НОЕМВРИйчето расте и хубавее, а мама се вталява и слабее!

• 11 700
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
Ели и преди съм писала - баткото беше само на АМ и пълнеше абсолютно всеки памперс. Така че мисля че няма защо да се притесняваш Grinning
Я да питам Феъри и всички които имат идея - нормално ли е като спра да кърмя и уж съм спряла кърмата все още от време на време да ми потича спонтанно newsm78

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 15:22 от tonesa

# 271
  • София
Тонеска аз вчера бях на доктор и той ми каза, че това моето не било спиране на кърма и не се правело така Embarassed(цедя на  2 дни, като усетя някакво напрежение в гърдите ) и ми изписа хапчета за спирането на кърмата.

# 272
  • Burgas
Много благодаря, Vita! Ще ми трябва малко време, но се надявам скоро да ни видите.

# 273
 morning Sleeping
Събудихме квартала тази сутрин-то не беше рев, то беше чисто пищене . #Cussing out #Cussing out #Cussing out Оплаках се!  Crossing Arms

bibabi  welcome

Честити месечинки!Да са живи и здрави бебоците и много послушни разбира се!  Hug

Мими, как го направи този режим на 3 -3,5 часа при това на кърма?  newsm78  Нашето чудо като ревне и докато не му затвориш устата с храна няма спокойствие.  cry

както писах по-горе, днес съм приготвила на Василената ябълка,като започна днес смятам до месец да вкарам и тиквата Peace че да можем като стартира "голямото хойкане" на пролет да мога да заместя едно хранене по обед, аиначе ще си се кърмим живот и здраве Mr. Green
това го пиша с риск да ме линчувате  Sunglasses

Ааааааааа, не така - ние тук сме за да се  txtloves, а не да се  newsm66 smile3534

Аз както бях писала до 6 месеца ще сме само на кърма  Praynig (ако има), а после зеленчукови...

Утро, аз нали едва ходя от болки в ставите и започнах да пия калций + витамин Д (тук витамин Д не се дава на бебетата).  #Crazy

# 274
Ама Vita, аз не се притеснявам. Притеснявах се преди да ни премерят, защото този месец не сме подменяли гардероба, но явно просто са му били по-големи дрешките. Доволна съм си от момчето как наддава.

Сега чета една тема в кърмаческия, която малко неподготвена ме хвана. Не знаех, че соковете се въвеждат толкова късно. Аз не съм давала още, но си мислех, че към края на 5-ти, началото на 6-ти месец може. А вижте какво споделят там. (който се интересува, де)

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=359410.0

# 275
Гергана много крайно ми се струва до 2 години да не давам сок Naughty големият ми син обожаваше сока. При неговото отглеждане бях още зелена и му дадох сок още на месец и 20 дена. Сега не бих дала първо сок нито толкова рано, но със сигурност към 6-тия месец ще пробвам.

# 276
Гергана,  Hug

Тони и аз някъде бях чела, че препоръчват до 1 година само кърма или вода да пие бебето.   Thinking Никакви сокове!  Naughty Обяснението ако не се лъжа беше, че е по-добре пасирани плодове вместо сок.

Ако може мамите с опит да кажат какво мислят за първа храна банан + кърма?  Thinking Сега го прочетох като идея.  Flutter

# 277
  • някъде там......
Галис, и Али плаче понякога, тогава свалям козирката на количката, за да се разглежда и да не гледа тавана. При мен това върши работа. Ако я увиваш да не би да е мн. стегнато, бебетата не обичат така.
Въобще не я увивам - обличам я в едно космонавтче и само й мятам една пеленка отгоре - да може да си размахва ръчичките. И номерът със свалената козирка не става, а и тя се дере и в кенгуро дори. Само да започна да я обличам и да не си покрай нас. Тя по същия начин се дере и вечер след банята пак като започна да я обличам - леле, все едно, че я колиш Crazy - ужас!
Забравих да поздравя новите ни мамчета  с "Добре дошли"! Blush

# 278
  • Попово
Ако може мамите с опит да кажат какво мислят за първа храна банан + кърма?  Thinking Сега го прочетох като идея.  Flutter
давала съм банан + АМ, към края на 4тия месец на малкия батко, само че банана го бланширах, все пак го водят алерген  Peace
а за пресен суров сок да си призная малко ме е страх да давам, днес дадох ябълка но и тя беше варена

# 279
Гергана много крайно ми се струва до 2 години да не давам сок Naughty големият ми син обожаваше сока. При неговото отглеждане бях още зелена и му дадох сок още на месец и 20 дена. Сега не бих дала първо сок нито толкова рано, но със сигурност към 6-тия месец ще пробвам.

Ами да, крайно е. Идеята ми беше, че доста педиатри препоръчват захранването да започне със сок. А в тази тема това се отрича. Та се чудех кое е правилно. Но след като о прочетох това, май няма да започна със сок.

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 16:50 от Gerrgana

# 280
Галисис и аз съм била като бебе същата като твоята щерка Rolling Eyes и много се притеснявах синчетата да не са като мен - обаче те и двамата спят като котета в количката. Доколкото знам това е период, който просто трябва да премине. Пожелавам ти да си достатъчно търпелива и да отмине бързо.
За захранването искам да кажа едно и спирам - педиатрите едно са учили едно си разправят - сега никога не бих слушала нашата педиатърка защото вече й знам дежурните реплики - всяка от нас сама трябва да си избере схема на захранване и да си я следва. Все пак достатъчно се интересуваме и четем разни и разнообразни информации и нововъведения. Мога само да пожелая успех на всички Hug
Гергана аз съм решила да започна със зеленчуково пюре.
Алекса благодаря за отговора Simple Smile
Пуснах и НОВА ТЕМА

# 281
Добър ден и от нази с Мара Кошмара! Ейййййй от 3 дни е пощръкляла - не ще да спи и се дерееее - на всьо отгоре вчера ни туриха ваксината та съвсем я втасахме. Смени си режима гевезето - сега цока през 3,5-4 часа - сиреч едното хранене автоматично отпада. Е за сметка на това се буди да цока по 3 -4 пъти на нощ и просто ме убива бавно - кога ще се откаже бе момичета - от това безсъние съм станала  smile3512. Мъж ми заплаши, че ще ме изхвърли  Joy

Вита тя и наща мацка е така - след баня пищиииии - ужас ooooh!
Бибаби ха добре дошла Hug
Галисис  баш така прави и Мария - иде ти да я тупнеш само веднъж, че да се не мъчи! Не знам на какво се дължи това и поведение  на побеснял бизон, но предполагам, че го прави като се е преуморила.

Впрочем мами от София в МОЛ-а на Стамболийски има намаление на бебешорските дрешки на Фокс - има много яки неща за по 9-14лв. - идете да видите - вчера имаше размери - от 3 до 6 месеца колкото щеш.

Иначе сме наддали 650 грама и сме порастнали с цели 2 см. Педиатърката каза, че явно видиш ли не и ситига кърмата щом е наддала само толкова (щото миналия месец бяхме качили 1400гр.) - и аз и викима докторице ми ние няма да отглеждаме слон бе - ще я правим фина дама hahaha. А и 650 гр. са си савсем добре за 3тия месец. Няма да давам добавки и др.глупости - не не и не!! Crossing Arms

# 282
  • София
За соковете - на каката дадох чак към 1 г. Купешки и сега не й давам. Предпочитам да си хапне плод. А за пиене да не свиква да пие сладко, че и без това, ако я оставя цял ден ще си похапва бонбони.
По съвет на една гастроентероложка, при която бяхме когато имаше съмнения, че каката ни е с алергия към белтъка на кравето мляко (което впоследствие се оказа грешна диагноза за щастие) я захраних на 5 навършени месеца с плодово пюре между храненията. Плодовете, които ни препоръча за начало бяха праскова, кайсия, круша и тиква. Странно като се има предвид, че прасковата и кайсията се водях алергени newsm78. На 6 навършени месеца започнах с картоф, после морков и лека полека и останалите зеленчуци. Последни бяха доматите, че и те уж са алерген. Тази докторица ни обясни, че по-добре да се дават пасирани плодове, а не сокове, защото соковете дразнят повече стомаха и могат да предизвикат запек, поради липсата на фибри. Другото важно, което тя ни каза беше, че е по-добре за захранване да се дават готови пюрета, защото плодовете и зеленчуците от пазара не се знае с какво са наблъскани.

Сега с малкия ще започна с зеленчуково пюре на 6 навършени месеца. После постепенно 1-2 плода и каша. Само картофът ще го приготвям аз, защото готово пюре от картоф няма. Като въведа и морковите минавам на пюрета Хипп или Сънвал. С каката процедилах така и бях доволна. Сега с малкия ще действам по същия начин.

# 283
  • София
Благодаря на всички мами, които ме успокоиха  Hug Hug Hug

Нацоква се, след което започва: цокне 3-4 пъти, после си извива гръбчето, дерейки се. Пробвам и с бибата - по същия начин е - цокне 3-4 пъти, изплюе я и започва да се изпъва, а се вижда, че много й се спи. Тази програма продължава около час-час и нещо, докато се тръшне накрая и заспи.
За акането да не говорим - на 4 дни веднъж - пробвах какво ли не - няма и няма. А не е със запек.  newsm78
За захранването - ще почакаме още Simple Smile

Гале, и мойта се извива така като яде. Аз процедирам така: вдигам я на ръце права да се успокои и хоп пак на гърдата. И всеки път така като почне да реве. Досадно е, но иначе няма как. Ако искам да кърмя това е начина Simple Smile
Иначе за акането и возенето в количката - все едно слушам мойта приятелка. За акането - щом няма запек и не се мъчи малката, не се притеснявай. За возенето в количката - май няма лек. Поне мойта приятелка не го откри. Е, естествено докато поотрасна и не почна да я слага седнала. Така че  кураж  Hug Hug Hug

# 284

Я да питам Феъри и всички които имат идея - нормално ли е като спра да кърмя и уж съм спряла кърмата все още от време на време да ми потича спонтанно newsm78

Колко от време на време? Създава ли се напрежение в гърдите или просто като стиснеш, потича? По принцип като ти спре кърмата дълго време след това, месеци дори като стиснеш потича по малко. Но не трябва да се събира и да ти се пълнят гърдите. Ако усещаш напрежение, цедиш малко, колкото да облекчиш и така постепенно спира.

Общи условия

Активация на акаунт