НОЕМВРИйчето расте и хубавее, а мама се вталява и слабее!

• 11 707
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Оплаквах се, че Ники се запича от АМ, а днес съм сменила 3 памперса и 3-те акани  #Crazy  Дали е нормално или нещо има разстройство  newsm78 Защото нали като поотраснат не акат на всеки памперс  Shocked  Оф незнам. Малко съм уплашена...

# 256
elleee напълно нормално е  и това не е запечено въобще, и ние го бяхме за късали и назад във темите Феъри ми беше пуснала един линк и една част от него беше копирала във форума ако се поразровиш е полезно да го изчетеш и ще те успокои, аз като отимам малко време ще се опитам да го открия  Hug

# 257
Ели, а какво е акито. Ако е почти течно и/или с различен цвят значи е разтройство  newsm78 Ако е така се чуй  са педито  Hug Ако са си както и преди, споко

# 258
  • София
Ели, а какво е акито. Ако е почти течно и/или с различен цвят значи е разтройство  newsm78 Ако е така се чуй  са педито  Hug Ако са си както и преди, споко

Ами нормално си е, поне така мисля. Не е много течно, жълтеникаво.

# 259
Ние цапаме почти всеки памперс, най-много е количеството сутринта / има и по бодито/, но почти без изключение всичките са изцапани. И каката ми беше така. Метаболизъм различен, мисля, че не е проблем ако не е разстройство.

# 260
  • до Пловдив
Честити месечинки на бебе Борис на мама anutev,бебе Габриела на мама galisis,бебе Атанас на мама Светланаа,бебе Златин на мама funki81,бебе Кристиян на мама liony2000 , бебе Борис на мама reni79,бебе Иван на мама koteto f ,бебе Румен на мама medunkata,бебе Рада на мама if4eto .

bibabi  welcome

# 261
Добро утро мамчета.
elleee благодаря за закуската и кафенцето. Страхотни са.

Искам да ви споделя неприятното ми откритие.
Ползвам пелени на Памперс 3 размер. В началото, когато започнах с този размер използвах Sleep & play, който мирише на лайка. Калоян се чувставаше добре с тях. В неделя си купих от Метро, на по изгодна цена, Active baby 82 бр. И какво се случи? По дупето на Кало се появиха пъпчици. Shocked Реших, че в мен е причината, може би не ги бях сменила толкова често. Да ама не.  smile3506
Започнах да ги сменявам на 1-2 часа, почти празни и забелязах, че от вътре по памперса имаше капчици, а дупето на бебчо беше мокро все едно съм го обляла с вода. Извода ми е, че не попиват и така дупето му стои влажно, а от там и пъпчиците. Върнах се на предишния модел Sleep & play, проблеми никакви. Пъпчиците изчезнаха.

Мамите, които ползвате памперс забелязвалили сте нещо подобно или само при нас е така.
Мислех си и друго, че проблема може да е от Мето, но от там пазаруват доста магазини на едро и после продават по скъпо.

И ние направихме дерматит от Памперс - смених с Хъджис и за няколко дена пъпчиците изчезнаха - не знам какво слагат в тия Памперси, но определено е силен алерген - няма да ги пипна повече Naughty

# 262
Ели, мисля, че всичко си е ок. Но нека и други мами да кажат  Hug

# 263
Нелчо, съвсем е възможно свекърва ти да е причината за този рев при къпане. Казвам ти го от личен опит. Бебетата никак не обичат промените. Държат си на това, на което са свикнали. А къпането е нещо, което се повтаря всеки ден и те свикват, че то се случва в точно определена обстановка и в присъствието на точно определени хора. Аз преди година-две, когато племенницата ми беше бебе, ходих да я виждам абсолютно всеки ден, защото живеят близо до нас. Тя беше свикнала с мен. Но веднъж се случи сестра ми да е сама вечерта и ме помоли да й помогна да я изкъпем. Такъв истеричен рев предизвика моето присъствие по време на къпането, че направо... А в останалото време нямаше проблем.

Момичета, все се каня да ви питам - приемате ли допълнително кълций? Моята докторка ми препоръча да изключа почти напълно млечните продукти от менюто си. В такъв случай аз от къде ще си набавям калций?!  newsm78

# 264
Привет и от нас. Днес бяхме на консултация. Наддал е 800 гр и 3 см. Та сего сма 5900, 60 см. Педиатърката каза, че е доволна от нас и да продължаваме все така. Биха му пентаксима и така плака, чак със сълзи.  smile3518 От няколко дни му се насълзяваха леко очичичките като плаче, ама днес като ги видях тия сълзи и ми се скъса сърцето.  newsm45

Крис го къпем в 20.30, хапва и заспива към 9.30. И откарва така до 5-6-7, рьзлично, но най-често 6. Суче си на три часа, ама и аз така му давам де  Wink Доволна съм, че така си свикнахме, защото понякога като го оставим на майка, знам с колко точно време разполагам. Миналата седмица нещо беше нервничък де, та няколко пъти сука и по-начестичко, ама като цяло си има строг режим човека и това е положението  Naughty

Честито на всички месечинки  Heart Eyes

Аз със захранването съм в изчаквателна позиция. И педи каза нищо друго освен кърма да не давам. А и на мен така си ми е добре, на Крис също Simple Smile  

Памперс 3 са ужасни, тези в големите пакети. На мен ми стана лошо като ги помирисах, а представям си на Крисчето  Tired Face Сега сме Либеро и съм много доволна. И те имат ластик на гръбчето и до сига не се е случвало да изцапа бодито, а с Памперс се преобличахме по няколко пъти на ден. Кой да ме светне, че може да има и по-ефективни еднократни пелени.

# 265
Здравейте и от нас!

За памперсите - използвам само на Хъджис Peace
За захранването - смятам да започна след като навърши 4 месеца със зеленчуково пюре.
Добре дошла на новата ни мама и малката София Hug

Честито на всички месечинки днес - Габриела, Рада, Борис(на анутев),
Кристиян, Борис(на рени), Иван, Румен, Златин и Атанас!

Забравих да приветствам с добре дошла Елица Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 14:43 от tonesa

# 266
Ели, аз съм забелязала, че моето бебе ака много често и с по-рядка консистенция, когато попрекаля с млечните продукти. Педиатърката ме посъветва да не консумирам повече от една чаша кисело мляко на ден, също така да огранича до минимум сиренето и кашкавала. И под прекаляване имам предвид, когато съм консумирала повече от една чаша кисело мляко през деня.
В тези дни Симона ака по 3-4-5 пъти. А през останалото време - по веднъж на 1-2 дни.

За памперсите - от самото начало използваме само на Памперс. Зачервено дупе не сме имали. /Аз я мажа със специален крем против подсичане, който приготвят в аптеката./  Но нещо и аз не съм доволна напоследък. Нещо некачествена партида ли случих?!  newsm78 Последния пакет почти всеки памперс пропускаше и се преобличахме по 100 пъти на ден. Сегашния пакет, да не казвам голяма дума, май не пропуска. Голяма мистерия!

# 267
  • някъде там......
Здравейте, мили мамчета и бебчовци! Аз да почерпя за днешната ни месечинка, че гледам доста поздравления съм пропуснала Blush

Честито и на останалите ни месечинки! Да са много послушни, здрави, да спинкат, да папкат и да пълнят пеленките Hug
Мами, моля за помощ - в чудо съм се видяла - не можем да излизаме на разходка - моята кукла сложа ли я в количката или в кенгуруто реве, та се къса. Друг път плаче без сълзи, но при излизането е нещо страшно - чак се захласва и няма нещ Hugо, което да може да я успокои - просот не знам какво да правя. Вечер със заспиването сме пак някакъв цирк. Нацоква се, след което започва: цокне 3-4 пъти, после си извива гръбчето, дерейки се. Пробвам и с бибата - по същия начин е - цокне 3-4 пъти, изплюе я и започва да се изпъва, а се вижда, че много й се спи. Тази програма продължава около час-час и нещо, докато се тръшне накрая и заспи. Всичко е прерасно - бебешка му работа, ама аз ще се гътна от нерви, защото то това просто не се трае. Някоя от вас имала ли е такъв проблем - помагайте, моля! Praynig
За акането да не говорим - на 4 дни веднъж - пробвах какво ли не - няма и няма. А не е със запек.  newsm78
За захранването - ще почакаме още Simple Smile
За пеленките - и ние сме на Памперс - Слип енд плей. Имаме и Актив, но ще го почваме тези дни и тогава ще видя имаме ли проблем с него или не. Бях й купила преди известно време Хъджис, но нещо не ми допаднаха - много дебели пелени ми се сториха.

# 268
Здрасти банда,

Пиша с 1 ръка и вкратце, че Фафи е върху мен и с изчерпващо се търпение... Днес е ден на Голямо Кърмене, то от през нощта почна, яде си детето на два пъти "само" - от 2 до 3 и половина, и после от 5 и половина до 7 и нещо  Joy Сега продължава, на 2 часа, само от едната гърда, но по-кратко, за по 5-6 минути. Абе цирк сме голям.

Иначе залъгалки йок, не ползваме. Не съм забелязала да сси яде палеца, виж юмручето да, както и ръкавите и нашите тениски... Каквото хване, в общи линии. Така че не мисля, че се пристрастява ктъм нещо, по-скоро е период, през който се минава. А и предпочитам да ми се усмихва, а с бибата тая работа не става  Mr. Green

# 269
Ели, нормално е да ака по три пъти на ден, особенно ако е на кърма. Моята Али и тя ака по толкова. Има и дни въобще не ака или ака по веднъж, но това се е случва много рядко.

Гери, защо се притесняваш- 800гр. е мн. добре, ние във втория месец бяхме 4700гр.

Галис, и Али плаче понякога, тогава свалям козирката на количката, за да се разглежда и да не гледа тавана. При мен това върши работа. Ако я увиваш да не би да е мн. стегнато, бебетата не обичат така.

Ние ползваме №2 на Памперс и се е случвало да се обринем, но я държа преди къпане по дупе около половин час да и се проветри дупрата и я мажа с кремче против подсичане и за ден обрива изчезва.

bibabi welcome за картинките и снимките можеш да прочетеш това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825
Ако имаш въпроси пиши и някоя мама ще ти помогне. Дори и да не успееш снимките и картинките не са задължителни Grinning

Общи условия

Активация на акаунт