитна дроб сърма  Peace

Петя, пак ще кажа, че това филе изглежда страаааашно  вкусно  Heart Eyes

Тази вечер много пикантната салата баба Милка

и баница със сирене и зелева чорба  Laughing Laughing

# 143
Разхождайки се из рецептите на Pety, мярнах едно мнение, че много се е харесала картофената торта, предложена от Pety......Като съвестна потребителка, която нямаше много време за готвене, за продукти - да не говорим, веднага ми изплува в съзнанието каква ще е тази картофена торта.....Разрових се и се оказа, че мислим дору-горе по един и същ начин......Но се оказа,че нямам кашкавал, а в бързината забравих и подправки да сложа, та се оказа,че направих - ред картофено пюре, сирене+малко заквасена сметана+месото на 2 сварени бутчета(само тях ги имах в наличност още от самото начало, бяха ми от предния ден), ред картофено пюре. Нямах нищо за отгоре и затова 3 яйца разбърках, полях и пекох до зачервяване.

Това е оригиналната рецепта, а това е моя Резултат. Благодаря за идеята, Pety !

Децата са много, много впечатлени от мъфините(а и сега при тях в училище са модни някакви малки кексчета от училищната лавка, та още повече им блестят очите) и днес на прицел бяха Мъфини с шоколадов чипс на Милен@. Казах си,че вечеря може и да не направя, но мъфини ще направя.....Моите не станаха толкова черни, може би защото все пак реших като габровец,че 1 шоколад ще ми е достатъчен разкош и ето това е моя резултат......Пукхави станаха от всякъде, не тежки, а приятно леки. Благодаря за идеята, Милен@!

Добре, че съм хапнала,че трудно може вече нещо да ме съблазни....затова си избирам само показания бананов шейк! Peace

# 144
Аз тази вечер обикновени нещица Wink
Зимна доматена салата или аз му викам студена супа Rolling Eyes

Пиле с кисело зеле

# 145
Вечерята ни снощи Запечени картофи с пилешко и чедър

# 146

Моля, Бъни да дойде да ме научи как се прави варена застройка, уж и четох обясненията, но пак ми се пресече
Значи Маме в съда в които ще правя сепата запоржвам лука и морков НАСТЪРГАН.Пуска много приятен оранжев цвят.Слагаш другите неща там с каквото искаш - зеленчуци, пиле и т.н..
Отделно аз правя така - разбивам едно яйце с прясно мляко и една супена лъжица брашно за плътност.Тази смес трябва да заври.Бъркаш непрекъснато и доливаш по малко от супата.После изливаш всичко в тенжерката със супата.
ОБАЧЕ Маме специално за теб сега говорих със спец - Главен Готвач и какво ми обясни човека
Варена застройка с кисело мляко - половин кофичка кисело мляко, 2 жълтъка от яйце -(белтъците правели белята с пресичането)  и две супени лъжици брашно.Супичката малко да поизстине.В отделен съд разбиваш киселото мляко, жълтъците и брашното, доливаш малко от супичката да се разреди.Слагаш това на котлона да заври и изливаш във супата.
Варена застройка с прясно мляко - прави се нещо като бешамел.В Съд запържваш 2 с.л брашно.Долива се прясното мляко.Разбърква се хубаво, прибавят се жълтъците.Сместа хубаво да заври и се връща в супата.
Както ми обясни човека супата издържала повече, не миришела на яйца сурови и на брашно.
Следващия път ще следвам точно съветите му Peace Peace Peace
Аз малко съм си правила моя си измишльотина ,но пак не ми се пресича Peace

# 147
пеп-4o, моменталически си копнах рецептата за салатката! Супер е ! Laughing

# 148
пеп-4o, моменталически си копнах рецептата за салатката! Супер е ! Laughing

Без захарта и без лютото, майка ми прави същата салата.....Трепач е.....Почнах да слюноотделям, нищо,че писах,че съм се наяла.....

Бъни, не ме предизвиквай да правя утре пак супа.......Изяде се вчерашната и днес търсят още.....Благодаря ти много! Heart Eyes

# 149

Бъни, не ме предизвиквай да правя утре пак супа.......Изяде се вчерашната и днес търсят още.....Благодаря ти много! Heart Eyes
Аз също ще пробвам Heart Eyes.Стомаха ми има нужда Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт