Я,колко мъничко остана-през МАРТ и аз да стана мама!

• 14 058
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Някой ползвал ли е нещо такова: цък
Изглежда ми удобно като алтернатива на това, например, но нали нямам опит и не знам кое ще е по-подходящо...

# 106
...
Само аз ли не съм си спретнала багажа за родилното още?  Rolling Eyes Даже не съм си и купила всичко.  ooooh! А времето тече....  Crazy  
...
Ставаме две  Mr. Green . Ти не си купила всичко, а аз не съм купила абсолютно нищо  ooooh!

# 107
Зеленкото ме радва колко организирана иска да е.  bouquet
Подкрепям Маймунката. Peace
Аз готвя често, защото ми се хапват различни неща и готвя по-малко, за 1-2 пъти. Но не смятам да му зареждам хладилника преди да тръгна да раждам.
А като ни изпишат с бебка съм казала, че искам да има топъл обяд с мръвка (може да готви, да си разпредели времето и да го направи). А за след това- магазина ни е на 5 мин. отива, пазарува под списък и готово. Все ще намеря 30 мин докато бебето спи да извъртя нещо за хапване. Ако ли не, нашия татко се прибира 17ч от работа и ще помага.
Зеленкото- спокойно бе жена. И на мен ми се иска всичко да е под конец, но просто няма да стане.

# 108
  • София
 Incognito , не се изказах точно - купила съм само от еднократните гащи  Blush Crazy , друго не съм още.  ooooh!
jivotinche , ние имахме нещо подобно на първото. Ползвахме си го, но само да кажа, че по някое време се олющи боята на рамката и ръждяса  Rolling Eyes Та не знам дали пластмасовото не е по-добрия избор.
Животинче, не искам да внасям повече смут, но доктора си е доктор. Ако наистина му е голяма главата на бебо може да настане проблем. Приятелките си не слушай, те медицина не са завършили. Peace
Peace
 Зелено човече , аз да ти кажа първите дни след изписването просто забрявах да ям  Blush ooooh! Може и затова да имах проблеми с количеството кърма, но наистина не се сещах да се храня, бебето ми ангажираше вниманието на 100%.  Rolling Eyes Сега, с батко вкъщи, ще ми е още по-трудно да готвя. Иначе си права, че трябва добра храна. Не съм мислила по този въпрос сега  Blush

# 109
Ха здравейте и от мен Simple Smile Аз днес съм решила да не излизам, тук ще пооправям.
Таня, Билянка е страхотна сладурана, пу-пу, на право като гледах снощи снимките-много ми се иска да си видя бебо вече, ама ще стискам с тия желания-по-добре да си седи докато може на топло, то и без това много не остана yes
Мирамар много се радвам, че бебчовците са по-добре, стискам палци скоро да си ги вземете в къщи.
Аз играчки за сега нямам, така че не мога да се изкажа по тоя въпрос-оставила съм ги за подаръци да ги взимат.
Маруся ужасно много ми харесва този шезлонг, започвам да се замислям дали и него да не си го поръчам за подарък Thinking
Аз багажа за болницата всичко съм взела, само трябва да ги окомплектовам в чанта. Само дето вчера търсех такива памучни нощни превръзки, ама те памучни само на Паломита ми предлагат, а и не бяха нощни-май ще ги оставя като бойна задача на мамито.
За след болницата честно казано не се бях замисляла, ама поне първата седмица знам, че мамито ще помага, та мисля и тя да готви.
За сега толкова Hug

# 110
  • София
Изглежда ми удобно като алтернатива на това, например, но нали нямам опит и не знам кое ще е по-подходящо...

За племенниците ми сестра ми ползваше първото - доста удобно - и ние сме купили такова сега. Платнената част се сваля и суши отделно и така не ръждясва толкоз лесно  Peace
Второто не е ли за тези по-"кривите" ванички, дето са толкоз модни сега (в тях първото не се събира добре)  newsm78

Elwing
, специално за внимателното хранене, подкрепа и спокойствие като фактори за успешното кърмене го прочетох на толкова места, че май ми стана вече фикс-идея  ooooh!

Като чета колко сте нетърпеливи всички да си гушкате бебетата, май не съм добре само аз - хич не искам да идва по-рано, ама хич...

# 111
  • Костинброд
Здравейте коремчета.Ей не мога да ви изчета.На Нефертити и Слънцето честити бебоци-да са живи и здрави и много да радват мама и тате.
Аз да ви се похваля-спалнята ни е боядисана(зелена),имаме нова спалня и в събота ще пристигне и креватчето за бебо и в тоя ред на мисли имам два въпроса-откъде мога в София да купя плат за чаршафчета и какъв да бъде като материя(спешно ми трябва защото имам шантави идеи и готовите комплекти не ме устройват) и друго-има ли друг вид подложки за повиване освен тези твърдите(направиха ни скрин като тези на dibo и искам повивалник но какъв и от къде)?Това е за сега от нас отивам да гладя бебешорски дрехи(как ми мирише на бебе и искам да се гушкаме вече).Лек ден и много усмивки и ще се радвам ако някой ми помогне с въпросите. bouquet 

# 112
 Здравейте, и на мен хич, ама хич не ми се занимава с готвене. Никак не обичам да готвя, а и не умея особено. От време на време позачиствам ,но коремът ми тежи вече, та и това не ми се отдава съвсем. Но пък свекървата скоро ще дойде да ми помага в подготовката за бебето, та ще се включи и в домакинството, така че не се притеснявам.

Хайде чао от мен! Днес ще се отдам на гледане на филми. Лек ден на всички!

# 113
Привет,
Аз набързо да попитам нещо - какво правите с плетените дрешки - изпрах ги, ама сега как да ги гладя?!?! На пара и на вълна? Ама те не са вълнени, по-скоро памук, ама там пък температурата на ютията е по-висока та съм в едни размисли....
Дайте съвет - вие как ги гладихте?

Ау, сега видях снимките на Билянка - колко е прекрасно нежна... да не са и уроки, ама си е красавица от бебе. Wink

Радвам се, че и Слънцето от утре ще са си в къщи.

Ама вие ме убихте - кво сте ги замислили тези мъже - ще се справят и без нас. Аз съм забранила на майки и свекърви да идват и да ми бърникат из кухнята - мразя да ми разместват нещата. Все си мисля, че таткото както е оцелял 3 години сам в чужбина и не е загинал от глад  ще се справи и сега, че дори и за нас ще се грижи - ми така де, това бебе да не си го нося от къщи и негово е. Naughty

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 13:49 от Tony_st

# 114
Здравейте коремчета.Ей не мога да ви изчета.На Нефертити и Слънцето честити бебоци-да са живи и здрави и много да радват мама и тате.
Аз да ви се похваля-спалнята ни е боядисана(зелена),имаме нова спалня и в събота ще пристигне и креватчето за бебо и в тоя ред на мисли имам два въпроса-откъде мога в София да купя плат за чаршафчета и какъв да бъде като материя(спешно ми трябва защото имам шантави идеи и готовите комплекти не ме устройват) и друго-има ли друг вид подложки за повиване освен тези твърдите(направиха ни скрин като тези на dibo и искам повивалник но какъв и от къде)?Това е за сега от нас отивам да гладя бебешорски дрехи(как ми мирише на бебе и искам да се гушкаме вече).Лек ден и много усмивки и ще се радвам ако някой ми помогне с въпросите. bouquet 
Относно пата за чаршафи ние от Екзарх Йосиф го взехме - имат много весели. За съжаление има само хасе навсякъде, ние търсихме и крепон, ама този българския не ми хареса  на пипане и цветово.
Относно повивалника ние си взехме от Дибо-струва 50 лв и е точно такъв, дето може и на шкаф май да се сложи, погледни ги, би трябвало да ти свърши работа

# 115
  • Варна
И аз да попитам нещо за прането- изпрах всички дершки с Тео бебе и всичко е ок,мекички са и миришат на бебенце и на чистичко, но като изпрах плетените пелени и сега при пипане "скърцат" ако ме разбирате какво имам предвид, знаех си че плетените неща без омекотител ще са кофти, как да се справя с това. Вие как процедирахте?
За нещата за болницата съм готова но са разпръснати навсякъде, не бързам да ги приготвям за да не предизвикам съдбата  Mr. Green
Зеленко  Peace  И аз като теб, ама грам не бързам да се ражда по-рано моматаа,нека си седи до последно, пък после има време да си се гушкаме  Hug

# 116
Здравейте пак...днес ще ви досаждам....хихихи
Мацки, да ви питам...едно момиче с което се запознахме в болницата е съвсем в началото на бременносттта и и трябва личен лекар по ЗК. Препоръчайте ми някоя, ама готина, че моята е ужасна. Някоя дето въпреки че е по ЗК да гледа честичко на видеозон и да внимателна и добра.
Благодаря ви предварително

# 117
  • София

За племенниците ми сестра ми ползваше първото - доста удобно - и ние сме купили такова сега. Платнената част се сваля и суши отделно и така не ръждясва толкоз лесно  Peace
Второто не е ли за тези по-"кривите" ванички, дето са толкоз модни сега (в тях първото не се събира добре)  newsm78

Elwing
, специално за внимателното хранене, подкрепа и спокойствие като фактори за успешното кърмене го прочетох на толкова места, че май ми стана вече фикс-идея  ooooh!

Като чета колко сте нетърпеливи всички да си гушкате бебетата, май не съм добре само аз - хич не искам да идва по-рано, ама хич...

ами и ние сушихме отделно нашето, но при чукване някъде просто рамката се белеше и затова ръждяса  Rolling Eyes сега още не съм мислила какво да взема  Whistling , то понеже имам много време
за факторите за кърмене - сигурно е така, навсякъде се говори за това, но при мен просто нямаше спокойни условия предния път - свеки ми лазеше по нервите, защото правеше едни муцуни майка ми като идваше да ни види, аз бях много докачлива и само ревях за щяло и нещяло  ooooh! , ужас. Дано този път съм повече в ред.  Crazy
А за бързането - и аз не бързам хич. Ама като си гледам лентичката, то ми остават броени дни.  Rolling Eyes
Тони, плетените неща ги гладих през пелена  Peace А, dessiss , моите не "скърцат"  Rolling Eyes
Вили-ст, не съм 100% сигурна, но май на Либрес нощните бяха памучни, аз такива ползвах предния път.

# 118
Плетените дрехи и аз прах с Тео Бебе, но не в пералнята, а на ръка за да не се разпънат.След това като се изперат, не се изстискват а се оставят върху кърпа за да изсъхнат. PeaceГладих ги както другите дрешки-от вътрешната и външната страна.Не ми скърцат. Wink

# 119
Добро настроение и Белабу, при един и същи лекар сме. Мога само да кажа, че Панова е много добър коремен хирург, имам пластика на тръбите от нея правена преди три години и са проходими напълно ,което си е много финна операция, мисля ,че микрохирургия го водеха. Белега ми почти не личи. Аз за това съм и толкова спокойна в интерес на истината иначе съм голямо шубе, но и имам пълно доверие, защото без нея бебчето в корема ми нямаше да го има в  /по естествен начин/ . За живеенето под един покрив на различни поколения, съм твърдо против. Не ,че е лошо да живеете в един и същи град и да има помощ, но до тук.  Голямата дъщеря на мъжа ми години главно от баба си и дядо си е отглеждана, и много малко са се съобразявали какво искат майката и бащата, в крайна сметка са заявявали щом те я гледат ще става каквото те решат главно, ако не да си я взимат. Сега вече не е така и те се съобразяват колкото и да не им се ще. Така ,че помощ да, но зависимост от тях, не! Защото покрай роднини да не се изпокараме с половинките си.

Общи условия

Активация на акаунт