Януарските мъничета берат първите кокичета

• 16 640
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! Чакам си педиатърката всеки момент. Започнахме да влизаме в ритъм. И май си докарахме колики от ФРИЗО ХА та ще я сменяме. Акаме зелено  Sad Препоръчаха ми Nutrilon Omneo някой да го е ползвал??? Ето го и моето съкровище :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=339362&pid=10435894

# 76
tanitka вие как се храните - само на кърма ли е Калоян ? Имало ли е и преди ? Ако има хрема , имай предвид , че сополите минават и в стомаха и от там могат да стигнат до акото .
Да, само на кърма. Даже и без вода. А хрема не знам. От време на време хрипти сякаш му е запушен носа и аз му капвам физ. р-р , но сополки не изтичат.
Сега четох , че може да е от нещо , което аз съм яла. Та ще си направя една ретроспекция на моето хранене и спирам всички или поне , които се сетя алергени.

# 77
 Танитка, Краси имаше сополки в акото няколко дена. Капки от физ. раствор три пъти на ден в нослето и се изчисти, но без да "издухва" нещо през носа. Няма да се притесняваш. Него сега го мъчат ОТНОВО коликите... ама то и вие да сте момче и да ви разхождат в розова количка и вие ще получите колики.  Mr. Green

# 78
Алекс,
защо не пробваш с Милумил или Аптамил. Аз съм с много добри впечатления от времето, когато каката беше малка. Не съм ползвала Нутрилон.

Момичета,
освен, че ме тресе яка депресия, днес осъзнах, че....ми липсва бременността #Crazy
Някоя от вас чувства ли се по този начин? В последните дни от бременността се оплаквах, че ми тежи и не мисе бременееше повече, а сега ми липсва големя корем и движенията на бебето в  мен.
Май съвсем съм полудяла, а Sick

# 79
Лорини,повиването на Карп е със спец одеалце-имаше линк към такъв клип в наша тема.Моят човек не си дава ръчичките да са обездвижени и това е.Другите точки от плана му действат-особено сешоара Grinning
Сега сме във вихъра на коликите-днес купих кремчето на Бебинос и сега го пробвах.А тоя Саб симплекс е отврат за нас-Био гайата общо взето действа,но Саб ни докара голям рев.
Днес си купихме кенгуру и за легнала позиция-писна ми по улиците да ме зяпат като телета Crossing Armsще се претрепят и ще си счупят вратовете Twisted EvilИма ли мами,които се разхождат със слинг навън?На бебо май му е по-удобно от кенгуруто-ще видим как е в легнала позиция.
И накрая-днес си купих дънки PeaceМн. съм щастлива,макар че са по-голям размер от обичайния ми...Важното е,че анцунга е аут Mr. Green

# 80
Хелоу!
Днес цял ден спах.....и кърмих и пак спах. Сутринта свекърва ми дойде и взе Калоян да се разхождат и ние с Анчето като му легнахме, само като огладнееше я слагах на гърда, както си спим, тя започваше да суче, аз продължавах да спя, какво изяла, какво неизяла, незнам и пак заспиваше и така до 17.00 часа. Понаспах се, сега се надявам и кърмата ми да се върне защото иначе лошо. Тя цял ден яде на поискване, спрях да я меря защото така или иначе изяжда по-малко като количество и по-начесто, а аз само се шашкам. Няма смисъл. Надявам се с това често кърмене да се оправят нещата и да и се събира достатъчно. Нощес пак ми направи пауза, но аз станах в 3 часа и се изцедих, изкарах 80 мл. и ги замразих.
Я кажете вие като замразявате кърма поколко време преди това я събирате. Чудя се дали мога да събирам кърмата от 2 нощи и да я замразявам накуп. В кърмаческия пише, че може да се съхранява няколко дена в хладилник, но тук други мнения прочетох...

За солените овесени ядки за първи път чувам, но ми звучи вкусно и ще ги пробвам. Омръзна ми само сладки да ги ям. Аз си ги приготвям с прясно мляко, захар и една шепа орехи, много са ми вкусни така, а  с кисело мляко си приготвям мюслито

# 81
Доня,
дай я малко назаем твоята свекърва, че моята хич я няма. Joy

# 82
pavlina_k, и за това ревах докато ме тресеше и мен, и на мен ми липсваше, с такава носталгия си спомнях....абе луда работа – тъпи хормони  Mr. Green Като се сетя аз май няма нещо за което да не ревах  Mr. Green
доня КОПРИВА, аз събирам и по 3 дни кърма някой път и после замразявам. И аз като теб като не се събуди нощем малкия цедя и събирам. Само че преди да я прибавя новата кърма към старото контейнерче я охлаждам и тогава добавям. Давала съм такава замразена кърма – нямала съм проблеми.

Ние постоянстваме с повръщането, по 5-6-10 пъти между яденията като дойде вечер и ревввв, представям си колко му е гадно като му залюти на гърлото от повръщаното. В понеделник сме на педатър ще видим какво става, аз междувременно изчетох бая за ГЕР ама гледам да не се притеснявам излишно

Айде хубава вечер от мен  без колики и ревове ви желая  bouquet

# 83
доня точно така стига си го мислила това ядене, щом имаш и да замразяваш значи ти е достатъчно...пък както знаеш бебетата както и големите хора не всеки път изяждат едно и също количество храна...аз какво да кажа като катерина суче по 10-15минути...не съм я мерила от деня на изписването...само я премерих със сантиметър и е станала 54см...беше 52...ама това примерно, щото тя много мърдаше...нито знам колко яде, нито достатъчно ли е...но щом не плаче значи е добре...пък и тя яде един път като се събуди, втори път като сменим памперса и трети път, ако не е заспи веднага...
спокойно, те са по-умни от колкото ги мислим

# 84
Току що изпратих Митко за АМ. Анчето цяла вечер ми виси на гърдите и мрънка гладна и реших преди голямото спане да я премеря колко ще изяде за да ми е спокойно и на мен и на нея...ами 30 гр.,аз си усещам, че гърдите са ми празни, но все си мислех, че си издърпва нещичко...Много ми е кофти, какво ли не направих за това кърмене...не мохга да я държа обаче гладна

# 85
И аз дохранвам с АМ колкото и да не ми се иска,малкия  е все гладен след кърмене и яде доста около 50-60 мл. след кърмене.Гърдите ми ту са пълни,ту са празни,кога ще се регулират незнам. Мислех,че реве от колики ама и от глад реве и не ще да заспи.Има един лаф: гладно око не заспива.Като му дам АМ веднага се кротва и заспива.

# 86
Лорини, аз съм пробвала повиването на Карп. Повивам Петя с една по-голяма памучна пелена, тя се сърди докато я повивам, но след това млъква. Когато я гушна странично (както е показано в клипчето) се успокоява и заспива. Повивам я обаче само в извънредни ситуации (много рев  Joy), защото ми е мъчно да и ограничавам движениета.

# 87
Момичета,

тая нощ и ние почти изобщо не сме спали... Sad от колики ли от какво, не мога да кажа.
На това отгоре от вчера започна да повръща по малко след всяко ядене. И то не веднага, аме половин един час по-късно. Може би започна да преяжда, не знам...
Въобще, лоша работа...

Някой може ли да ми каже, ако е намирал някъде посъбрана информация за храните, които причиняват колики и тези, които са алергенни? Много ще съм благодарна! Защото аз сега чувам само някакви неща на парче, а във всички книги за хранене пише различно и вече в чудо се виждам. Все пак може ли човек да яде само картофи, ориз и спагети месеци наред?

Е, дано денят е по-хубав от нощта за нас!
Много усмивки ви желая! Simple Smile

# 88
Добро утро!

Ето по едно кафе да се събудим.
Катериче и аз не съм спала  ooooh!. Просто цяла нощ беше плач и сумтене. Не разбрах какво е - колики ли, болеше ли го нещо. Давах гърда непрекъснато, но той все се дърпаше. За да мога малко да дремна го слагах върху мен, но пък какво ти дремване тогава - все внимавах да не го изхлузя  Crazy. Даже по едно време толкова се разплака, че тати дойде от другата стая да го друса и приспива - подейства за около 20 минути, след което пак сначале. Но това е защото ходихме на разходка през деня и той след нея спа цял ден - чак се притесних. Повече не искам да го оставям така да спи през деня, ама как да го занимавам за да е буден ?!
Колкото до храните предизвикващи колики - аз много не вярвам на тази теория - знам за бобови, кисело зеле.

За повиването на Карп - майка ми като беше в началото тук повиваше Марти задължително - по-лесно е за вдигане, слагане, не си клатушка главичката, не се плаши от ръцете. Аз също го повивам, макар и по-слабо - все пак той е и по-голям. Не знаех това за ръцете - тях винаги ги освобождавам, защото виждам как се мъчи да си ги извади. Ще пробвам да ги държа повити и тях.

Колкото до бременността - не ми липсва. Големият ми корем ми тежеше, имах отвратителни киселини, усещах всяка миризма като хрътка и от това ми се гадеше, накрая получих и отоци. С две думи - типична бременна - чак на мен си се ядосвах. Сега ако мога да сваля по-бързо килограми ще е супер.

Лек ден.

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 10:09 от elena_d

# 89
Току що изпратих Митко за АМ. Анчето цяла вечер ми виси на гърдите и мрънка гладна и реших преди голямото спане да я премеря колко ще изяде за да ми е спокойно и на мен и на нея...ами 30 гр.,аз си усещам, че гърдите са ми празни, но все си мислех, че си издърпва нещичко...Много ми е кофти, какво ли не направих за това кърмене...не мохга да я държа обаче гладна
Ето и аз съм така.Снощи питах докторката колко трябва да изяжда и направих на Лия 120мл Аптамил ,милото така сладко се наяде и си заспа.Вече ми писна с тия кантари да се разправям,колко чайове съм изпила ,що жито съм изяла и нищо smile3511 smile3514

Катериче ,моята акушерка,с която се консултирам(понеже е с 58 годишен стаж и всички до ден днешен я търсят,че е добра) ми е казала,че трябва кърмачката да яде от всичко без шоколада.

Общи условия

Активация на акаунт