Мами в Белгия -11

• 19 563
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
Да Grinning дано не ни Четът мъже ,та да не ни се смеят   Embarassed

# 76
Е що бе , какво лошо сме казали  Laughing

# 77
Ех момичета, у нас пък само за БМВ Х6 се говори. Знаят се всички цени на всякакви конфигурации - голяма мания е настанала  ooooh!
Шакира, аз бънджи на друго казвах. Едни ластици като тези на батутите които закачахме на касата на вратата и тя скачаше. Много беше забавно  Laughing
На кой намираш да продаваш? Аз което мога раздавам, другото отлежава и гние в мазето.

# 78
Бони,ами в ибе продавам предимно ,обяви в безплатни сайтове  и  1 път правихме с мъжо брокант пред нас и така повеЧето работи разпродадох ,но през интернет е по -лесно особенно за по -хубавите и запазени неЩа.На броканта едва ли не ги ограбвах като им казвах колко исках ,Ще кажеш ,Че аз тия работи безпалтно съм ги взела от някъде ,голяма цигания ,но имаше 2-3 свестни момиЧета ,които ми изпокупиха сумати бебешки  неЩа ,та бях доволна .Други идваха и директно ми казваха 1 ? Ще ти дам за туи ,за онуй .Тая година пак мисля да пробвам ,дано не ми побелее косата,ама имам доста неЩа за продажба и няма как  .Много крадът ,пред оЧите ти крадът и ти викат Не  ooooh! .Имах разправия с една  мароканка и  и викам 10 цента за 1 лъЧика Laughing- бяха 13 и и казвам 1 и 30 и тя нали се пазари  с мене за евро да ги вземе ,но аз не се съгласявам ?пъха си в Чантата 3 и вика виж не правилно си преброила- 10 са .Като и казах,Че е свила 3 ,тя запоЧна да се кълне и да ме обвинява ,Че даже съм я обидила...Абе накрая на деня бях смазана психиЧески и цял месец след туй само броканти сънувах  #Crazy

ИнъЧе и нашия съЩият за таз БМВ Х6 и правим естимации и новата порше кайен (те долу горе са на една цена ),ама то много пари беееееее ,незнам това трябва да имаш много стабилни доходи ,за да си я позволиш.Викам я първо си изплати тая и тогава Ще я мислим Laughing.То не е само да я купиш ,ами подръжката ,таксата .За БМВ Х6 таксата първата година и я изЧислихме около 5000? (като си смяняш колата винаги ти наЧисляват за смяната  )и после по около 1500 ? на година само такс де сиркюласион,отделно застраховка  и в твой интерес е с такава кола да си вземеш омнио(пък тя иЧ не е евтина) ,абе става една дебелаааа сума  #Crazy...
Сега съм си харесала едно пежо 207 с 3 врати и едно поло ,дано не ги продадът докато се наканим Laughing
ИнъЧе ей сега попаднах на една обява арнак   за един Смарт егати много внимавайте ,измамници има навсякъде и някои само така си изкарват прехраната  .

# 79
Здравейте, мили мами в Белгия!

Живея тук вече трета година, но за първи път имам проблем, който не знам как да разреша. В събота си правих тест за бременност и видях две чертички... Много хубава новина, но не знам от тук нататък какво да правя и какви са процедурите. Трябва ли първо да отида при личния си лекар, за да ми даде направление за гинеколог или направо да търся такъв? Малко ми е объркано и за това се обръщам към тези от вас, които вече са минали по този път.
Благодаря ви предварително.

# 80
желание добре дошла в темата   bouquet
Лека и безпроблемна бременност до края и живо и здраво бебеЧе
Аз постоянно съм се следяла в болница и като се установи бременността отидох и се записах в гинекологиЧното отделение ,където водят консултациите и прегледите за бременни .От там като се запишеш ти дават Час ,следяЩтият те доктор(акушер-гинеколог) Ще ти назнаЧи изследвания ,които се правят по принцип в болницата ,фетални морфологии на плода ,кръвни изследвания ,цитонамазка и др .След това всеки месец ходиш на консултация ,следят ти кръвното ,урината ,теглото ,слушат  на сърцето на фоетусаа ,опипват бебето през корема ,мерят ти корема със сантиметър .Ехографиите(феталните морфологии) са 3 ,някой път назнаЧават 4 (както беше при мене ).Като влезеш в 8 месец някъде прегледите(консултациите) се заЧестяват на  2 седмици ,а като влезеш в 9 ти месец -всяка седмица ,ако преносиш се ходи през 2 -3 дни .А при всиЧки неразположения ходих в спешното да ме гледат и така .Ако ти изтекат водите,болезнени контракции,кравоизлев и тн  в спешното на болницата ,където ти водят досието .Успех  bouquet

Аз съм схваната днес  Sad

# 81
Шакира, голяма си куражлийка с тия броканти  Shocked  Аз не бих ги издържала такива нахални. 
Значи и вие сте на вълна Х6  Rolling Eyes   Казах на мъжа ми да си продаде апартамента в БГ като иска такава кола, ама няма и да стигне, ще трябва да доплаща  Laughing  Пък и в тая финансова криза - няма шанс горкия   Confused
А какво пострада че си схваната?

Желание, добре дошла! При нас е весело  Grinning  Шакира ти е обяснила всичко много подробно. Направо отивай при гинеколог. Успех!

Бел, казаха ми че на улицата над шопинга, от горната му страна,  има едно училище и било добро. Инфото е от белгийци, интелигентни хора. Провери го ако искаш.

# 82
Шакира, голяма си куражлийка с тия броканти  Shocked  Аз не бих ги издържала такива нахални. 
Значи и вие сте на вълна Х6  Rolling Eyes   Казах на мъжа ми да си продаде апартамента в БГ като иска такава кола, ама няма и да стигне, ще трябва да доплаща  Laughing  Пък и в тая финансова криза - няма шанс горкия   Confused
А какво пострада че си схваната?

Мани мани и с детето бяхме ,луди станахме ,накрая мъжът ми взема ,Че се скри у нас не му се разправяше  Joy ,ама на сега си Чистихме гардеробите и пак 10 Чувала от 60 литра за боклук събрах дрехи  #Crazy,които не носим,а не мога да ги хвърля запазени дрехи,някои даже необлиЧани ,преди давах на свека ,ама веЧе НЕ ,тя има достатъЧно пари ,за да си купи ,а и с тия пари  купувам наново на малката ,Щото детето си расте .Миналата година ми беше за първи път и казах ,Че ми е за последен ,но уви  Laughing
А за схваЩането поЧнах тренировки  Laughingи съм с мускулна треска ,ужас,като някоя баба ,срамота ,Чак се възмуЩавам  веЧе от себе си ,преди тренирах минимум по 1 Час на ден.На мъжа ми клиентките бягат по 10-20 километра по 50 годишни жени ,аз от една лека тренировка цялата се схванах  #Crazy,загубила съм тренинг  Tired

При вас усеЩа ли се кризата ,мъжът ти с кво се занимаваше ,е ако дай боже му провърви добре и доходите ви се увелиЧат  ,заЩо не  Wink,но ние я гледахме в салона на БМВ и неЩо пак ми е тясна ,багажника малък ,а изглежда граманда ,така са БМВтата ...

Така ,Че някой ,ако се интересува от неЩо има всиЧко в пеЩерата на Али Баба  Laughing

Имам Чисто нови Чанти(около 4 ми останаха) имитации на Луи Витон(една приятелка китайка ми ги домукна ) ,ако се инетресувате копията са просто 1:1(сравнявала съм ги с истинските ,само номерата дето не съЩите  Laughing) ,който се интересува на лиЧни Wink

# 83
При вас усеЩа ли се кризата ,мъжът ти с кво се занимаваше ,е ако дай боже му провърви добре и доходите ви се увелиЧат  ,заЩо не  Wink,но ние я гледахме в салона на БМВ и неЩо пак ми е тясна ,багажника малък ,а изглежда граманда ,така са БМВтата ...

Какъвто и бизнес да има човек 100 бона за кола не се дават лесно.
А фитнеса ваш ли е? Ех, защо не сте в Брюксел, търся си компания и "будна съвест" за фитнес, ама няма Sad   Само за маса желаещи  Wink

# 84
А фитнеса ваш ли е? Ех, защо не сте в Брюксел, търся си компания и "будна съвест" за фитнес, ама няма Sad   Само за маса желаещи  Wink

О не не е  наш бе ,работи със статус индепандант ,във веригата от фитнесите на пасаж фърс фитнес

# 85
Shakira26, bonni, благодаря ви за топлото посрещане и за ценните съвети   bouquet  Hug Една белгийка малко ме обърка като ми каза, че първо трябва да отида при личния си лекар и от там, той да ми даде направление за гинеколог и аз нали съм си доверчива вече имам час за личния  Rolling Eyes Както и да е.... ще си потърся гинеколог и ще си запиша час.
Слънчев (въпреки времето навън) и позитивен ден на всички!

# 86
  • Overijse, Belgie
Желание, може би е по-добре да се обадиш до болница - там поне има няколко гинеколога и все ще има час за по-ранна дата, че тук те не са като в БГ - в 5-та седмица да си на ехограф Wink Като се обадих за час, ми дадоха чак за след 4 седмици  Shocked (но пък беше отпускарския период) Добре, че началото на бремеността съвпадна с пътуване до БГ и там видяхме сърчицето в 6-та седмица Simple Smile
Иначе, ако имаш направление от личния лекар, тогава ти се възстановява по-голяма сума от прегледа, но не мисля, че разликата е фрапираща.

Еее, ама аз вече няма да бременея сама в темата Simple Smile Пак си имам другарче Simple Smile

Лека бременност!!!

# 87
Аз се завърнах на белгийска земя , полетът с Малев беше перфектен , недоразумението Бг Еър - никога повече  Naughty
Желание добре дошла и от мен и леко ви бременеене.
Джъст ти си на финалната права като гледам  Wink

# 88
[Иначе, ако имаш направление от личния лекар, тогава ти се възстановява по-голяма сума от прегледа, но не мисля, че разликата е фрапираща.
ВръЩат ти бе ,все пак като си бременна не може лиЧен лекар да те следи ,а гинеколог ,как така няма да ти връЩат  newsm78
На мен ми излизаше консултацията по 7 ? ,феталната 3?,за изселдванията кръвните и др. не мога да се сетя ,Щото ги фактурират  ,без направление  тогава даже нямахме лиЧен ,не Че сега много го ползвам .ЛиЧния лекар тук играе ролята да те упъти ,ако незнаеш примерно при какъв специалист да отидеш .И като цяло един път бях викала по спешност един тъпанр детето ми не можеше да да пие през устата (а имахме Час за болницата сутринта да ни хоспитализират) ,обаЧе аз много се притеснвах и тя ревееше  нон стоп , 2 месеЧно бебе беше изпило 100мл за целия ден и тоя ми вика дай и водиЧка да пие  Shocked,викам Че тя не може да пие и само като и сложа шишето на устата настава страшен вой ,ония си знаеше неговата (знам Че не  ниЩо не можеше да  направи ,но все пак такъв съвет ме шокира леко).Сутринта  и правиха ендоскопия -инфектиран хранопровод ,как да яде това дете ?!
Желания ти в кой квартал си ,те белгиикйте по принцип така правят ,не могат да живеят без лиЧните си лекари и дори и да си порежат пръстта тиЧат при тях за превръзка  Laughing

Джъст а на тебе за бебето дадоха ли ти единиЧната премия от 1050 ? евро мисля ,Че беше ?

# 89
  • Overijse, Belgie
[Иначе, ако имаш направление от личния лекар, тогава ти се възстановява по-голяма сума от прегледа, но не мисля, че разликата е фрапираща.
ВръЩат ти бе ,все пак като си бременна не може лиЧен лекар да те следи ,а гинеколог ,как така няма да ти връЩат  newsm78

Джъст а на тебе за бебето дадоха ли ти единиЧната премия от 1050 ? евро мисля ,Че беше ?

Да, да, връщат, но сумата, която връщат е по-голяма, т.е. за теб остават да платиш не 7 евро, а 5 например. Това имах предвид. Аз не ползвам направления за специалист, просто не си заслужава да чакаш първо за джи пи-то, а после за гинеколог. Може би затова приятелката й така я е посъветвала.

Иначе аз още чакам премията за бебето (подадох документите януари) - за 2-ро е 850,15 евро. http://www.onafts.be/Fr/Birth/howmuch.php Но пък в документите, които попълвах имаше въпрос дали за предните деца съм ползвала това право, а аз не съм, защото не е раждан в Белгия Wink Така, че незнам още каква сума ще ми преведат.

Жеже, на финалната права съм, да! С тъга гледам, че ми остават 45 дни, точно толкова, колкото в БГ започва отпуска по майчинство, а аз имам да "копам" тук още 4 седмици и половина!!!

Общи условия

Активация на акаунт