Октомври09-тема3

• 17 185
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
GER40,разликата е,че там лекаря не те привиква в частния си кабинет за ехографи,а тук така ти поставят нещата,че повечето момичета смятат,че е нужно и задъжлително,и ходят и се ръсят къде 30,къде 50лв.
Аз не съм против ехографите,дори напротив.Много ми беше странно например и не намерих обяснение на факта,че когато бях бременна  последния ми ехограф беше около 7 1/2 месец и до раждането нищо.Видяха ,че бебето е обърнато надолу,знаеше се,че е голям плод,с омотана пъпна връв ,но въпреки всичко не ме гледаха непосредствено преди раждането.Само тонове записваха през ден.

# 151
Добро утро.
Аз имах кошмарна сутрин, да ви разкажа набързо да ми олекне.
Явно съм голяма глупачка. Не смея да кажа на никой друг.
Преди два месеца, докторката ми сложи диагноза хашимото, отклоненията ми бяха много ниски. И ми каза да пия елтироксин, най-ниския грамаж, който е.
Пих го един месец, но се чувствах чудесно и от преди него и някак си спрях да го пия. Не подозирах колко важно било.
Сега от както разбрах, че съм бременна, си записах час за лекарката но се чака много. Днес отидох да ми точат кръв, още не е ясен резултата, но много ми се накараха защо съм спряла хормона. Ми загубена съм, ама не се чувствам зле, даже ми е по-кофти като го пия. Пък и ме беше страх за бебчо.
Ако не бях отишла преди два месеца, нямаше да знам и нямаше да пия и щях да си карам така, докато някой ми го открие. Допълнително имам 3 приятелки със същите симптоми, които казаха, че при едно мерене им дава отклонения, при друго всичко им е ок.
Какво се оправдавам, виновна съм, че не го пих, и сега много ме е страх за бебето. Най-важното че лекарката каза, да опасно е, а като я питах защо е опасно, каза ми ще видим, сега тръпна за резултата. Ако съм направила някоя беля направо не знам, искам да си удрям някъде тъпата глава.
до 16ч. ще се побъркам.... извинявайте, че на вас го изсипах, ама ме се страх много, а не искам на никой да казвам.
Дано всичко е наред  Praynig

# 152
joya,спокойно ,всичко ще е ок.Какво значи да навредиш на бебето,аз мисля,че принципно  има опасност за бременността,а не за самия плод в такива ситуации.

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 10:20 от ДесиХ2

# 153
joya, стискам ти палзи. Сестра ми е с Хашимото. Има си прекрасно дете - тогава не подозираше, че го има. Разбра след като роди.
Деси, истината е, че търсенето определя предлагането. Аз лично не съм склонна да прехвърляме цялата вина върху лекарите. Ние го правим това. Също така особено за момичета, ползващи интернет не е трудно да се сдобие човек с цялата му нужна информация по която и да е тема. Нежеланието за търсене на инфо не е причина да са ни криви лекарите. Аз също съм попадала на големи мошеници и търговци (щото са си такива), но е било мое право или не дали ще закупя услугата, която предлагат или не (т.е. дали е нужно или не). Лекари бол - едни привърженици на секциото, други на естественото, едни привърженици на ежеседмични срещи, другите на тримесечни. Всеки избира лекаря според собствените си потребности и желания (разбирания). Съвсем отделен е въпроса дали е наша работа да се ровим и да четем, като на тях им е работата, ама темата е много обширна.

# 154
Гер40,напълно съгласна,но се чувстваме уязвими и несигурни в такава ситуация ,и сме склонни да се предоверяваме.Да ви кажа честно да си бременна в Бг си е истинско изпитание за мен,търси лекар,болница,мнения,препоръки.Гоня някакви лекари за фетална,защото се притеснявам да не попадна на НЕчитав такъв...ауууу,,луда станах.А с Дани отидох в близката клиника/бях се интересувала предварително,че е добра/,избрах първия лекар и нещата тръгнаха по реда си.

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 12:33 от ДесиХ2

# 155
joya Спокойно, всичко ще бъде наред! Бъди спокойна и знам, че звучи тъпо, но всеки път като се притесниш си затвори очите, мисли си за бебенцето позитивно и дишай дълбоко. Ще видиш, че всичко е ок.  Peace

# 156
Деси, и тук има клиники, които се ползват с добро име и можеш да се довериш на всеки един лекар - сещам се за Фемина, Токуда (дори болница), клиниката на мазнейкова (май света софия се казваше). Казват, че и в трите работят невероятни специалисти - подбрани отвсякъде. За останалите има спорни мнение - тина киркова (аз там раждах иван, там ще раждам и второто живот и здраве), майчин дом, шейново. За там ти трябва препоръки за лекар, защото както много добри, така има и шарлатани, така има и специализанти, които се представят за лекари. тоест за една от тези болници ще ти трябва предварителна насока, защото спирането по коридора на случаен лекам може да ти изиграе лоша шега.
Иначе, съм абсолютно съгласна с теб, че нещата в Бг не са ясни и по тази причина стават трудни за самите момичета. И аз искам да отида някъде и да се погрижат за мен отвсякъде, но на... не става... (много съм доволна от лекаря си, но няма как той да ми направи екокардиография (липсва техника, а и се прави от кардиолози), както и скрининга (прави се само в МА) и ще е едно безумно тичане между болницата, частния център, други болници, лаборатории и кво ли още не, но само да е наред всичко и да сме здрави с бебчето...

# 157
Здравейте и от мен! Вчера не съм писала са мо Ви четох. Аз от 2 дни съм си в къщи. Лежа по цял ден,а и гаденето започна. Снощи имах  болки в кръста ниско долу при опашката, поизплаших се малко, щях посред нощите да ви питам дали е нормално. Спах с възглавница под кръста, тази сутрин болките в кръста спряха, но... започнаха ниско долу в корема, каквито си бяха и преди. Снощи се позамислих, че наистина майка не се става лесно и ми се искаше да е октомври месец, да се събудя, да си родя бебето и да го нагушкам. Да, ама не! Има много време, дано всичко да мине леко, че така ме хапе главата , няма да Ви казвам. Общо взето Ви се пооплаках, поне знам, че наистина  ми съчувствате, защото сте в същото положение. Приятен и усмихнат ден!  bouquet

# 158
Здравейте момичета  Hug Как сте днес?
Добре дошли на новите мамчета, лека бременност им желая   bouquet

Аз се чувствам все едно съм препила снощи  Mr. Green Гади ми се, не понасям миризми, стомаха ми къркори яко, корема ми е подут а на всичкото отгоре сутринта като станах ( може и да си внушавам ) имаше леко кафеникаво течение  ooooh! Не ме боли нищо, просто ми е гадно, според вас нормално ли е  Thinking

# 159
здравейте и от мен, не ми се гади много, но ми е много замаяно и сънливо  Confused
не ми достига съня - тази нощ се събудих и после много трудно заспах - това много ми тежи  Sad

# 160
  • Ловеч
Здравейте, момичета.
Вчера бях претрупана с работа и нямах време да ви чета. Днес съм си в къщи /в отпуск/, защото вчера имах леко зацапване /2-3 розови капки/ и болки ниско долу. Следобед съм на лекар и се моля всичко да е наред.
Разбирам, че при повечето от вас има гадене и повръщане, а при мен нещо. Е, от парфюма на щерката ми става лошо, а и аз спрях да си слагам по същата причина, но като цяло не мога да се оплача.
Направо ме изплашихте, че няма да мога да си запиша час за ФМ??!!!
Следобед след прегледа пак ще се включа, да се отчета.

# 161
  • Ловеч
....... корема ми е подут а на всичкото отгоре сутринта като станах ( може и да си внушавам ) имаше леко кафеникаво течение. Не ме боли нищо, просто ми е гадно, според вас нормално ли е  Thinking
styllisima, моят съвет е да отидеш на доктор, миналата година ми се случи същото /бях в трети месец бременна/ и докато стигна до болницата беше вече късно. Вземи мерки навреме. Стискам палци и  newsm17 всичко да е наред .

# 162
Момичета исках и аз да ви питам, вие какви болки чувствате в коремчетата си, освен, че са понадути? Усещате ли и нещо като пулсации и придърпвания през определени интервали /непостоянни/ или аз нещо си въобразявам  newsm78

# 163
Здравейте!
Аз си усещам почти постоянно болки в кръста и яйчниците,не са силни,но ги има Sad
А предполагам,че имам проблеми с щитовидната жлеза,пък сега не е добре да се взимат лекарства и не знам как да действам.Лоша работа!

Добре дошли на новите мами!  bouquet

# 164
  • София
здравейте
проблемите с щитовидната не са шега работа!!! трябва да се консултирате с лекар за да сте спокойни и всичко да е наред!  бременността с хашимото, в моя случай, колкото и лека степен да е се води паталогична и трябва да се наблюдава и следи! не целя да ви вкарвам във филми, най - доброто решение е добрия специалист Peace

Общи условия

Активация на акаунт