Я,колко мъничко остана-през МАРТ и аз да стана мама!

• 14 063
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Е за ядките не съм много съгкласна,нали на всякъде се пише,че бадеми(най-вече сурови) са полезни за кърмата,а и съдържат витамин Д,който спомага за усвояването на калция newsm78  Абе яжте каквото ви се яде,щото навсякъде различни препоръки има единствено единодушие постигат за бобовите храни Peace

# 136
The Light, не всички бебета имат колики. Твоето може и да няма. Grinning
 Том имаше само понякога, и то много рядко. Риша никога не е имал. Той беше и много лесно бебе, хранеше се на 3 часа по часовник, можех да си го сверявам по него. А хем практикувам кърмене на поискване.
Аз имах проблеми с храносмилането след първото раждане, много ме болеше корема, и добре че ми помогна на мъжа ми леля му, която е пословична ипохондричка. Даде ми цял списък с неподходящи храни и оттогава много я обичам. Laughing
Тогава любимото ми ядене беше супа с карфиол и парче франзела. ooooh! Добре че питах жената.

Red Girl, бадеми да, фъстъци не. Аз съм чокохолик и си хапвах по малко шоколад. Апетита се променя по време на кърмене, и няма да ви се ядат вредни храни.

# 137
Олеле.... ами добре,ама как ще се издържа с тия диети незнам.То много сложно било.Това не яж-онова не пий-ами какво изобщо можем да ядем? #2gunfire #Cussing out #2gunfire
Всъщност коликите до колко месечна възраст продължават?

Казаха на лекциите,че храните които ги ядем през бременността не са проблем да се ядат и по време на кърмене,бебето вече  е свикнало с тях.Ядките са много полезни-основно бадеми,орехи и лешник сурови.Фъстъка се изключва и за бременни и за кърмещи,силно алергизиращ продукт е.Да не се прекалява с прясно мляко -по 1чаша на ден,кисело колкото искаме.
Храните ,които образуват газове се избягват в началото,когато и без това бебето има колики.
Добри храни съм си записала:бадеми,месо,бирена мая(купих си я и я почвам още като родя и без това ще имаме много нужда),жито,овесени  ядки,лактогонни чайове 1л.,вода плюс 1л.допълнително от обичайното.
Риба-пъстърва,сьомга,скумрия,херинга,риба тон и сардина.
Яйца,масло и сирене
Плодове

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 15:15 от marussia

# 138
  • София
Билянката ни е голяма сладуранка , пу-пу- пу Heart Eyes
Зеленко, ако мъжо ти не стои през деня с теб, май ще ти е доста трудничко...Или трябва да не ядете готвено, или да карате на поръчана храна, или да готвите по нощите, той като се прибере..Незнам дали съм права. Аз ще искам първата седмица, поне, да има някой при мен.
Adenis, аз взех от женския пазар един много хубав плат- сатинирано хасе. Имаха само едноцветни от него, обаче. Магазинчето се намира, като идваш от бул. Т Александров, от дясната страна, преди да стигнеш Пиротска.
jivotinche, аз залагам на това, другото ми се вижда много ръбесто.
За храните при кърмене- аз ще избягвам всичко, което предизвиква подуване и газовe- зеле и подобните му, бобови храни, фъстъци- какви други има...и ще беля плодове и зеленчуци. А цитруси дали може? И мляко май не е мн. хубаво да се яде...
Соковете ако са прясно изцедени, не може ли?

# 139
Искам да кажа за първа страница - на мен ми е първа бременност, ще раждам в Майчин дом, нормално, без избор на екип.
Момичета, имам сериозен проблем и не знам как да си помогна. Напоследък съм ужасно изнервена без да има някаква видима причина. Всички наоколо ме дразнят, без да са направили хората нещо кой знае какво. Просто се вбесявам от най-малкото нещо и не мога да се контролирам. Понякога се държа ужасно зле с хората и после ми става кофти като се замисля каква съм. Днес сестра ми ми каза, че не смее вече да ми се обади по телефона, защото усеща, че ме дразни и когато говорим очаква всеки момент да й се сопна за нещо. Така ми стана криво, но не мога да се владея, явно. Не знам какво ми става. В началото на бременността - към 2-3 месец имах подобен период, но май и тогава не съм била толкова зле. 

# 140
Роси Талева, хормони мила, хормони. Минава с раждането. Hug
Отивам да си взема детето, та ще напусна седянката.

# 141
Роси аз съмпостояно така.Всичко ме дразни-явно е от бремеността-близките ти да го превъзмогнат или да си гледат работата.
Тя Deziderata правилно ти е казала,че е от хормоните Laughing

# 142
Аз да побързам да се похваля, на Шошко днес са му изключили кувьоза, продължава да хапва добре, без да повръща, всеки памперс е пълен, остава утре да му свалят и системата. Д-р Юдова каза че в понеделник ще го извадят в кошче да го адаптират и след 3 дена ще можем да си го вземем. Надявам се и утре пак да получа хубави новини
Таня, много е хубава малката Биляна, да ви е жива и здрава , много се радвам че вече сте си в къщи
Мирамар, браво и на твоите юнаци, нека растат по-бързо и скоро да са в къщи при мама и тате

# 143
Ей, ама и аз се поограмотих от писанията ви за храните при кърмене. Имам само един въпрос - за плодовете: има ли и там някои, които не се препоръчват, или може да си хапваме от всички по- повечко? /по аналогия с ядките/

Момичета, имам сериозен проблем и не знам как да си помогна. Напоследък съм ужасно изнервена без да има някаква видима причина. Всички наоколо ме дразнят, без да са направили хората нещо кой знае какво. Просто се вбесявам от най-малкото нещо и не мога да се контролирам. Понякога се държа ужасно зле с хората и после ми става кофти като се замисля каква съм. Днес сестра ми ми каза, че не смее вече да ми се обади по телефона, защото усеща, че ме дразни и когато говорим очаква всеки момент да й се сопна за нещо. Така ми стана криво, но не мога да се владея, явно. Не знам какво ми става. В началото на бременността - към 2-3 месец имах подобен период, но май и тогава не съм била толкова зле. 
Роси, след като прочетох поста ти се поуспокоих, че не съм само аз такова зло... Embarassed
Мисля си: то бива хормони, бива, ама това моето на нищо не прилича - станала съм такова киселе...вчера едва не нахоках баща ми, а той човека искаше да помогне. В неделя вдигнах бесен скандал на родителите ми и на родителите на мъжа ми, щото слагахме корнизи и като взели всички да ме убеждават какви били хубави с тези халки и как пердетата щели да станат супер, ако се окачат на тях... и никой не ме чува, че тези халки са ужасно грозни и НЕ ги искам и ЧЕ ИМАМ ДРУГА ИДЕЯ ЗА окачване на пустите му пердата... Та с викане и тръшкане нещата станаха на моето, ама после и мен ме стегна шапката, защото съм много лоша явно. ooooh!

Nefertity, поздравления за прекрасните новини!

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 16:17 от Tony_st

# 144
Привет и от мен!Отдавна не съм писала!
Виждам че има още новородени бебочета!Да са честити и много да ВИ РАДВАТ!
Около нас няма нищо ново!
С бебка сме добре както и всички в къщи!
Ходих на  лекар и ми каза че вече се е обърнала с главичката надолу!Степента на зреене на плацентата е първа!Килограмите на бебчо са 2400 –от преди седмица/а мойте са с 14 кг--отгоре!Доктора каза че до термина може да стигне до 3600 кг!

МНОГО АМА МНОГО ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ И ВИ ПРЕГРЪЩАМЕ!КОГАТО ИМАМ ВРЕМЕ ПАК ЩЕ ПИША!ЧАО ЗА СЕГА ОТ НАС!

# 145
Утре най - после откриваме сезона на покупките за бебка  Grinning . Много ми се исак и аз вече да мога да сложа нещо в албумчето. Досега само гледах и ви се радвах  Hug

Елг, откъде е кошницата ти за кола? Много ми харесва и искам да си вземем точно с такава дръжка  Rolling Eyes

# 146
Здравейте мамчета.Аз  да се запиша за днес.Ох при мен е все така кихам си , гърлото ме боли абе ужас ooooh!Нефертити и Мирармар поздрави за хубавите новини Hug  bouquet.А малката Билянка ейй направо да я изям Hug Hug Hugпу-пу. Радвам се за Хубавите новини при Слънцето.Белла за първа страница- аз ще съм планово секцио в МБАЛ - Пазарджик засега датата е неизвестна при д-р Чолаков.На всички много Hug

# 147
  • Варна
Нефертити радвам се за хубавите новини при вас. Д-р Юдова е много готин чоек и е голям специалист,аз ходех в началото при нея на консултации и съм супер доволна, ако не беше тя можеше и да не чакам сега бебка  Hug  Следвашия път живот и здраве пак при нея ще ходя.

# 148
Елг, откъде е кошницата ти за кола? Много ми харесва и искам да си вземем точно с такава дръжка  Rolling Eyes
от щатите ни е за съжеление. Тук с такава дръжка не съм виждала. А нашият татко е живял там и от общия ни  приятел, който с такава си отгледа бебока, я е виждал и знаеше за тези кошчета отпреди. Та е супер лека и удобна и нй-ваното, че била с незнам си какво касетка отдолу, за да не се маха всичко. Слагала се касетката, застопоряваля се и коша само се мести.
Таткото каза, че такива имат и Чико, но общо касетката и коша били около 300лв, а на нас ни излезна 50 долара.
Ако има кой да ти е прати поръчай си.

Нефертити- браво на Митко.  Hug
Роси- споко и мен ме тресат нерви за щяло и нещяло. Днес си хвърлих телефона, защото мъжо ме ядоса за детското креватче и за повивалника. Наревах се едно хубаво и ми мина.

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 16:22 от Elg

# 149
  • София
Нефертити, много се радвам за хубавите новини!  Hug
Дивена, точно тези дни се сетих, че скоро не си писала  Simple Smile
За нервите какво да ви кажа - сега май съм по-добре. Но с първата бременност бях просто  ooooh! , ужас! И моята сестра, с която много се разбираме по п-п, била казала на майка ми, че трудно ме понася и не знае дали ще ме издържи докрая такава  Blush При мен  продължи и след раждането, помня как на изписването ревнах, защото майка ми направи забележка на мъжа ми да придържа главата на бебето  Crazy  Blush Не знам сега как ще съм, живот и здраве. Дано да е по-добре.
СЗА, мен предния път не са ми викали така, но сигурно защото много беше наближила датата на термин - на 7.08 ме приеха, на 8.08 ме резнаха, а тремина беше 10.08. Сега нямам представа как ще е. Дано не се налага да се спи там  Praynig Иначе и мен като Вероники много ме притеснява раздялата с баткото  Blush (въпреки че понякога като ме ядоса си викам - хайде да ходя да раждам, че да си почина от него) Embarassed Blush
За коликите - наистина не всички бебета имат. При нас продължиха до към 5м  ooooh! , когато ни подхванаха пък зъбите и въобще... не беше лесно бебе синът ми.  Rolling Eyes Ама живи и здрави да са, всичко отминава.

Общи условия

Активация на акаунт