Детска млечна кухня - Бургас

• 116 097
  • 591
  •   1
Отговори
# 345
да споделя и аз впечатления от детската млечна кухня Бургас - днес за пръв път взехме. Първо дадох буркани с нови капачки,те ми дадоха двата малки буркана с ръждясали  Laughing Буркана със супата беше мръсен,но несъм сигурна дали не е от сипването на съдържанието.При опита да яде пюрето започна да плюе,но след това го пасирахме и се оказа,че е от консистенцията.Изяде си го.Супата почти я изяде,само кремчето не хареса,мама го хапна  Joy  Като за първи ден съм доволна.Не намерих нито червеи,нито стъкла,но бях нащрек  Rolling Eyes Joy

# 346
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
И ние днес взехме за първи път. Да ви кажа честно очарована съм, бях със съвсем други - негативни нагласи, а останах приятно изненадана.
Първо проверих капачките  Mr. Green  всички до една бяха чисто нови без следи от ръжда  Peace
Проверих и менюто и видях, че тази седмица 2 пъти ще има риба, а също и телешко, свинско и пилешко, а също и спанак, на който аз много държа  Crazy
Малкия всичко си излапа. За закуска му правя попарка (мен ме отгледаха с попарка до първи клас и нагоре) после на разходка хапва 1/2 банан или др. плод, на обед му давам 1/2 супа и 1/2 основно. Следобед мислех да му давам кремчето, но днес си изяде другата 1/2 банан и изпи 200 гр. сок  Crazy  и явно за кремчето нямаше място. Само го опита и завъртя глава, а моето дете по принцип е ящно и щом не иска значи се е нахранил. За вечеря му дадох другата 1/2 супа и 1/2 основно и кремчето пак артиса.  Rolling Eyes Да ви кажа на мен ми е доста вкусничко, още не съм го изхвърлила, може аз да му го сгъна за закуска утре  Mr. Green  Аз мислех, че ще е някво брашняно и гадно, а то си е много вкусничко.  Peace Сокче не са ни дали от кухнята или поне детегледачката не ми е казала да са давали. А четох, че сте коментирали сокчета, не че ми липсват де, просто се сетих сега. Соковете и плодовете мисля да му ги давам пресни по принцип.
Така че давам 1 глас + за общинската кухня  Peace

# 347
Искам да попитам за купоните. Кога и от къде се купуват? Сега като се записахме си купихме от там, където се записахме. На мъжа ми са му казали, че има определени дати в които се купуват купони от пунктовете. Ние взимаме от пункта в Славейков до 8ми блок.

# 348
Попитай в самия пункт и ще ти кажат. Два пъти в месеца само продават. Объркана им е малко системата в това отношение. Иначе можеш да спасиш положението, ако я окъсаш за купони от пункта на ул. Републиканска, зад Интерната точно се намира, в един блок отдолу. Точно до бившата сладкарница "Неделя".

# 349
На "Републиканска" продават всеки понеделник.

# 350
Аз да питам някой взима ли храна от частната АмАм от пункт на улПатриарх Евтимий  в детски парти център Усмивка се раздава??
Защото на Бамбини пункта на Борисовата го няма вече и се чудя къде да се преместя,то и без това не останах очарована от тях,и сега искам да пробвам Амам,а ако не харесам и тях-отиваме на общинската.
За да не съм голословна,ще споделя какво не ми хареса в Бамбини досега:
десрт-кисели от малина,кайсия,парченце плод няма вътре,според мен си е от оцветените нишестенца.Имаше един ден грис,който беше толкова рядък че едвам го давах,изливах го...Риба,която нямаше вкус на риба а на прегоряло брашно.Има дни в които яденето е много рядко.За суптата нищо лошо не мога да кажа-супа.Не се усеща сол,а захарта в десертите е минимална,има етикети със съдържанието на всяка храна(това за плюс).А за мен еднократните опаковки не са плюс,а минус.В 21 век да сипваш гореща храна в пластм.опаковки е много вредно,второ-неразградим боклук са,и трето-сигурно оскъпяват,знам ли.Аз съм за стъклото,може и само заради това да мина на Общинска.
Ще следя за пресни отзиви от АМ АМ...

# 351
Аз само да ти кажа, че след като детето ми опита и НЕ хареса Бамбини (ей така, между другото, защото сме и си оставаме на държавната кухня) и се оплаках в магазина до Борисовата, ми казаха, че скоро ще е Ам-Ам там  Peace Така че до Борисовата би трябвало да заместят Бамбини с Ам-Ам, но кога ще стане това не знам. Дано съм била полезна  Hug
п.п Само да допълня за общинската - с директорката имаме общи познати и от тях знам, че БУРКАНИТЕ се преваряват (стерилизират) задължително всеки път, храната е качествена по отношение на подправки и приготвяне, рибата бяла, месото само чисто филе, млякото сухо, а не прясно, застройки нямат супите или поне до 1.5 г. А и моето дете не отказва нищо от тяхната кухня, така че сме на нея.

# 352
Catwoman,странно защо в магазина на Борисовата мъжът не ми каза че ще е Амам вече,няма ли изгода да ме привлече,само ми каза че вече няма да има кухня там.А за държавната още преди 3-4 години купиха голяма съдомиялна за бурканите.За засъхнала храна-не съм виждала,но може и да има някой път.Аз само не разбрах за какви сокове говорите за държавната,взели са и сокчета ли да дават???

# 353
Denito,

два пъти в седмицата дават бонус. Бонусите са или плод, или пакет бисквити "Закуска", или плодово пюре, или натурален сок 1л.

# 354
След седмица на държавната и аз мога да кажа, че засъхнала храна и ръждясали буркани не съм виждала. За лелката в кухнята не мога да кажа как е отношението, защото не взимам аз, започнах работа и или баща ми или гледачката взимат, но не съм чула лоши отзиви от тях. И ние оставаме на общинската  Peace

Тези бонуси не са стигнали до нас  Thinking да не би да имат възрастово ограничение  Thinking

Да ви питам, слагате ли допълнително жълтък в храната от кухнята?

# 355
Бонусите са обикновено сряда и петък и няма ограничение. За всички деца са.
Ето оттук можеш да си гледаш менюто за всеки един ден. И бонусите са обозначени. Полезно сайтче... http://www.burgas.bg/bg/info/index/267
Иначе аз лично слагам през ден по 1 жълтък. Гледам да е в безмесно ястие или супа, но се е случвало и да е в месно.

# 356
Denito, не знам дали иска да те привлича или не, просто се опитах да ти помогна!!! Пък защо не ти е казал, аз не мога да знам! АмАм вече са там между другото! Отиди и го питай сега кое, как, защо, кога.

# 357
Имам въпрос за детската кухня в Бургас. Извинявам се предварително, ако повторя някой, защото нямах възможност да изчета цялата тема  Embarassed
Има ли такава кухня в Меден рудник? Въможно ли е да се запишеш за седмица и цялото меню ли трябва да поръчаш или можеш да си избереш примерно само основно? Какви са цените приблизително? Благодаря Ви предварително!

# 358
NiNa_R,
тук можеш да видиш всички пунктове на детската кухня в Бургас (общинската).
http://www.burgas.bg/bg/info/index/265
Цената на купона е 2лв. за първо, второ и трето. Не можеш да купиш само супа, или само основно ястие. Плащаш два лева на ден и ако искаш си оставяш в кухнята, което ти е ненужно, ако искаш ги вземаш и ги хвърляш/подаряваш/ядеш. Твоя воля.

http://www.burgas.bg/bg/info/index/265

# 359
Denito, не знам дали иска да те привлича или не, просто се опитах да ти помогна!!! Пък защо не ти е казал, аз не мога да знам! АмАм вече са там между другото! Отиди и го питай сега кое, как, защо, кога.
благодаря.
Купих едно купонче да пробвам АмАм,и ако не ми допадне-ще пробвам и Общинската.В крайна сметка явно ще сме записани и на трите кухни Grinning

Общи условия

Активация на акаунт