Раждане вкъщи - 3

• 46 567
  • 715
  •   1
Отговори
# 90
Чудеста е станала първа страница! Поздравления!  bouquet Grinning

Да имах само време да чета... Sad

# 91
  • София
O, Кюбит, какъв чудесен подпис Grinning!! Леко и успешно!!!

# 92
Хехе, Iva_D ме е изпреварила да разконспирира Кюбит Simple Smile Надявах се аз да съм първата тук Simple Smile
Честито, Кюбит и тук!!! Чакаме с нетърпение подробности как се чувстваш Simple Smile

Bili-san , здравей  Hug
Благодаря ти за хубавите думи. Радвам се, че те интересува темата. Наистина доста информация може да се събере тук. Започнах я малко между другото тази тема, а то какво стана Simple Smile Много съм доволна, че се събра толкова ценна информация и толкова ценни хора около нея!
Мисля, че Iva_D ти е отговорила много добре на въпроса. Аз също подкрепям твърдението, че интуицията има огромна роля при раждането. Тя наистина може да ти подскаже дали изобщо има проблем и как да действаш.

# 93
  • София
Здравейте!

Благодаря Ива Д, да точно за храненето си мисля, защото имам нисък хемоглобин - 98 от препоръчително над 120 или 130 беше...
а лекарката твърди че имам анемия и не й хареса че отказвам да взимам желязо(хапчета).
Но от друга страна започнах да ям много храна, пълна с Fe  Grinning ...просто откакто родих малкия, загубих всякакво доверие в доктори, болници, лекарства... Затова и ще ми е интересно да видя доктор, който се разбира с природата  Grinning

живи и здрави!!!

# 94
  • ул. "Мечтание"
Стандартно, референтните стойности на хемоглобина за жените са 100-120. При мъжете - 120-140.
При малките деца мисля, че бяха като при жените.

Извинете, тука малко поизлъгах! Rolling Eyes

Ето какви са референтните стойности: http://arsmedica.bg/bg/lab/c_id/2173/subprm/haematologictest/alpha/0.html

Като бременна също имах хемоглобин около 98. Но моята доки ми обясни, че е нормално, понеже съм бременна. Но понеже аз не се хранех както трябва започнахда пия Малтофер.

Нисък хемоглобин не означава автоматично ниско желязо и анемия.  Peace

Не искам да обидя никого, но по мои наблюдения "доктор" и "разбиране с природата" са станали взаимоизключващи се неща. Малцина са всъщност такива лекари, и те обикновено са практикуващи нещо алтернативно (хомеопатия, ТКМ и т.н.).

# 95
Били-сан,
нека другите ме поправят но 98 ако си в края на бременността е в долната граница на добрия показател! 120 и 130 са стойности за небременна жена в детеродна възраст.
За доброто усвояване на желязото трябва и вит. С - и двете се набавят чудесно дори с веганска храна  Wink

И определон може да не е проблема в желязото. 3 месеца след раждането си правих тест от любопитсво - хемоглобин 98, желязо - 14!

Ива, ти да не си решила да сменяш професията? Grinning

Много се радвам, че сред нас в тази тема отново има бременна мама  Heart Eyes Мислех си напоследък, че раждането у дома е по-скоро състояние на духа, не толкова въпрос на физическото място. Раждането на Рикк го показа. Моят дух определено имаше нужда от физическото място дом, но други имат по-силен дух и повече вяра в себе си и постигнаха такова раждане в нетипична обстановка. Със следващата бременост ще е голямо постижение, ако мога да вляза в сградата на болница или поликлиника без да ми трепне сърцето!

# 96
Били-сан, като препатила с нисък хемоглобин, мога да ти кажа, какво ми беше препоръчано на мен. Хемоглобина ми беше паднал на 92 10 седмици преди термина и се наложи да се стегна и да пия пак хапчета, защото изискаха от мен минимум 110, тъй като организма трябва да понесе спокойно кървенето около и след раждането без сътресения, още повече, че исках да кърмя. Успях да стабилизирам в последните 2 седмици преди термин хемоглобина на 112 и като родих беше 100, а преди 2 седмици ми го измериха и беше 115, като се има предвид, че кърмя, цикъл имах три пъти вече и  лохиите ми бяха 4 седмици.

# 97
  • София
Били, нормален е този хемоглобин за край и е добър показател за увлечен обем на кръвта. Има и теоретични предположения, че по този начин хранителните вещества стигат по-лесно до бебето и че добавката желязо би затруднило процеса (заради повишаване на вискозитета на кръвта).
Иначе притесненията са тези, които Вечерница споменава, че при евентуален кръвоизлив, организмът ще го понесе по- добре, ако тръгне от по-високи стойности, но няма изследвания с категорични препоръки. Ако при стартиране на бременността си била с нормални стойности, не би трябвало да се притесняваш. А има и добри естествени алтернативи, на които казваш, че наблягаш Simple Smile.
А иначе за плацентата - всякакви зеленийки под различна форма (хем и за хемоглобина са добре).

Мег, късно ми е за смяна, пък и настоящата си харесвам Laughing

# 98
  • Italia
O, Кюбит, какъв чудесен подпис Grinning!! Леко и успешно!!!

Присъединявам се от сърце към написаното  Heart Eyes Голямо гуШ,КЮбит  Hug

# 99
Благодаря ви, момичета!   bouquet Въпреки че знам от известно време, еуфорията вчера и днес е по-голяма именно заради вас!  Hug

# 100
  • Italia
Благодаря ви, момичета!   bouquet Въпреки че знам от известно време, еуфорията вчера и днес е по-голяма именно заради вас!  Hug

Няма ли да издадеШ кога се о4аква Щастливото събитие ? Rolling Eyes  Flutter

# 101
Ще се цитирам сама: "Още малко ще си подхранвам суеверието, докато се престраша да кажа повече."  Wink

# 102
Кюбит, каква прекрасна новина! Стискам палци и всичко най-хубаво по пътя който си поела. Представям си колко ти е трепетливо сърчицето.
Ще очакваме повече информация като можеш да ни я дадеш.

# 103
  • Italia
Ще се цитирам сама: "Още малко ще си подхранвам суеверието, докато се престраша да кажа повече."  Wink

Разбирам те напълно,и аз постъпих по съЩия на4ин и двата пъти.  Blush ОЩе веднъж гуШ и оставаме в о4акване на новини Hug  bouquet

# 104
Bili-san  Малко лична статистика от мен относно хемоглобина.
Казвам статистика, защото и за трите бременности става дума:

Първа бременност: хемоглобин в края: 114 - след раждането: МНОГО кървене, кръвоизлив предполагам също.

Втора бременност: хемоглобин в края: 105 - след раждането: нормално кървене около месец след това.

Трета бременност: хемоглобин в края: 95 - след раждането: съвсем леко кървене, никакви кръвоизливи, кървенето продължи 2 седмици.

...отиди го обясни... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт