Ден след ден,час след час, ФЕВРУАРСКИТЕ мъници идват при нас...

• 16 704
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Добро утро и от нас,Тази нощ нашата мома,реши че не й се спи и като се събуди в 4.00,хапнахме и като се ококори,слагам я в леглото постой малко и надава рев,като я взема си мълчи и гледка и ей така до 6.30,добре че после заспа,та и аз поспах до 9.00.Искам да попитам,някой дали има моят проблем.Като се храним,ние сме на АМ изцяло,и сме много лакоми и на ядене почти по 2-пъти ми се задавя,а аз много се стряскам така,защото докато я изправя,докато и стисна устичката и ми изтръпва всичко.Мислех че е от дупката на бибата на шишето,купихме специално шише с биба с перисталтика и уж по тясна дупка от тези на Авент,но пак се дави милата,а аз като дойде време за хранене и потна ставам от зор.Май ме е хванала и следродилна депресия,рева си честичко,ама много ми тежи това нейно задавяне.Моля мами помагайте

Все едно говориш от мое име.Моят Алекс е същият има си негов режим на не спане от 14:30 до 17:00 и през ноща от 2-5ч.Само държане помага даже нали го кърмя си мисля все че е гладен и му предлагам.аз при преобличането се потя и смяната на памперса,то не е рев то не е чудо. #Crazy

# 136
ЧЕСТИТО И ОТ МЕН НА АЛБЕНА13, ТОНИТА, КРАССИ 77, PEBLES, PIPPEG И ГЕРИ КОЛЕВА!
Живи и здрави бебета, много радост и усмивки покрай тях!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

А на Жьлтия Ламтурник да кажа - споко Hug, аз сьм ти сериозна конкуренция за момента, преносвам вече 7-ми ден, но си седя и аз сьс корема.Молих се да ми предизвикват раждане(макар да знам колко е гадно), молих се секцио да ми направят, но Naughty са категорични - всичко е ок и нямат никаква основателна причина за интервенции разни.Утре рано рано пак сьм на преглед - да видим дали пьк фаталната дата няма да се окаже добра за мен Peace.
На всички които чакат- пожелавам кьсмет !
И аз сьм от този отбор.....все още Sad

# 137
  • София
Забравих да ви се оплача.Днес решихме да отидем на контролен преглед в болницата.Облякохме дебело Алекс преди това го изчакох да се събуди и го нахраних ,за да не плаче и със столчето за кола право там.Чукаме ние на вратата за изписване,но явно имаха много работа и не им се занимаваше и ни отпратиха ч епрегледите били до 11ч. а сега е чак 13ч.То никъде не пише в колко часа да отидем.Много съм бясна,защото живея в младост а трябваше да отидем чак до Втора градска(бул.Хр.Ботев)И така нямаше преглед,а много ми се искаше защото искам да знам дали е наддал,а пък и там работят само с бебета.Но то се е видяло,че ще ходим при педиатъра.

Честито мъжленце на Гери!
pebles, krassina, tonita,pippeg, албена13 честити и на вас бебета.
Foxy хайде честито и скоро и другият юнак да е при вас.

# 138
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Влизам само да ви предам поздрави от bibi_iv, одеве се чухме с нея. Те са добре, малкия е засукал добре, даже наддава. Вероятно ще ги изпишат в неделя!
Честито на мамите с новоизлюпени дечица! Толкова мило ми става като ви чета!  bouquet Дано скоро се обебим всички и да се прехвърлим в темата на вече родените февруарски сладури!
Приятна вечер на всички!

# 139
Честито на всички обебили се мами, а на всички други -скоро да гушнат малките сладки бебоци, защото няма по- хубаво от това.
Разгледах снимките- толкова са нежни тези малки същества.

Ех, много е хубаво да си имаме бебе вкъщи. Цял ден спи и суче малката ламя   babyuu  . Да разкажа за раждането ми: беше бързо и сравнително лесно. Нямах и не усещах контракции( дори  от системата окситоцин не ми се появиха), та за да предизвикат лекаря постоянно ме бъркаше и ми казваше кога да напъвам. На мен ми се падна специализантка да ме изражда. Лекарите стояха отстрани и ми гледаха сеира  Mr. Green . Добре че по едно време единия не издържа и се включи, натисна ми краката и бебето се изстреля. Аз веднага се отпуснах и си полегнах да почивам, радвах се, че мина. Да,ама не....започнаха да израждат плацентата, а тя не излизаше и такова натискане и ръчкане по корема, много ме болеше. Специал-та започна да ме шие, но каза, че имам някаква инфекция. Разхвърчаха се на накъде всички, викнаха анестизиолог, питаха ме за алергии, коя кръвна група съм и аз много се изплаших, защото нищо не ми казаха. Надигнах се и видях, че плацентата е скъсана и знаех, че трябва да търсят парчетата. Това ми е последния спомен, след това се събуждах от упойката. А това беше много гадно изживяване, сякаш се връщах от някой друг свят( а бях чела че е като сън и сънуваш едни красиви неща, при мен не беше така). Лекаря дойде, обясни ми, че съм имала инфекция и някакви налепи по плацентата и че имало 3 парчета в матката, но ги изчистил. Вероятно съм карала настинка, вирус или нещо друго още в първите месеци от бременността, но никъде не се е видяло и нямало как да се види, че плацентата е скъсана.  Това е, доста ме болеше корема, дето са ме чистили, и от кърменето яко ме стяга, но днес е значително по-добре. Това е...Мъжа ми се беше прибрал в нас(не очакваше, че ще родя след 2 часа. То и аз не очаквах също.)  и му разказах за всичко след упойката. Разплака се, но по-добре стана,че го нямаше, щото иначе щяха да му покажат бебето и да кажат, че имам усложнения и щеше да кърши ръце час и половина пред вратата и да се притеснява. Много съм доволна от всички в ТК, бях без избор на лекар, хванах когато се сменят нощната и дневната смяна, но и двата лекари стояха до мен. Сега съм добре, т.е. още не ми стигат силите, но лека полека се оправям.

# 140
Да са ни живи и здрави новите попълнения!Бързо възстановяване на мамите!
Фокси,радвам се че вече сте трима и съвсем скоро ви искаме в пълен състав.
Гея,взе ли Мила у дома?

# 141
Честито на всички, които вече са 1+1! Да са живи и здрави малките сладурчета, а на мамите много бързо да се възстановят, за да могат да се радват с пълна сила на съкровищата си!
Искам само да се включа за предизвикването на раждането - аз родих точно така. На 30.01 отидох на преглед - тоновете не бяха особено добри, разположението на бебето беше главично, но с носа към корема ми, което му пречеше на бебето да тръгне само и освен това имаше и увита пъпна връв - с две думи кофти работа. Докито ми предложи, че ако имам разкритие може да ми сложи хапченце и да предизвикаме раждането и аз се съгласих. Докато ме проверяваше каза, че шийката ми е много мека и сама ми направи разкритие 3 към 4 см. Сложи ми вълшебното хапче и ми каза да се разходя 30 мин и да отпрашвам към Шейново. В болницата постъпих с 6 към 7 см без никакви болки и контракции, дори и апарата не ми ги засичаше. За следващите часове няма да разказвам поне засега, че хич не бяха лесни, а и така или иначе не стигнах до заветните 10см, а родих с малко помощ от доки и с натиска на акушерката. Но това са бели кахъри, важно е всичко да мине добре!
Стискам палци на всички, които чакат все още своите сладурчета!

# 142
ех, момичета, аз докато се присетя да пиша и пак са наваляли бебоци!
честити рожби на Ричи, Десита, Диването, Сонче, Тезори, нашата пееща Албенка, Тонита, Красина, Пипек, Гери Колева!
нека растат здрави и щастливи слънца на мама и тате!

Боровинче, на мен не ми правиха тест за алергия към епидуралната - просто ме разпитаха за наличните алергии! може би е хубаво да се тества предварително, т.е. преди момента, в който вече си с разкритие в болницата! затова и моят съвет е - обсъдете това с твоята лекарка!

ние днес с нашия татко отведохме малката при педиатър за пръв път - той малко ни се поскара, че не сме я отвели пъривте 24 часа или поне да сме му звъннали, че той да дойде вкъщи...ама аз като му казах, че бабата е също педиатър и той се поуспокои. огледа ни, разпита ни, даде мнение за това-онова, но не особено по-различно от това на моята майка, макар че е за храненето на поискване, пък ние сме си направили режим. тя нашата беба си е горе-долу съгласна с това, ама ще видим как ще продължава занапред. е, да се похвалим, де - наддали сме около 1кг (ок.3,700кг излезе), 52см, явно добре се храним с кърмата.
ето, ще ви споделя какво правим горе-долу - основните хранения, предхождани от смяна на памперс и миене на дупе са около 6, 9, 12, 15, 18, 21 (тогава е и къпането). през нощта ако не я разбудя се събужда към 3:30-4ч. ако я събудя и се кърми в периода 12-1-2, то към 3:30-4 започва голямото пъшкане, хъркане, грухтене, ръкомахане, напъване, пръцкане, скибуцане и всиииичко за каквото се сетите...от колики, добре, че не реве от тях, а само проскимтява. реве мощно, ако е много гладна и се забави подаването на цицата след смяната на пампите. правим масаж в 9ч, пак преди сукането. вечер след къпането също прилагам, но вече много по-лек масаж, за да не я тормозя и активирам излишно. отвреме-навреме през деня като будува я слагам по коремче, а след това я оставям да ми хване палците на ръцете и я вдигам лекичко от повърхността, на която е легнала. вдига главица, освен ако не се е съсредоточила да си млящи ръчичките. пийваме 20к. еспумизан преди всяко хранене, 2-5к. биогая дневно, 1/2 смекта от 2 дни, че много ни се разреди акото. козметиката ми е Себамед, но пробвах и едно кремче за лице и тяло на Нивеа, което много добре й действа - беше тестер, мисля, че е Soft Creme. мажем също  Нахткерцен балсам и клотримазол на дупето, че от разреденото ако ни се появи лек обрив, точно около ануса - вече го победихме, отшумява. при нас очичките в началото бяха леко оттекли и слагах кърма - много бързо подейства. и ние обичаме да сме по голо дупе, да се чипкаме, да оакваме и опишкваме повивалника и хавлийките - ама това май си е хубаво и значи, че бебчето е активно, жизнено и в добро психическо състояние! надявам се да съм била полезна!

# 143
Пу-пу-пу че са ни сладки февруарските бебета!!!!!

# 144
  • София
Да са честити всички нови бебчета от днес на гордите мами!!!
Няма да цитирам,за да не пропусна някой.

Еми
,много забавно ми стана това,че Рая си мисли,че правиш нещо на бебето и то затова плаче  Laughing

Фокси, честито ви бебе у дома!!!Чакаме скоро и братчето! Simple Smile

Дидерончо, стискам палци за утре,и аз да кажа,че 13 си е супер дата и въобще да не му се притесняваш!

Аз пак моля за съвет някоя от мамите с повече опит.На Ники му падна пъпчето и завехна раничката и вече можем да се потапяме във вода,но с таткото не знаем как да го къпем.Досега го държахме над ваничката-единия го държи другия го къпе.Голяма мъка.Сега как да го къпем според вас,така че да няма опасност да го изпуснем и на бебенцето да му е по-добре,защото досега откровено казано го мъчехме Sad

# 145
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИНКИ, ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ.
фОКСИ-ЧЕСТОТО ВИ БЕБЕ В КЪЩИ, ДАНО СКОРО ДА ПРИБЕРЕТЕ И ДРУГИЯ СЛАДУР.

Здравейте и от нас с Нети, ние сме добре, времето минава много бързо, докато се усетя и деня минал, през нощта е много кротка за сега, не че през деня не е, на нас пъпчето ни падна още на 5 ден в болницата и педито каза с памуче със спирт да го почиствам и да капвам вътре, не кърви от вторник.Нямам почти кърма, въпреки че постоянно се наливам с чайове за лактацията, но едвам успявамс много цедене да изкарам 50 мл и от двете гърди и после дохранвам,вашите бебчовци по колко ядат ние сме на 9 дена и изяждаме 80-90 гр.и по малко вода м/у храненетата, до вчера акахме по 1 ден, а от снощи вече 3 пъти жълто кафеникаво.
Днес бях да ми сменят превръзката-зараства много добре, в събота махам превръзката.

УСПЕХ НА ВСИЧКИ НА КОЙТО ИМ ПРЕДСТОЙ ЩАСТЛИВОТО СЪБИТИЕ.

# 146
ние сме на АМ изцяло,и сме много лакоми и на ядене почти по 2-пъти ми се задавя,а аз много се стряскам така,защото докато я изправя,докато и стисна устичката и ми изтръпва всичко.Мислех че е от дупката на бибата на шишето,купихме специално шише с биба с перисталтика и уж по тясна дупка от тези на Авент,но пак се дави милата,а аз като дойде време за хранене и потна ставам от зор.Май ме е хванала и следродилна депресия,рева си честичко,ама много ми тежи това нейно задавяне.Моля мами помагайте

Стана ми жал за мъника..Ти нали не я храниш легнала,а сигурно я гушкаш в теб и е в полуизправено положение ?Защо й стискаш устичката? Скоро ще спре да се задавя-като попорастне ще гълта по-лесно.
Не я храня легнала,взимам я в себе си,а устичката и стискам за да може да си поеме въздух

# 147
ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА МАМА KRASINA 77, PIPPEG, GERI_KKOLEVA И PEBLES! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ!
Аз продължавам да си чакам и почвам да се притеснявам - корема ми от ден на ден става все по-голям! Лекарката ми казва, че на стария й ехограф не може да даде точни мерки, а на последната фетална морфология вървяхме малко по-едрички! Чудя се дали не отида пак на 4D да не би да родя слонче - както съм се настроила за нормално раждане, да не ми се развалят плановете? А и каквито сме едрички и аз и бащата и цялата рода, почвам да се плаша...Абе и аз си внушавам едни луди мисли........
Дидерончо, стискам палци - между другото на мен 13 ми е любимото число и много ще се радвам ако бебока ми се пръкне утре Simple Smile
Фокси много се радвам, че Гошко вече си е с вас!

# 148
  • Пловдив
Инесита,знам че в толкова късен етап на бременността не могат да се дадат точни размери на бебето.Корема може да е голям и от повечко околоплодни води.

# 149
Ето ме вече,но с по сериозно включване Wink
От вчера сме си у дома и както се и очакваше е малко стресиращо,но се надявам да свикнем.Засега се кърмим само ,но вече така ми е изял гърдите малкият гладник че от днес се налага да слагам силиконови накрайници и компреси от алое вера.Трудно е още да кажа че имаме график..но ми се струва че цял ден съм по гърди и в готовност да кърмя Sunglasses.

Фокси,миличка радвам се че семейството се попълва..дано скоро и другото бебче да е при вас Hug
Диде,стискам ти палци Hug
Момичета,с какво завивате бебките през ноща....и как ги обличате за сън?
Хетера, на нас днес акушерката ни каза да го къпем в мивката,и стана много добре.....и е много по приятно от колкото в голямото коритце.
Момичета ,прибират ли ви се коремчетата вече?

Общи условия

Активация на акаунт