Детска млечна кухня - Бургас

• 116 277
  • 591
  •   1
Отговори
# 195
За контакти: тел: 800 923 Бурдева- вр.изп. дл. директор "Детска кухня"

# 196
  • burgas
и тя една сиренена каша беше моя мъник едвам я изяде кошмар , трябва малко разннооразие в манджите на маниците, Naughty пиши после ако си се обаждала да кажеш има ли развитие на нещо или все ще си остамен с еднообразието. newsm78

# 197
Тая сиренена каша е ужас и аз въобще не насилвам детето да я яде.
За кремчетата, пълни с оцветители, няма да коментирам - давам ги рядко и добре, че малката не им е любителка.
Въобще няма ли кой да ги забрани тези кремчета?  #Cussing out

Иначе вече месец и половина взимаме редовно и съм що-годе доволна, най-вече от супите, а и манджите що-годе предлагат някакво разнообразие, което иначе едва ли мога да осигуря аз, ако готвя вкъщи. Къде ги ядем, къде не, ама сега така или иначе ни мъчат зъби и не мога да разбера, дали проблемът е в кухнята или в нашия телевизор.
Примерно риба яде единствено от кухнята - иначе в готово пюре не иска да я опита даже, а от кухнята я омита цялата.

Веднъж намерих и косъм, но го преживях и дано не се случва пак.
Другото, което ме дразни, са люспите от домати и чушки, естествено.
А това, от което побеснявам, са счупените ръбчетата на бурканите (каквито ми се случват доста често).
Като обърнах внимание на това веднъж като връщах подобен буркан, лелчето, което иначе е страшно мило, любезно и отзивчиво, само вдигна рамене и го сложи в касетката и каза, че те ги гледали, като пълнели храната (в което аз определено се съмнявам), но при транспорта сигурно се счупвали.
Което няма логика, тъй като ръбчетата на затворен буркан едва ли могат да се счупят при транспорта. Това може да стане при транспортирането на празните буркани до кухнята-майка, ама нали уж преди да ги напълнят ги гледали.  Thinking

И това, от което най не съм доволна е работното време. Крайно неподходящо е за по-малките деца, които все още имат сутрешен сън. Защото или трябва да лиша детето от такъв или, да го събудя насила и да се обличаме по най-бързия начин и да препускаме до кухнята.
Не знам някой друг има ли този проблем, но според мен определено едно работно време до 12:30 поне или най-добре 13 ч би било далеч по-съобразено с децата под година и половина.
Въобще кой го определя това работно време, в смисъл към кого можем да се обърнем с искане за промяна, евентуално, ако има повече майки на моето мнение?

# 198
  • Бургас
Днес за пръв път и аз взех от кухнята в Бургас. Попитах жената в пункта дали десертът има захар и тя каза "ДА"!

Не зная защо и кой е решил, че на 10-месечно бебе може да се дава захар!!! Пък и независимо от възрастта - захарта НЕ Е полезна, защото:

1. Захарта е причина за рязкото спадане на гликозата в кръвта.
2. Захарта увеличава риска от затлъстяване, диабет и сърдечносъдови заболявания.
3. Захарта влияе негативно на имунната система.
4. Честата консумация на храни с високо съдържание на захар води до дефицит на хром.
5. Захарта ускорява остаряването.
6. Захарта уврежда зъбите.
7. Захарта може да причини заболяване на венците, а те – заболяване на сърцето.
8. Захарта влияе на поведението и познавателните способности у децата.
9. Захарта увеличава стреса.
10. Захарта заема мястото на важни хранителни вещества.

За съжаление повечето хора не си дават сметка за това когато пият кола, хапват торта или подслаждат кафето си например!
Но пък чак и на децата!!!
Добре би било да се обърне внимание на това.

# 199
ВиолетаДМ ако искаш да храниш детето си здравословно и разнообразно най-добре е да се откажеш от услугите на ДК.
Аз лично се опитах да давам на сина ми ДК, но всеки ден да му давам кремчета бъкани с оцветители, и доста сладки... отделно нямаше никакво разнообразие нито в супата, нито в яденето. Което може да е проблем само при нас, защото моя син е доста капризен в яденето.
Другата ми забележка беше, че още на втория ден, след като бях занесла чисто нови бурканчета и капачки, и трите бурканчета които ми дадоха бяха с раждясали капачки.

# 200
Здравейте момичета искам да ви питам има ли някакви условия на които да отговаряш за да се запишеш в ДК, или всяко дете може да се запише? Къде се ходи, какво се прави? Търсих из нета, но нищо конкретно не разбрах. И да ви питам децата ви харесват ли ястията? Ако нещо не го харесва трябва ли да го вземеш, примерно супата, а основното га харесва?

# 201
  • Бургас
boulder, принципно има информация в сайта на общината. Аз се записах преди седмица. Личният педиатър ти дава бележка, с която отиваш и се записваш. Носиш си още лична карта и копие от акта за раждане. Мисля, че е едно мястото за записване - на кръстовището на Новата поща, до един пенсионерски клуб или нещо такова, срещу Райфайзен (голямо обяснение Simple Smile). Там ти правят карта, която не трябва да ламинираш и трябва да пазиш до третата годинка. По принцип трябва да не сте алергични към нещо, да сте давали глутен, жълтък и такива неща (които педиатърът трябва да знае). Иначе ти си избираш пункт, който да ти е удобен. Там отиваш с картата в интервала м/у 11ч. и 12 ч., за да си закупиш купони (10 бр. или 20 бр., съответно 20 лв. или 40 лв.). Лелката ти слага печат /заверява/ с дата за по-следващия ден и си тръгваш. На другия ден пак трябва да отидеш до пункта да ти сложат печат, защото заверката става 2 дни предварително. И вече на третия ден отиваш с 4 малки бурканчета и 4 големи (лелката ще ти покаже какви), за да си вземеш първата храна и пак да ти сложат печат за поредния ден.
Не може да си избираш какво да вземеш - те ти дават три ястия, а пък ти си даваш каквото иска детето ти! Аз естествено десертът не го давам - избрала съм да давам максимално полезна храна на детето си, която не включва консерванти, оцветители и ЗАХАР. Много е малка. Сега ще напиша нещо и за храната им .........

# 202
  • Бургас
................... Днес дадоха сок от портокал в кутия от неизвестна фирма (иначе с голям печат: "без консерванти")! Още в пункта прочетох съдържанието и видях:

- Е 466 - Нарушава храносмилането. Може да доведе до заболявания на стомашно-чревния тракт.
- Е 160а - каротин: това е добавка, разрешена да се използва като оцветител.
- Е 160е - бета-апо8-каротенал: това също за щастие е добавка, разрешена да се използва като оцветител.

Обаче първата .... Не ми се мисли с какви продукти готвят!

Тези, които не харесват се отказват! Ама не е правилно! Трябва да се знае, че майките не спят, а се интересуват и ги е грижа с какво хранят децата им! Пък и общината щом е решила да има детска кухня, ще трябва да спазва всички изисквания! Най-лесно е да се откаже човек! Но има майки, които нямат възможност да готвят и за тях е от голяма помощ тази Кухня!
Не ми се мисли как е в детските градини ...   tantrum

# 203
ВиолетаДМ много благодаря за подробното обяснение  Hug спести ми много лутане насам натам, понеже нямам и познати, които да са ползвали скоро кухнята.

# 204
Вижте какво открих-в Бургас откриват частна детска кухня.
http://amamburgas.info/

# 205
Вижте какво открих-в Бургас откриват частна детска кухня.
http://amamburgas.info/
Добре е, че ще има частна детска кухня, ама като им разгледах менюто не се различава много от това на държавната.
Десертите пак са всеки ден кремчета...., и няма никаква информация какво е съдържанието на кюфтетата по ориенталски  например.

# 206
Да и аз това гледах.  Thinking Само дето цената е по височка.  Mr. Green
Нищо, важното е да има конкуренция.  Laughing

# 207
Крайно време беше да има и в Бургас частна кухня. Цената вярно че е по висока, но се надявам когато стартират срещу тази цена да се предлага нещо, което и съответства все пак Naughty
Най- добре ще е освен информация за менюто да пишат и всичко, което съдържа конкретното ястие, от подправките и солта до месото, както е в пюретата, така всяка майка ще знае какво дава на детето си, а не просто супа, ама каква е тази супа, какво има върте не се знае ??? Аз лично държа да съм информирана за всичко,  което касае детето ми, още повече че си плащам.

# 208
  • Бургас
И аз съм съгласна с вас! Много е важно да се знае какви продукти използват при готвене, как готвят, ХИГИЕНАТА дали е спазена на 100%!!! Това за съжаление няма как да разберем нито в държавната, нито в частната кухня. В интерес на истината очаквах цените да са доста по-високи! Но е добре да има конкуренция наистина! Както стана като раждах - покрай "Дева Мария" пооправиха държавната болница и доста мои познати родиха там. Е, аз не се престраших.  Laughing Но искам да кажа, че конкуренцията е полезно нещо.  smile3503

# 209
а на мен пък ми е чудно,какво кара майките да записват децата си на дестка кухня,при положение,че знаят че продуктите и хигиената са с не доказано качество? нещо повече , обществена тайна е , че използват най-ефтини и нискокачествени продукти...

Общи условия

Активация на акаунт