Раждане вкъщи - 3

• 46 588
  • 715
  •   1
Отговори
# 240
yanast  bouquet
браво за отстояване на исканията си!
 честито бебче и леко възстановяване  bouquet

# 241
  • София
Здравейте мили дами!
От едно известно време ви чета с огромен интерес и вълнение!
Благодаря ви, че сте започнали такава тема и споделяте личните си истории и преживявания!
Раждането вкъщи не е новост като идея за мен. Още преди 11 години, подготвяйки се за първото си дете, ми попаднаха книжки, в които можех да прочета изключително позитивни истории за раждането - безболезнено, във вода, домашно и пр. Разбира се, те бяха непреведени, не ми е минавала дори и мисълта, че са възможни подобни раждания в България, но ми вдъхнаха достатъчно кураж да си избия от главата идеята, че "като раждаш си с единия крак в гроба" и съм благодарна на Бога, че имах три прекрасни раждания (макар и в болнични условия с ред рутинни интервенции, които приемах за даденост, понеже нямах информацията, която имам днес) без много болка и без абсолютно никакъв страх!
Особено ме окуражава факта, че няма нужда да емигрирам, за да си родя където и както искам  Laughing (преди години мои приятели заминаха за Чехия, за да си родят там, не само защото майката си беше родом от там, ами и за да може таткото да присъства на раждането, което беше немислимо тук тогава, вечно ще съм им благодарна, че се върнаха после, защото видях как бебе на седем месеца преживява само на кърма Laughing за ужас на местните педиатри от детската консултация).
Пожелавам ви още деца, родени в спокойните ви домове и любящите ви прегръдки!
Пишете и споделяйте, защото вашия опит, знанията ви, другия поглед към краткото, но неизличимо от паметта на всяка жена нещо като раждането, са изключително полезни.
Надявам се чрез вашите истории да помогна на близки до сърцето ми жени да доведат по най - добрия и спокоен начин децата си на този свят.
 Hug

# 242
yanast Честито бебче! Да ти е живо и здраво и много да радва семейството ви!   bouquet
Прекрасно си успяла да се справиш с докторите. Браво! Най-важното е човек да знае какво иска и може да го получи.

maminkavania Благодаря ти за хубавите думи  Hug И аз много се надявам тази тема да попадне при колкото може повече жени, именно за да са по-информирани и да знаят какво точно искат за раждането, което им предстои.

fata morgana   Laughing Мъжа ми каза: "Ти ще напишеш книга, без да си написала нищо" Simple Smile Важното е, че това е начина да се разпространи повече информация за активното раждане и да има повече жени, които ще живеят с хубави спомени от раждането.

# 243
  • ул. "Мечтание"
yanast, много се радвам, че си имала раждането, което искаш!

maminkavania, много обичам да срещам толкова позитивно настроени жени като теб!

# 244
http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1880665,00.html <--- Прочетох статията в предпоследния брой на Time. Реших, че може да ви е интересна и я потърсих онлайн.  Simple Smile

# 245
Кюбит, благодаря, че сподели  bouquet Много навреме започват да излизат такива материали, нещата се променят  Whistling

Яна, много й се радвах на твоята история в кърмаческия! Grinning Следях как планираше и умеваше и много се зарадвах, че нещата станаха точно така  Hug

Мен ме сърбят пръстите да копна тук линка към един страхотен разказ за скорошно домашно раждане в София, но май е редно да оставя авторката да го направи лично  Wink

# 246
  • София
Мег, и мен ме сърбяха пръстите, но дай да я питаме и да пуснем, че тя не влиза тук и както няма и нет, където живеят в момента...

# 247
 Grinning Най-накрая!

# 248
Аз тъкмо се бях засилила да копи пейстна въпросния линк, ама като видях какви съзнателни хора има и се въздържах  Embarassed  Rolling Eyes

Яна, честито бебче, и браво на теб, поздравления за отстояването на твоето раждане!  Grinning

# 249
Филмът за активното естествено раждане по ТВ7 се отлага за тази неделя (15.03) от 19.30 ч. Информацията е от авторката на филма Simple Smile
Дано този път нищо не попречи на излъчването му!

# 250
# 251
yanast, честито! Много се радвам че си успяла да постигнеш едно раждане което повечето български жени са приели за невъзможно. Браво! Така, бавно бавно промяна ще стане.

Дайте линкът де! И ние искаме.

# 252
Момичета ,
чета ви и тук заради една приятелка   Embarassed

защо ги плашат всички с това секцио-не е за вярване,че сме толкова задръстени в мисленето си и не можем да приемем нови идеи/говоря за хората въобще/
направо сме се откъснали от всичко живо,няма природа,няма земя
само дезинфекции,стерилност

наистина много ви се радвам като ви слушам!
една птичка пролет не прави/казват/,а ето, че птичките станали ято Simple Smile

Честито на майките,които са родили бебчета у дома,rikk и Мая!Бъдете щастливи с малките същества до себе си !

Чудя се как така, откакто болниците станаха търговски дружества, изведнъж всяка втора родилка в България проима я проблеми с таза, я проблем с очите??? newsm78

# 253
Добре дошъл!  Simple Smile Най-сетне и мъжко попълнение.

Допълвам списъка ти и с "напреднала възраст", дискова херния, високо кръвно, наближаващ отпуск на лекаря, свършване на смяната... За съжаление има страшно много манипулиране Sad

# 254
Людмил Добре дошъл и от мен!
Радвам се да те видя тук Simple Smile

По повод на това, което казваш - сещам се, когато трябваше да раждам първото си дете в България.
Тогава бях решила доктор и болница - както е "нормално" Simple Smile
Аз исках вагинално раждане.
Обаче докторката ми ме изпрати на очен лекар, защото имах -5 диоптъра. Каза ми: "Все пак, консултирай се с очен лекар."
Отивам аз в поликлиниката, където е въпросния лекар, но него го нямаше. Наложи се да го чакам. Да, но той се забави доста и се оказа, че го чаках 3 часа в кабинета му, заедно с една сестра и още някаква мадама от кабинета му.
Те накрая вече много ми се чудеха. Казваха ми:
"Други идват тук за да им предписваме секцио. Ти вече 3 часа чакаш, за да ти напишем нормално раждане"
Аз обаче упорито си изчаках. И помня тогава много се чудех защо пък някой ще иска секцио.
Сега за съжаление чувам все повече и повече случаи на секцио с оправданието: "Ами наложи се..." хъх...ако се налагаше наистина толкова често това секцио, как сме оцелели като раса?

Общи условия

Активация на акаунт