Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 26-та тема

• 56 245
  • 365
  •   1
Отговори
# 180
  • Разград

max-mama , правилното название е кАвърма, за това гарантирам  Peace  Но общо взето споровете са излишни, де, на кой както му харесва  Grinning

Не,не споря,просто така си мисля.

# 181
Момичета , тук няма спор , но няма и кой както му харесва !  Grinning Има правопис в българския език ! Дори и при манджите!   Mr. Green  Wink  Кавърма е правилното , нищо че някъде го пишат и кавАрма !   Grinning

# 182
Баница с праз

Необходими продукти:

1 пакет кори/ръчно точени/за баница
2 стръка праз
3 яйца
4-5 л.кисело мляко
1/2 кутийка майонеза Краси
400 г. сирене
олио, сол
Начин на приготвяне:

Празът се почиства, нарязва се на малки късчета .В малка тенджерка се сипва половин чаша вода и лъжица олио и се слага нарязания праз да се задуши.
Разбърква се сиренето, майонезата, киселото мляко, трите яйца и малко сол. Когато празът поизстине, добававяме сместта с яйцата и разбъркваме.Намазняваме дъното ба тавата с малко олио.Кората се разстила.Напръсква с смес от олио и вода,след което се разстила плънката и се навива на руло.Прехвърля се в тавата,като се започва от средата да се навива в кръг.Последователно се навиват всички кори.Накрая баницата се поръсва отгоре със смес от олио и вода.Пече се на силна фурна/около 200-230 градуса/.След като е готова се поръсва с вода и се покрива с хартия и кърпа/да обиколи нивата/.
Много вкусна и сочна баница.

# 183
Депресирана съм цял ден от това,че не ми стана тортата.......И си го върнах с цял ден готвене.....Сега събота и неделя само рани ще ближа......

Едната част днес, другата част - евентуално утре!

Ей тази торта ме измъчи.....Разказа ми играта, ядосах и се, и от … с не остана......

Мъфини с моркови и орехи по Умбра

Козуначени кифлички с локум направени по Умбра - едната част, а другата част от тестото използвах за Козунак с локум - ядяха ми се локумки цяла седмица, та компенсирах днес.....

Дърпаната баница на Пина + Стана много вкусна!

Има още пилешка супа за децата + шкембе чорба за мъж, кисело зеле с пилешко на фурна и.....това е! Последните в снимки - утре евентуално!

Събота и неделя ще продължавам да ближа рани от тортоправенето...Смятам да пусна една весела тема след малко....няма да ми се смеете много обаче.......

Усмихнати и отпочиващи събота и неделя, девойки!  bouquet

# 184
  • София
Smiley* , идеята за чипса взех от тук, аз пържих в тиган.  Peace

Ето и едни кифлички по рецепта на Наталина

със сирене,

със сладко от смокини

и питчици без пълнеж от същото тесто.

Лелеее, Маме  Crazy как ти стигна цял ден за толкова много неща? Браво на теб!  bouquet

# 185
Polin_a  Hug, много, ама много се радвам, че си пробвала рецептата за дроб-сърмата и най-вече, че ти е харесала! newsm47 Твоята изглежда страшно апетитна ! Аз често я правя, щото моето чедо дроб и дреболии не яде ... ама кайма яде  #Crazy
Не зная някой правил ли е подобен сладкиш - с вафли ? Изключително лесен, бърз и вкусен:

Приятни почивни дни на всички!

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 20:22 от nela_66

# 186
nano , много ми харесаха картофените кюфтета със шунка! Би ли ми дала рецептата?

nela_66    bouquet поздравления за сладкиша с вафли, веднага давай рецептата, после отивай да почиваш. Правила съм фалшивата дроб-сарма, но за спанак не съм се сещала да сложа. Другия път ще пробвам и ще снимам.
 Аз съм тук и ви гледам, не мога да снимам, че нямам фото в момента, а пък и съм се проснала с грипа  Tired

# 187
Мамеее не се тръшкай толкова де, ама то като си спомня и аз колко се тръшкаш за първата ми тортааааа, ама то дамо сЦепиалистките могат да усетят това за което се кахърим..... Тия дето я ядат тортата хич не им е до наште кахърни Joy Joy Joy ами са много доволни, че сме се борили с това чудо тортата.

Не ти е заравнено отдолу като гледам, затова и така ти е станала неравна. Следващия път по добре ще си оформиш отдолу под чаршафа и ще стане по-добре - убедена съм. Само не се предавай. И аз се бях отчаяла по едно време, ама ми мина Laughing Laughing Laughing

# 188
Пепика, искренно ти съчувствам заради гадния грип и както казва детенце - сритай го!   #Cussing out  А ето лесна рецепта за сладкиш с вафли - изобщо няма да те затрудни!  Peace
Желая ти бързо оздравяване!  bouquet

# 189
Момичета , тук няма спор , но няма и кой както му харесва !  Grinning Има правопис в българския език ! Дори и при манджите!   Mr. Green  Wink  Кавърма е правилното , нищо че някъде го пишат и кавАрма !   Grinning

Диди, права си както винаги.  Wink Но да не задълбаваме за правопис в тази тема, защото почти на всяка страница има грешно написана манджа, продукт или домакински съд.  Wink

Важното е да е вкусно.  Peace
Имам снимки за пускане, но нямам време сега. Довечера ще наваксам.

Мама Цо, не знам какво не ти харесва на тортичката, но аз облизвам пред нея.  Joy И пред на nela_66 сладкиша в вафли.  Flutter
Гелева, а ти с твойте тестени неща, ще ме накараш да си наруша обета да не меся вече.  Crazy

Болните да оздравяват!  Hug

# 190
За днес на бързо макарони със сирене,печени бутчета и марулена салата. Simple Smile

# 191
Маме, и тук да кажа - страшни мъфини и чудесни кифлички! А аз торта като твоята изобщо не мога да направя, ама не се и пробвам, тъй че изобщон не се ядосвай  Grinning .

Момичета, аз надничам от време на време, но почти не готвя, защото съм на диета, а половинката пътува доста, та... Само ще ви шпионирам известно време, че много ме изкушавате с тез прекрасни снимки.   bouquet

# 192
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
и аз чакам за вафлената торта.... Wink

обядът:
зеленчуци с къри

вечера:
за мъжът ми типично немско ядене: пилешко с кнедли

за мен:
оризови спагети със зеленчуци и мисо

# 193
# 194
ей, май и аз ще направя от тази добруджанска кавърма / или както там се пише  Blush /; от една седмица все тя е по снимките Grinning;
днес дояждаме, правих само един кекс с царевично брашно; рецептата ми е за мъфини, но си купих нова форма за кекс и исках да си я изпробвам Hug; не можах да отлепя децата, голямо помагане и бъркане беше  Heart Eyes - заедно купувахме формата

Общи условия

Активация на акаунт