Автоимунен тиреоидит на Хашимото (5)

• 92 100
  • 738
  •   1
Отговори
# 120

Днес ми беше първи ден на житната диета.Дано устискам поне седмица,трудно ми се вижда.
Леле, какво жито! Къде е безглутеновата диета?

# 121
Хайде, бе, Kylie Hug Все попоглеждаме дали няма да се появиш!
Мисля, че хормоните са ти в норма, но Пипилота и другите с бебета ще кажат по-точно.
Радвам се, че си добре  bouquet

# 122
Здравейте момичета,

Хайде и тук да кацна. И аз съм хашимотка Simple Smile В събота си пуснах си ПКК, 3 хормона и антителата, както и о4аквах не съм добре.
ТСХ 12.5 (разбиераемо-нарочно се оставих да не пия нищо дълго време)
ФТ3 и ФТ4 са ми ОК ,
ТАТ 75.9
МАТ134.2
Холестеролът, при това ЛДЛ, ми е висок, но нали уж при хипо било нормално.

Ще сменям лекаря. Предната така и така ме ми уцели дозата и не се 4увствах добре, доста странно дозираше и мисля да посетя доц. Попова от Исул и д-р Попов от ВМА. Ако имате отзиви, моля да ги споделите. 

Пих селен 4м. , но спрях, не било добре за хора с хипо.., за само за хашимото с ТСХ в норма.

Минах през Дюкан - за 5м. свалих 14 от 30 излишни кила, но се предадох, повишеният холестерол и пикочна киселина май баха само повод за отбой и за 6м. върнах 9.

Години по-рано правих и Дъновистката житена диета през февруари. за 10 дни свалям 4 кила но не ми се отразява добре. Отпаднало ми е, кръвното ми играе и само ми се спи.

Напоследък съм се вкарала в разни стресови филми и не ми се отразява добре, ни на жлезата, ни на Хашимотото, а камо ли на нервите. Горките околни.... Mr. Green

# 123
здравейте,момичета! Hug
правих житната ноември,а сега през март реших по време на постите(аз и тях спазвам).и след житната с коледните пости,тсх ми падна под нормата ,а отидох на ендото,за да ми вдига еутирокса.щастлива съм,че ми го понижи през зимата и очаквам лятото още да намаля еутирокса,ако е рекъл господ..
момичета,явно всичко е много индивидуално..наложи се с туби йод да изливат отгоре ми и бях предупредена от д-р нончев,че това ще ми унищожи участъка щитовидна,но на пук на всичко,той се активира да функционира..
всеки сам открива за себе си режима,спорта ,начина на живот,които подпомагат функцията на щитовидната.
слънчев ден!

# 124
  • София
птица   Hug бях си взела малко почивка и сега се връщам на работа, че в къщи ме хванаха лудите  Crazy Благодаря че си се сетила за мен   love001
Утре съм на вливки на 40 ампули имуновенин. Ще пиша как е минало  Wink

# 125
Kylie,
радвам се, че си добре... добре е хормонът... ТСХ трябва да е в долна граница около 2, ФТ4 трябва да е в горната...това се иска от бременните:)) и не само:)) айде успешно и безтревожно ....  bouquet

# 126
  • София
PIPILOTE FT4 ми беше близко до долната граница  Sad ето приблизителните стойности - FT4 10 (9-17) ...

# 127
Kylie,
и моето ФТ4 не беше цвете, но се поправи в процеса на бременеене... Какво каза лекарката... ти сега какво пиеш освен хормона и вливанията?

bouquet

# 128
  • София
PIPILOTE пия селен, аспирин протект през ден, в свободния ден бия Фраксипарин, Витамин Б6-25мг, Фолиева 3х3, Центрум матерна, Л-тироксин 100 мг. (преди бях на 50) .... ами май това ми е в торбичката с хапове  Mr. Green ... а само като се сетя, че през живота си не съм пила нищо освен нурофен за глава  Crazy
По въпроса за селена - до кога се пие той по време на бременност  newsm78

# 129
Спокойно и аз бях така, без вливанията...
За селена, аз го спрях по някое време, без да се консултирам, но т.к. лежах в болница в някакъв период, после вкъщи и нямах много достъп до лекари, консултирах се само по телефона, но определено не го пих докрая, мисля че и аспиринът трябва да се спре преди 9-я месец, но трябва да питаш, аз ги пих около два месеца, после ги спрях..., но аз почнах с тези лекарства след 5-я месец... така се случи... Защо пиеш центрум матерна??? Мисля, че Пренатал са по-добри, макар аз да не съм пила никакви витамини за бременни, просто ядях повече зеленчуци и плодове...  Пък и в  него няма ли още фолиева киселина, ако се налага да си намалиш другата??? или всичко това си го консултирала с лекаря?
Спокойно, аз почнах от 100 л-тироксин, стигнах до 175 плюс лимфомиозота, така че, не се притеснявай за това, после ще се намали, важно е сега нещата да вървят добре Simple Smile)
Дръж  ни в течение, дано всичко е наред Praynig
 Hug  bouquet

# 130
  • София
Центрум матерна ми ги предписа доц. Конова а за фолиевата трябва да пия 10 пъти повече заради някаква генетична мутация  Crazy Аспирина ми е предписан до 36 г.с. фраксито 7 дни преди термин. Селена като свърша опаковката която е с още  10 таблетки мисля да го спра. Аз да си призная плодове и зеленчуци не ям  Blush та затова си взех витамините без колебание  Mr. Green
Задължително ще драскам как се движат нещата  Wink

# 131
Добър отчет:)))))
Ще те чакаме с нетърпение:))
  bouquet

# 132
Привет на всички с пожелания за ползотворна седмица.
Имам следният въпрос, ужасно много ми изсъхва кожата и ме сърби много раменете, гърба корема и просто навсякъде.
Някой има ли подобен проблем и как се справя. Четох, че е от хашимотото,  но когато казах на лекаря се зачуди да не е от лекарствата.   Помагайте че полудявам.

# 133
Привет на всички с пожелания за ползотворна седмица.
Имам следният въпрос, ужасно много ми изсъхва кожата и ме сърби много раменете, гърба корема и просто навсякъде.
Някой има ли подобен проблем и как се справя. Четох, че е от хашимотото,  но когато казах на лекаря се зачуди да не е от лекарствата.   Помагайте че полудявам.

смени препарата zа пране, спри с сапунени среддства zа миене, има и не на сапунена основа, прегелдай си дрехите да саот ествествен материал и да не са боядисани с някакви отвратителни бои ...

# 134
Надали е от лекарствата.

Ето тук има малко повече за признаците и проявите. http://thyroid.about.com/od/gettestedanddiagnosed/a/clinicalexam.htm

Чудя се, първият материал за щитовидната в уводния пост дали да не го заменим с нещо друго. Избрах го, защото дава кратка и ясна информация, но тези твърдения накрая за метода на лечение  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт