Примерна схема на захранване (12)

• 30 562
  • 471
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!
Купих елда на зърна, но е бланширана, дали е добре да правя дом. каша от нея?
А също така и круши си купих от пазара, дали да направя пюре и да замразя малко или като начало (тъй като тепърва ще почваме захр.) да не се доверя на купени, че може би са по сигурни откъм чистота на продукта? Как мислите?

# 121
Беба на Нестле, на Милупа, на Хип има такива каши!Аз съм решила в началото да взимам безмлечни каши и да ги приготвям с АМ!И на Сънвал също!

И аз имам въпросче:
Досега съм въвела - тиква, картоф, тиквички и от вчера давам морков, смятам да продължа с пащърнак и след това да въведа оризова каша!
Тук идват и моите въпроси - кога и как да въведа кашата?Може ли в 16:00 часа да почна да и давам, рано ли за 2ро хранене?И мога ли първоначално да слагам в шишето с млякото примерно 1-2лъжички каша?Или трябва отделно да я приготвя?Може ли след 5 дена към кашата да прибавя плод?
Режима ни е:
08:00 - АМ 160мл
12:00 - 60 пюре + АМ 130мл
16:00 - АМ 200мл
20:00 - АМ 200мл
00:00 - АМ 180мл-200мл(има и дни в които пие само по 80-100мл)

# 122
Здравейте!
Купих елда на зърна, но е бланширана, дали е добре да правя дом. каша от нея?
А също така и круши си купих от пазара, дали да направя пюре и да замразя малко или като начало (тъй като тепърва ще почваме захр.) да не се доверя на купени, че може би са по сигурни откъм чистота на продукта? Как мислите?

Пиаф, НЕ прави нищо от пазара (ако не е в сезон и не си сигурна в произхода), аз в такава беля се вкарах  Cry

Детето ми повръща жестоко три дни докато се усетя какво става, явно от нитратите и сега отказва всякаква храна, освен кърма. От вчера успявам да я излъжа с малко банан  Crazy

# 123
Благодаря на всички за отговорите за сушените плодове. Simple Smile

# 124
Косе Босе моля те за спешен отговор  Praynig
днес разбрах,че малката има атопичен дерматит,с кои храни трябва да бъда предпазлива?Дерматологът ми каза за мед,шоколад и ядки,но за тях така или иначе и е много рано(сега е на 6м)
Ох.. сигурна ли си, че е АД.. Защото много обичат да го изписват  Rolling Eyes

Ние имахме подобен проблем (съмнение за АБКМ и съмнение за АД.. ). Оправихме се с хомеопатия.

Моля мами, които също са се сблъскали с АД да споделят опит, защото и при нас едното близначе е с такъв проблем. Затова не съм дала банан. Но не знаех за зеления боб и телешкото. Имам домашно телешко от сигурен източник, а сега се оказва че не става. Не мога да си позволя да купувам непрекъснато пюренца с месо, а гадните пилета от магазина не съм сигурна че са добър вариант. Също така давам и готови пюренца с боровинки - това грешка ли е? Честно казано не съм забелязала тази предпазливост да е помогнала, защото понякога обривите се появяват направо от нищото.

# 125
Може ли някой да ми каже как се прави каша с кърма? Имам беzмлечна ориzова каша и искам да я направя с кърма, но когато се прави с вода трябва да се свари и не zнам как да процедирам с кърмата...

# 126
Може ли някой да ми каже как се прави каша с кърма? Имам беzмлечна ориzова каша и искам да я направя с кърма, но когато се прави с вода трябва да се свари и не zнам как да процедирам с кърмата...
Коя е тази каша дето се вари с вода? Аз до сега не съм попадала на такава. Купувам само безмлечни и си ги правя с преварена вода.

# 127
Загряваш леко на водна баня и правиш Simple Smile
Но ще стане доста рядка и ще се втечнява още повече като стои.. да знаеш Simple Smile
За мен това е излишна хамалогия  Wink

# 128
Коя е тази каша дето се вари с вода? Аз до сега не съм попадала на такава. Купувам само безмлечни и си ги правя с преварена вода.
Именно, не съм се обяснила правилно.

Но ще стане доста рядка и ще се втечнява още повече като стои.. да знаеш Simple Smile
Лекарката ми каzа вечер да му давам каша с АМ. Ако все пак реша предпочитам поне да е с кърма, zа това питам...

# 129
Именно, не съм се обяснила правилно.

Лекарката ми каzа вечер да му давам каша с АМ. Ако все пак реша предпочитам поне да е с кърма, zа това питам...
Ако правиш кашата с вода и кърмиш след това .. е по-лесно Simple Smile И е същото.. От източника е най-хубаво  Sunglasses

# 130
нямах никакъв успех с хематоложката (не била детска хематоложка), само ми каза, че никола няма таласемия и да си говоря с педиатърката. тя си знае - давайте желязо. освен ако детето не яде 100гр месо! то аз не знам дали ям толкова всеки ден. едва ли ще стигна до 100, но дали да давам 2 пъти ден месо? някой практикува ли? не ми се иска да пренатоварвам стомахчето
така или иначе вече почти не иска да яде бурканчета и ще трябва да се готви всеки ден, ако се сготви на обяд, може ли и как да се съхранява до вечерта

# 131
Разбира се, че можеш да го съхраняваш в хладилника до вечерта Simple Smile
И до другия обяд съвсем спокойно  Peace

# 132
Ако правиш кашата с вода и кърмиш след това .. е по-лесно Simple Smile И е същото.. От източника е най-хубаво  Sunglasses
А ако се засища с кашата и после не иска да суче Thinking Аз също правя кашата с изцедена кърма, точно поради това ми опасение. Така ако яде безмлечна каша и след това откаже да суче ми се губи едното млечно хранене Thinking

# 133
А ако се засища с кашата и после не иска да суче Thinking Аз също правя кашата с изцедена кърма, точно поради това ми опасение. Така ако яде безмлечна каша и след това откаже да суче ми се губи едното млечно хранене Thinking
Ами.. ако имате определени хранения не знам как точно Simple Smile
Тони никога не е имал режим, никога не е имал точно 6 или 7 или колкото там хранения..
Винаги си е сучел колкото и когато иска.. Ако ще и 20 пъти на ден и още толкова на нощ..
Фиксирани са му били само твърдите хранения.. И покрай тях си е нагласял и кърменията Simple Smile

# 134
Ами и при нас не са фиксирани храненията, само твърдите Peace Та когато дам каша в 17 часа, след това суче чак в 20:30. Просто не иска преди това. Мисълта ми е, че правейки кашата с кърма храненето в 17 часа също става е млечно.
Абе не мога да го обясня, но наистина си е хамалогия Wink

Общи условия

Активация на акаунт