Да сме живи и здрави и през АВГУСТ всички да сме мами.N15!

• 13 114
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
В момента точна тая тема е нашумяла по ТВ, че като трябва да се произведе някъв хранителен продукт, те го правят по най-лошия и най-евтин начин,щото няма контрол.Даже казах, че не се препоръчват тези продукти за бременни и деца. Не толкова, че са вредни, повече че са безполезни.Щях да припадна като чух,че слагат сода каустик в млякото, за да се намали киселиността.

# 241
Добро утро на всички мамчета!
Добре дошли на новите!
Аз да ви кажа нещо напоследък не мога да стоя седнала за дълго.Заболяват ме двете сгъфки на краката към корема.Не знам защо така.За това и не мога да стоя много пред компютъра.
По повод за кошарките да кажа и аз, че от баткото имам дървена кошарка и съм много доволна от нея.Смятам да си я ползвам пак.Само ще я лакирам за освежаване.Simple Smile
А количка ще си купя новичка, но още не знам каква.Разглеждам вашите идеи най-внимателно.Дано в нашия град да са по-ефтини, че не мога да си позваля много пари за количка.
Целувки на всички и лек ден!
п.п. Zvezditza Uranova,  слагат сода каустик в млякото, но когато това мляко достигне до производителите на кисело мляко, сирене и кашкавал те си го изследват и като видят вредни вещества го изхвърлят хората.Плюс това млякото не може да се подкваси, ако има сода каустик в него.Мъжа ми е химик и така ми каза.Ако има други химици и информацията не е така - нека ме поправят.Аз лично мисля, че няма причини за паника специално с киселото мляко.

# 242
В момента точна тая тема е нашумяла по ТВ, че като трябва да се произведе някъв хранителен продукт, те го правят по най-лошия и най-евтин начин,щото няма контрол.Даже казах, че не се препоръчват тези продукти за бременни и деца. Не толкова, че са вредни, повече че са безполезни.Щях да припадна като чух,че слагат сода каустик в млякото, за да се намали киселиността.

Това, че няма контрол е абсолютна глупост  Peace   Поредните журналистически измислици. Жалко, че с такива евтини репортажи с изкукуригали майки се манипулира общественото мнение. Като онази кукувица, която се опита да отрови детето си, за да измъкне пари и онази другата със салама, която й се виждало лой и мас, че има вътре  Close Аз пък мога да кажа, че тази паника с месото и колбасите също е безпочвена.

# 243
Добро утро и от мен Simple Smile нека и аз да си кажа за пастета,рибката и саламчетата.......пастет и саламчета няма да е лошо да избягваме да хапваме понеже е месо което не е минало през кой знае каква термична обработка......относно рибата яжте риба,но да не е мазна дебела риба че има много живак.......това е от мен.Относно количките,кошарките,дрешките и т.н. мисля че на този етап ми е рано въпреки че няма да си износя бременността до август месец.Добре дошли и на новите мами пожелавам ви супер лека и безпроблемна бременност

# 244
Содата каустик е основа се неутрализира, ако има кисело в млякото. Става повече натрия и се разваля вкуса и качеството на млякото.

# 245
Добро утро и от мен Simple Smile нека и аз да си кажа за пастета,рибката и саламчетата.......пастет и саламчета няма да е лошо да избягваме да хапваме понеже е месо което не е минало през кой знае каква термична обработка......относно рибата яжте риба,но да не е мазна дебела риба че има много живак.......това е от мен.

Напротив! Точно пастетът минава през най-сериозната термична обработка - вари се!

# 246
Добро утро и от мен Hug!
Ако седнем да мислим какво ядем всеки ден, трябва да психясаме.Избягвам единствено категорично забранени храни- меки сирена, полусурови меса, ракообразни, риба тон.Всичко друго като ми се прияде, си го хапвам по малко.
А репортажът с майката със салама беше уникален.Аз така и не видях лой и не мога да разбера защо журналистите се излагат така.Тази марка салам още от детството ми е с много едри парчета месо и е страшно вкусен.А да не говорим, че колбасите на тази фирма са като от едно време.

# 247
Аз пастет не ям от много години (освен домашен), но това е една друга тема.

# 248
Добро утро и от мен Simple Smile нека и аз да си кажа за пастета,рибката и саламчетата.......пастет и саламчета няма да е лошо да избягваме да хапваме понеже е месо което не е минало през кой знае каква термична обработка......относно рибата яжте риба,но да не е мазна дебела риба че има много живак.......това е от мен.

Напротив! Точно пастетът минава през най-сериозната термична обработка - вари се!

и аз над това размишлявах докато мажех филията

# 249
dendy, страхотни са на Cangaroo количките, стига да може да возиш детето обърнато към теб, защото като задуха силен вятър да не е директно в него. Нашата, една от последните е такава http://www.cangaroo-bg.com/bg/sub.html. Малкия така се кефи, докато се возеше.
Деси, наистина е хубава количката, стига да се използва функционално.
Pufinka, добре дошла.
sunbeammm на Avent помпите са много удобни. Сестра ми е изгледала две деца с нея, и на мен я дава за Даниел. Предцени дали ще ползваш останалите шишета, стелиризатора, също. Защото можеш да стелиризараш и в съд, като преваряваш, но така се захабява, а в стелиризатора са си като нови.
За храните, хапвам си, направо се чудя как сте по 50 кг. слабички и носите бебоците. Важното е да се чувствате добре Hug
PS Писах в профила на Август2009, но незнам дали е било на правилното място. Дали и ние сме в списъка на августинките 2009?Благодаря предварително!
Nevnev, дано всичко е наред, почивай си повече и мисли позитивно Hug

# 250
dendy, страхотни са на Cangaroo количките, стига да може да возиш детето обърнато към теб, защото като задуха силен вятър да не е директно в него. Нашата, една от последните е такава http://www.cangaroo-bg.com/bg/sub.html. Малкия така се кефи, докато се возеше.
Деси, наистина е хубава количката, стига да се използва функционално.
Pufinka, добре дошла.
sunbeammm на Avent помпите са много удобни. Сестра ми е изгледала две деца с нея, и на мен я дава за Даниел. Предцени дали ще ползваш останалите шишета, стелиризатора, също. Защото можеш да стелиризараш и в съд, като преваряваш, но така се захабява, а в стелиризатора са си като нови.
За храните, хапвам си, направо се чудя как сте по 50 кг. слабички и носите бебоците. Важното е да се чувствате добре Hug
PS Писах в профила на Август2009, но незнам дали е било на правилното място. Дали и ние сме в списъка на августинките 2009?Благодаря предварително!
Nevnev, дано всичко е наред, почивай си повече и мисли позитивно Hug

Това и правя Simple Smile повече почивки сън и лежане и естественно много усмивки

# 251
Момичета, докъде стигнате с избора на имена. Мисля, мисля за мъжко име, но до никъде не стигам...

# 252
Аз за имената за сега не се замислям много, защото трябва да започна да се ядосвам от сега!Моя мъж ще ме побърка - иска буквално да кръстим бебто на майка му или баща му - т.е. Въльо и Кина.Даже и сега докато пиша ми се насълзяват очите...Не знам как да го разубедя, много е непреклонен, било традиция и т.н. глупости.Моля, ако някой знае някакъв психологически похват, с който да го убедя да ми каже.Приемам съвети всякакви само да помогнат, защото така не искам да си кръстя детето!

# 253
Велин, Велина, Калин, Калина, Карина - тези са много близки.

# 254
  • Пловдив
добро утро  Grinning

Момичета била съм в доста от цеховете на популярни марки производители и ако ви кажа какви неща съм виждала .............. #Crazy  Sick  #2gunfire

за комплекта на AVENT си мисля и аз че всичко ще ми влезне в употреба,особено стерилизатора.С тези тенджери на котлона каквато  съм отвеяна си представям колко шишета и други неща ще стопя........  Joy. Само неразбрах за какви микровълнови става ?!?! Някои ако е наясно да  казва.

За имена сам напълно подготвена ако е момченце Владимир - на моя приятел бащата така се казваше, а за мома Мария

добре дошли и на новите мамчета безпроблемна бременност на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт