Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 26-та тема

• 56 246
  • 365
  •   1
Отговори
# 165

краси.мира ,  а за пилето по китайски, има ли някъде рецепта?

мистерия , пирожките от темата ли са или други? Канех се да ги правя, твоите изглеждат много апетитно! Heart Eyes

Салата от печени чушки

нещо, което ми е любимо -  нарязани домати (замразени във фризера) с праз лук

и кекс с нес кафе, мед и плодове.

# 166
  • Torino,IT
Кafenceto,спомням си че и аз рових за рецептата, но наистина я няма в любими Mr. Green
Само че аз като видях снимката на кренвиршките на Марулка, направо полудях, накрая я намерих де, ето я:

Кренвиршки на Марулка

За тестото:
300 мл прясно мляко
2-3 с.л. масло или маргарин
1 ч.л. сол
около 500 гр брашно
2 с.л захар
чаена лъжичка и половина суха мая.
Около 2 кренвирша, зависи по колко завивате вътре.

Замесвам тестото и го оставям да втаса, по честичко го правя обаче в машината за хляб, тя си има ангажимент по месене и втасване, после оформям кренвиршките по метода на раираните кифлички на Марабу, само че завивам парче кренвирш вътре. Това е, пека ги и като ги извадя от фурната ги намазвам леко с олио.

Мой съвет е да сложиш повече сол, защото моите станаха безсолни.
Моята закуска днес...канелени рулца  Peace

# 167
  • София
Днес супа топчета с топено сиренце,

печено пиле на шише

и картофено пюре с чипс от моркови.

# 168
Лабрекс ето по тази рецепта ги правих  bouquet
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=368475.0

# 169
labrex ,не съм писала рецепта,това го приготвих така:

Пиле по китайски  
за 3 порции

450 бяло пилешко месо,на хапки
1 гл лук,накълцана
3 скилидки чесън,наситнени
4 моркова,на жулиени
4-5 сушени китайски черни дървесни гъби
1 опаковка бамбук маринован
2 ч л червено къри
1 ч л лимонова трева
1/2 ч л подправка 5 аромата
2 с л доматено пюре
1 с л сос от стриди
сол,царевично олио-около 3-4 с л ,
1 ч л сусамено олио-тъмно

Запържвам месото в царевичното олио,добавям лука и чесън,след около 5 минути добавям морковите,предварително накиснатите гъби /изцедени /,бамбука и подправките.Доливам около 1 к ч вода и оставям да се задуши около 1/2 час.Слагам накрая за аромат сусаменото олио и поръсвам с нарязан магданоз.

# 170

labrex ,не съм писала рецепта,това го приготвих така:

Пиле по китайски  
за 3 порции

мистерия,  краси.мира , благодаря ви момичета!  bouquet

# 171
картофени кюфтета с шунка

и козуначени кифлички със сладко от ягоди

# 172
Дроб- сърма с кайма на nela_66 /чудесна рецепта newsm10/:

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 18:34 от polin_a

# 173
краси.мира   bouquet Много ти благодаря,ще пробвам задължително  Peace

# 174
Гелева, всичко изглежда мнооого вкусно.  newsm10
Не бях чувала за чипс от моркови. Как го приготви ?

# 175
  • Разград
Днес от мен Добруджанска кЪвърма

мисля,че така е правилно да се напише,защото къвърма означава нещо навито,прегънато,а кавърма,нещо,което е запържено,задушено.Не помня от кого е рецептата,но баничката е страхотна,веднага се заредих с още един пакет листи.Благодарности   bouquet

И виенските кифлички на Наталина   bouquet

Тези ги направих както са по рецепта,следващият път ще пробвам с някакъв пълнеж.Много ароматни и вкусни.

# 176
max-mama и аз се засилих да правя виенските кифлички миналата неделя.

Но като прочетох съставките, видях, че са същите, като по рецептата, която зная от свекърва ми и по която правя козунаците за Великден и козуначените кифлички. Единствена разлика е, че добавям и есенции - лимон, ванилия, бял ром.
Затова се отказах - исках да пробвам нещо ново.
А че са ароматни и вкусни - така си е.

# 177
Мини тортили с картофи и просо:

Estell, моля за рецептата на мини тортилите Hug

# 178
  • На небето
Mama E ето:

МИНИ ТОРТИЛИ С ПРОСО

•   3-4 средно големи картофа
•   ¾ к.ч. просо
•   сирене
•   масло
Картофите се сваряват и след като изстинат се настъргват на ренде. Просото се сварява отделно и към него се добавя сиренето. След което двете смеси се омесват. Намазваме тигана с масло слагаме ринг и в него слагаме 1с.л. препълнена от сместа и изглаждаме като притискаме сместа. На бавен котлон оставяме да се пече 2-3мин. до зачервяване и с помощта на голяма шпатула обръщаме мини тортилята много внимателно и изпичаме добре и от другата страна. Може да се консумират както топли така и студени. Може да се залеят и със сос по желание: сметанов, майонезен или чеснов.
Станаха много вкусни, реших да експериментирам, но се получи много добре и смятам пак да опитам. Щом и злоядия ми син яде от тях, а той не яде друго освен кус-кус и пържени картофи.  ooooh!

# 179
  • София

Ау лелеееее, колко вкусни корички виждам  - то не са кавърми, то не са пилета печени, то не са тортили, то не са и дроб-сърми, и кифлички, и пирожки.....Мале, мале!..... Crazy

Да се отчета набързо и аз с  една топла добруджанска кАвърмица /и тоя път градска кАвърверсия  Mr. Green, но като ми мине на кръста, че съм го закъсала, непременно ще си разточа сама корите Wink/ Малко я изпуснах, ама карай, и така ще е вкусна.

Не съм я снимала разрязана, че чакам гости.

max-mama , правилното название е кАвърма, за това гарантирам  Peace  Но общо взето споровете са излишни, де, на кой както му харесва  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт