Майчинството - счетоводно - 16

• 50 990
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, мамчета!Искам да ви питам следното:за 2008г работодателя ме осигуряваше на 255лв,от 2009г-на 335лв - оказва ли някакво влиание новата ми осигуровка на парите,които ще получавам до навършване на 1 година на детето (15,04,2009г) и ако-да-каква ще е сумата newsm78 Благодаря,предварително,за отговора!

# 241
  • Пловдив
Здравейте, мамчета!Искам да ви питам следното:за 2008г работодателя ме осигуряваше на 255лв,от 2009г-на 335лв - оказва ли някакво влиание новата ми осигуровка на парите,които ще получавам до навършване на 1 година на детето (15,04,2009г) и ако-да-каква ще е сумата newsm78 Благодаря,предварително,за отговора!
на теб няма как да ти промени осигурителната сума защото се водиш в отпуск за бременност и раждане. Няма нищо да ти се промени,базата която се изчислява е за целия ти период от 315 (410) дни  Peace

# 242
Ами преди 2 дни подписвах допълнително споразумение за тези 335лв,та за това ви питам,че нещо не са ми много ясни нещата Thinking

# 243
Здравейте искам да попитам за нещо.
Вчера на 13-ти ми изтече платения отпуск за двете години майчинство.
На 01.03.09 ми предстой назначаване във друга фирма.Но понеже не е сигурно мога ли в понеделник да се запиша в Бюрото по труда и след като ме назначат,ако след примерно  след един месец напусна ще имам ли право пак на борса.От фирмата в която ще ме назначават ще разберат ли,че съм била на борсата.
Последно ако си бил на борсата след колко време имаш право пак на борса.
Благодаря ви много.  bouquet

# 244
Lady Incandescent, много благодаря ....  Hug  bouquet

# 245
  • София
Страхувам се, че като отида да подам молбата за напускане, ще ме принуди да се подпиша и на ведомостите, а знам, че направя ли го - пари от него няма да видя ooooh!

Какви ведомости, нали си по майчинство - НОИ ти прави плащанията  newsm78

# 246
  • София
Здравейте момичета, пак съм аз!

Може ли да ми кажете като съм по майчинство и миналата година имам граждански договор, към ГДД какви приложения трябва да подам.

От прочетеното, предполагам че трябва да подам само Приложение 3. Защото доход по трудово правоотношение нямам, а само обезщетения - болнични и обезщетение за гледане на дете до 2г.

И в това приложение 3 трябва да попълня само таблица 7 /дейността която съм извършвала го ГД е тестване на козметични продукти/.

Така ли е?

# 247
Предварително се извинявам че въпросът ми е свързан с пенсиониране, а не с майчинство, но не открих подходяща тема (моля насочете ме, ако има такава).
Та въпросът ми е: осигурителният стаж от кои години се взима при пенсиониране?

# 248
  • Майничка
Ами преди 2 дни подписвах допълнително споразумение за тези 335лв,та за това ви питам,че нещо не са ми много ясни нещата Thinking
Увеличението ще влезе в сила след като се върнете на работа.

# 249
Здравейте,момичета!Въпросът ми е следният.Вече 9 месеца съм в отпуск по майчинство.Имам непрекъснат осигурителен стаж.Осигурявана съм на минималната работна заплата.Но досега през тези 9 месеца обезщетението ми е било между 195 и 215 лв.Възможно ли е да има някаква грешка от страна на НОИ при изчисляването му.Досега не бях си задавала този въпрос,защото,когато  съм работила на минимална заплата,винаги съм получавала по-малко от нея (предполагам,че заради осигуровките за моя сметка).Но не трява ли сега да получавам поне 220 лв.(а от 2009г. -240лв.)
Предварително благодаря на тези които ще ми отговорят.

# 250
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Въпросът ми е следният.Вече 9 месеца съм в отпуск по майчинство.Имам непрекъснат осигурителен стаж.Осигурявана съм на минималната работна заплата.Но досега през тези 9 месеца обезщетението ми е било между 195 и 215 лв.Възможно ли е да има някаква грешка от страна на НОИ при изчисляването му.Досега не бях си задавала този въпрос,защото,когато  съм работила на минимална заплата,винаги съм получавала по-малко от нея (предполагам,че заради осигуровките за моя сметка).Но не трява ли сега да получавам поне 220 лв.(а от 2009г. -240лв.)
Предварително благодаря на тези които ще ми отговорят.

Обезщетението не би трябвало да е по-малко от мин. раб. заплата за страната.Пишете на майла на НОИ или се свържете с тях по телефона.

# 251
  • В полите на Пирин планина
Здравейте искам да попитам за нещо.
Вчера на 13-ти ми изтече платения отпуск за двете години майчинство.
На 01.03.09 ми предстой назначаване във друга фирма.Но понеже не е сигурно мога ли в понеделник да се запиша в Бюрото по труда и след като ме назначат,ако след примерно  след един месец напусна ще имам ли право пак на борса.От фирмата в която ще ме назначават ще разберат ли,че съм била на борсата.
Последно ако си бил на борсата след колко време имаш право пак на борса.
Благодаря ви много.  bouquet

Няма проблем щом в момента си безработна да се регистрираш в БТ, а когато сключиш нов договор да се отрегистрираш, което става с представяне на копие от трудов договор в бюрото. Не виждам какъв ще бъде проблемът, ако новия работодател разбере, че си била регистрирана в БТ, особено като се има предвид, че ти най-вероятно имаш право и на обезщетение от там и срока, през който вземаш обезщетение ще ти се зачита за осигурителен стаж. Ако се отрегистрираш по надлежния път, т.е. редовно отиваш и се подписваш на определената ти дата, а когато сключиш договор се отрегистрираш, занасяйки копие от договора си в 7-дневен срок, можеш да се регистрираш отново във всеки един момент, в който ти се3 наложи, т.е. когато отново си безработна.

# 252
Здравейте момичета, пак съм аз!

Може ли да ми кажете като съм по майчинство и миналата година имам граждански договор, към ГДД какви приложения трябва да подам.

От прочетеното, предполагам че трябва да подам само Приложение 3. Защото доход по трудово правоотношение нямам, а само обезщетения - болнични и обезщетение за гледане на дете до 2г.

И в това приложение 3 трябва да попълня само таблица 7 /дейността която съм извършвала го ГД е тестване на козметични продукти/.

Така ли е?

Точно така. Щом имаш единствено доход по ГД, то подаваш приложението за него+общата част на декларацията. Обезщетенията са необлагаеми и нхе се вписват в декларацията.

# 253
Предварително се извинявам че въпросът ми е свързан с пенсиониране, а не с майчинство, но не открих подходяща тема (моля насочете ме, ако има такава).
Та въпросът ми е: осигурителният стаж от кои години се взима при пенсиониране?

Осигурителен стаж след 1997 година влиза изцяло със съответните осигурители доходи за пенсиониране. От 10-те години преди 1997 година се избират три последователни с най-добър коефициент за пенсиониране.

# 254
Здравейте! Искам да попитам следното:Работодателят ми не плаща осигуровки на време/през 5-6 месеца/детето ми стана на 1год и 3 месеца, а съм получила само за9 месеца.Има ли опасност ако детето навърши 2 години да изгубя майчинството, което не съм взела.

Общи условия

Активация на акаунт