Свети Валентин наближава-януарчето с радост мама дарява

• 17 911
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Биляна, имам една тъпа помпа на камера - за нищо не става  ooooh!. Направо ще се побъркам - цяла нощ спа върху мен, за да може да диша по-добре. Пръскам разтвор, но не виждам сополки да излизат, всичко което излезе го "хващам" с клечка за уши. Чета, някои майки слагат витамин С, но ще трябва с педито да говоря.
На всичкото отгоре от 2 дни пак не е акал - само мрънка и се чудя от какво е - недоспиване, тежест в коремчето, недобро дишане. Уф, само се оплаквам бе.
Обещавам след няколко седмици само да се хваля  Laughing.

# 151
Здравейте мами!  bouquet
Да ви почерпя, че днес Александрина става на един месец!

# 152
Катериче така ми се карат ски че се пръскам от яд,когато моя мъж ходи,а той не пропуска нощните фиести,че през деня работи!А ма нали сме с ресекцио та док. ми забрани,каза да започна леки тренировки,чак след 3-4месец,а по големи натоварвания след 6месец,та този сезон го пропускам,а имам чисто нов модел състезателни Росиньоли #Cussing out!Другата година слагам Рая в кенгурото и покорявам пистичките!!! smile3508
И ние подържаме 20-22 градуса а за къпането 24-25!Спинкаме по-добре на по-хладно Grinning
vanilla80   да ти кажа и ние сме със същите студени крачета и ръчички  и т.н,но дали наистина това са симптоми за рахит и какво общо има спането в по-топло помещение????? newsm78
Да ви кажа за да се оправи режима на хранене и ефективно сукане на бебоците,винаги гледайте да се изяде цялата гърда с задното мляко ,което е по_гъсто и тогава давайте другата,иначе кърменето става през час и бебето става нервно!!!Аз опитах и се радвам на много свободно време bowuuАко предното мляко тече бързо кърмете ролулегнали а бебо с крачета сочещи посока на вашите, полу на коремче,полу настрани,така не се давят и не поема въздух в коремчето!!Опитайте работи!!!Лек ден мами thumbsupн!!!

# 153
Миналат седмица, когато бяхме при педиатърката тя реши, че не се бил затворил добре пръстенът около пъпчето и залепи пъпчето на Петя със специална лепенка, каза, че ще я махне на 27.02...Да ама кожичката под лепенката е започнала да почервенява  newsm78 newsm78 newsm78 Утре ще се обадя на педиатърката, за да и кажа. Някой има ли опит с такива лепенки???

# 154
 Ръчичките и крачетата са студено, защото оросяването още не се е регулирало. Така каза нашата педиатърка.

# 155
здравейте мамита,
надявам се че сте изкарали добре вчерашните празници, ние имахме и трети, защото навършихме месец.

за запушеното носле моята масажистка, която е профи рехабилитатор, ми беше казала да капна камфор спирт на едно вълнено парцалче и да го оставя в леглото, на такова разстояние, че да не може бебето да го стигне, мирише малко силно, на мен лично тази миризма не ми е неприятна, вие си вижте - но помага много на бебето да му отпуши нослето и да не се запушва пак.

за  Вигантола и аз само по една капка давам, още не съм изработила режим, но ние сме с малка фонтанела и има по малък риск от рахит. така каза педито.

за температурата в стаята - и ние сме на 21-22, по време на къпане към 23-24, а спим на 19-20.

искам да питам тези които практикуват ЕХБ - не им ли е неприятно на бебетата да са голички по дълго време? още е студено все пак?

# 156
Ами докторката гледаше обрива на Маги по лицето и забеляза, че има няколко на гръбчето и ме пита дали не я претоплям, пита ме за градусите в стаята и от там ме пита дали съм забелязала ръчичките и крачетата са и потни и хладни дали като събуя чорапчето не е леко влажно .А аз наистина съм забелязвала , че понякога са влажни, хладни и лепкави. Каза ми, че с тази висока температура в стаята и това претопляне ще и докарам рахит и , че това са били първите симптоми за рахита.

А вие ме шашкате никой ли не дава 4 капки Вигантол?

# 157
моя приятелка дава по 4 капки на синковеца си, не се тревожи.

а,да Ланг мерси за линка за слинга

# 158
Момичета, чета за витамин Д и направо се притесних доста,На нас педиатъра ни каза, че ще го почнем като направи месец, т.е. утре като отидем на консултация ще определи и дозата. А гледам, че вие го пиете явно от по-рано  newsm78. Не знам защо на нас така ни каза, направо ми е много притеснено...

# 159
аз го давам от седмица  Peace

да уточня за махане на нощното кърмене с вода - идеята е не да се замени с вода, а да му се предлага няколко нощи вода и на теория би трябвало да няма стимул да се буди само заради едната вода и така да се откаже от хранене нощем. другия вариянт е като се измества часа за хранене с 30мин. постепенно.
разбира се, ако бебето продължи да се буди, то по-добре е да се кърми Peace

в тази връзка да питам който дава вода по колко дава за едно денонощие ? моя младеж пие около 100мл ...

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 16:49 от Данче

# 160
barboran4e, и на Аничка сложихме специална лепенка, заради хернията. Тя е непромокаема, прозрачна с бяло правоъгълниче /предполагам нещо като марличка/ по средата. Вашата такава ли е? Педиатърът ни каза да я сменяме на 4-5 дни.
elli_g, честита ви месечинка!   bouquet
desisladka, да ти е жив и здрав мъжа и много да ти помага!  Simple Smile

Вигантол и аз давам - по две капки сутрин на гладно.
Температурата в стаята е 21-22 градуса, а през нощта около 20. Обличам я с боди, гащеризон и чорапки.

# 161
  • Варна.....
Ели, не се притеснявай за няма нищо. Много са малки децата, за да им поставят такава диагноза. Вит. Д се дава най- рано от 20- ия ден.
Аз да попитам- какъв е цвета на кърмата ви?? Имам бегъл спомен, че беше почти бяла. Сега обаче моята кърма не избелява- жълтеникава стои като е изцедета, цвета е като на разбити за крем карамел с мляко яйца (ама че обяснение дръпнах...)
И за запушените слъзни каналчета да питам. оказа се, че на Преслав едното му оче е с такова каналче- или поне така каза докторката. Беше се успокоило, но от 2-3 дена пак секретира. Нищо не слагам като лекарсво, просто почиствем с вода или чай от лайка. Споделете и вие.

# 162
Здравейте момичета,

Правихме питка днес, преди малко си тръгнаха женорята, сега ще дойде на гости свекър ми – той живее във Франция и днес ни изненада, че е пристигнал за 2 дни да види внука, така че  минавам съвсем набързо и отивам да се подготвям

Честита месечинка на Виктор, Александрина, Рая и Боян
Честито на празнуващите рожденни и именни дни

tais, мойта кърма от няколко дни е бяла, преди беше точно каквато ти описваш – преходно мляко между коластра и мляко, жълтеникава

Исках и други неща да пиша, но свекър ми дойде, после пак, целувки от нас  bouquet

# 163
Привет момичета!!
Данче Йоана сама се отказа от нощното хранене,но от няколко дни насам ги размени,т.е. вместо това в 3 ч,прескача в 12 ч.Като заспи в 22.30 и се буди чак към 3ч.Но снощи в просъница я накарах да чде в 12 ч,че яде към 20 ч и щяха много часове глад да й се съберат до 3 ч.И така като хапна в полунощ 130 мл. промрънка към 4 ч и се събуди към 7 ч Crazy
Вигантол и аз давам сутрин по 2 капки на гладно,в стаята е 21-22 градуса,спим на 20 и тя е облечена с боди,ританки и гащеризон и леко памучно одеалце.Топлим се на газ.До сега не е имала никакви обриви(да чукна на дърво),само 1-2 бели пъпчици по лицето.Не знам това за признаците за рахита,но и на Йоана понякога ръчичките и краченцата са й студени и много често се стряска,особено на сън. newsm78
barboran4e и ние като й падна пъпа сложихме такава лепенка за пъпна херния,ей така,за да се прибере хубаво пъпчето зза 1-2 дни и й се зачерви кожичката и на втората вечер след къпането я махнахме.На другия ден нищо й нямаше. Hug
tais при нас още в началото имаше съмнение за запушен слъзен,понеже много й сълзеше и имаше жълт секрет и почиствахме с марля с ф.р-р и после 3х1 Тобрекс капки.
Честита месечинка на Виктор, Александрина, Рая и Боян
Да ви питам,одеве като сменях памперса ми се видя в на Йоана горчицата нещо като слуз,ама много малко.Четох в нет-а,че можело да е от сополите #Crazy или реакция към някоя храна,която съм яла.Някой дали знае? newsm78
Иначе за снощи,емии...размина ни се излизането,понеже нямаше места по заведенията.Таткото се прибра с огромен букет за сметка на това,а аз го изненадах импровизирано:в двойна рамка от едната страна наша снимка,а от другата на Йоана,рамката свиреща,а на картичката пише:Йо+Йо=Йойо(в превод:Йордан+Йорданка=Йоана hahaha Joy)и това оградено в сърце CrazyНе че ви интересува,ама аз да си кажа Joy
Хайде лека вечер,че таткото компенсира за снощи,че нямаше грам романтика,освен пълни памперси и цедене Joy,та сега ми пълни ваната и ще гледа дзверо,аз да релаксирам преди следващото хранене.Колко малко му трябва на човек Joy
Целувки Heart Eyes

# 164
  • София
Момичета да ви попитам давате ли капки Зимафлуор на бебетата.Нашата педиатърка ни изписа по 4капки,но съм в чуденка newsm78

Общи условия

Активация на акаунт