добър гастроентеролог в София

• 636 099
  • 822
  •   1
Отговори
# 135
Единственият гастр. който съм посещавала е д-р Спасова в Иван Рилски според мен е добър специалист , но много ме наплаши по време на прегледа с  куп диагнози които може и да имам може и да нямам , но аз съм си и с лабилна психика като цяло в тази област  Grinning като става въпрос искам да Ви попитам (може да не е правилната темата тук ) от вчера имам спазми в областта на червата и днес леко разстройство , от няколко месеца насам ми се случва мине не мине особено вечер след по тежка храна да  отида до тоалетна и изпражненията да са кашкави  , но е еднократно после всичко си влиза в релси , има ли смисъл да се притеснявам или това са си нормални оплаквания , които всеки има понякога

# 136
  • Sofia
   Не съм специалист и смятам, че е хубаво да направиш един рутинен преглед, но състоянието ти ми звучи като нормално неразположение на организма – всеки го има от време на време. Peace

# 137
  Мерси, ей-сега ще погледна. Peace

А за проф. Константин Чернев някой с мнение?

С риск да бъда порицана, защото копирам поста си от друга тема, но:
"Мой близък  /мъж/влезе там. С тежка анемия и кървене и температура от 39 градуса, поддържана в продължение на близо 20 дни.  Приеха го за изследвания на чревния тракт.  Последва колоноскопия, гастроскопия, скенер на лимфни възли, кардиолог, уролог...и изведнъж - антибиотик венозно. През цялото време - никаква информация. Респективно - лишиха го от правото на информирано съгласие. Престоя 17 дни в болницата /фиктивно, тъй като живеем в София и ходеше само за манипулациите/. Към края на лечението му бяха поискани 600 лв. За какво - никой не можа да обясни. Първо казаха - надвишили сте клиничната пътека. После - избор на екип. Тъй като аз съм везна, а и претендирам за мозък в главата си, обадих се в здравното министерство за консултации. От там отсякоха - няма таван на въпросната пътека, има минимум. След като са отнети правата за информирано съгласие, няма диагноза все още, плащате само и единствено престой и пишете жалба. Отказахме плащането, мина без излишни разправии и взехме епикризата. И....о, изненада!
В епикризата /подписана от "уважаван" професор/ нямаше и думичка за -скопиите, които бяха направени. Заключението е за тежко белодробно заболяване /чийто максимум живот е 5 години/. В същото време кардиологът казва, че проблем няма. Гледан е от пулмолог 2 пъти. И там проблем няма. Според въпросния документ /подписан от "уважаван" професор/- матката на въпросният мъж е с нормални размери, но яйчниците му са атрофирали. Същото пише и на диска от скенера, който му беше правен...та....сами си водете изводите. За нас остана поуката за тази болница...и надеждата, че кошмарът няма да се повтори..."

Предполагам се сещате кой професор точно визирам.....

# 138
  • Sofia
   Ужас! #Crazy Само това мога да кажа вече... Confused

# 139
  • София
точно мислех другата седмица там да ходя  ooooh!

в Доверие знаете ли дали още е без часове, това ме отказа миналия път
говорих по телефона и ми казват, че днес не би трябвало да има хора - отивам 8 човека пред мен  #Crazy

# 140
  • София
  Мерси, ей-сега ще погледна. Peace

А за проф. Константин Чернев някой с мнение?

Скрит текст:
С риск да бъда порицана, защото копирам поста си от друга тема, но:
"Мой близък  /мъж/влезе там. С тежка анемия и кървене и температура от 39 градуса, поддържана в продължение на близо 20 дни.  Приеха го за изследвания на чревния тракт.  Последва колоноскопия, гастроскопия, скенер на лимфни възли, кардиолог, уролог...и изведнъж - антибиотик венозно. През цялото време - никаква информация. Респективно - лишиха го от правото на информирано съгласие. Престоя 17 дни в болницата /фиктивно, тъй като живеем в София и ходеше само за манипулациите/. Към края на лечението му бяха поискани 600 лв. За какво - никой не можа да обясни. Първо казаха - надвишили сте клиничната пътека. После - избор на екип. Тъй като аз съм везна, а и претендирам за мозък в главата си, обадих се в здравното министерство за консултации. От там отсякоха - няма таван на въпросната пътека, има минимум. След като са отнети правата за информирано съгласие, няма диагноза все още, плащате само и единствено престой и пишете жалба. Отказахме плащането, мина без излишни разправии и взехме епикризата. И....о, изненада!
В епикризата /подписана от "уважаван" професор/ нямаше и думичка за -скопиите, които бяха направени. Заключението е за тежко белодробно заболяване /чийто максимум живот е 5 години/. В същото време кардиологът казва, че проблем няма. Гледан е от пулмолог 2 пъти. И там проблем няма. Според въпросния документ /подписан от "уважаван" професор/- матката на въпросният мъж е с нормални размери, но яйчниците му са атрофирали. Същото пише и на диска от скенера, който му беше правен...та....сами си водете изводите. За нас остана поуката за тази болница...и надеждата, че кошмарът няма да се повтори..."

Предполагам се сещате кой професор точно визирам.....
Аз не се сещам - Александровска, Софиямед?

# 141
  • Sofia
Софиямед и проф.Чернев сигурно има предвид....
Аз съм била негова пациентка и съм останала  доволна...но съм била свидетел/докато бях там/как негова близка дойде на преглед с оплаквания,настаниха я в моята стая,правиха и всякакви изследвания и нищо не откриха....

# 142
Софиямед и проф.Чернев сигурно има предвид....
Аз съм била негова пациентка и съм останала  доволна...но съм била свидетел/докато бях там/как негова близка дойде на преглед с оплаквания,настаниха я в моята стая,правиха и всякакви изследвания и нищо не откриха....

Определено тях /Чернев и СофияМед/ имам предвид:) Иначе не бих отговорила точно на въпрос, свързан с него:)
Мен ме възмути не толкова, че не можаха да открият какво точно се случи...Възмути ме фактът, че този човек, с цялата си репутация подписа документ /оригиналът, на който е все още в къщи/, с невярно съдържание. Възмути ме наглостта, с която поиска рушвет от здравноосигурено лице /за което знаеха, че е син на техен колега от друга болница/. Възмути ме и фактът, че лишиха пациента от право на информирано съгласие.  За лудницата пред кабинета му /включваща и болни от хепатит/, за пушенето...просто няма да говоря.
Когато бях малка, баща ми ме учеше, че колкото и добро да направиш, ако направиш дори мъничко зло....то ще остане. Такъв е и неговият случай. А той рефлектира и върху болницата, и върху репутацията на дорите и способни лекари / и не само/, работещи там.

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 11:36 от Cru Devill

# 143
  • София
Такива са вече сигурно поне 95% от докторите за жалост! Sick

# 144
  • София
Четох, но не открих препоръка за някой гастроентеролог, който работи със ЗК.. Закъсала съм много с този колит и искам да отида при някой специалист, но май като гледам....добрите не работят със ЗК.. Sad

# 145
  • Sofia
   Момичета, преди гастрологичен преглед с ехограф желателно ли е да не са консумирани храни и напитки? И ако да, до колко ча́са преди това?

@ddicted_to_, и аз като търсих специалист, останах със същото впечатление. Rolling Eyes

# 146
  • Sofia
На гладно се прави ехография.

# 147
  • Sofia
   Мерси! Peace А ако се хапне сутринта, да речем, а прегледът е чак късния следобед, ок ли ще е?

# 148
  • Sofia
Винаги са ми правили такъв преглед сутрин и на гладно,но звънни там където ще ти я правят и питай...

# 149
Четох, но не открих препоръка за някой гастроентеролог, който работи със ЗК.. Закъсала съм много с този колит и искам да отида при някой специалист, но май като гледам....добрите не работят със ЗК.. Sad

Др. Розалина Балабанска - Токуда, работи и с направление,но се чака по месец поне. Платено чакаш седмица.

Аз съм страшно доволна от нея  Peace

Общи условия

Активация на акаунт