Автоимунен тиреоидит на Хашимото (5)

• 92 045
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Браво, най-сетне нова тема. Нова тема- нов късмет!
Да кажа нещо по повод думите на Atalanta. И аз като се чувствах зле, все обвинявах хапчето Еутирокс, и все гиледах да пия по-малко или да прескачам. Истината е, колкото и да не ми се ще да признавам, че откакто пия мъничко повече Еутирокс, се чувствам много по-добре. Сега съм на 50, а пиех до Нова година - 25-37,5. Мислех си много бързо да го елиминирам това хапче, ама не е толкова просто. Да се похваля отдавна не съм вдигала кръвно, не ми е хлопало сърцето и т.н.

# 16
Коя от вас препоръча доц. Сечанов? Сега потърсих информация за него в нета и установих, че областта, в която са насочени интересите му, май не отговаря съвсем на нашия профил. А и работи в частна клиника newsm78
Оставям го все пак, пък дано не стигаме до него.

Аталанта, според мен не постъпваш правилно. Тироксинът не се спира. Болна, здрава, той е първото нещо сутрин. Може и затова да ти е зле.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 23:58 от птица

# 17
птица пожеланието го приемам лично  Hug  bouquet
нямам думи колко много се радвам на това, че си направи труда да има така важна, синтезирана и добре формулирана информация за всички нас   bouquet  bouquet  bouquet заслужаваш голяма почерпка, когато се съберем да се видим някой ден и ние ХаШиСмотките  Mr. Green
Atalanta, аз не съм имала дори хрема от 10 години насам, обаче за изминалите 3 седмици 4 пъти ми се случи да се разтреперя при норнален разговор и от една изненада, не се държах на краката си, олюлявах се цялата. Беше ми много страшно. След направените резултати се установи защо съм се чуствала така. Подобно на птица смятам за неправилно самоНелечението ти, направило ми е впечатление, че почти винаги когато споделяш за това как не си се чуствала добре почти всеки път споменаваш, че е придужено с очестено дишане и сърцебиене. Странно поведение от твоя страна, ти не знаеш, но на мен от самото начало твоите постове са ми действали най-ободряващо и най-полезно за мен. Не спирай да ме караш да вярвам в това което правиш!  Hug Hug Hug
Моля те отиди на лекар може би не само на ендо, ами и някой кардиолог посети bouquet и по-често ни навестявай от теб има какво да научим Simple Smile

# 18
Колко много сте изписали - кога да ви чета ooooh! И все нови момичета се включват - ужас!! Аз за протокола да се представя: не пия Л-тироксин и скоро ще си правя изследвания - мога и да докладвам докъде съм го докарала. Имам хипофункция. И май съм най-младата тук, но гледам да се уча:roll: така че преспокойно може да ме мъмрите Laughing

# 19
smurfette птица ще прочете  atwork /дали сегаили утре/ това което написа  newsm66 и ще те  smile3513 за тироксина.  smile3505

# 20
  • У дома
Сърдечно благодаря за отговорите  Hug
За съжаление доктор няма да видя скоро или поне докато не намеря нова застраховка. Аз бях започнала значително да свалям ТСХ и се усетих, че се чувствам по-добре с по-малки дози и затова намалях. От два дена само не съм пила и вече не ми прескача сърцето. Мисля да карам през ден една седмица и да се наблюдавам, защото като го пия съм много люта и всички вкъщи се покриват.  hahaha

# 21
  • Пловдив
Птица, браво за труда  smile3501 много добре се е получило Peace

# 22
  • София
Благодаря за темата   bouquet Да се запиша, че ви изтървах... Grinning
Мен пък нещо ме гложди да си намаля дозата, ама не събирам смелост  Rolling Eyes
Последния път като изследах ТСХ беше 0.991 , но ендото не ми свали дозата - 75... Вече три месеца съм на тази доза, дано само да не е паднал още хормона... newsm78 От друга страна пък се чувствам добре...

# 23
  • София
Здравейте Simple Smile, до сега не съм писала в темата, защото малко си бях пренебрегнала Хашимотото за сметка на други здравословни проблеми. От 2 години съм в ремисия и не пия никакви лекарства. Моята лекарка е д-р Еленкова, но спря да работи ЗК и ме посъветва да се диспансеризирам все пак.
Въпроса ми е д-р Каменов работили със ЗК и дали диспансеризира? За него има много добри отзиви!

# 24
Птица,благодаря за темата.  bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря и на всички,които са се включили,за мен е  изключително полезна като информация,събрана на едно място.

Момичета,искам да питам нещо-има ли смисъл да си пускам някакви изследвания преди да са минали 40-45 дни откакто пия Л тироксина?Чудех се дали не е прекалено рано да има някаква промяна.Лекарката каза изследвания след 40-45 дни,ама мен си ме човърка дали и по-рано да не си направя.

# 25
Хоп и аз при вас. Темата е станала за чудо и приказ. newsm44. Браво на птица  bouquet.
Мира:), и аз си правих доста дълго време изследванията и в Бодимед и в Хронолаб. Препоръчах ВМИ, защото тя все още е държавна лаборатория и не могат да си позволят апаратурата да не им е изрядна/ все пак обслужват отделения в болницата/. Ако има проблем си има техници, който на момента идват и отстраняват повредата. Също доколкото съм запозната работят с добри реактиви/ не, че нещо ми говори това, но било важно за резултатите от изследванията/. И нали писах, че са от първа ръка та да не помислите, че и аз взимам някакъв процент от рекламата на тази лаборатория ще ви кажа, че свеке/лаборант в кръвна банка/, свекър/хирург -онколог/, братовчедката/ бъдещт доктор клинична лаборатория/ я препоръчаха. То  прозвуча малко като реклама, но просто аз на тях им се доверявам. Все пак са в системата.

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 10:31 от Marise

# 26
  • София
Смехорана, здравей   bouquet
Какво значи ремисия ? Питам защото на мен Тодорова ми спря тироксина от 50 пих го почти 6м. Последния път ТСХ ми беше на долната граница а жлезата добре  newsm78

мерри, изчакай 40 дни  Peace

# 27
срам не срам ще питам тук, защото до момента явно не съм имала нужда да знам и не ми се е налагало, момичета какво е "ремисия" и "диспансериран" съжалявам за незнанието си, дано не ми се смеете много  Embarassed Embarassed Embarassed Все пак съм блонди и явно здраво до момента  Hug Hug Hug
Marise, ти може би най-добре си запозната с тази терминология  Mr. Green толкова много медицинкси служители около теб  Flutter
Хубав ден на всяка от вас   bouquet

# 28
  • София
.♥٭lanna٭♥. , ремисия е временно намаляване или изчезване на симптомите на дадено заболяване т.е. нещата са в застой. Всички тук знаем, че Хашимотото не се лекува, но в момента съм в застой така да се каже и това от 2 години. Чувствам се добре и сега чакам резултат от ТСХ, но с дългогодишния си опит (от 2004) мисля, че съм добре. Simple Smile

# 29
  • София
Диспансеризиран - не съм съвсем сигурна какво означава, но мога да кажа какви уж привилегии съм ползвала. Можех да ходя на преглед директно при докторката без да минавам за направление при личния и тя да ме изпраща на изследвания и други специалисти с направление. Като диспансеризирана имах право на 1 единствено изследване на хормоните годишно през касата.

Общи условия

Активация на акаунт