Да сме живи и здрави и през АВГУСТ всички да сме мами.N15!

• 13 114
  • 303
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Много благодаря на Dendy и Буболечето за успокоенията.  Hug Нещо съм се сдухала съвсем преди прегледа. Имам чувството, че времето се точи толкова бавно Sad
Tracy_t, нямам информация за тази фирма, обаче на сайта им има адрес:
Варна, Образцов дом, ет. 2. детски маркет "Слънце" - тел: 0888 760 397
Също така имат и форма за запитвания, нищо не пречи да им пишеш .

# 121
Здравейте   Hug
Отдавна не съм писала, но стриктно ви следя  Wink
За количките сте написали по-важните неща, които трябва да се имат впредвид при избора. Моят опит показва, че просто попаднах на здрава и стабилна количка - чиполино Венеция плюс! Аз я ползвах година и половина, сега съм я дала на приятелка, и тя я ползва около година, като наближи лятото и тя ми я върне, смятам да я използвам и аз! Няма да купувам друга. По принцип аз пък съм много доволна от коша, който има количката ми- бебето е добре защитено от вятър, студ, силно слънце, гледа си към мен (синът ми много повръщаше и беше немислимо да гледа напред и аз да не го виждам първите 5-6 месеца. Живеем в двуетажна къща и пренасях бебето с коша навсякъде, удобно е и че ако бебето спи и се прибереш от разходка, не се налага да го будиш- откачаш коша и го пренасяш, същото се отнася и ако е заспало преди излизането на разходка. Е, ползвах го 7 м., после беше тясно.
А за кошарите  Laughing имам и дървена и сгъваема, само смятам да купя горно ниво за сгъваемата, че ми я подариха без такъв. Интересни са ми коментарите ви за кошарите, защото и ние не сме решили баткото в дървената ли да остане, а бебето в сгъваемата, или на баткото да купим юношеско, а за бебето да остане дървената. НО задължително гледайте да е дълбока, че прекатурванията от кошарата са страшно нещо!
Пловдивски мами, преди няколко дни имаше въпрос за ФМ в Селена? Някои да знае при кого там се прави, отзиви, цени? Предишната ми бременност я наблюдаваше д-р Кръшкова, тогава още беше в окръжна болница и Св. Валентин. Сега още не съм я търсила, че нямам физическа възможност всеки месец да ходя до Пловдив на прегледи, а и проследяване на цялата бременност и после раждане в Селена не ми е по джоба финансово точно сега. Но ФМ не смятам да пропускам.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 16:12 от Dilyana

# 122
Добре дошла Нев надявам се повече да не се налага да лежиш по болниците, ти къде лежа и ще ни споделиш пове4е за това какво ти се случи  Hug
Момичета  Wink  Mr. Green аааааммммм.... някой ползвал ли е медицински слушалки за да се опита да 4уе сърицето на беб4о? Аз го направих преди малко ама тъй като не бях обядвала още и само червата си прослушах, майка ми взе да пробва и каза ето гооооо... а аз нищо не 4ух само някакъв странен шум.

# 123
Dendy  Joy аз лично не съм,но знам от зруги жени го правят,но в по-късен етап

# 124
Dendy  Joy аз лично не съм,но знам от зруги жени го правят,но в по-късен етап

Така си и знаех за това се пулих безресултатно в продължение на половин час  Joy  Mr. Green

# 125
Трейси и аз харесвах креватчето докато не го видях на живо.. плитко ми се вижда!
В сайта пише това, което и Кейт ти е дала... Варна:
Образцов дом, ет. 2. детски маркет
"Слънце" - тел: 0888 760 397
Каквото и да харесте в нета, моля ви вижте си го на живо първо да не съжалявате.
Денди аз пробвах... не знам преди колко време... на мен си ми се стори, че чувам нещо... Най-често ми се струва, че си чувам чревцата  Mr. Green Ще опитвам пак докато не постигна нещо  Crossing Arms
Кейти... и моето време сякаш спря... Първите три месец нали все нещо се случваше.. или ми беше лошо или по-често на лекар... а сега... нищо. Дано покрай покупките след някой и друг месец нещата пак се забързат  Praynig

# 126
Да се похваля, че и аз минах на фетална морфология при Врагалева. Много старателно измери всичко гънки на врата и кости на носа и всички органи ги огледа. За курсовете аз ще ходя в петък на списание 9 месеца, ще бъде за кърменето. През миналата бременност реших да я пропусна тая лекция понеже всичко ми изглеждаше много ясно и лесно. Мислих,че природата си го измислила да е лесно кърменето. Но с първото ми бебе беше някъв невъобразим кошмар. Та сега ще ходя да видя къде е грешката. В курса МАМА е съща лекторката май Елена, само че е платено. Хайде да поговорим за големите коли. Какви имате и откаде са купени.

# 127
Ето го сайта на Дибо - www.dibobg.com, но според мен това са опасни легла.

На моя приятелка бебето й се изръси от такова легълце, защото му се свалят 2 или 3 пръчки. Няма никакъв проблем за едно бебе да ги извади. Това с махането на пръчките е хубаво за дете над 2 години, което като се наспи да слезе само. Аз не бих купила такова легло. Безопасността на бебето трябва да е на първо място. 

Другото важно е да измерите разстоянието между две пръчки. Има опасни легла с по-голямо разстояние между пръчките, бебето може да си заклещи главата между тях. То си има стандарти, но на пазара се среща какво ли не.

Като заключение само да напиша, че който не робува на предразсъдъци, остарели традиции и хорско мнение да купува преносима кошара и приключвам с темата   bouquet
ЗАХИРА,аз съм с креватче Дибо,същото,което ти си показала.
Лилия няма такова нещо,че са опасни,напротив-страхотни кревати са и много евтини,абсолютно невъзможно е едно бебе да извади дръжките някма такъв вариант просто то аз едвам ги вадя камо ли то.И разстоянието между пръчките е много малко точно според стандарта-мой 4 пръста (а моите ръце са доста тънки.)Наистина страхотно легло,за второто ще си взема същото легло,обаче в други разцветки,който си купи няма да съжалява казвам ви го от опит.

angel1,радвам се,че си изкарваш добре. Hug
Нев добре дошла отново,за какво беше там не разбрах,надявам се всичко да мине добре и да не те тормозят поне сега. Hug

# 128
Трейси и аз харесвах креватчето докато не го видях на живо.. плитко ми се вижда!
В сайта пише това, което и Кейт ти е дала... Варна:
Образцов дом, ет. 2. детски маркет
"Слънце" - тел: 0888 760 397
Каквото и да харесте в нета, моля ви вижте си го на живо първо да не съжалявате.
Денди аз пробвах... не знам преди колко време... на мен си ми се стори, че чувам нещо... Най-често ми се струва, че си чувам чревцата  Mr. Green Ще опитвам пак докато не постигна нещо  Crossing Arms
Кейти... и моето време сякаш спря... Първите три месец нали все нещо се случваше.. или ми беше лошо или по-често на лекар... а сега... нищо. Дано покрай покупките след някой и друг месец нещата пак се забързат  Praynig

Buboleche, а колко плитко е? Аз нямам възможност да отида да го видя, понеже не съм в БГ, а като се върна, ще е само за 5 дена и не мисля, че ще има време да го видя и да ми го доставят. А не знам дали ще имат в наличност да си го взема веднага в желания цвят. Ние ако трябва може да минем и през София, ако мислите, че там ще имам възможност да го видя и ако ми хареса да си го взема веднага. Но както гледам май фирмата е от Димитровград и Хасково а дотам не ми се ходи.
А видя ли също така Аделина или само Аделина Лукс имаше? понеже на сайта - това Аделина ми се вижда по-дълбочко  newsm78
Помогнете ми моля ви се, тука няма изоообщо хубави кошари, най-обиковените са на космически цени. За една проста, даже нелакирана кошара трябва да дам най-малко 400 лв.

# 129
  • Варна
Tracy_t, защо не им пишеш все пак?

# 130
Биа, няма да си измислям, извади ги и тупна долу

Диляна, в Селена не знам да се извършват прегледи. Аз ходя при Даскалов, а кабинетът му е в Медикус Алфа. Ако имаш нужда от координати, ще му ги дам.

Bagneto, моето първо дете също е много чакано - 5 години. Но аз съм твърде далеч от вманиачена майка, дори си мисля, че като е толкова чакано, трябваше да съм по-взискателна... а не съм. За едно съм категорична, обаче - да осигуря безопасност на децата си, за другото съм доста по-далеч от повечето майки. На първо място искам децата ми да са доста по-различни от масите, искам да са като нас с баща им, колкото и нескромно да звучи. Аз не познавам някой, който да купува толкова неща на децата си, колкото мен, но не са разглезени нито пък търсят подаръци от хората. Правя го заради спорта, просто обичам да харча пари  Mr. Green Никой не се тръшка по магазини или каквото и да е, не искам да преглъщат като циганчета като видят, че някой има нещо.

Буболече, аз също не местя креватчето от стая в стая, единственото, което има значение за мен е да е сигурно за бебето, какво ми харесва на мен няма никакво значение, важното е бебето ми да е добре. И на мен ми харесват повече дървените легла, но избирам здравето на моето бебе пред това да ми харесва нещо.

И тъй като стана въпрос за нивата - нашето има две нива, така че в началото си ползвам горното.

# 131
Биа, няма да си измислям, извади ги и тупна долу

Добре на колко е било това "бебе',че да се сети да извади точно тези 3 пръчки а и то разтоянието от матрака до земята е много,много малко едва ли се е ударило кой знае колко лошо,странно е не знам,но щом казваш.

# 132
Всъщност не се удари въобще, нищо му нямаше. Беше може би около 9-10 месеца, не помня точно. Може и да са ги оставили неправилно, наистина не мога да гарантирам. Сега се сетих, че леглото беше поставено върху шкаф.

Денди, на края на бременността мисля, че може да се чуе сърцето с обикновени слушалки, сега може да се чуе само перисталтиката. И аз усещам бебока, твърде рано, но факт

# 133
....
Буболече, аз също не местя креватчето от стая в стая, единственото, което има значение за мен е да е сигурно за бебето, какво ми харесва на мен няма никакво значение, важното е бебето ми да е добре. И на мен ми харесват повече дървените легла, но избирам здравето на моето бебе пред това да ми харесва нещо.
...
Ами... не знам... и племенницата ми и аз, и брат ми, и още доста бебета (вече деца или големи хора) знам дето да са гледани в дървени легла пък... са си добре със здравето.. Всеки за себе си преценява  Peace

Трейси, леглата са еднакви мисля... 2 педи измерих аз... моята педя е около 17-18см. Може пък просто да ми се е сторило плитко. В сайта Аделина Лукс е снимано със свалена решетка (загледай се) и може би затова ти се виждат различни по дълбочина двете.. Видях ги в зелено и жълто, но не гарантирам до кога ще ги има, защото магазин е в тотална разпродажба. Успех, мила и ще помагаме с каквото можем... където ходя да гледам (ако не сте купили до тогава) ще снимам и записвам размери, за да ти кажа и да се опиташ да си ги представиш в реален размер  Hug
Леглата на Дибо също много ги харесвам... Гледала съм ги предния път като си видях положителния тест... и после неуспех... затова сега някак си още не искам да ги виждам  Rolling Eyes Иначе определено искам легло, което да има много чекмедженца и място за повиване. Отново не мисля да давам много пари за самото легло, но ще държа матрака наистина да е добър  Peace

# 134
Ей момичета, много бърzо пишете, не може да ви насмогне човек  Wink.
Аz да се иzкажа zа лелглата, zа количките не zнам какво да кажа, zащото не съм имала проблеми с неравни улици и дупки, и тем подобни, и zа това си мисля си каквато да бяхме купили щеше да ми удобна.
А zа леглата, ние имаме останало едно дървено от сина ми, ей така иzглежда:

Дъното му се мести и като стана по-голям го свалихме на ниското положение и нямаше начин да се иzтърси преz решетките. Не съм слагала никакви обиколници, не мисля и сега да слагам, тъй като преди четох че не е добре да се ограничава притока на свеж въzдух кум бебето, а обиколниците точно това правят. Бяха ми дали от болницата укаzания как да намалим риска от внеzапната бебешка смърт и там това пишеше - никакви обиколници, креватчето ако може да е далеч от стените. Аz се съобраzих понеже съм супер паника и даже си купих тогава апарат който следи zа бебешкото дишане и ако се случи бебето да zадържи дъха си zа повече от 15 секунди и се пуска аларма. Вярно е че от време навреме се поблъскваше в решетките, но не е имало раzбити усти, глави и т.н. Просто като го понаръби някоя решетка и той си се местеше. Спа в него три години, после ние с татето си купихме ново легло, а нашето старото му го дадохме на него и сега спи на голямо легло, не че беше старо ами просто 140 широко и мъжо все се оплакваше че му е тясно и че бил като в ковчег.

Ма и аz пък се отплеснах да пиша.

Общи условия

Активация на акаунт