Отговори
# 165
  • Велико Търново
Някоя от вас дава ли АМ FRISOLAC? И какво е мнението ви за него? Защото ние дохранваме с него, но снощи го изповръща цялото... Споделете какви с марки млека храните/дохранвате  Thinking

# 166
Някоя от вас дава ли АМ FRISOLAC? И какво е мнението ви за него? Защото ние дохранваме с него, но снощи го изповръща цялото... Споделете какви с марки млека храните/дохранвате  Thinking

Здравей!
Ние дохранвахме с Аптамил Имунофортис, но от него адски се запече момичката. След много четене из нета, купихме Фризовом - то е за бебета с хабитуално повръщане, констипация и колики. Веднага даде резултат и макар да не е най-редовната, мъничката вече се изхожда много по-често!!! Все още ги редуваме с Аптамила, но щом свърши, може би ще си останем само на Фризовом!

# 167
  • София
:)sun81 , аз дохранвам с НАН 1 по препоръка на педи. Детето се изхожда по веднъж на ден и не ми е направило впечатление да е запечен от него. Аз обаче не дохранвам често, може би по 1-2 пъти на ден, а иначе сме на кърма. Дано ти помогнах.  Peace

# 168
  • Велико Търново
Благодаря за експресните отговори, Little Dreamer i Mira Georgieva.  Heart Eyes

# 169
  • Ямбол
  newsm59 Dorellia Да си жива и здрава, много щастлива и обичана мама.
Да почерпя, че моята Габка става на 1 мес
Честито на всички, които днес празнуват.
Ние вчера бяхме на консултация, бебата е порастнала с 5 см и 800 гр. И да се оплача от моята педи кара ме да давам сок, като съм започнела да давам по 1л на другия ден 2 и така до 10 л., не знам как ще се разберем с нея. На всичко отгоре по този повод се скарахме с мъжа ми като заявих, че няма да почна захранване а той ми вика "ми дай тогава да си гледаме детето по твойте форуми, що го водим на педиатър" а после колежките му (лелички) му казали, че те едно време точно от втория месец захранвали. Crossing Arms
Малко се пооплаках ама много се нервирам. А, да ви питам има ли някое детенце трескички, ние имаме и ми изписа някакво мазило, което се приготвя и като отидох в аптеката, аптекарката така се ядоса, че ми изписват мазило съдържащо спирт, щяло да изгори нежната кожичка. тази педи ще я  bambam

# 170
Здравейте и от мен, момичета!

Да ви се похваля, днес изведох малката Мила за първи път навън, все ме беше шубе досега, че беше студено, но при това слънчево време не можах да устоя. А и ни подариха кенгуру и реших да го сефтосам. Малката първо ревеше докато я слагах в кенгуруто, но като излязохме и помириса чистия въздух, веднага се кротна и заспа. Много добре й се отрази разходката и мисля да я извеждам вече всеки ден, освен ако времето не е много кофти.

Бръм, аз също живея в Люлин 6, съвсем близо до пазара, така че може близките дни да си чукнем някоя среща в махалата с мъничетата. Ти с количка ли излизаш или с кенгуру?

mira_georgieva, аз също имам проблем с епизиотомията, и на мен едно малко парченце ми стои отворено като раничка и не зараства. Не ме боли, но и ме е шубе, че може да се инфектира или да ме боли, когато правя секс (уви, при нас той все още е мираж...) Пръскам го с Бивацин от време на време, но то все така си стои. Имам чувството, че един конец ми падна малко по-рано, отколкото трябваше (мен ме зашиха с конци, дето сами падали). Иначе лохиите ми спряха на 40-я ден. Трябва и аз да отида на гинеколог, но нямам на кого да оставя малката през седмицата. Не знам как ще го измислим...

А за кърменето, те съветвам да не държиш бебето повече от 15-20 минути на гърдата. Аз така в началото я оставях да дреме по 1 час и тя уж се наяждаше и след половин-един час пак беше гладна и неспокойна. На първата консултация бяхме наддали само 310 грама, явно детето не си дояждаше. Откакто взех да й давам добавка АМ 60 мл на всяко хранене, детето ми е доволно и щастливо, не реве и спи повече. Така че недей да робуваш на тези предразсъдъци за кърменето на всяка цена - важното е бебето да е сито и доволно.

Ние се дохранвахме първо с НАН хипоалергенно, но после по препоръка на педи го сменихме с Аптамил АР (против повръщане), понеже малката повръщаше. Откакто станахме на 1 месец, акаме веднъж на 2 дни, но доста обилно. Аз й давам през ден чайчето на Блевит за разхлабване, върши чудесна работа. Иначе пишка редовно и обилно в памперсите.

# 171
ЗДРАВЕЙТЕ мамчета
аз давам АПТАМИЛ-КОМФОРТ  и сме доволни много ни харесва и си го хапва с удоволствие
Пишете коя мама кога смята да почва сокчета пюренца и т.н ,ние вече сме почти на 3 месеца а до сега само 3 -4 пъту съм давала сокче,казаха ми от 4 месец пюре но не е ли раничко макар че някои мами дават от третия но аз със сигурност няма да дам от сега

# 172
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Аз Йоана я захраних от 3м. със сок от 4 с пюре плодово, от 5 със зеленчуково и от 6 с месно. Сега възнамерявам пак така.

# 173
Вчера бяхме на разходка, но днес има облаци. Аман от тая планина... уж Владето ще диша чист въздух по Боровец, а ние не може да излезем от вкъщи.

Шушинка студено ли е в Самоков, че ние в събота ще ходим натам. Мъжат ми е от Самоков и ще ходим нагости.

Ние се дохранва ме с Аптамил 1, но нещо май се запекох ме.

# 174
  • София
Здравейте мами!
Ние сега се прибрахме от една чудесна разходка. Разкошно време. Дано и утре е такова, че мисля да правя бебо планинар  Laughing
Бръм до преди месец живеех във високите блокове за мебелната къща - точно между 4 и 5-ти. Сега не живея в Люлин вече, но пък детето ми ходи там на градина - така че бройте ме и мен за разходките  Peace
За кърменето - в началото беше 40 минути - по 20 на гърда, сега е 20 за двете общо. Не че се пуска сам, но си личи кога суче ативно и кога се лигави. Започне ли да се опъва, да дърпа зърното, да го пуска и после пак да го търси, абе с две думи да ме ползва за биберон го махам от гърдата.
bambi25 първото си дете го захраних по отричания сега начин - на 2 месеца сок, на 4 пюре, на 5 каша и т.н. За което съжалявам сега. Но тогава бях неопитна, за форума научих една година по-късно и слушах само педито. Сега съм решила за захранвам по-късно. За щастие педито ми следи тенденциите та с нея сме на едно мнение в случая. Да не говорим, че баткото беше с жестоки колики и с тоя сок на 2 месеца просто не ми се мисли какво съм му причинила на детенце  ooooh! Затова сега бавно и спокойно. Казват, че когато едно дете вземе да се заглежда в чинията на мама и тате, тогава е готово да опита какво има в нея.

# 175
  • Велико Търново

Аз давам от Фризо НА имам и фризолак, но  фризото нали е хипоалергенно и добре го понася свикнал си е със него. Вие от кога дохранвате да не би защото е ново за него и да го повръща?

# 176
Ние севтосахме количката и съм много щастлива! Количката е супер, наистина сама се кара!

Само дето Алекс сега се дере и пищи все едно е гладна  #Crazy

# 177
Привет мамчета, и ние днес направихме първата ни по-дълга разходка в квартала и се пекохме и двамата на хубавото слънчице. Да се надяваме, че утре пак ще е хубаво времето, за да може да излезем и с майка ми, която идва за два дни от Пловдив.

За АМ, ние също сме на Фризо ХА1. След един трагичен опит със Хумана и запичане от страна на малкия, си се върнахме на Фризото и съм си много доволна. Това, което са ми казвали е, че обикновено бебоците повръщат, ако млякото им е прекалено тежко, но Фризолак-а го водят като най-лек и обикновено се приема добре от бебоците, но нали знаете, винаги има изключения Simple Smile

За гинеколога, аз съм си записала час за 16-ти. Ще си ходя при гинеколожката, която ми направи секциото, така че смятам да мина двоен преглед - и на операцията и вътрешен преглед. Да се надяваме, че няма да има изненади.

За увисване на гърдите, мъжа ми твърди уж, че нямало такова нещо, но не бързам с изводите...нека да спрем да кърмим и тогава ще се разбере, ние ли ще победим или гравитацията  Joy

# 178
За захранването, педиатърката нищо не ми е казала засега, но другата седмица сме на преглед и ще видим дали ще ме накара да давам сок. Аз за себе си съм решила, че преди 4-я месец няма да давам каквото и да е друго различно от кърма или АМ.

Покрай въпроса със захранването, се сетих и за друго, обаче. Вие какви сокоизтисквачки имате и доволни ли сте от тях? Аз все още не съм си купила и бях чела няколко теми във форума по тази тема, но така и не стигнах до окончателно решение, затова ако може да споделите ако вие сте използвали някоя и сте доволни.

Чао засега от мен! Simple Smile

# 179
Ние се дохранваме с Фризолак 1. Досега не се е запичал и ми е повръщал 2 пъти, ама от преяждане. Аз съм доволна.
За захранването съм решила като направи 4 месеца да му дам сокче, а като направи 5 да започнем с пюретата. Всеки решава сам и не трябва да роува на стари и нови тенденции.

Общи условия

Активация на акаунт