Да сме живи и здрави и през АВГУСТ всички да сме мами.N15!

• 13 114
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!

Аз пъко ще въобще не се вълнувам от колички и кошчета . newsm78 Може би защото си мисля, че има толкова много време. Аз мисля да се запиша на някакъв курс за родители и там да ми обясняват подробно за всичко. Решила съм ако мога да взема повечето неща от моите приятелки, а другите да си ги набавя. Ориентирах се за Училище за бъдещи майки "МА-МА". Има ли някой инфо за курсовете там?

# 106
keit съветвам те, да не мислиш толкова за болките и върху това как е бебето. Т.е мисли позитивно, 4е бебето е добре, а именно разглеждането на сайтове за колички, легълца, дрешки и др. ще ти помагат да се отпускаш и вярваш 4е всичко ще е наред  Hug Ако толкова се притесняваш отиди да те видят на едно ехо  Peace Аз така правя  Tired и сега съм решила да ходя през две седмици, като ще редувам док от ЖК и др. ми док, който си е с мен от самото начало и надявам се до края.

# 107
Оле, аз пък хич не го приемам като караница   bouquet

Искам да съм полезна, доколкото е възможно, а пък много ясно, че съм изгледала 2 деца, не 100 и опитът ми не е меродавен, но все пак мога да споделя с какво съм се сблъскала.

Аз срещнах много съвети какъв комплект с шишета да си купя. Да, но за какво ми беше този цял комплект шишета от по 20 лв, при положение, че започнах да ги използвам не знам си колко месеца по-късно, защото преди това кърмех.

И разбира се, че всеки има различни финансови възможности, но пък е важно да получиш и съвети, за да не си даваш напразно парите по разни глупости, които се продават.

Angel1, как прекара?

# 108
ние не се караме,а разсъждаваме с подробности,за да може всеки да си реши.
За обиколниците-не купувайте!Като легнеш в твоето легло не виждаш какво прави бебето.Трябва да станеш прав и да видиш,но това си е мое мнение.

# 109

За обиколниците-не купувайте!Като легнеш в твоето легло не виждаш какво прави бебето.Трябва да станеш прав и да видиш,но това си е мое мнение.

Виждаш ли това пък не бях съобразила  Tired съвсем избора се усложни
Кейт сега видях, че изпитваш някаква болка в от дясно като си сгънеш кръка и при мен е така, но док щателно огледа яйчниците и каза, 4е нямам киста, та накрая от4ете 4е това е от бременността. Успокой се моми4е все пак си в 15г.с, скоро ще по4неш да усещаш съкровището  Laughing

# 110
Мен ме понаболява в областта на кръста като прищипване понякога, но не и постоянно.
Пих Дуфастон. Самоизписах си го заради спонтанния в 6-та г.с. от страх, понеже не може да навреди, а само да помогне при евентуален проблем.

За легълцата - сгъваемите са удобни, когато пътувате, няма такива със смяна на нивото на матрачето. Наистина е много неудобно, когато бебчето е колкото лакът, а трябва да се навеждаш до долу, самият захват и повдигане се затрудняват доста.  Освен това когато детенце започне да вижда и мърда главичка, няма да може да види нищо друго като изключим тавана и ми се струва доста ограничаващо. От друга страна не са с дървени решетки, а страните са платнени, така че някои от вас ще са по-спокойни да не се удря детенце.

Много често си мисля по въпроса с "искането на всичко" и желанието за прекалено предпазване на детето. Все пак трябва да подготвим децата за живота, да са силни, да не ги глезим прекалено. Мноооого ме е страх да не направя точно това. Особено когато бебчето е чакано дълго, постигнато с усилия и е изживяна мъка покрай желанието ни да имаме свое. В такъв случай самият ни инстинкт ни кара да го пазим прекалено много и да си тровим живота с излишни страхове. Не искам нищо лошо да кажа на никого, просто и аз се чувствам така и се чудя как ще преодолея себе си, за да мога да гледам детето си с удоволствие, без да ме гони параноя, че ще се случи нещо лошо, защото мисля, че така бих могла да му дам много повече - като спокойна жена, имаща време да мисли за повече от това дали детенцето и ще се спъне или пък ще си удари леко главичката в креватчето.
Още го мисля и нямам съвсем ясна позиция по въпроса. Кажете вие какво мислите? Мислите ли за отношението си към бебето, за възпитанието и за всички останали неща, изключвайки техническите - легла, колички, кърмене, дрешки?

Мноооого усмивки!  newsm51  Захира, всеки път като ти видя аватара се ухилвам до уши - страхотен е!

# 111
Здравейте аз се завърнах

# 112
Здравей, Нев!
Добре си си дошла при нас отново? Как си? Какво се случи с теб? Всичко наред ли е?

# 113
  • Варна
Невче, добре дошла! Simple Smile Много си лаконична. Как се чувстваш? Добре ли си?

# 114
  • Пловдив
хе хе че сте писали писалиии  Grinning
да кажа за легълцата че и аз се дървени с обиколници харесвам изглеждат ми доста по стабилни и уютни,
а че ще се удари веднъж дваж юнак без рана не може колко ожулени колене ни чакат........ Grinning

да ви се похваля че днес на последния изпит ме скъсаха  Sad  ,но на поправката дано да оправя нещата.

кръста и мен от няколко дена ме по наболява доста.Дуфастон и аз пих от началото до сряда миналата седмица ,като бях на преглед ми каза , че мога да го спирам вече  Grinning

нев добре ли е всичко ? липсша6е ни!!!  Hug   bouquet

# 115
Simple Smile добре съм тъкмо влязох вкъщи и пак ям......бебчо е добре и аз само дето дупето ми е на решето.Вие как сте и какво ново покрай вас
хе хе че сте писали писалиии  Grinning
да кажа за легълцата че и аз се дървени с обиколници харесвам изглеждат ми доста по стабилни и уютни,
а че ще се удари веднъж дваж юнак без рана не може колко ожулени колене ни чакат........ Grinning

да ви се похваля че днес на последния изпит ме скъсаха  Sad  ,но на поправката дано да оправя нещата.

кръста и мен от няколко дена ме по наболява доста.Дуфастон и аз пих от началото до сряда миналата седмица ,като бях на преглед ми каза , че мога да го спирам вече  Grinning

нев добре ли е всичко ? липсша6е ни!!!  Hug   bouquet

за сега....да но май пак ще имам посещения из билниците но няма как....

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 14:03 от Nevnev

# 116
Здравейте и от мен Simple Smile
Да се изкажа и аз за креватчетата... Аз съм си решила да не е сгъваемо.. Дървените креватчета ми харесват повече. Не мисля да пренасям креватчето от стаята в хола или кухнята само, за да е с мен бебето през цялото време. Струва ми се излишно пък и не е ли добре да си свиква да си спи в стаята, където си му е мястото за спане? Жилището ни не е голямо, не е няколко етажна къща, за да не чувам какво се случва, докато аз готвя или върша друга работа. Пък и бебефоните са добре измислени за останалите случаи  Flutter

Днес бях на консултация и съм разочарована пък! Прегледа с ехографа беше не повече от 5 минути... измери само главичката на бебо.. даде ми някаква светла и нищо не изобразяваща снимка и въобщееее... нищо интересно! На ФМ Врагалева ни предупреди да не правим секс, защото плацената ми е ниско, а тази нищо не каза и до сега все ми е писала, че е добре (погледнах специално)  Crossing Arms Оплаках се, че ме боли кръста ама непрекъснато вече втора седмица... и тя вика "Ми така е.. мажи се там... с Фастум гел примерно" и Срещата приключи... Смениха ми и термина... и чаааак сега ме питаха да не би да съм била с късна овулация (а го повтарях всеки път като ми определяха друг термин) и вписаха вече реалния термин в картона, за да не ме водят преносила  ooooh! Абе манджа с грозде!!!

Денди, Кейт.. е оплаках се вече, че и мен ме боли кръста... РЕших да не го мажа с нищо, а просто да полягвам или да сядам някъде където мога да се облегна когато мога пък... каквото-такова.
За Утрогестана... Аз пиех Дуфастон до 12та седмица... Пак от страх сама си го изписах като Багнето заради минал неуспех (който всъщност беше 1 ден след Багънцето...  Hug )
Gerinela и на мен ми се ходи на курс честно казано, но все още се колебая... Свиркай, ако попаднеш на нещо интересно   bouquet
Кейт, още един съвет към теб... мен ми помагат бебешките неща, за да се почувствам по-уверена! Купих първите дрешки точно защото пак тръгнах да се вкарвам в странни мисли... Опитай да се занимаваш с бебешки неща и ако не помогне, прави точно обратното Simple Smile  Hug
Багънце, колкото до възпитанието и аз все повече се замислям... За това да не го затрупвам с неща също... Гледам сега племенницата ми.. ами тя все очаква някой да носи по нещо и винаги е разочарована, защото има всичко... НЕ искам така! Решила съм да имае максимално малко, но полезни неща отколкото да има от всичко... ей така 'щото е първо и ТРЯБВА да има всичко! Желано е и чакано, но дано се сдържа да си изпълня заканата.
Хубав ден на всички и добре дошла на Нев.. Стой си вкъщи.. не си давай повече дупето на лошите лекари   bouquet

# 117
Здравейте аз се завърнах
Добре дошла. HugВажното е всичко да мине и август да си гушкаш бебчо. Heart Eyes

# 118
Аз пък днес си взех изпита и съм много доволна.Остана още само един и вече може да се срещнем пловдивските майки. newsm10

# 119
Момичета, да ви питам, някой има ли информация колко точно струва това креватче и дали може да се потъча за доставка. Ако не - дали има този магазин и представителство във Варна? Ако се поръчва - колко дни предварително трябва да се поръча. Аз ще се прибирам края на Март и то само за няколко дни и незнам дали ще го имат в наличност  newsm78 да си го взема веднага.
http://www.dizainbaby.com/bg/adelinalux.php
Много ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт