Тайната на перфектната кожа - 2

• 92 018
  • 400
  •   1
Отговори
# 135
  • София
На Талодерма хумата е много фина и нежна. Просто не слагай цялото яйце Simple Smile

# 136
Здравейте всички! Днес реших да разнообразя почистването с масла и пробвах с ленено масло от капсула. Капнах и 2-3 капки витамин А за разкош. Кожата ми стана по-мека от кадифе! Изобщо не съм очаквала такъв ефект. Даже бях скептично настроена. И почистващ ефект имаше. Имах няколко пори, които се нуждаеха от почистване и почти се бяха втечнили. Този път дори не стоях на парна баня, само напарих 3-4 пъти с кърпа. Преди това, обаче взех душ и се ексфолирах с ръкавица. Ако някоя от вас има ленено масло на капсули, нека пробва да видим дали ще има пак толкова добър ефект.

Ravvenr, с крем Рачев колко пъти на ден се мажеш. И аз имам такъв, но ми се струва, че не става за дневен.

# 137
Аз започвам (след вашите препоръки за продуктите с невен в темата   bouquet ) да ползвам масло от невен, ще рапортувам  Hug

letsgo , не се учудвам, че леленото масло ти се е отразило добре - откакто открих леленото семе не спирам да се учудвам колко полезен продукт е това  Peace И много се радвам, че с цената на един експеримент си открила нещо, от което се чувстваш добре  Hug

Момичета, често съм чела, че хумата на парчета била по-добра от тази в насипно състояние - има ли нещо вярно в това или е поредната градска легенда?  newsm78

# 138
Шанс, ако слагаш цяло яйце, ще ти трябва и цяла кутия хума, за да постигнеш средно гъста консистенция. Хумата на Талодерма е много фина и й трябва съвсем малко количество течност. Преди имаше едни други „цветни” хуми. За тях трябваше доста повече течност. Не ползвай цялото яйце, а само белтъка /за мазна кожа/ или само жълтъка /за суха/. Ако ползваш само жълтъка може да се наложи да добавиш малко минерална или розова вода, за да получиш достатъчно количество маска. И мед можеш да добавиш. И още нещо, не добавяй към яйцето хума, а към хумата яйце. Така ще ти е по-лесно да контролираш пропорциите. Винаги можеш да добавиш още хума ако трябва. Иначе, ако си прекалила с количеството яйце, или трябва да изхвърлиш част от течността или да направиш маска за цялата рода.  Mr. Green
Аз редувам миенето на коса с шампоан,  със смес от хума, жълтък и малко вода. Много добър ефект има!

Myriad Canaan, това с невена съм го изпуснала. За етерично масло ли става въпрос?  newsm78

А за хумата ще трябва да се изкаже някой специалист. Един Господ знае, коя хума, от къде се добива, с какъв състав е, и през каква обработка минава.

Между другото, ето още едно сайтче с чудесни съвети:
http://www.fatfreekitchen.com/beauty.html
Вече започнах да изпробвам някои. За други съм в търсене на продукти. Но веднага щом имам резултат ще пиша.

# 139
Цитат
Myriad Canaan, това с невена съм го изпуснала. За етерично масло ли става въпрос?  newsm78

В миналата тема обърнахме доста внимание ан невена и различните мехлемчета, които го съдържат (Веледа, също и едни български бяха похвалени)  Peace СИ също се включи с инфо и насоки как да се ориентираме по цвета  Peace Днес случайно попаднах на масло от невен (не е етерично - директно се нанася върху кожата без друго носещо масло ) и се сетих за коментарите, реших да си го взема. Още не съм го опитала (довечера ще хвърлям чоп с кое първо да не намажа  Crazy ) и след няколко нанасяния ще мога да кажа как горе долу се отразява първоначално.  Peace

И аз съм забелязала, че с хумата на Талодерма трябва много малко вода, иначе мога цялата да си направя отливка после  Joy

# 140
  • София
Myriad Canaan , не съм виждала масло от невен. На коя фирма е?

# 141
ето по-ясна снимка от нета : http://www.leportailbio.com/produits-bio/images/photo_500x400/hu … el-natessance.jpg  Blush
Natessance е името на фирмата, отзад на шишенцето има и сертификатите й : ECOCERT SAS - F32600

http://www.natessance.com/index.html

Не си го купих в Бг ( в чужбина съм в момента) , но ги има ето тук : http://www.leanatureboutique.com/les-huiles-rub-237.html -  само че не знам дали шипват до България. В София и аз не съм ги виждала, затова радарът ми веднага го улови  Blush

П.С. "ги"..."го"... "го"..."ги"...това последно изречение ми е такъв полет на ясната и чиста мисъл Blush, че няма да си го редактирам и ще го оставя в златния фонд на форОма  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 17:57 от Myriad Canaan

# 142
  • София
Аха, ясно защо не съм виждала масло от невен  Laughing Благодаря мила, жалко че тук няма масло от това така полезно цвете Sad

# 143
letsgo крема по принцип си го мажа вечер преди да си легна , но цапа възглавницата  Naughty и затова аз си слагам кърпа или нещо подобно  Grinning и сутринта си го махам  ... ама зависи кога съм свабадна през деня за по 1 - 2 часа дори и 30 мин са достатъчни  Peace ........ само дето приличам на извънземно  Mr. Green  Crazy

а ето нещо и за невена ... ако мога до спомена :  Peace  Grinning
Акнето може да премахнете, като използвате отвара от невен. Две с.л. изсушен невен попарете с 400 мл гореща вода. След като изстине, прецедете и изпийте отварата. Ако правите това няколко пъти на ден кожата ви значително ще се подобри. Невенът премахва и умората. Смесете отварата от невен с малко зехтин и обилно нанесете върху лицето. Така ще премахнете акнето по-бързо. Друга маска е чудесна в това отношение.

# 144
Пробвах номера с „кожата” от черупката на яйце. Изисква малко сръчност да я отлепиш и поставиш на лицето. Мисля, че действа на принципа на лентичките за черни точки, въпреки, че не съм ползвала последните. Изсъхва сравнително бързо, при което се свива, става много корава и силно опъва кожата. Отлепя се с усилие. След това местата по кожата ми, където я бях залепила бяха опънати и гладки като найлон. Струва ми се, че при отлепянето отскубва и мъха по лицето, защото имаше по нея някакви микроскопични власинки. Няма какво друго да са, освен косъмчета. Така че става и за кола маска, което мисля, не е много добре. С лентичките за черни точки, пак така ли става?  newsm78

Да похваля ябълковия оцет. Много добре действа на кожата ми!  Grinning Прави я някак по-чиста и свежа. Малко кофти мирише докато изсъхне, но определено си струва неприятния мирис. Вечер, след като си почистя лицето, напръсквам с розова вода и обтривам с тампон напоен с ябълковия оцет. Оставям да изсъхне и не отмивам. По принцип четох, че трябва да се разреди с вода 1:8 оцет/вода, и след десетина минути да се изплакне. Цитирам:
„Apple Cider or even regular plain vinegar can be very helpful for clearing up acne. It can kill off acne causing bacteria, balance skin's pH, and absorb extra oil from skin.
First clean and dry your skin than apply diluted vinegar (eight parts water to one part vinegar) directly to skin with a cotton ball, and leave it on. Rinse off after ten minutes.”
Така, че който се бори с акне, може да пробва. Моят оцет е домашен, но предполагам и този по магазините става.

Прочетох и следната маска, която днес ще пробвам. Количествата ми се струват промишлени, така, че ще карам на око.
Смесват се на гъста каша ½ обелена и настъргана краставица, 1 белтък, ½ чаша светъл оцет, 2 чаши овесено брашно, 3 лъжици мед и ½ чаша брашно. Оставя се да изсъхне на лицето за около половин час. Препоръчва се за акнеична и нечиста кожа.

И да завърша километричния си пост с молба. Търся си масло от Амла /за коса/. Ако някой в София знае индийски магазин, в който го има, моля да ми пише къде се намира. Благодаря!  Hug

# 145
  • София
Момичета, споменахте някакъв крем Рачев Thinking За какво става дума, може ли малко инфо? Blush

Аз да се отчета, че днес правих маслена баня. В Събота също Simple Smile Страхотен е ефекта, с всеки изминал път ми харесва все повече. След това си сложих и маска на Амрита с морски соли и резултатът е налице Heart Eyes

# 146
Пробвах номера с „кожата” от черупката на яйце. Изисква малко сръчност да я отлепиш и поставиш на лицето. Мисля, че действа на принципа на лентичките за черни точки, въпреки, че не съм ползвала последните. Изсъхва сравнително бързо, при което се свива, става много корава и силно опъва кожата. Отлепя се с усилие. След това местата по кожата ми, където я бях залепила бяха опънати и гладки като найлон. Струва ми се, че при отлепянето отскубва и мъха по лицето, защото имаше по нея някакви микроскопични власинки. Няма какво друго да са, освен косъмчета. Така че става и за кола маска, което мисля, не е много добре. С лентичките за черни точки, пак така ли става?  newsm78
Поне според описаното -мисля, че е почти същото (правила съм си преди време няколко пъти с такива лентички).

# 147
Охх  ooooh! забравих да спомена и за Крема на Рачев - невероятен е
soniacat определено ще ти помогне ,защото моята кожа е като твоята , но от както го ползвам кожата определено ми се изчисти  Peace  Mr. Green

добре, а за арзни малки белези от пъпки (освен широките пори) има ли някакво средство? аз лично не мисля, че това може да се оправи, но знам ли... ако някой е успял да си ги редуцира, нека сподели  Peace

с.

# 148
добре, а за арзни малки белези от пъпки (освен широките пори) има ли някакво средство?
И аз се интересувам Peace, но моето е направо потъмняване на малък участък след поредица самоиздевателства върху кожата в тийнейджърските години  Crazy
А как поддържате зоната около очите? Аз вече имам някакви наченки на бръчки а и торбички и се чудя какво да ги правя Tired Face Пробвах кайсиево масло, не съм сигурна дали от него, но получих едни гадни отоци Sad май не е за мен. Въобще кое е най-подходящо за тази зона според вас?

# 149
  • София
Лиле, за да ти станат отоци значи е много тежко маслото за тази зона. Вземи си някое кремче от медицинската козметика за около очите Peace

Иначе за петната има ексфолиращи и избелващи продукти ама е хубаво да се ползват зимно време, когато няма силно слънце и задължително със слънцезащита през деня.

Общи условия

Активация на акаунт