майки студентки

• 71 378
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Подкрепете петицията срещу орязването на еднократната социална помощ за майки-студентки и близнаци: http://www.bgpetition.com/za-nashite-deca/index.html

# 496
Не знам дали петицията ще свърши работа за краткото време, с което се разполага в момента.
СНБМ ще повдигне въпроса за разглеждане пред парламентарната комисия по бюджет и финанси към НС, която има заседание утре, както и към парламентарната група на ГЕРБ.
Утре ще ви дадем повече информация относно конкретните стъпки и ще ви държим в течение.

# 497
Не знам дали петицията ще свърши работа за краткото време, с което се разполага в момента.
СНБМ ще повдигне въпроса за разглеждане пред парламентарната комисия по бюджет и финанси към НС, която има заседание утре, както и към парламентарната група на ГЕРБ.
Утре ще ви дадем повече информация относно конкретните стъпки и ще ви държим в течение.
Благодаря!

Дано успеете да ги надвиете... едва ли сме толкова много майките-студентки... а и половината дори не знаят за тази помощ... аз съвсем случайно разбрах докато рових във форума на университета ми... А все пак ще съм с 2-ро...

# 498
  • СОФИЯ
Подкрепете петицията срещу орязването на еднократната социална помощ за майки-студентки и близнаци: http://www.bgpetition.com/za-nashite-deca/index.html

Не мога, съжалявам. "Изписването" на проблемите, текстът е кошмарен... Реалността ми е ясна и съм готова да се боря срещу много несправедливости, но...не мога да се подпиша под тази петиция.

# 499
 Подкрепям Мама Сання. Каузата не заслужава толкова неграмотен и елементарен текст  Peace
 Моля момичетата от СБНМ да се коригират, защото е срамота такова недуразумение да е от името на майките-студентки.  Praynig

# 500
А аз смятам, че СНБМ трябва да се обърне не само към ПГ на ГЕРБ, а и към останалите ПГ, особено на Атака, Синята коалиция и РЗС. Защото без подкрепа от страна на останалите ПГ, ГЕРБ няма как сами да си гласуват бюджета.   Wink 
И все още не е късно да се направи нещо по-въпроса, защото бюджетът не е гласуван в парламента.
Аз вече пратих е-майл на ПГ на Атака, ще пратя и до Синята коалиция и РЗС. Смятам да пусна и смс-и до депутатите от ПГ на партиите извън ГЕРБ, на които имам личните телефони с призив да информират колегите си да не подкрепят бюджета на ГЕРБ в този вид! Бързо се самозабравиха от ГЕРБ, нека не забравят, че нямат мнозинство и да разберат, че не може да правят каквото им хрумне, особено срещу майките. 
Отново се оказа, че пушачите и алкохолиците в страната се ползват с преференции пред децата.  Peace
Оставам с искреното впечатление, че някои майки се стремят за умишлено да се потули въпросът и вместо да се прави нещо сериозно, го обърнаха на критики.
Ако СНБМ наистина смята да направи нещо, моля модераторите да не ми свалят линковете от отчетните теми. Като искахте изпипана петиция, защо не я направихте още преди 2 дни? Новината не е от вчера.   Peace

# 501
Подкрепям Мама Сання. Каузата не заслужава толкова неграмотен и елементарен текст  Peace
 Моля момичетата от СБНМ да се коригират, защото е срамота такова недуразумение да е от името на майките-студентки.  Praynig

Може би нещо не си разбрала, но СНБМ няма петиция и няма какво да коригира.
Обясняваме защо няма да я подпишем  Peace

# 502
  • СОФИЯ
...
Ако СНБМ наистина смята да направи нещо, моля модераторите да не ми свалят линковете от отчетните теми. Като искахте изпипана петиция, защо не я направихте още преди 2 дни? Новината не е от вчера.   Peace

Естрагон е обяснила какви действия сме решили да предприемем като организация. За петиция не е взимано решение.

А СНБМ и модераторите са две "различности" сори за термина, просто ме напуши смях след като прочетох горната обвързаност  Joy

Мами студентки, дали някои студентски организации също правят нещо по въпроса?

# 503
А СНБМ и модераторите са две "различности" сори за термина, просто ме напуши смях след като прочетох горната обвързаност  Joy

Вместо да острумничиш, вземи направи нещо РЕАЛНО, освен празни критики.
Добре е да се пратят писма до студентските съвети към ВУЗ-овете.

# 504
  • София
По повод публикации в различни медии относно залегналите в проектобюджет 2010 двойно по-ниски еднократни помощи за майките на близнаци и заличаване на еднократната помощ за майките-редовни студентки, ние от Сдружение „Настоящи и бйдещи майки” (СНБМ), установихме несъответствие между съдържанието на доклада към проектозакона и заложените изменения.

В тази връзка, изпратихме отворено писмо до ПГ на ПП ГЕРБ, парламентарните комисии по бюджет и финанси, правни въпроси и труд и социална политика, с молба за изясняване на противоречията.

В период на криза, когато нуждата от запазване на размера на социалните плащания е най-остра, считаме, че е абсолютно неприемливо те да бъдат намалявани и то именно за една от най-уязвимите социални групи – майки с малки деца.

Текста на писмото можете да прочетете тук.

# 505
  • София

Мама САННЯ e от хората, които правят нещо РЕАЛНО.
Май други са тези с празните приказки.
А студентите и студенските съвети къде са, за да трябва някой специално да ги ръчка, за да се задействат.

# 506
  • СОФИЯ

Мама САННЯ e от хората, които правят нещо РЕАЛНО.
Май други са тези с празните приказки.
А студентите и студенските съвети къде са, за да трябва някой специално да ги ръчка, за да се задействат.

Ей, доживях и аз "адвокатска" защита. Благодаря ти Mrs Jan  Heart Eyes

Мами, някоя от вас не е ли част от тези студентски съвети? Със сигурност имате контакт. Действително ли те или др студентски организации няма да предприемат нищо по въпроса?

Само за иф - доколкото ми е известно в СНБМ нямаме мами-студентки.

# 507
Настоящи и бъдещи майчета-редовни студентки, някоя от вас има ли желание да дава интервюта, при заявен интерес от медии?

# 508
  • Варна
Mrs Jan , благодаря за включването и на СНБМ за предприетите действия!

Мама Саня, в университета, в който уча  съм се обръщала няколко пъти към студ. съвет. За съжаление нито ми помогнаха, нито пък ми отговориха на жалбите! Бих им писала, но смятам, че едно официално писмо от СНБМ би ги побутнало повече, от колкото поредната молба на една майка студентка!  Confused

Давам веднага информация:

Мариян Ников - Председател на Студентския съвет, заместник-председател на Националното представителство на студентските съвети

ВСУ - Варна

# 509
  • СОФИЯ
Благодаря за иф Ел Магнифико. Ще го обсъдим в сдружението. Непонятна ми е обаче тази пасивност, защо се налага някой да ги "побутва"  newsm78 Какви са им функциите всъщност, не следва ли именно те да защитават интересите на вас студентите?

Общи условия

Активация на акаунт