Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-9

• 47 164
  • 436
  •   1
Отговори
# 60
Все пак си гледайте етикетите- по-малко Е-та и т.н.

Така е. Аз вече съм се вманиячила. Само чета етикетите. На подбив ме взимат вече, но... newsm48 Елементарен пример. Аз на мойта бонбони, вафли, и от сота простотии не купувам. И тя свикна и не иска. Купувам шоколад, който е с 80 или 70 % какао. Това.
В детската градина, обаче, когато някое дете празнува ги черпят с по-горе изброените и "забранени" от мен неща. Е, вярвате ли ми, че всеки път, който е яла такива неща я боли коремчето и повръща...
Бонбоните и повечето детски лакомства  са с оцветители, от Е100 до Е 199. Всичките са мхого, много съмнителни. За алергии, за астма, за дерматологични обриви.
В ЕС са забранени  Е103 (жълто), Е105(пак жълто),
Е111()оранжево) ,Е121,Е125,Е126,(нюанси на червеното),
Е130(синьо),
Е152(кафяво, мисля, че това е карамелмния цвят),
Е162(betanin, изплзван основно за оцветяване на меса и сосове),
Е181 (танин),
Е513,Е523,Е524,Е527,Е528, Е528,Е530,Е540,Е541,Е544,Е545,Е553(А), Е576,Е635(Е),Е907(Е),Е927,Е952,Е954.

ето ви източник

За държавата. И аз съм в шах, за някои обикновени, прости неща. Елпида много обича боза и винаги, когато някой идва, носи. Ок. Обаче аз нали съм Тома Неверни, винаги чета съставките. И изпадам в шок,Бозата, бълагрско производство (не помня фирмата) си пише горго, горго, Е954, Е952. (това са newsm78, ако се не лъжа изкуствените подсладители).
Правете си изводите за контрола на производство на храни, разрешителните, и за първичните съставки.

В ЕС, има наредба, състава на храните са се пиша. Ок. За изполвзваните Е-та, може да се изписва Е-нещо си или съответното химическо название. Е, гърците са се изхитрили и навсякъде си пишат химическите названия.  smile3514

И след всичко това  smile3503 newsm47 smile3532 newsm47, да ни е сладко,
 Joy Joy Joy и весело на душата.... Joy hahaha

# 61
За съжаление всичко закупено в опаковка е химия
Бях чела някъде, че соята била генно модифицирана, но кое вече не е

Пясък доц. Христова приема всеки понеделник и петък до обяд в МА
Телефона на цитологичната лаборатория е 02/9230832. Друг телефон нямам
Не че не се признават резултатите от Дървеница, просто се прави нещо като проверка за да е сигурно, че е така. Само, че тази проверка е по друг метод.
Може би това се налага защото Херцептина е много скъп  newsm78

А Маргето, тя нека почива, веднага като може да пише ще ни напише как е протекла химията при нея

# 62
ох, така е....трябва да се четат етикетите, но какво да правим с продуктите като сирене, плодовете и зеленчуците, та дори и хляба. На тях няма етикети които да прочетем и общо взето нямаме избор. Ако не си ги купим от магазина няма от къде да си ги набавим. Колко хора могат да отглеждат зеленчуци или да правят сирене в къщи? Ядем каквото намерим и резултатите са на лице. Аз като ходих на хомеопат, той се учуди че вегетарианец има рак....но после като се замисли и ми каза "то и ти ако знаеш какво ядеш". Общо взето вече трудно можем да се храним качествено. Трудно се намират истински зеленчуци, прясно месо, прясна риба, хубави плодове, качествено сирене и кашкавал, то едно кисело мляко не можем да намерим като хората....
малко ми е хаотичен поста но го писах с доста прекъсвания Confused

# 63
Трудно се намират истински зеленчуци, прясно месо, прясна риба, хубави плодове, качествено сирене и кашкавал, то едно кисело мляко не можем да намерим като хората....

Намират се  Crossing Arms Thinking, но са петорно по-скъпи.  Sick Sick #Cussing out за съжаление. Има такива магазини.

# 64
  • София
Весе,ама при вас може да има такива магазини, тук няма за съжаление. И да купиш скъпо, пак не знаеш от къде е, какво има в него  - просто няма никакъв контрол..... Sick
  Не знам как ще издържа до понеделник,нещо много ме боли лимф,възел ли е що ли е,а в гърлото имам нещо което ми пречи като заседнало парче от ябълка,а не е храна....вече цяла седмица.    Да не ми е от диетата,развалих се.... Sick

# 65
Маги, а не е ли възможно да е някаква вирусна инфекция  newsm78
Обикновено имат такива симптоми и лимфите също болят от тях  и има известен дискомфорт на целия организъм

# 66
Маги, май върлува грип или нещо вирусно. Моя големия беше два дни с 38. Но сега отиде да играе футбол... Joy
Шом и на гърлото ти дращи...
Билкови чайчета с лимон и мед.
Изцеден сок от портокал...

# 67
  • София
Blagodarq, Весе и angelary  ! Звучи успокояващо ...да е грип и инфекция.. ...
 Ама  няма температура,нито ме боли гърлото....но личната ще каже в понеделник,или направо на ехограф в Токуда. Докато се моля и чакам за талон...то вярно ще ме хване грип пред кабинета Simple Smile 
     Навън е пролетно време и гледам жълтурчета леко  започват да се показват......само да сме здрави,хубаво ни предстой - лято,ягодки....боси крака....
 Приятен съботен ден на всички пожелавам!  Simple Smile

# 68
Маги не всяка вирусна инфекция протича с температура.

Преди известно време изкарах една при която ми изгоря хранопровода, беше нещо средно между киселини и болка.
Не можех да хапна нищо

Стискам палци за понеделник

# 69
  • на брега на морето
Момичета, здравейте и извинете, че се навирам при вас.
Отначало  исках да изразя голямото си задоволство, че Вики Победителката е
захвърлила очилцата, защото в предишния аватар е с тях.
Та реших да я поздравя и се зачетох в постингите ви. Четох,
четох, бърсах сълзи и продължавах. Нещо ме стегна в гърлото
и тъкмо да отворя кранчето докрай си помислих, че сте тъй  възхитителни,
а когато си до нещо такова никой не реве. Смайвате ме. Благославям ви всички  Hug Hug Hug

Някой беше писал за гъбите-имуномодулатор. Мисля, че не й трябва модулатор,
а имуностимулатор. На мъжа ми е небходим имуномодулатор. Засега знам само
за алоето.

Ще ми позволите ли да ви споделя  нещо, лично изпробвано от мен?
Винаги го предпочитам пред лекарствата, макар никога да не ги пренебрегвам.
Когато изпитвам физическа болка галя болезненото място и наум много пъти
бързо повтарям "минава, минава, минава". Колкото време здържа. Резултат има,
не е светкавичен, а неусетен.

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 17:51 от Иванка Тръмп

# 70
Така.
Сега, когато успокоих топката и всичко е оправено и изчистено, ще ви разкажа, за съвместното готвене на майка (Аз) и щерка (Елпида).
Утре смятаме да идем на пикник. Дано времето е   Nature Sun With Face. Та по случая решх да направя моя солен кекс. Елпида беше главния чирак. Държеше миксера и усилено бърка яйцата. Всичко направихме, объркахме, сложихме във фурната да се пече.
Тя, след това, все моя тефтер с рецепти и започна сама да готви. Т.е в една чиния сложи накъсан един стрък пресен лук, малко сирене. (Това между другото беше нейната концептия за торта Mr. Green). И "мамо, да сложа малко брашно". Стана ясно, че и брашно ще трябва да батисам и хвърлям, но... както и да е. Сложи в чинията и брашно, около една чаена чаша. И се започна търсене на подходящо място за фурна.
Избра си лавицата над радиатора.  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Оставихме там чинията, та да се опече тортата. Украсата щеше да бъде ягоди от зелен пластелин. Добре че не стигнахме до правенето на ягодите... Twisted Evil Тогава поразиите сигурно щяха да са други... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Остана тя да си гледа тортата, а аз излязох на балкона да  hang И както реда гащи и чорапи и пижами по простора се чува едно тряяяясссс
Мъка ми стана. Влизам и....... цялата кухня във нежен облак от брашно. Всяка повърхност поръсена старателно. Лошо ми стана. А нашата насред цяллата бъркотия боса. Добре че не се наряза...
Е, започна се  newsm28, после  1dishes

Та така се готви с деца.... smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

# 71
Момичета, здравейте и извинете, че се навирам при вас.
Отначало  исках да изразя голямото си задоволство, че Вики Победителката е
захвърлила очилцата, защото в предишния аватар е с тях.

Здравей Hug
Благодаря ти за хубавите думи,но Вики захвърли очилцата не защото не и трябват,а защото е дете и е голям инат,постоянно ги маха,обаче важното е че вижда Hug
Незнам дали ти си с проблем,или съпруга ти,нещо не разбрах,но за мен няма значение,защото пък аз не съм болна,а майка ми,тя е Хули.Въпреки това,тук момичетата ме приеха ,аз съм с тях и се боря с всяка една от тях,така че не се извинявай ,че си тук HugПиши и споделяй,каквото и да е то,опиши проблема,ние сме насреща Hug

# 72
Ехеееее, колко нещо сте изписали. . .
Ангелари, няма за какво да се притесняваш. Моя тумормаркер се променяше по време на терапиите - всеки път беше по-висок. Последно беше 12 и нещо /не си спомням точно/.
А за химиите, какво да кажа. Че то дори и сам да си произвеждаш плодовете и зеленчуците, с тази отровена природа, киселинни дъждове и какво ли още не..  Не знам и от собствената градина доколко чисти ще са зеленчуците и плодовете.
Весе да ти е жива и здрава щерката. Нека прави щуротии - винаги съм харесвала живи и палави деца!
Пясък, на мен косата започна да ми пада на третата седмица след вливката. Така че имаш достатъчно време да си избереш и харесаш перука. Аз смених цели три. Надявам се вече да не купувам. Имам вече почти 2см коса.
Аби, благодаря за информацията. Аз никога не бях обръщала особено внимание на Е-тата newsm78
На всички пожелавам приятна вечер newsm51

# 73
пясъче,    с две думи, че нямаме нет и съм на чужд за малко. Wink За ХЕР-а - прави се в две различни лаборатории, защото е по два различни метода (първият е IHC, а вторият CISH), това е.
За косичката - при всеки е различно, но средно около 2 седмици след първата вливка започва да пада. При някои е на 20-тия ден. За перуките - този сайт, който си дала, са перуките на АМОЕНА. Специализирани са в епитези, бельо за нас и перуки. Ако искаш ще ти дам линк с ардеса. Цените са от ок. 150лв до към 350лв. Аз си взех най-скъпата, но не си заслужава - оказа се, че изкуствения косъм се скапва, независимо от цената. Сега, ако трябваше да избирам, бих си купила най-евтината и като се скапe - да си купя същия модел, но нова. Wink А ако си по-луда глава като мен, може да смениш и цвета, и модела.  Joy

За сега толкова, в понеделник ще имам нет, но и утре ще ви проверя.  Hug

# 74
  Кана , ти от тази фирма ли си взе перуката , и да искам адрес   love001

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 11:19 от Пясък

Общи условия

Активация на акаунт