Боя за коса-blond 2

• 44 007
  • 343
  •   1
Отговори
# 240
Аз пък днес ще ходя да разпитам една нова фризьорка в града.Много ги тормозя тези фризьорки,сега искам да ми се обезцветят кичурите,които са по-тъмни (не цялата коса) + корените+ боя на цялата коса #Crazy А и аз нали съм с отопластика постоянно си придържам ушите,за да не ги наранят и те милите много се притесняват,а някои като чуят направо ми отказват да ме боядисват  Tired

И какво ти каза фризьорката по въпроса за обезцветяването?
Ами по принцип май-май не и се занимава да обезцветява кичур по кичур,после корените,каза,че така на светли и тъмни руси кичури е правила момичета,защото било модерно,ама май е защото не и се занимава.
Ти какво би ме посъветвала?Косата ми е кестенява,нямам жълт пигмент на косата.До преди 4 месеца бях на кичури,после се боядисах цялата,но кичурите все избиват.Как да уеднаквя косата?Аз "гоня" много светло русо или пепеляво.Постигнала съм го цвета,почти цялата ми коса е пепелна,но имам и по-тъмни кичури,които избиват като падне боята.атиране не помага .

Първо се правят корените, защото няма начин и корени и кичури наведнъж и то достатъчно бързо, защото все пак се обецветява.
Ако кичурите ти са били подредени с фолио и има някакъв ритъм, няма никакъв проблем да се обезцветят само кичурите ти, просто ще се извадят същите кичури.
 В зависимост как ще се обезцветят може да се направи цялостно боядисване или само матиране, но след премахването на тъмните кичури.
Винаги има начин да се направят нещата, стига фризьорката да си харесва работата. Simple Smile   bouquet
Мерси много.На един ден може ли да стане и кичурите(да,правени са с фолио),и корените?Или първо едното-миене,второто-миене и после боя или матиране newsm78

# 241
ГодаиВа - всичко наведнъж би трябвало да е

# 242
Офф,така съм намразила това ходене на фризьор.Не ми мърдат 3 часа  Twisted Evil

# 243

Милата тя, аз пък там се разтоварвам, че с това малко дете никъде не мога да отида.

# 244

Милата тя, аз пък там се разтоварвам, че с това малко дете никъде не мога да отида.
Не знам на косата и скапла какъв е стреса от обезцветяването на корените-миене,боя-миене ,обаче на психиката мииии #Crazy
Винаги имам чувството,че това ми е последното ходене на фризьор в пълен състав на космите по скалпа
hahaha

# 245
Дааа около 3часа отиват няма как Wink

# 246
smile3516 И познай ако си и за подстрижка....

# 247
Добре де, искате да кажете, че си смесвате русата боя с 6.1 - което си е доста тъмно, но какво е съотношението русо към тъмно? И променя ли се времето за стоене със боята? Защото тук не става въпрос за чисто матиране на вече боядисана коса, а за боядисване на косата с боя, в която се слага друга боя, за да убие жълтото. Разликата е огромна. Защото, ако самос боядисването си докарам цвета, който искам след това ще е супер лесно да се поддържа, а не през 2 измивания да се матира и все да остава една ОГРОМНА доза недоволство в душичките ни!
Рошавка, би ли внесла малко разяснение? Най-вече за съотношението между двете бои, както и препоръчителния оксидант за този комбинация. Heart Eyes

# 248
smile3516 И познай ако си и за подстрижка....
А после и издухване или преса  Wink знам много добре какво е Grinning, но красотата изисква това Peace

# 249
# 250
  • Варна
Да се запиша като блондинка и аз тук  Mr. Green
Била съм 9 години руса/всякакви нюанси и оттенъци/, но станах за около година кестенява - до като бях бременна ме осени тази идея.. Crazy, след като родих естествено ми домъчня зверски за русото и хоп с късичка и руса косааа  Grinning .. Боядисвам се вече 3 пъти с Маяндра 1001+ с 30% оксидант.Прочетох за тази боя във форума  Grinning Харесва ми цвета.Нито е прекалено жълт, не е и сив.Аз не харесвам и двете крайности по принцип.Може на лято да си я направя по-светла с 40% оксидант, но ще запазя цвета.Пускам снимчици  Sunglasses

# 251
  • sofia
Добре де, искате да кажете, че си смесвате русата боя с 6.1 - което си е доста тъмно, но какво е съотношението русо към тъмно? И променя ли се времето за стоене със боята? Защото тук не става въпрос за чисто матиране на вече боядисана коса, а за боядисване на косата с боя, в която се слага друга боя, за да убие жълтото. Разликата е огромна. Защото, ако самос боядисването си докарам цвета, който искам след това ще е супер лесно да се поддържа, а не през 2 измивания да се матира и все да остава една ОГРОМНА доза недоволство в душичките ни!
Рошавка, би ли внесла малко разяснение? Най-вече за съотношението между двете бои, както и препоръчителния оксидант за този комбинация. Heart Eyes
да,6/1 се смесва с боята и стоя около 40-50мин, след това не се матирам, защото нямам нужда
оксиданта, който ползват е 12%, може и с 6%, но при мен изсветляването е много трудно
Относно съотношението - преди смесваха 50% 12/1 и 50% 9/1 , сега не зная дали пак 50% или по-малко слагат от 6/1

# 252
Аз седя по 2 часа понякога 2h и 30мин. и ме хващат лудите! Никога не релаксирам в салона Sad Де да можеше да си израства такава коса, каквато ми правят Grinning

# 253

Ако смесиш 6/1 и някоя много руса боя например 10 или 12 ефекта е нещо от сорта на боя с номер 8 или 9 като тоналност със пепелив оттенък, но също така и по- тъмна от най- светлите тонове. Но ако целта е нивото на боята да е 10 или 12 , само с оксидант 6 - 12 % се постига и след това се матира със 6/1 или коректор и друга боя и тн. След това матовият ефект се поддържа с матиращ шампоан, не е нужно постоянно матиране.
Логиката на смесване на 6.1 и 9.0 или по- светла боя не е никаква.
Например искаш да получиш боя номер 3, смесваш 2 и 4....
Боя и коректор се смесва, за да се ' убие' оттенък , а не две бои.

# 254

да,6/1 се смесва с боята и стоя около 40-50мин, след това не се матирам, защото нямам нужда
оксиданта, който ползват е 12%, може и с 6%, но при мен изсветляването е много трудно
Относно съотношението - преди смесваха 50% 12/1 и 50% 9/1 , сега не зная дали пак 50% или по-малко слагат от 6/1
[/quote]

След като смесваш 6.1 и русата боя, за да не се матираш какъв цвят се получава??
12/1 и 9/1 са бои с един характер- пепеливо - като ниво на цвета се получава 10, но пепеливо.
Има наука колориметрия и тя си има правила за добър резултат. Цветовете са с различен характер и има логика при тяхното смесване.

Общи условия

Активация на акаунт