Я,колко мъничко остана-през МАРТ и аз да стана мама!

• 14 090
  • 288
  •   1
Отговори
# 180

Относно раждането - разбрахме се, че секциото ще го планираме за около 20.03, ако до преди това дзвера не реши да излезе сам.
Ще раждам в Св. София (не ТК, а тази на Мазнейкова).
Животинче, и аз там ще раждам. Ти при кой лекар си? Моят термин е 7ми март, нормално раждане

# 181
dessiss благодаря че ме ориентира,толкова съм се заблеяла че виж какво съм разбрала,иначе за признаването,когато аз ходих да си извадя удостоверение за семейно положение (трябваше ми за нещо) на бележката която попълвах имаше нещо за признаване на дете,даже един татко го попълваше и си носеше акта за раждане на детето,но точно за какво му е не знам(да не изръся пак някоя глупост #Crazy)иначе питах една приятелка която има детенце но няма брак и тя каза че таткото трябва да иде до съвета за да попълни някакъв документ който носи в  родилното,ама да не говоря повече че не знам точно как са нещата,ако разбера нещо което да е сигурно Peace ще пиша за да не ви подведа,както стана за документите за социалните,писах че трябва болничен и мед.бележка а не било така.....(нищо че така ми бяха казали от социалните,ама и аз се разкарвах докато взема нужното мед.направление)....

извинявайте че погрешно съм разбрала Hug а за тези които нямат половинка,мисля че детенцето ви може да носи всяко едно име което изберете,но пак не съм сигурна  Thinking

в крайна сметка какво точно тогава искат в социалните??би ли споделила-и дали трябва кпието от болничния и той да е подпечатан пак и подписан от дактора???

# 182
И на мен ми стана много мъчно за малките душици дето не ги искат татковците... Cry Като го знам нашият колко е въодушевен от бебока...чак не ми се вярва, че има такива хора...

ЛЮБИМА, прекрасни новини - много се радвам за вас. Прекрасна е малката принциса. Simple Smile

За пердетата да се включа и аз. Тъй като докато ми правеха хола, изобщо не чуха моя коментар, че не оставят място за корнизи (мъжът ми беше много въодушевен, че овладя майсторството на гипсокартона, та не ме чу изобщо) си намерих решение на проблема. Пак ще се сложи корниз, но много тънък и кръгъл. Съответно няма място за кукички, затова ще си направя на пердетата халки от плат, които се закопчават с тик-так. Съответно, много лесно ще се закачат за корниза.

Ей, това беше и моята идея..ама я прокарах - няма как да не стане, като тупнах с крак...ей, ама съм зло... Laughing

# 183
zori_tv  ако не си осигурена тогава не ти трябва болничния,защото той служи за пред работодателя,в крайна сметка единственото нещо което ти трябва за еднократна парична помощ при бременност от 150лв е или Медицинско Направление или Удостоверение,което се издава или от доктора който ти следи бременността или от личния(на мен сестрата на гинеколога ми го издаде)отидох с това направление при социалните,попълних 2 бележки(че съм БГ гражданин,че нямам мъж,че не съм осигурена,че не уча...)написах да ми отворят нова банкова сметка по която да ми превеждат месечните помощи(защото нямам моя си сметка)и ми казаха след 20 дена да дойда да се подпиша и да си взема картата и да чакам паричките на нея Peace

дано си ме разбрала Hug

# 184
  • Варна
Зори аз доколкото знам копието на болничния трябва да ти е заверен от работодателя, ако имаш трудов договор, ако си безработна изобщо няма да ти пишат болничен, а ще ти дадат медицинска бележка с евентуален термин. Другите документи които ти трябват са молба декларация от попълнена от теб, удостоверение попълнено от работодателя, документ за предходните 12 месеца с брутните ти доходи на теб и таткото, копие от болничния заверено от работодател и документ за семейно положение ако нямаш брак. Това е ако имаш трудов договор но не ти стига стажа за майчинство.Ако си неосигурена бейби мони ти е обяснила какво се прави. Ако имаш въпроси пиши на лични да не занимаваме тук всички с тези неща  Hug
baby_moni всички сме малко или много с бременни мозъци така че ни е простено  Mr. Green

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 19:20 от dessiss

# 185
майчета да ви се похваля, че спалнята ни е готова. Остава само подреждането.
Аз утре съм за болничен- стискайте палци да мина бързо и без проблеми.
От нас лека и мека нощ и  Hug

# 186
  • София
Животинче, и аз там ще раждам. Ти при кой лекар си? Моят термин е 7ми март, нормално раждане
Ами секциото ще мие при д-р Йонкова. Но тя не работи там, а само ходи да изражда.

По тоя повод се оказа, че питането ми за нощница е било излишно  Crazy . От болницата давали всичко каквото трябва, единствено дрешки за изписване на бебо трябвало да занесеш.

# 187
Д-р Йонкова в медицински център " Свети Димитър" ли работи? Иначе да за бебето искат само комлект за изписването , а за нас само лични принадлежности Simple Smile

# 188
за 1-ва страничка... Термин- 25.03.2009 - нормално раждане - Окръжна Болница  (д-р Димитрова)  Hug

# 189
  • Sofia
Относно признаването на децата от бащата: В МД се иска преди изписването бащата да донесе нотариално заверена декларация, че признава детето и му дава името си. Това се дава в болницата и те по служебен път го дават в общината по местоживеене. Изобщо не е сложна процедурата - първия нотариус, който е най-близо до болницата може да издаде тази декларация - бащата казва само, че идва за припознаване. В някои болници /като 2 градска/ има упълномощено от ГРАО лице, пред което бащата декларира, че признава детето и там става всичко. В общините не се ходи, там само се взима вече готовия акт за раждане, където фигурира и бащата.
Цялата проедура става много лесно и бързо с/у някаква такса, която беше 10лв., сега не знам колко е.

# 190
 За припознаването на бебето от бащата, ако нямате брак с него, аз знам, че във всяка болница е различно. В някои директно ти дават да попълниш разни документи, които те пращат в съответната община. На други места пък се изисква заверена декларация от нотариус, в която бащата заявява, че детето е негово и ще носи имената му.

Siana всъщност много добре го е описала.

# 191
  • София
Д-р Йонкова в медицински център " Свети Димитър" ли работи? Иначе да за бебето искат само комлект за изписването , а за нас само лични принадлежности Simple Smile
Да, там работи, да не би и ти там да ходиш?  Hug

# 192
 Момичета благодаря Ви за подкрепата,но недейте да се натъжавате ,а моля радвайте се за нас и малките сладурчета в нас,защото така те ще са много по-добре,отколкото със "някакви подобия на същества" на които явно не им пука да тях  Peace
Наистина е тъжно,но в крайна сметка е добре,че се е случило сега отколкото когато бебе се роди или поотрасне  Wink
Трябва да сме брагодарни ,че навреме сме се оттървали от тези същества ,а рано или късно на тях ще им се върне от тъпкано по-тъпкано  Wink

А за припознаването - най-добре попитайте в болницата ,където ще раждате и оттам ще ви обяснят най-добре какво трябва да се направи  Wink

# 193
Сега прочетох че се събира информация за ражданията за първата страничка:Термина е 20.03 ще раждам в Шейново без да избирам екип и нормално!
Ми друго не се сещам!Лека вечер! Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 194
Да, там работи, да не би и ти там да ходиш?  Hug
Да и аз там ходя, но при д-р Георгиев Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт