Проблем с розацея!?!

• 376 358
  • 1 028
  •   1
Отговори
# 75
Джоя, лекарката каза, че няма да ни навреди, ако само се мажа. Вчера четох упътването на клотримазола, там пише че няма проблем при кърмене. Забравих да кажа, че и аз ползвам термалната вода на Авен. За фон дьо тен ползвам на Биодерма 50 фактор, оцветен. А този цинков крем какъв е?
Исках да ви попитам ви забелязвате ли дали се разраства розацеята на по- големи пространства върху кожата ви?

# 76
ами аз я имам от повече от 10 години. при мен става все по-лошо.

# 77
Мата Космата, твоята розацея кои участъци е обхванала?

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 22:03 от borianna

# 78
лице, т форма. вече тръгва и по тялото.
тоест, двойно т.

не че ми пука, ама понякога ми задават неудобни въпроси...............
любов и хармония. май това наистина е разковничето. за мен лично, непостижимо.

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 22:57 от matakosmata

# 79
Моята, преди беше само на бузите, сега е на челото, брадата и един пръст под брадата. Грозна картинак съм Sad
matakosmata не е в кутийка, а в тубичка, има няколко вида.
Цинковият крем, има различни разновидности, и е супер евтин. Моят е в една розова кутийка и пише за деца.
Мисля че здравето също е основно с цинк.
Аз пък не мога да намера цинково олио. Питах в една-две аптеки, гледаха ме като изкопаемо.
borianna,   Биодерма 50 фактор е фон дьо тен, нали. Специално ли е за розацея и става ли за лятото. Искам нещо по-леко, и да не омазнява.

# 80
Биодермата е оцветен крем с фактор. Не е специално за розацеята, но съм питала лекар, не вреди.
А за постоянството смятам, че от една година съм супер постоянна, изпълнявам всичко, с изключение на това, че рядко пия по съвсем малко вино за наздраве, но вече и него окончателно спирам. Иначе нон стоп се мажа, клепам. Сега се чудя дали да не си запиша час при д- р Паскова в Дерма вита, знаете ли нещо за нея и клиниката?
Джоя, това с майката на приятелката ти ми вдъхна надежда.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 13:04 от borianna

# 81
matakosmata има ли розацея по тялото ?! Извинявай ,незнам затова питам !

Крем Здраве/синя опаковка/,Бочко/зелена/ и Медея/мисля, че така се казваше, в жълта опаковка / всичките имат цинк и много помагат за всякакви кожни раздразнения.

Нямам лични наблюдения за д-р Паскова, но съм чувала много добри отзиви !

# 82
Здравейте!
Регистрирах се във форума главно защото исках да потърся помощ тук. Щях да ви питам за добър кожен лекар в София ... Но после видях тази тема ... и ми стана тъжно ...
Поставиха ми диагноза розацея някъде преди 2 месеца ... от тогава пия сума ти и витамини (отначало B комплекс, сега цинк) изписаха ми също така и валерян и някакви кремове ... сутрин Cold cream на  A-derma, вечер някакъв правен ... сега и слънцезащитен с фактор 50 ... но не знам ... на моменти виждам подобрение ... на моменти не ... И като цяло се съмнявам малко в диагнозата ... затова искам да я потвърдят ... не че ще ми стане по-добре ... ама ... да знам какво наистина да правя ... Навсякъде където четох из интернет пишат, че розацеята е свързана с пукане на капилярите на лицето и че по тези червени петна си личат тия капиляри ... а при мен не е така ... може и да не разбирам правилно болестта ... не знам .... честно казано иска ми се да се окаже грешна диагнозата ... и да е нещо друго ... не искам да изглеждам зле цял живот и да се мажа постоянно с някакви кремове, да пия купища лекарства и всички неща, които обичам да ми вредят ... Sad Sad Sad

# 83
borianna, Мне по скоро ме притеснява трихомоноцита от рецептата, не клотримазола.
Ако се мажа само с клотримазол дали ще има файда. Само да спомена, че моето е акне-розацеа, много гадно и на моменти сърби и боли ужасно.
momi4eto_do_teb, миличка, пожелавам ти сили и постоянство, да се бориш с розацеата. Аз нямам пукнати капиляри, розацеата има различни фази, иди при някой добър дерматолог.
Според мен (лично мнение, не ангажирам никой с него), розацеата трябва да се бори и вътрешно, не само външно.
Пешева, препоръчва витамини Дермабион май бяха за розацеа. Но не знам как действат, така и не ги пих.

# 84
Добре дошла momi4eto_do_teb ! Hug

Искрено ще се радвам да се окаже грешна диагнозата ти ! Възможно е обаче да си в началото или в по-лека форма както мен. Аз съм точно като теб имам само едно спукано капилярче на края на носа ,до устата . При мен много голямо значение има диетата и козметиката . Ако ги спазвам тези неща ,по никакъв начин не ми се личи. Ходила съм при две лекарки д-р Росица Йорданова и Елелнора Валянова /София/.

# 85
joya и аз много искам да отида при наякой добър ... ама ако ми кажеш кой ... никак няма да се разсърдя ... Аз понеже съм от Русе по принцип и там ходих уж при най-добрата ... ама реших сега да видя и в София какво ще ми кажат ....
А Си-Си ... ти доволна ли си от тези лекари и къде се намират кабинетите им!?

# 86
Доволна съм !

На личния ще ти пусна координати ,че във форума е забранена рекламата !

# 87
 momi4eto_do_teb  Ходила съм при сума ти дерматолози в София, и ако искаш, ще ти пиша на лични.
Но според мен и в Русе трябва да има добри лекари, да биеш толкова път...незнам. ако решиш, пиши ми едно съобщение и ще ти драсна имена и коордианти.
Моята грешка е че не ходих само при един, ами обиколих всеки, за който чух добри отзиви, а честно казано всеки лекува по различен начин. Резултат тъпкане с антибиотици години наред и в момента в който спра изпъпчване Sad.

# 88
momi4eto_do_teb , много добре те разбирам. Аз също се чувствах така в началото, когато разбрах диагнозата. Недей се натъжава, ето виждаш, че с диета и постоянство нещата остават на начално ниво или пък се излекуват почти напълно. Наистина позитивизма е от значение при тази кожна болест. Моята лекарка, която ме лекува също е страдала от нея. Излекувала се е и повече никога не се е появявала. Друг случай- когато си взимах едно от мехлемчетата в аптеката, там жената също беше с тази диагноза. Имаше страхотна кожа. Каза ми, че била в ремисия. Също ползвала само хубава козметика и се борела непрестанно, да но поне с резултат.
Аз си записах час при Паскова в събота. Веднага след това ще ви пиша отзиви.
Джоя, сега се консултирах с Бу, тя е консултант по кърмене от форума. Каза ми, че няма никакъв проблем за креммчетата Peace

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 18:53 от borianna

# 89
Boriana ... честно да ти кажа не знам ... не знам как може да съм оптимистично настроена ... като трябва да се откажа от 90% от нещата, които обичам ... винаги съм съчувствала на хората, които трябва да спазват строги диети, за да са добре ... а сега и на мен ми се случва това ... и съм малко объркана ... Всичко това ми действа много демотивиращо ... а и ... като си видя лицето в огледалото ... или когато всеки срещнат ми каже "къде си изгоряла така" ... не знам ... Нека първо ми потвърдят диагнозата ... а после ще видим ...

Исках да ви питам, как ви поставиха диагнозата ... правиха ли ви някакви изследвания ... или?!

Мерси много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт