Мъфини, малки кексчета и още нещо......

• 161 762
  • 609
  •   1
Отговори
# 120
Vivian, откъде такива форми?

И аз да питам същото......И ако не е невъзпитано....цена.....
Аз си взех такива силиконови форми от Евроленд за 5 лв

# 121
Vivian, откъде такива форми?

И аз да питам същото......И ако не е невъзпитано....цена.....
Аз си взех такива силиконови форми от Евроленд за 5 лв

При нас ни Испания, ни Евроленд, ни нищо......

# 122
  • Sofia
Евроленд верига ли са, какво е?

# 123
Верига магазини 1 лв

# 124
Аз моите мъфини ги правя във формички за крем карамел и стават много хубави.Даже не ги мажа с олио, само ги намокрям.

# 125
Никога не съм правила мъфини и много ме изкушавате с вашите творения. Вчера ходих в един такъв магазин Евроленд (за 1 лев), където видях формичка за мъфини (нещо като розички), силиконови за 6 бр. на цена 2 лв. Много се чудих дали да си купя и да пробвам, но ми се стори странно да са хубави тези гумени подобия на формички. Някой ако има такива и си е купил от въпросните от тези магазини Евроленд, моля да сподели челен Мъфински Опит, щото ме е страх нещо да не е вредно ако се пече в такива гумени (силиконови) форми. И трябва ли да се слагат тези форми на водна баня (в по-голяма тава с вода) или просто така се пече върху решетката на печката? там имаше и форма за кекс - голяма, силиконова и пак на цена 2 лв. Магазинът е в горния край на женския пазар откъм трамвай 20 май се пада. Предварително благодаря за помощта. Много забавно ми се вижда правенето на мъфини, та се Изкушавам Безумно да се пробвам...

# 126
На баба Детето.....на тази страница най-горе се коментирани тези форми......Аз не знам как се използват и ще ми бъде интересно да чуя споделеното, отделно къде видях силиконова форма за кекс и не знаех как ще се пече и не си купих.

Марабу.....мъфините ти са страхотни...Днес може и да ги повторя....Мммммм за Шоколадови мъфини с млечно-яйчен сос   bouquet

# 127
аз имам силиконови формички , но не са от всичко по 1 лев Naughty
не бих си купила оттам формичка за два лева и после да я използвам Sick само като си помисля колко некачествени стоки продават там и ми настръхва косата и и това не е някаква вещ , която оставяш в някой ъгъл на дома и толкова , все пак слагаш храна, която след това ядеш Thinking .......Не може в нормалните магазини една формичка да е 16 лева, а в магазин за 1 лев да струма 2 лева  #Crazyи да си мислиш че е с еднакво качество newsm78
все пак формичката се слага във фурната при висока температура   chef , а ако този толкова евтин силикон отделя някакви вредни вещества  #Cussing out #2gunfire ......................оооооо аз не рискувам Tired оставям да другите, ако има някой пристрашил се Mr. Green

# 128
На баба Детето, аз имам силиконови форми за мъфини (не са от тези магазини, които споменаваш).
Ако са качествени не трябва да залепват и по принцип нямат нужда от намасляване.

Не знам какви са тези за по 2 и 5лв., струват ми се прекалено евтини, за да може да се разчита на тях.

При печене моите ги слагам на решетчицата във фурната. След опичане излизат много лесно.

# 129
...и на мен ми се видяха СТРАННО евтини тези формички (2 лв. за силикон) и затова реших да питам ако някой е взимал такива да сподели...

# 130
Само да споделя моето мнение относно сил. форми. Преди 2 седмици си купих едно сил. мече от ТСМ за 9 лв, което гледах от доста време в магазин Щъркелите за 36 лв Опаковката е една и съща и двете са с немски произход.
Не винаги цената е гаранция за качество в България.

# 131
  • София
Аз моите мъфини ги правя във формички за крем карамел и стават много хубави.Даже не ги мажа с олио, само ги намокрям.

и аз така, от метро ги купувам, нито ги мокря, направо изсипвам сместа и пека

# 132
Аз пък още не съм си купила формички, само се каня Embarassed и пека в йенски формички за крем карамел. Но, като гледам какви красиви формички показвате, ще трябва да се активизирам и да си потърся.  Laughing
Днешните ми мъфинки със сирене и копър.

# 133
мъфини по рецептата на ЧервеноВинце,но пълнежа е от масло,захар,вода и какао,разтворени на водна баня.дупча мъфина с молив и пълня докато е топъл.така си правя кекса понякога и днес пробвах с мъфините.вкусно е

защо формата на мъфините ми е такава остра на върха-не ми харесва много...

# 134
И аз ще си спретна едни портокалови мъфини днес  Simple Smile
Резултата беше дста вкусен, благодаря за рецептата  Hug

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 23:00 от viv-miv

Общи условия

Активация на акаунт