Ще имам близнаци! Тема с продължение....10

• 25 162
  • 308
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ех, хубава новинаааааааа. Браво Жабче, честити щерки. Желая ви бързо възстановяване и бързо да се върнете в къщи.

# 211
ЧЕСТИТО МАМО ЖАБЧЕ

# 212
Честити жабета на Жабчето! Много здравички и усмихнати да са госпожиците! На мама здрави нерви  bouquet  bouquet

# 213
Ех,много е яко да отвориш форума и да прочетеш някоя радостна новина!

Честити съкровища на Жабче,много да я радват и хич да не плачат!

# 214
Момичета, да ви попитам: Ако всичко върви нормално с бременността и се чувствам добре, дали е проблем пътуването / не много далеч - 100/ 150 км./? Много ми се иска да се откъсна малко от вкъщи през пролетната ваканция на децата (имам син и дъщеря ученици), но си мисля как ли би се отразило това на бебетата? 

# 215
стига доктора ти да позволи, използвай всяка възможност за пътуване и приятни емоции
аз пътувах сама в 26та седмица до Париж, беше чудесно, и се чувствах добре

# 216
  • София
Аз пътувах до морето в средата на 6-я месец в най-големите жеги. Ако докторът разреши не виждам проблем  Peace

# 217
здравейте,
вчера бях на женска консултация.Бебетата са добре.Тежат около килограм.Шийката ми е 3.8 см.Доктора каза ,че засега е добре.

Предупреди ме от тук насетне повече да лежа.Аз си полягвам следобед и вечер,но това повече е много относително за мен.Искам да попитам другите мами с близнаци колко са подвижни и по колко лежите на ден.

Иначе пък ми се е  подула някаква жлеза (долу на срамните устни)и малко ми е гадно.Доктора каза,4е нямало връзка с бременността и не може да и навреди,но ако ме заболи ще трябва да го сцепим.Малко ме хвана шубето.Н а някой случвало ли се  етова?

# 218
  • София
Паола, аз вече 4та седмица съм изцяло на режим в леглото. Дори седенето не е препоръчително. Док каза, че след 30 г.с може малко да ми отпусне режима. Иначе шийката ти е добре, но явно превантивно при близнаци казват, че трябва да лежим повече за да не притискат бебоците шийката.
Момичета имам питане,съжалявам ако се повтарям, но в друга тема бях питала за подробности около тези инжекции. Биха ли ви Флостерон за разгъване на белите дробчета на бебета като превантивна мярка ако се родят по рано? В коя седмица? И къде т.е в болница ли?

# 219
Привети!
venche, гледам, че и ти вече си съвсем на финала. Къде ще раждаш и как? Ако е секцио имаш ли дата? Стискам много силно палци всичко да мине чудесно!!!  Hug
За Флостерона - първата инжекция ми я биха преди 2 седмици в 30 г.с. (навършени), втората ще ми я бият в началото на следващата седмица (с 20 дни разлика между двете). Изписа ми я лекарката, при която ще раждам и каза ако искам в болницата да помоля да ми я бият, ако искам да отида пак в центъра, в който ме преглежда (така стана, че и без това трябваше да ходя за тестуване за алергии), ако искам и някоя приятелка лекарка да ми я сложи (понеже споменах, че има такива около мен). Следващата ще помоля в болницата да ми я сложат, само трябва да я купя. Лесно се намира, буквално във всяка аптека, защото това е много често употребяван кортикостероид при артритни и други проблеми. Едната ампулка е нещо от порядъка на 2,75 лв...
За пътуванията - аз докъм 24-25 седмица пътувах и по-надалеч, а оттогава на по-малки разстояния, до около 100тина км от София. Нямам проблеми с това, даже да си призная не съм питала  Embarassed.
А за лежането - на мен почти не ми се получава. Напоследък - от около седмица-две заради лошото време се позастоявам вкъщи на дивана, но ако постигна успех за 2 дни, на третия почти цял ден съм някъде... Не мога просто, много трудно минават нощите, ако не се пораздвижа през деня. Но разбира се, позволявам си го, защото все още шийката ми не дава поводи за притеснения, сакрализирана е и т.н. Освен това, дори да съм навън - ако походя бавничко около час, гледам поне още толкова да поседя.
Но всичко това (и разходките, и пътуванията) е много относително. Разбира се, не съм най-добрия пример - може би по-скоро имам късмет бременността ми да минава относително безпроблемно до момента, при все, че я водят високо рискова. Но си мисля, че ако лекарите не ви ограничат изрично, не е излишно движението дори и в по-късните седмици, разбира се доста умерено и предпазливо все пак...  Peace

# 220
Честито на мама Жабче! Много радост в семейството с двете госпожички с прекрасни имена!   newsm51

# 221
ех, броя дните и часовете до моят финал....
секциото ми е за 13 април, което е 37и 3дни седмица. Не знам как ще издържа, защото нощите ми са непоносими вече.
Ще раждам в клиниката на  Щерев и единственото ми притеснение е какво ще стане, ако децата имат нужда от кувьоз, защото там са ограничени.

Аз малко съм се шашнала, защото корема ми не расте. За 2седмици е мръднал със 1-2 см, малък е. Страх ме е че бебетата ще са под 2кг, но моята параноя няма граници:)

Не знам вие как сте, но аз погрознях страхотно. Косата ми се омазнява на 1ден, по гърба имам едни ситни пъпчици, по корема също има малко. Съчетано със бялото ми тяло, личице- грух, и даже малките ми стегнати гърди увиснаха на корема. Глезени като на римски пехотинец.Кофти картинка, но пък сега кроя планове за възстановяване, ще видим малките какво ми кроят на мен Simple Smile

# 222
  • София
venche, ти направо ще си герой ако устискаш до 13 април като Жабчето.Не ти ли ги мерят на ехографа бебоците  та да се ориентираш колко са горе долу?Този Флостерон задължително се прави първо в 30 г.с., може ли по рано след като втората е след 20 дни. Заради шийката едва ли ще устискам аз до 34 г.с. според дока....

# 223
Всичко ще е наред, venche! В крайна сметка, в късни седмици ще раждаш, не би трябвало да има проблеми. А и да има нужда от кувиоз, ще се справят, сигурна съм. Ти само бъди спокойна. От приятели лекари съм чувала, че ако един пациент отиде за лечение или операция или каквото и да било, с нагласата, че нещо ще се обърка - все нещо става и затормозява докторите (но пак се справят). Така че настрой се позитивно, за да е лесно и приятно за всички.
Моят корем също не е много голям, и аз на моменти се шашкам. Но щом докторите казват, че бебките са добре и растат, значи няма поводи за притеснения.
За погрозняване - при мен тенденцията по-скоро е обратна. Дали от хормоните, дали от това, че са момиченца, ама много неща се промениха за по-добро. преди имах тежък невродермит - откакто съм бременна няма и помен от него. Даже космите ми растат по-бавно  Embarassed, а косата ми е една по-лъскава, по-малко се омазнява... Снощи даже хленчех на мъжа ми, че ме е страх проблемите ми да не се върнат след раждането...

sanitamm, лекарите си преценяват, според нуждите и състоянието на майката. Ако имат някакви притеснения за теб, бъди сигурна, че и по-рано ще ти я сложат. Защо не питаш твоя док?

# 224
ФЛОСТЕРОНА-доки каза в 29г.с да сложа тези ампули.И аз си мислех не е ли рано?Та трябва сега след няколко дена живот и здраве да ги сложа-4 ампули.Сутрин и вечер по 1 за 2 дни и така 4 ампули.
Ох момичета моите контракции от 2 дне доста се увеличиха.До сега винаги съм имала но вчера и днес са повечеееееееее.Постоянно лежа,пия гинипрал и магнерич и въпреки това корема ми се стяга постоянно.Сега във вторник съм при доки да видим кво ще каже.При вас чести ли са тези стягания

Общи условия

Активация на акаунт