добър гастроентеролог в София

• 636 322
  • 822
  •   3
Отговори
# 195
  • Sofia
   Така е "по протокол", но във "ВМА" обикновено, ако си от София, сутринта те приемат, а вечерта те изписват. Peace За гастроскопия, де – за колоноскопия, например, трябва да пренощуваш 1 вечер, но може и вкъщи да си пиеш очистителното и на следващия ден да отидеш за самата процедура.

# 196
  • и тук и там :)
Здравейте, мъжът ми има направление за гастроентеролог, за да му се назначи гастроскопия. И започна голямото чудене къде да отидем. Държи да е с упойка и няма проблем да чака няколко седмици или месец. Д-р Саджаклиев разбрахме, че не е в България, а проф. Кацаров не работи по ЗК.
Моля препоръчайте някой, желателно е да е в района на ВМА, за да е наблизо.

За Кацаров ще поясня как стоят нещата – да, наистина не работи със ЗК, но само прегледът при него е платен (по спомен, около 70 лв. беше). Оттам-нататък си вземате направление за хоспитализация от личния лекар, с което може да се върнете във "ВМА" и напълно безплатно да ви извършат гастроскопията. Мисля, че допълнително се заплащаха само 50 лв. за упойка. Peace

В УМБАЛ Св.Анна платихме 130лв. само за упойката  #Crazy

# 197
  • Sofia
   Хм, доста ми се струва. Thinking

# 198
  • в страната на чудесата
   Така е "по протокол", но във "ВМА" обикновено, ако си от София, сутринта те приемат, а вечерта те изписват. Peace За гастроскопия, де – за колоноскопия, например, трябва да пренощуваш 1 вечер, но може и вкъщи да си пиеш очистителното и на следващия ден да отидеш за самата процедура.
ами не знам, може. но ако е по клинична пътека се искат три дни. + пръстови отпечатъци при приемането и при изписването. което е фрустриращо, но е факт Simple Smile

# 199
  • Sofia
   Може, да, вярно, че има нови разпоредби отскоро. Simple Smile Мен за последно ме хоспитализираха май месец, така че оттогава нещата може да са се променили, но принципно във "ВМА" все бързат да освободят легла, понеже има огромен наплив от пациенти, които често се налага да "връщат", поради липса на места горе, в отделението. Peace

# 200

let_it_shine
Аз бях така, но в много по -тежка форма.
Освен описаното от теб- гадене, изпотяване и др.
Оправих се за 2 месеца с диета и два пъти по 10 дни пробиотик- биобаланс.
На мен ми остана 1 болка в ляво и имам талон за гастро, но честно казано ми мина вече и незанм дали изобщо да ходя.
Все пак някой да даде инфор в источната част на София?

# 201
Здравейте. И на мен ми предстои гастро и колоноскопия . Ще я правя в Доверие. Някой правил ли е там изследвания ,да сподели как се процедира. Аз искам и двете изследвания с една упойка да направим, но какво искам аз не е важно. Въпросът е как се прави там. Умирам от страх. Най-вече ако решат да ми ги правят без упойка. При майка ми беше така, но в 5та градска. Приеха я и на другият ден и пъхнаха тръбата без да я питат иска ли упойка или не. Беше много неприятно.
Записах се за д-р Захариева. Тук прочетох добър отзив за нея. Дано е така.

Последна редакция: пт, 02 дек 2016, 12:17 от 4eri.

# 202
  • Sofia
   Ама задавайте им въпроси, бе, хора, отстоявайте си правата! Как така няма да ме питат и директно ще ми правят манипулациите без упойка?! Tired Такова нещо понечат ли да правят, такъв скандал ще вдигна в болницата, че свят ще им се завие. #2gunfire

# 203
Ами то и аз не знаех, изгониха ме от кабинета и тя остана сама. Кой да предположи?

# 204
  • Sofia
   Ужас, що за лекари са това? Tired Аз знам, че изобщо не е добре тези манипулации да се правят без упойка, по ред причини, това ми го е казвал лично Крум Кацаров. А това, че са те изгонили от кабинета по време на прегледа, при положение че си била в ролята на придружител на близък роднина и си искала да се информираш, го оставям без коментар...

# 205
  • в страната на чудесата
Една Горна ендоскопия може да се прави без упокойка, долната е болезнена...

# 206
  • Бургас
Някой да си е правил колоноскопия в Доверие? Как е там?

# 207
  • София
И аз пак в тази тема.  Rolling Eyes

Бях при прехваления доц. Кацаров. Чакането и сумите няма да коментирам. Гледа ме на ехограф и толкова. Да избягвам определени храни и да пия ензими. Не ми назначи изследвания. Проблемът си продължава и аз продължавам да се притеснявам.  Sad Мился да се насоча към друг специалист и да си направя колоноскопия за мое спокойствие.

# 208
  • Sofia
   bebsun, това, което споделяш, е много странно. На мен и на мой близък Кацаров ни даде от раз насоки за гастроскопия и колоноскопия, дори без да имаме особени симптоми и оплаквания. Просто искахме да си направим манипулациите профилактично и той се съгласи, без изобщо да ни опонира. Казвам, че "ни е дал насоки", обаче, защото той самият няма как да издава направления за хоспитализация, ако това си очаквала от него. Неговата практика е частна и просто не е в правомощията му да го прави. Моето направление ми го издаде личният лекар и с него се върнах във "ВМА" за самата манипулация. За да не подвеждам никого, обаче, мисля, че е редно да спомена, че тези събития се развиват миналия април – май; доколкото си спомням, малко след това излезе някаква здравна наредба, според която, за да може личният лекар легитимно да ти издаде направление за хоспитализация, трябва да му представиш някакъв протокол / документ от съответния тесен специалист, при който си била. Един вид, с този документ се верифицира, че наистина, съдейки по състоянието ти, имаш нужда от това изследване, а не си го правиш чисто профилактично. Така че – нищо чудно това да е причината, ако наредбата е все още в сила, вече да не е толкова лесно да минеш по каса, що се касае подобни изследвания.

Колкото до хонорарите, които прибира Кацаров... Напълно нормални суми, като за професорски преглед (защото той отдавна не е доцент, а професор). Абсолютно навсякъде е така. На мой близък миналата седмица му се наложи да ходи при професор в друга област на медицината и го таксуваха 150 лв., за около 10 мин. дискусия с професора. Не е имало никакъв ехограф или нещо подобно. Simple Smile Та, тези 70-80 лв. ли, там, колкото бяха при Кацаров, са норма и в никакъв случай не са изключение. Много от "обикновените" лекари, без титли и особено престижно реноме, вземат по 50 лв. за частен преглед...

Разбира се, не знам за какво става дума при теб... Не си споменала подробности, а не виждам да си писала назад в темата. Peace

# 209
Здравейте,
На мъжа ми най- вероятно ще му дадат направление за колоноскопия. Лекарят му е от Доверие, но ММ иска някъде другаде - хем не е доволен, хем там трябва да лежи 3 дни.
Има ли някъде в София, където само за ден да иде? Покрай работата е много зает...
Дали е по-добре виртуална колоноскопия, при нея е само за ден нали?
Много ще съм благодарна за мнения къде да иде!

Общи условия

Активация на акаунт