Бебешка близнашка тема ХІIІ

• 17 902
  • 309
  •   1
Отговори
# 255
вашите деца с коя ръка държат лъжици/моливи/лопатки? Моите май ще са леваци, като ги гледам все с лявата ръка и то и двамата.

Алекс ползва от самото начало лявата ръка и левият крак Laughing Вкарва голове  и е гордостта на отбора Grinning За писането единственият проблем е, че много неща ги прави първо огледално и после правилно. но в тяхната група много деца ползват лявата ръка и учителката е наясно с този момент и обяснява докато схванат как е правилно да се изписват буквите и цифрите.
Освен това казват, че голям процент от ползващите лява ръка са гениални - да видим нашите какви ще излязат Mr. Green

# 256
Каси, нормално е, моите на третия ден точно се тръшнаха. Ами така ще е. Стискай зъби и дерзай. Все пак пролетно време е и идва новата вълна грипове.

При нас Божката е болен - кашля като стар тютюнджия, но яко беснее. Гого пък си ходи на ясла и вчера като го взимал баща му, госпожата му се накарала "Това дете цял ден спи, сигурно и то ще се разболее". Няма угодия братче - като не спят що не спят, като спят, много спят.
Много й бърка в здравето като водим единия, другия като е болен.

Според мен още е рано да се определя дали детето е левичар или десняк - някъде четох, че след 3-годишна възраст можело да се установи. Аз лично се надявам моите да се метнат на мен, защото нали казват, че левичарите са по-сръчни и с по-развито дясно полукълбо, което пък имат хората на изкуството.  Mr. Green

А, и честито на Жабче, желая й спокойни нощи.

# 257
здравейте,
искам да ви попитам вие ползвахте ли пелени като се родиха.Аз си мисля,че направо памперс,ама не разбирам.Понеже в списъка прочетох пелени и се чудя?

# 258
  • София
Привет и от нас, отдавна не съм се разписвала и аз, ама пуст мързел  Embarassed.....
Узи, Каси, да оздравяват бързо момчетата, за съжаление така се получава като се тръгне на ясла  Confused

Аз лично се надявам моите да се метнат на мен, защото нали казват, че левичарите са по-сръчни и с по-развито дясно полукълбо, което пък имат хората на изкуството.  Mr. Green

Узи и ти ли си левичар ? И аз и брат ми сме също, а нашите родители- не. Та май не е наследствено. Ще видим след 1-2 години кой на кого  Simple Smile.

Хелче, супер са сладки Лора и Дани и как само ядат сами ..... Аз моите не мога да ги накарам да ядат, какво остава сами да се хранят.
И аз ги подстригах вчера, докато спят  Mr. Green  Не ,че има какво да се подстригва, само косата , която им влиза в очите и сега са много смешно офъкани- на бретон.

Има ли някой от вас, които използва триколки? Напоследък се замислям дали да не им взема, само не знам как ще се справяме с две  newsm78

Приятен и слънчев уикенд на всички  Hug

П.С. Паола,  аз използвах направо памперс, а мисля и другите майки също. Дори не знам как се повива с пелена.

# 259
Понеже в списъка прочетох пелени и се чудя?

Пелените се ползват да си постилаш, когато преобличаш бебетата, някои си ги слагат във ваничката, за да не се пързаля малчо в началото, също така си я намяташ на рамото след хранене, когато се оригват дребосъците, за да не ти повръщат на дрехите Mr. Green Ей такива ми ти полезни приложения Peace

# 260
     Аз пък им ги постилах под главичката,вместо възглавничка,че много връщаха като пиеха мляко.
     Лори,и аз много съм мислила за тези триколки.Все гледат на другите милите и то е ясно,че ще им купим,ама незнам как ще ги бутам двете заедно.Или като съм сама,ще сме с количката.

# 261
благодаря за отговорите,ама нали тепърва ми предстои това изживяване и още не съм в 4ас с много неща.

# 262
  • София
Узи и ти ли си левичар ? И аз и брат ми сме също, а нашите родители- не. Та май не е наследствено. Ще видим след 1-2 години кой на кого  Simple Smile.

Предава се, но през поколение.
НАвремето, по соца, а и преди това, левичарите много са ги тормозили да се учат да пишат с дясната ръка, така че малко от родителите ни, бабите и дядовците пишат с лява ръка. Но пък вършат всичко останало с нея.

Паола, аз моите ги повивах с пелени - така бебетата спят по-добре, като са им стегнати ръцете и краката. Иначе имат нещо като тикове и се стряскат от собствените си движения. Повиване е силто казано - сгъвах пелената на триъгълник и ги овивах като пашкул. доста дълго време спаха така - поне докъм 6-7-мия месец, после им умаляха пелените Simple Smile

# 263
Паола, аз моите ги повивах с пелени - така бебетата спят по-добре, като са им стегнати ръцете и краката. Иначе имат нещо като тикове и се стряскат от собствените си движения. Повиване е силто казано - сгъвах пелената на триъгълник и ги овивах като пашкул. доста дълго време спаха така - поне докъм 6-7-мия месец, после им умаляха пелените Simple Smile
И аз така! До към 3-4 месеца, че наистина много шават и се стряскат  Peace Но са си с памперси отдолу.  Wink
Майка ми е левичар, наистина са я тормозели много и сега пише с дясната (мн.грозно) , а чертае и реже с лявата!  Grinning

# 264
  • София
Повиването обаче увеличава риска от луксация на тазобедрената става, за това не е хубаво да се повиват с пелени бебетата, особено стегнати. Аз не съм забелязала моите да се стряскат и да подскачат  Thinking
Хубаво е да си купиш комплекти пелени, имат много широко приложение, както са казали другите мами, да им постилаш сгъната пелена вместо възглавничка, да постелиш на леглото, на рамото си след хранене и др. А тензухените са много удобни за забърсване, големите аз ги слагах под хавлийките след бяна, когато бяха мънички, а и до сега си ги ползвам за бърсане на дупета.

Ние имаме триколко още от лятото и много им харесват, няма слизане от тях. Обаче ги ползваме само когато съм с придружител, няма как да се бутат от един човек, има опасност да се обърнат. Когато съм сама с количката, а тази година даже още не сме ги вадили.  Peace

# 265
  • София
hellche, не съм се изразила правилно. Доколкото съм запозната, луксациите се получават при повиване с т. нар. повой - дълго парче, с което омотаваш цялото бебе.
Аз имах предвид, че с пелената просто прилепяш ръцете към тялото - не става толкова стегнато повиване, че да има изкривявания.

# 266
Здравейте и от мен мамчета на близанци. До сега не съм писала във вашата темичка. Нашите бебета са на месец и 2 дни. Родиха се 2 и 2.200 кг. Искам да питам по опитните вече мами няколко въпросчета  Laughing.
1.Единия близнак е по стерсиран някак си, по неспокоен, той е този дето излезна втори при секциото. Чувала съм че бебетата се стресират при секцио, как е при вас? дали след време се "оправя" това или си е до темперамент на детето?
2. Има ли мами дето дохранват с АМ? Аз се изцеждам с помпа и след това в шише се храним- така тръгна от болницата понеже бяха много малки и за да виждам колко наддават, а и не сучат ефективно и бяха слабички, та така и до днес. И понеже кърмата вече не стига като количество се наложи да ги дохранвам с Ам. Отначало смесвах колкото кърма имам + АМ по няколко грамчета още в едно шише като АМ се приготвя както е указано с вода ( така казаха че може в Тина К.) , но в последствие разбрах че не е добре. Сега реших да давам разделно на всяко бебе или само кърма на хранене или само АМ или ако има и на двамата кърма. Не знам кое е най доброто за стомахчетата им. Иска ми се да започнаъ да сучат само но ще изчакам да станат поне по 3 кг.     

# 267
# 268
Горкото бебе отпред вляво - така са го масажирали, че почервеняло чак.  #2gunfire

kremm , за храненето малко объркано го описваш. От това, което разбрах мисля, че трябва да даваш на всяко хранене и на двете бебета кърма. А пък ако можеш, опитай да ги храниш на поискване само с кърма, без АМ. Почети малко кърмаческата тема.  Hug За стреса. Моите са родени нормално и пак втория господин си е по-стреслив и до днес. Плаче от непознати, трябва му време да свикне на ново място, гушка се и се крие в мен, плаче по-често. Брат му е по-боен. Но незнам дали това има нещо общо с факта, че е излязъл втори.  newsm78

# 269
  • София
И моя втория е такъв.

Общи условия

Активация на акаунт