Бебешка близнашка тема ХІIІ

• 17 902
  • 309
  •   1
Отговори
# 240
Гризка, много неприятно, добре, че поне всичко е завършило добре за малкия юнак  Hug Още колко ще има да падат, ако знаеш  Grinning Но поне децата падат по-леко, или поне така казват, аз с това се утешавам.
Моите в момента се научиха да се катерят навсякъде, просто за момент като се обърне човек и вече са върху масата или върху шкафа ooooh! По стълбите също се качват за нула време, засега поне не могат да слизат, че това ще е малко страшен момент...

Ох, да ви кажа онзи ден как ме разсмяха, оставила съм на масата в хола един пакет със шоколадови бисквитки, отивам до кухнята и като се връщам те се покатерили и двете на масата награбили по една бисквитка във всяка ръка, хрупкат и си викат една на друга "М-м-м-м, м-м-м-м", много вкусно, демек  Joy

# 241
Привет. Исках да събира малко повече впечатления, за да пиша. Та вече три дни ходим на ясла. Първият ден без проблеми, весели влязоха, тичаха, нямаха търпение. Аз не ревах като магарица, както очаквах, напротив беше много приповдигнато  Rolling Eyes. Вторият ден пак така. И двата дена на прибиране в 12.30 след обяда, като ни виждаха с баща им, почваха да плачат много смешно и за секунди им минаваше и почваха да отварят гардеробчетата, да тичат, да играят на криеница. Иначе странели, криели се от другите деца  ooooh! и от персонала, даже Хриси им е спретнал номер и се е скрил, та го търсили леличките вчера. Мишо отказва да се храни, първият ден вкъщи яде добре, вчера и днес почти нищо не хапва, а Хриси било "удоволствие да го храни човек" Mr. Green, като изведнъж реши да се храни сам в нас, естествено не много успешно, но поне има желание, докато Мишо само маже и бърка. На гърне - никакъв напредък нямаме, едва ли ги и слагат. За спане там, казаха другата седмица. Та вече за това се тревожа, защото у нас се заспива след като пият вода или сок, а Мишо само с бибата  Thinking.  Като цяло нещо взеха много да бърборят, а Хриси определено се изявява като големият брат, защото често се кара на Мишо за нещо си, като много смешно му нарежда няколко думи на бързо Joy. Те и без това му казват Големият на него в яслата вече.  Confused
Иначе вече ни взеха по 5лв. за озеленяване Wink. В едно гардеробче са естествено, днес вече им направих забележка, че им объркват памперсите, ама това са бели кахъри. За легла, казват, че ще им намерят, иначе лично директорката ми сервира, че много били децата, и може да се наложи някои в едно да спят, което няма как да стане, то в едното едвам Хриси ще се побере, а и ще ги направят диви и щастливи, както трудно заспиват. Да му мислят.  Храната вече е пасирана, защото внучката на директорката е в яслата, даже в нашата група, иначе досега е била като на децата от детската градина. Естествено в менюто има кекс, филии с шоколад, ама уж по тази причина вече правели повече приготвени там неща.

Сега това се сещам. Аз съм в някакъв нов филм, толкова ми е странно до обяд вкъщи.... а пък после си представям като тръгнат по цял ден. Само здраве да е!  Praynig

Фата, това с катеренето ме убива и мен, една от причината за яслата е тази. Не мога да им смогвам на скачането, катеренето. А пък сладичко кой не обича  Mr. Green. Добре че е свекърва ми да им "отваря" очите на моите от време на време  #2gunfire.

За статистиката, ние още се преобуваме на преовивалник /който е почти разлепен от хвърляне и скачане върху него/  Thinking, е, въртят се, магарят се, ама им давам да четат книги и те се кефят.  Mr. Green

Гризката, дано повече нямате такива премеждия.  Praynig И ние бяхме в Пирогов, ама не ми се описваше, вече всичко е наред.

Уаау, аз съм се оляла с писането  Embarassed  Rolling Eyes.

# 242
  • София
Каси, трудно е това със заспиването, моите изобщо не знам как ги приспиват.
На мен пък друго ми е странно - смятам, че изобщо не им дават течности. следобед като ги вземем към 5:00, госпожите тъкмо са ги преобули и вечер като ги слагам за лягане, памперсите още са съвсем празни. А нощно време поне по веднъж се преобуваме - нали се храним по 3-4 пъти...
А защо казваш, че им объркват памперсите? НЕ са ли с еднакви? Нас ни карат да си ги надписваме и баща им пише Г+Б - припадам от смях.

Фата, много яка случка, и Гого като яде и вика "Ммммм", много е смешен.

# 243
Узи, и ние сме така с течностите. Шишетата им стоя там почти пълни, и памперсите сухи, и най-много един път да ги сменят до обяд. Кво да кажа, само се оправдават, че били 28 деца. Днес Хриси го е хранила заместничката на директорката, понеже познава мъжа ми от бебе  Sunglasses. Даже самата тя ми ги изведе днес, точно тя ми каза, че дошла да нахрани Хриси и ми обясни кво са правили днес, и как носила Мишо сумати време на ръце.
Явно не им дават вода, това е. Шишетата си стоят в гардеробчето.
За памперсите Хриси е с номер 5, а Мишо с 4. И аз от утре съм ги надписала с буквичките  Mr. Green.

# 244
  • София
Абе давай и за двамата еднакъв размер - по-големия например. Така и за лелките ще е по-лесно, и ти няма да се ядосваш  Mr. Green

# 245
Жабче си има две големи девойки. Да са и честити Яна и Йоана. Много здраве, щастие и късмет да имат двете толкова чакани и желани принцеси!
Снеж, много, много се радвам за вас! Бъдете много щастливи всички! Бързо възстановяване и адаптация на теб и на момичетата!
Чакаме те отново сред нас! Целувки!
   bouquet

# 246
  • София
Каси, Узи, а няма ли варянт да занесете по една от тези сгъваемите кошарки, да спят в тях дечицата?  newsm78 То направо си е мъчение, как ще спят в еднолегло.
Каси, не се притеснявай, ще свикнат и няма да плачат. Ще видиш и колко неща ще научат и да се хранят и обличат. Ние вече се храним сами, май сме готови за ясла Wink
http://www.youtube.com/watch?v=BfDB2LKs1Zw

Честито на новата мама! Да са й живи и здрави девойките, а тя да е най-щастливата двойна мама.   bouquet

# 247
Да са живи и здрави принцесите на Жабче!  На мама бързо да се възстановява и се надявам скоро да ги видя по нашите градинки, нали сме съкварталки! Hug

# 248
Здравейте, мили девойки!!!
Първо да да кажа ено голямо ЧЕСТИТО на мама Жабче! Да са й жии и здрави дечицата, толкова чакани и желани! По-скоро да са си вкъщи и да се гушкат!

Чета ви редовно, ма нали съм си несериозна не се отчитам. То не че има с какво де, но...Ние сме станали големи беладжий, Алекс не слиза от стола, постоянно се катери, ече падна 2 пъти защото танцува на него и забравя къде се намира. Живота ми сигурно се е скъсил с 10тина години поне Laughing. Самко е горе долу по-послушен, но понякога и той ме ядосва, че е голям инат(милия няма на кой да се метне Mr. Green).
Каси, браво на малките за яслата, ще свикнат още по-вече с времето! И аз започвам да се замислям дали да не ги пуснем нашите, но пусто, като се сетя че може би не им даат водичка, кой знае как ги хранят, а за памперсите, не ми се мисли. Алекс 2мин да му стои акото и дупето му става като маймунче. Иначе на наши приятели малката която е на 1,4г., ходи от 2 месеца и са доволни. Тя много се промени от яслата, бърбори непрекъснато.
Но пък, ако сега ги пуснем и ще трябва след 3 месеца да ги местим в друга, защото се местим в нашата си къщичка Grinning. Та, май не е добра идея, може би на есен.
Ние вече сме къси косички, приличат на малки мъжлета Heart Eyes Heart Eyes.
Хелче, страши са сладури твойте! лазе ти, няма да ги хараниш вече, виж как самички се справят перфектно! Нашите няколко пъти им давах така, но резултата беше...но комент! Само днес ги оставих да си ядат рибата така и след като си изсипаха паничките на таблата се нахраниха идеално Joy, вярно поомазаха се, но пък си изядоха рибата. Бай дъ уей, ашите дечурлига ядат ли рибата смесена с други храни, щото ние само по само я хапваме, иначе да не се чува!

Айде, стига толкоз съм писала, да са здрави дечицата и родителите!

# 249
  • София
И аз отдавна не съм се разписвала тук  Heart Eyes

Мече, моите са същите - Крис е голям инат, като се затръшка...добре че засега само вкъщи ми прави тези номера, Яси пък е голяма катерица, само да го изпусна от поглед и е или на бюрото или на шкафа  Rolling Eyes И аз мисля да ги пострижа, ама ми е малко жал за косицата на Яси, а той има доста  Laughing
За рибата и за всички други храни нямам проблем, пу-пу, всичко ядат във всякаква форма и вид  Simple Smile

Хелче, много са пораснали Дани и Лора, а как хубаво се хранят - браво на сладурите. Аз моите още не съм ги пробвала, тъй ми е по-лесно, ядат бързо и без да цапат  Simple Smile
Я да питам и аз нещо, че се сетих като гледах клипчето на Хелче - вашите деца с коя ръка държат лъжици/моливи/лопатки? Моите май ще са леваци, като ги гледам все с лявата ръка и то и двамата

# 250
и аз общо взето ви следя,но не съм писала,че са ме обсебили разни щуротии.....

Каси,честито ви тръгване на ясла.Твоите мъжаги май сравнително леко ще се адаптират,както описваш Heart Eyes.А това с водата - защо така...те не си ли искат,в смисъл да си взимат шишетата сами,или не са достъпни за малките  newsm78

hellche,супер клипче - много добре се хранят твоите сладурковци.Я сега кажи,моля те,имат ли предимство тези по-високи купички.Нашите са ниски........а и виждам нестандартни "играчки" на масичките  Laughing - разбира се и на двамата еднакви  smile3521 .....ще се потретя като напиша,че при нас е същото - даде ли се нещо на единия - другия веднага иска същото Whistling.

mecheto,моите засега успяват и с двете ръце да се хранят горе-долу еднакво.....но като че ли все пак клонят към десните повече.Риба харесват и "дюс",и с картоф и морков манджичка.Как ги подстригахте вашите малки големи беладжии?Как стояха мирно? Simple Smile

tanini, и на мен ми е жал за косичката на Ники,отзад има хубави къдри,ама май му е време за мъжка пострижка.......но не дава - като трябва да скъся бретончето е голяма драма Rolling EyesТой също е страшен  инат,днес падна голямо тръшкане за метлата и лопатата,чак трепереше,имах чувството,че ще получи нервна криза....въобще не знам в такива моменти кое е по-добре,да се отстъпва или не  Thinking

Честити рожби на Жабче! Hug

# 251
  • София
За храненето да ви кажа не съм ги учила аз или да съм ги карала, те сами посикаха. Дани беше инициятора, а Лора гледаше от него. Отначало беше голямо мазало и аз препдочитах да ги нахраня, но пък не ми се искаше да им убивам ентусиазма. Сега се справят доста добре, е пак се цапаме, лигавниците се сменят почти на всяко хранене, а на краката им постилам слафетки. Разбира се става по-бавно и неприятното е, че ако бързаме за някъде не ми дават аз да ги храня, искат си сами.  Joy Дидка, а за купичките не мога да преценя, като че ли по-ниските са по-удобни. Ние взимаме от частна кухня и там дават в ниски пластмасови купички и ядът директно от тях и май им е по-лесно, защото виждат вътре манджата и като привърши по-лесно обират. Според мен е важно да не се насилват да се хранят сами, ако имат желание тогава, че да не се получи обратния ефект. Разбира се че няма да се научат веднага, ние от 2 месеца се пробват и чак преди 2-3 седмици започнаха да се справят с по-малко цапане и разливане отвън.
Дидка, до сега се чудих за какви нестандартни играчки говориш и пуснах клипчето да видя.  Joy Това е от ролката за домакинска хартия, срязано на 2 разбира се.  Joy
Танини, и Лора отначало все с лявата посягаше, но когато и дам в дясната ръка лъжицата също се спряваше добре и сега не знам дали защото аз настоявах, но сега си се храни и "рисува" с дясната. Според мен са още малки и нямат наклонности към лявата и дясната ръка.
Момичета не се притесявайте за подстригването. Аз като ги подстригах Дани изведнъж се превърна от  бебе в едно порастано момченце. Дори и Лора е подстригана късо като момченце. Има време да пускаме дългата коса.  Laughing Ние ходим на фризьор, сядат в мен и така. Разбира се въртят се и той се върти около тях.  Rolling Eyes
Мече прати снимки на мъжете  Wink

Аз май се унесох  Blush Приятен ден на всички!

# 252
Честити рожби на жабче!!!

Преди 2 дена навършихме 11 месеца ,но нямах нет да почерпим Sad

# 253
  • София
Жабче честитомного здраве и най послушните бебчета.

# 254
За протокола вече сме болни. Днес сутринта се събудиха в 6.00 със сополи, като за капак са кисели като лимони.  #Crazy Естествено сме си вкъщи. Яд ме е много, ама кво да се прави. Вкъщи ме побъркват, само се катерят и търсят начини да се качват, и вече полудявам.

Дидка, водите са в гардеробчето, но от време на време им дават, и Мишо отказва от тях да пие, аз като му давам пие. Не знам дали ще се адаптират лесно, последните два пъти реват много сутрин и на прибиране.  Confused
Но като че ли наистина ги слагат на гърне, защото Хриси днес се изпишка малко  Simple Smile. Свекърва ми го сложи.

Танини, Мишо също ще бъде левичар, според мен, но ние имаме доста в родата, така че нормално, иска да яде с лявата ръка и тупа топката много хубаво с нея.

Мече, радвам се, че сте добре, и при вас е весело. И пиши по-често.  Heart Eyes

А за сладурите на Хелче, кво да кажа, освен че са много добрички и интелигентни дечица. Дай боже всекиму!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт