Да сме живи и здрави и през АВГУСТ всички да сме мами.N15!

• 13 114
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
Хапни, хапни.. то не е казано, че грам не може да вкусиш от него... няма да ядем по цяла кутийка я Wink
Галка, от сега само хубави новинки чакаме  Hug

Исках да кажа одеве и за желязото... Майка ми имаше анемия и тука в поликлиниката й бяха казали точно това, за черни дроб. После обаче във военна болница един лекар каза, че желязото от растителните продукти се усвоява в много по-голяма степен и много по-лесно. По пътя на логиката според мен.. По-добре е да хапваме редовно по малко спанак примерно отколкото да се тъпчем с черен дроб и червено месо за доста по-малко количество желязо  Peace

# 226
somsy,добавих те,вече си в списъка.
Деси и аз гледах тази количка за породените преди 4-5 дни,грабна ме,но мойта лудост изобщо не седи в количка само като я види и изпада в ужас,така,че май няма много да ми влезе в употреба,а иначе наистина е страхотна.Обаче се чудех как бебето  ляга като има седалка отзад? newsm78

Аз днеска бях на "уж" консултация,обаче лекарката си беше тръгнала и беше само сестрата,не ме гледа на видеозон,а нещо ми е притеснено и мисля утре да отида някъде и да си платя един дали ще ме пуснат без час?
Или пък да си чакам ФМ след 2 седмици....не знам,нещо ми е кофти много.

# 227
  • Пловдив
момичета аз пък да ви кажа че тая седмица постоянно хапвам рибни работи,разбит хайвер на филийка,взимаме си по кило скариди и пада надпревара кои по бързо ще яде  Joy , и сьомга на скара и хич не сам се замисляла че може да навреди нещо  #Crazy

а да ви питам какво мислите за това комплектче http://shop.danet.bg/product_info.php?manufacturers_id=66&products_id=4245  newsm78

галка дано всичко е наред и не се притеснявай толкова  Hug

# 228

а да ви питам какво мислите за това комплектче http://shop.danet.bg/product_info.php?manufacturers_id=66&products_id=4245  newsm78
Комплекта е страхотен и абсолютно всичко ще ти влезе в употреба,аз си купувах същите,но по отделно,много са добри.Мое мнение.Е помпата ми се счупи де,ама то от толкова помпане ръце не ми останаха камо ли помпа.  Joy

# 229
  • Пловдив
и друго да питам тогава  Grinning побира ли се в микровеле 20 литра?  newsm78

# 230
Хей, мамчета, заговорили сте за дрешки, креватчета, колички. Аз мисля другия месец да купя една лятна за 100лв (една друга мама декемвриика има такава и ми допадна, а има и легнало положение и ще я ползвам за бебето после). Щото моята калпазанка ходи, а моята количка ми е тежка да я мъкна, но като трябва да идем някъде по-далеч, не става да ходим за ръка или да я нося.

Колкото до този комплект, мога да кажа, че съм ползвала само шишета за новородено 125лм и нищо друго. Стерилизирах си със преваряване. Имайки предвид, че съм кърмила до 1г и малко, то до 4-5м не пиеше дори и вода, давала съм с лъжичка за изплакване на устата, та почти не съм и преварявала. После вече като започнахме да се храним, се преваряваха 2 шишета за вода и лъжички. Помпа не съм използвала, пък подплънки съвсем, макар, че може би за лятно бебе ще е добре, защото ще се излиза на вън и не идва да течем по улиците (понеже щерката е зимно бебе и почти 3м не сме излизали не ми се е налагало, пък и тя доста на често сучеше, та течеше евентуално вечер). Та, може да не се избързва с купуването на цял комплект, защото не е сигурно дали ще ти се наложи да ползваш всичко. Аз дори шишетата ги получих като подарък на едно изложение Simple Smile

За дрешките - определено по няколко броя. Ние ходихме до Пловдив и от Вис Виталис си накупихме всичко за 300лв някъде. Сега дори няма да купя нищо. Може би в движение след като се роди, че почти всичко ми е с дълъг ръкав, а тези с къс дори не са ползвани. Дори баба ми се шегуваше, че бебето може да бъде с едни и същи дрехи цял месец. Ми то горе-долу си е така, къпе се всеки ден, стои си само в леглото на чисто. Най много да се изцапа, ако памперса пропусне, или от прах на вън, но то са по-връхните дрешки. А и днешно време имаме перални, не е като да се пере на ръка, та да имате 3 чифта дрехи за смяна ще са напълно достатъчни като начало и определено ще се напълните с дрехи след като съберете роднини и приятели да видят бебето.

Има ли такива от вас дето мислят да раждат нормално и без избор на екип?

# 231
Здравейте!
Казвам се Таня и съм от Варна. В момента съм в 11 седмица. Според видеозона на лекарката съм за 2.09, а според калкулаторите съм за 30.08. Не знам на кого да вярвам.  newsm78
Ако искате пишете ме в списъчето.Ще пиша често. Те и септемврийките ме вписаха. Много съм объркана и не знам къде да се включа. Според мен ще е август, ама....
В момента съм на инжекции с Фраксипарин.  Не са болезнени и сама си ги поставям в ръката подкожно.

Утре пак ще ви пиша.
Желая ви една спокойна вечер!!!
 Hug Hug Hug

# 232
Здравейте, настоящи и бъдещи мами! И аз съм в очакване на августовско човеченце, терминът ми е 29.08.2009г. Добре заварили  Blush

# 233
Добре дошли на новите мами, надяваме се при нас да намерите много полезни съвети и интересна информация.

Пастета го хапнах с най-голямо удовоствие. Риба никак не ям и това не е много добре, ама все не ми се готви  Laughing

# 234
Добре дошла Пуфинка  Hug
Момичета чела съм че пастета не е сред най-подходящите храни за бременни. Също и морски дарове като раци, скариди, както и сини и меки сирена и не добре сварени яйци. Последните заради риск от заразяване с листериоза  Peace

А какво ще кажете за тази количка: http://mal4o.com/product_info.php/cPath/42_117/products_id/950 Доста добра цена за тази марка и модел според мен  Peace  Само че сега видях че се продава без кош или столче за новородено....

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 00:01 от Dendy

# 235
Не трябва да се яде и полусурово месо, заради риск от трихинелоза. В момента по новините говорят за такъв случай в Бистрица. От диви прасета. Чувала съм за случай на листериоза от мляко по ТВ, но са редко. Дълбоко морските дарове имат повече живак, но повечето ги отглеждат в изкуствена среда или ги проверяват. Във въздуха има също живак, много олово от колите, а във водата сигурно има цялата менделеева таблица. Аз също ям пастет в него няма нищо което да се освоява от организма, това рекламен трик с черния дроб. Има суроватка на прасета,кожи,кости,сухожилия, нишесте,вода и това е.

# 236
Здравейте  Hug Добре дошли на новите мами, лека бременност и здрави бебета на финала.

Деси, количката е много хубава, идеална е за породени деца. Голямата ми щерка ще бтде на 3 като се роди бебо, така че едва ли ще ми трябва, но за деца с малка разлика е екстра.

Има суроватка на прасета,кожи,кости,сухожилия, нишесте,вода и това е.
Ето за това не ям пастет.  Sick

# 237
Денди,това енай-често срещаната количка.Не съм чула някой да се оплаква от нея  Peace

# 238
Деси, тази количка е много хубва, но наистина трябва да се види, ако от едната страна се сложи в легнало положение дали ще може да стане - от картинката не се вижда. Разликата на моите е 1г. и 11 месеца и в началото излизахме с две колички. Но наех детегледачка за 4 часа и заедно ги извеждахме. Тя продължава да идва за по 4 часа и аз тогава излизам навън. Сега средното също може би няма да го пускам на ясла, направо на детска градина и не знам как бих се оправила без тази жена. Особено в началото наистина е трудно  Rolling Eyes

За пастета не мисля, че чак толкова ще навреди, ако хапвате по една филийка от време на време.

Има суроватка на прасета,кожи,кости,сухожилия, нишесте,вода и това е.

А това са много погрешни твърдения. Пастетът се  прави основно от черен дроб.

# 239
Добро утро и от мен!!!

За пастета и аз знам че се прави от черен дроб. Това с кожата и костите не е вярно според мен. Аз доста си похапвам от него.  Embarassed Много обичам пастет просто.

След малко ще излизам за фризьор после пак ще пиша.

Желая на всички лек и хубав ден!!!
 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт