Свети Валентин наближава-януарчето с радост мама дарява

• 17 449
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз забравих да питам, мога ли да размразя кърма в уред за притопляне на храна(бебешките, ако се сещате, че няма кой да чете из кърмаческия newsm78 Embarassed)

# 121
Здравеите мамета!  bouquet
Честити месечинки на всички бебчета! Да растат здрави и щастливи!
Рокси77, дано на прегледа с бебко всичко да е наред и бързо да оздравявате. Praynig

Доника, аз четох, че кърмата се размразява на водна баня, но некапо-опитните мами да кажат, дали може в уреда.

Ние с Александрина сме добре, да чукна на дърво, в понеделник сме на консултация, да видим колко е наддала. Свършваме Инфакола и взех БиоГая. Какви са отзивите за това лекарство? Дават се по 5 капки само сутрин.Нека мамите, които го дават на бебетата да казат дали им действа добре.

# 122
 Ами аз както съм казвала вече милион път съм много доволна от Био Гайа. Можеш да го даваш когато искаш. Аз например го давам в 7 вечерта.

Абе аз съм сложила една кърма да се размразява, ама в хладилника. Не знам как трябва да се прави.

# 123
Честит празник на всички празнуващи!!!
Аз днес се разминах с разходката. Няма на кого да оставим  Атанас.
Като ви слушам как някои бебоци прескачат нощни хранения, благородно ви завиждам. Аз ако стана 4 пъти през нощта се чувствам щастливка. Тази нощ Атанас го мъчеха газове и след 03.00 часа успяваше да заспива само по половин час. Добре че успях да дремна на обяд с него.
Все забравям да питам мамите със секцио - мажете ли си с нещо белега от операцията? Препоръчаха ми контратубекс, ама не съм разучила още. Дали става за кърмачки  newsm78

# 124
Аз забравих да питам, мога ли да размразя кърма в уред за притопляне на храна(бебешките, ако се сещате, че няма кой да чете из кърмаческия newsm78 Embarassed)
Бях на презентация на Нук и там рекламираха тези уреди изключително за размразяване на кърма. Не че кърмя де но да си кажа.

# 125
Доника, абе и аз не знам - нивга не съм замразявала, че да размразявам  Crazy, ама от прочетено разбрах, че първо се слага в хладилника, за предпочитане 1 нощ да престои (или ден, съответно), после на водна баня. Тези уреди за претопляне... не бих ползвала може би.  newsm78 Ама голямо инфо ти дадох  Laughing

Дени, аз с нищо не мажа - нищо не са ми казвали, а и да си призная не съм се сещала да питам  Blush Ама я ми кажете, мами със секцио - аз бях питала отдавна, но никой нищо не каза.. Белегът ми е леко зачервен - по самата линийка и съвсеееем малко около нея. Понаболява ме кожата около разреза, но точно външна е болката. А вчера като се поопипах  Blush ми се стори участъкът над разреза по-твърд и изпъкнал  Crazy и като че ли съм позагубила чувствителност там  newsm78 Вие имате ли подобни усещания и знаете ли дали са нормални? На док съм чак на 09.03 (тя ми каза 2 месеца след раждането..), но ако пък има нещо обезпокоително да взема да и звъня ли..  newsm78 А - пропуснах да кажа - понасърбява ме от време на време  Confused Уф, като го изчетох сега хич не ми звучи добре  Confused

Иники, тоя Краси като го гледам на подписа ти направо ми иде да го разцелувам Hug

# 126
Здравейте, искам да ви питам нещо , което може да ви се струва глупаво, но днес след като една приятелка ми го кАза ,останах много учудена.
Наистина ли след като родиш и не ти дват да си слагаш гащи/боксерки , а се разхождаш из родилното само по лигнин/превръзка - т.е ходиш като пате  Joy.И по специално в Майчин дом дали е така?

# 127
Уредите за претопляне работят на водна баня, нали не бъркам, за едно и също нещо говорим.
Здравейте, искам да ви питам нещо , което може да ви се струва глупаво, но днес след като една приятелка ми го кАза ,останах много учудена.
Наистина ли след като родиш и не ти дват да си слагаш гащи/боксерки , а се разхождаш из родилното само по лигнин/превръзка - т.е ходиш като пате  Joy.И по специално в Майчин дом дали е така?

Това е само по време на визитацията, после имаш свободата да си обуеш каквототи сърце иска

# 128
Eмски, Еспа, тези пъшкания и мрънкания на сън четох в една книжка, че наистина си били на сън, така де  Simple Smile Имало два вида сън, които се редували - дълбок сън и т. нар. паладоксален сън. По време на последния бебетата издавали звуци, мърдали се, н в действителност си спяли. Не трябвало да се буди бебчето тогава, защото именно по време на този сън се отделял "хормона на растежа", а и после бебетата отново преминавали в дълбок сън.

Емски, като сте такива запарени скиори мислите ли да отбележите и тоя сезон? На мен много ми се кара, но ще изчакам тая седмица прегледа при лекарката, че нали бях секцио, де... После мислим с мъжа ми, ако всичко е наред, да скокнем до планината за половин ден да му направим едно каране  Grinning

Момичета, аз мисля, че контрактубекса (или мадекасол) се маже, за да не стане белега изпъкнал и да "узрее" т.е. да спре да бъде червен. Но при мен поне берегът вече е толкова незабележим, че наистина не мисля, че е необходимо... Сиси, за изтръпването около белега - нормално е. И при мен е така, защото при срязването са ти прекъснати нервни връзки. Лекарката каза, че се възстановявали да 6 месеца. Но виж, за червенината и болката не знам... Ако искаш звънни и питай. Странно, че са ти казали да отидеш на преглед чак след 2 чесеца. На мен след 1 месец ми казаха... Но, няма значение, важното е да сме здрави и всичко да си е наред  Simple Smile.

И накрая - приятно празниване и незабравими емоции на всички, които тачат днешния празник и на именниците!   bouquet

# 129
Ама я ми кажете, мами със секцио - аз бях питала отдавна, но никой нищо не каза.. Белегът ми е леко зачервен - по самата линийка и съвсем малко около нея. Понаболява ме кожата около разреза, но точно външна е болката. А вчера като се поопипах  Blush ми се стори участъкът над разреза по-твърд и изпъкнал  Crazy и като че ли съм позагубила чувствителност там  newsm78 Вие имате ли подобни усещания и знаете ли дали са нормални? На док съм чак на 09.03 (тя ми каза 2 месеца след раждането..), но ако пък има нещо обезпокоително да взема да и звъня ли..  newsm78 А - пропуснах да кажа - понасърбява ме от време на време  Confused Уф, като го изчетох сега хич не ми звучи добре  Confused

Сиси, това, което си описала съвпада едно към едно с това, което имах и аз като усещане преди 10-на дни. Абсолютно същото с малката разлика, че в единия край на белега имах чувството, че кожата ми е изгоряла и доста болезнено беше.  Моята лекарка ми каза, че е нормално. Два дни слагах свещички Профенид за обезболяване. Мина ми след 4-5 дни всичко това.

# 130
Момичета,

да питам нещо - ако някой е чел или преживял с първото си момченце - на Виктор единият тестис му е още качен горе - знае ли някой до кога трябва да слезе и има ли опасност да не слезе сам...? Не че се притеснявам много, ама нещо тия дни го мисля... че тия мъжки работи не ги разбирам много  newsm78

# 131
  • София
Честит празник, мили ми кокичета!

Невенче, страхотна е Деничка, жива и здрава да е!

Много вино и любов Two Hearts Kissing Heart
Ние днес сме сами с малкия, че тати замина Hugи си празнуваме-ще пийнем малко млекце Joy

# 132
Лорини, ами то за теб наистина е голям празник днес! Wink
То и аз един ден реших да съм по- мила със свеки, ама на нея явно взе да и харесва чак да идва и сега по х пъти се качва и ни глеееда.... #Crazy
Ами аз от както свърших банката с глюкоза след изписването все  подсладена със захар водичка плакна устичката... Ама ако е нещо вредно казвайте newsm78
Рокси, само ще ти кажа че ти се възхищавам за близнаците... Сигурно е трудно, но силите на всяка майка са неизчерпаеми... Heart Eyes Дано по- бързо оздравее малкия! Hug
Сиси, браво на Коко - по бързо да качва килцето!
Честита месечинка на малката Дивна!

# 133
 Хм, уж отговорих, пък не съм отговорила. Взе ми ума това дете, ей.

Sisi, той имаше проблеми със стомаха и храненето още от болницата. Известно време го храниха със система. Сума народ го лекува там, та и един много умен диагностик от 3-та градска (има ли 3-та селска?) идва да го гледа, да разбере аджеба какво му е.  Като излезе от интензивно пък не сучеше добре и повръщаше добавката. И за да е най-гот всичко му взимаха стомашен секрет всеки ден, та ако е имал някакъв апетит апетит да го убият. Пълна програма беше. Уж се беше оправил, но вчера пак започна старата история. Днеска уж добре яде и само веднъж повърна, пък да видим. А пък за цункането, нямаш проблем - ще го цункам от твое име колкото пъти кажеш.  Mr. Green

# 134
Момичета,да ви попитам нещо,пред дилема съм,вие давате ли Диавит(вит Д) на бебенцата си,на мен ми предписаха по1-2капки сутрин на гладно слад 20 ден!???Но днес попаднанах на много противоречиви мнения,че след като бебето не се изкарва често на слънце той не се усвоява и се натрупва в бъбреците!Някой майки вообще не го дават,защото било остаряла практика,други дават и по 4капки на по-пълничките бебоци,заради рахита?Притеснена съм,защото ние сме излизали само 3-4 пъти по 5мин. на слънце,но завити,така че дали вообще има ефект или само и тормозя бъбреците!В кърмата също има вит Д и така объркана съм!

Общи условия

Активация на акаунт