Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 71

  • 38 104
  • 297
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 411
извинявам се пак закъсах,купих си орехи пеканас за ореховия пай ,който беШе пуснала една мама,но.....естествено не се нау4их да откривам това което търся ,само да кажа 4е не е на цецето,не знам на кого беШе ако някой може да я пусне,4е отдавна съм му мераклийка и ако е на ли4ни по добре,4е да не я изтърва пак.а сега съм забъркала Кранца ,да видим какво Ще стане.


страхотни са русалките,само да не ги види малката ,4е това и е лиубимото филм4е

# 76
  • София
  • Мнения: 2 130
Елена, чудесни русалки:))) сега тук е мястото да си призная, че отскоро това е моето любимо филмче (малкият гледа Мързелград, аз след това Н2О Embarassed) Остров Мъкау (не знам как се пише, нов фен съм:))) от какво е? Цялата торта има малко ренесансов вид. Допада ми!

nandelche, скоро си мислех за теб, че се поизгуби, винаги съм харесвала произведенията ти:))) Ами "моят" пандишпан мисля, че няма да стане за изрязване, доста е фин и въздушен, поне аз така го докарвам, макар, че има известна еластичност, след като изстине...По-скоро бих ти препоръчала шоколадовия блат, който ползвах за октомврийското предизвикателство, с него правих и това барби и добре се държеше на кълцането (естествено слепен с маслен крем, просто с друг не съм го пробвала).

Нели, аз също бях много приятно изненадана от рецептата ти за фондан. Вероятно малко предозирах захарта, защото след като омесих не много меко и не много твърдо тесто, престоя една нощ (така се случи, не съм го целяла), после беше много стегнато, в никакъв случай не беше на трици, но жилаво и трудно се точеше, което пък го задържа на въздуха по-дълго време, оттам се понацепи, намачках го допълнително и от топлината стана по-меко, но...хайде, подробностите на обсъждането на предизвикателните торти, да не си навлека "гнева" на регламента:)))

# 77
  • Мнения: 452
Елена русалките са като истински,моята дъщеря ги обожава,май и аз си падам по тях покрай нея.Водата от желатин ли е?
А пък моята торта е за дом.консумация,но е покрита с готовата глазура на д-р Йоткер,някой беше питал преди време за нея,става,аз пробвах само бялата,но си взех карамел и шоколад.



и разрез:



Вътре е парфе от сметана+кремИжел,кисело мляко,желатин и тук-таме парченца праскова от сладко.

# 78
  • Мнения: 1 491
Добре , гараша е готов , само ако някой може да ми каже как ги правите тези шоколадови глазури отгоре така гладки , вижте моята ,не мога да загладя повече ooooh!

А защо се стремиш да загладиш? Аз правих за пръв път глазура също на Гараш сега в събота. Разтопих шоколада на водна баня, добавх олио, хубаво разбърках, изчаках 5-8 мин, малко да поизтине и залях. Разклатих леко тортата, за да покрие местата където нямаше, но не съм ползвала никакви уреди за заглаждане. Мисля, че се справих прилично като за първи път - http://media.snimka.bg/2089/010433420-big.jpg

# 79
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 329
Добре , гараша е готов , само ако някой може да ми каже как ги правите тези шоколадови глазури отгоре така гладки , вижте моята ,не мога да загладя повече ooooh!

А защо се стремиш да загладиш? Аз правих за пръв път глазура също на Гараш сега в събота. Разтопих шоколада на водна баня, добавх олио, хубаво разбърках, изчаках 5-8 мин, малко да поизтине и залях. Разклатих леко тортата, за да покрие местата където нямаше, но не съм ползвала никакви уреди за заглаждане. Мисля, че се справих прилично като за първи път - http://media.snimka.bg/2089/010433420-big.jpg
хм , и аз си го помислих че трябва да е така , но ми се стори че няма да ми стигне глазурата.Ще пробвам другият път така! Hug
violetblue , страшно ти благодаря , че ми отрази въпроса  Hug Hug  bouquet

# 80
  • Мнения: 4 358
Много съм изтървала.
Да се убия не мога да ви избрая всичките.
Дано за 14 да смогна да спретна тортичка Hug

# 81
  • Мнения: X
2в1 ,благодаря ти за отговора.Помня,че не беше нещо кой-знае колко важно,но с един акъл за къде по-напред...
Elena K. ,страхотни русалки си докарала.Ще има много щастливи погледи...водата от Кристалина ли е ?
Зечова , много си е хубав гараша...Аз имам един ужасен опит от печене на блатове без брашно...преди повече от 10 години и от тогава не съм се престрашила да повторя.Затова се възхищавам на всички,които успяват.Е,ще се пробвам и аз,но кога...
barcela , и за домашна употреба пак си е върха.Тази глазура нещо като сметана ли е?
tarlio ,ще правим,пропуска ли се възможност за торта...Ама май много сърца ще станат...Ванчето вече даде тон ...само се надявам на никой да не му хрумне моята идея... Mr. Green   шегичка!   
violetblue ,онзи ден пропуснах твоята сметановата...много си задобряла с поша!Сигурно доста тренираш,ама не си казваш...страхотна украса си направила!   

# 82
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Fior морето е от желиран компот. Островчето е от смлени бисквити и орехи, а русалките са облечени с руска мастика 2. Вътре е с  шоколадови блатове и шок. крем. Не мога да покажа разрез защото е поръчка.
barcela хубава тортичка. И каква е тази глазура на Йоткер? Пакетче ли е или.. newsm78

# 83
  • Мнения: 11 607
Може ли да попитам защо шоколада отгоре на Гараш-а бе станал много твърд, чак не можеше да се нареже тортата??? И има ли някакви пропорции за шоколад/олио, когато се прави подобна глазура?

Супер вкусна торта! Ох.....не искам да мисля после за килограмите.......

Вкусно парче за Иринка....

# 84
  • Мнения: 4 358
Цоци супер бе.Изтървах те за малко от поглед и гледай какви две торти си извъртяла.На Иринка Гараша от кога му се каня ooooh!

# 85
  • Мнения: 2 142
Имам въпрос.
Дайте идея коя торта да направя, която да е подходяща за 3D фигура?
Пепи, може би въпроса ми е направо към теб, ти от какво, ще правиш "динозавъра" ?

Трябва да направя розов тигър. Crazy Вече съм си изяснила концепцията, за формата и идеята, за цветовете. Само се чудя, коя да е тортата, за да ми е по-лесно моделирането.

и още един въпрос, към тези, които са правили "замразени" торти. Вкуса на замразените торти добре ли е, да не се изложа?
Трябва да направя три торти. За две от тортите, мога да си приготвя украсата предварително, но триизмрната искам да съм я направила предварително и да имам само половин ден за украса, иначе няма да се справя

 Hug

# 86
  • Мнения: 484
Маме,отиде ми диетата...изядох го цялото парче  Peace Изглежда много вкусно!!! Hug

Елена,тортата с русалките с много хубава,отстрани борда ме впечатли  Peace

Зечова,и твоя Гараш изглежда апетитно!!

barcela,страхотно парфе!!

# 87
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
МИШЕЛ, моят дино отпадна, че беше за ДГ (за Сами на Люба Кабранска)
Но разпитах КорниШонка на скайп за нейния. Каза че всичко е смесвала в купа. Крем, парчета блат, орехи..... абе доста неща. Объркала го с лъжица- изсипала го върху подложката и го измоделирала с ръце. Иначе аз щях да си го правя от моя блат, който винаги си првя, и 100% щеше да е подобен на онзи, който Fior постна. Там step by step-a  е много хубав.

# 88
  • Мнения: 1 965
Нелка - ТОВА ли търсеше?? За глИкозата.  Simple Smile
 А ето и един друг отговор: Какво са глюкозата и гликозата?
http://www.bb-team.org/faq/692/  Thinking

# 89
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
МИШЕЛ аз ползвах блатовете на Пепи и карамеления крем на Пепи замразих и изрязах торта куче и торта двойка (цифра демек). Няма разлика във вкуса на тортата. Много добре се режеше а остатъците си ги хапнахме с кеф. Ако ти трябват снимки търси тук

Общи условия

Активация на акаунт