София или.............?

• 8 605
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
съгласна съм с мотивация като цяло,ама чак пък "рай " да е образованието,не мисля

Не е рай, ама е по-добро от другаде.
Ето, Вълкът го е разбрал и пратил Вълчето да учи в София.

# 136
  • Насред хаоса
Нито се имам за нещо повече от другите хора, нито живея в свинщина?
Вие как си ги правите така обобщенията? Не сте по-различна тогава от тези, които не харесвате и които ви обобщават!

Ами нали за това реват повечето софиянци в темата - че градът им тънел в мръсотия и не знам си още какво само заради "селяните". Демек, преди да дойдат провинциалистите, всичко им е било цветя и кебапчета. Та оттам си направих изводите. А и имам база за сравнение - по-горе посочих за пример роднините си - софиянци.

# 137
А за пътното движение какво да говорим - умирам си от кеф, когато с мъжа ми отиваме нанякъде с колата и отнякъде изскочи някакъв със софийска регистрация и почне да се държи на пътя бетер селянин - ни предимство спазва, ни светофари го интересуват. Ама то така се държат на пътя в София, после - "селяните" им виновни. Това говори, че той си е селяндур по душа, пък нека се води софиянец.

и как позна какъв е човекът - софиянец или пришълец от някъде в София? по рег на колата ли? майкооууууу ooooh!
Ето за това искам да се върне жителството от Татово време. Да видим после кой как и какво. Всичко ще си лъсне и ще излезем прави.
Veronna,  не сте ни криви всички , само тия дето идвате тук и си мислите , че ние само вас чакаме и за вас ще се грижим. Ще ви дадем благата си за сметка на торбичките летящи през балконите.Ето ти един нагледен пример на шуменец дошъл да бачка в София (таксиджия), довлякъл и цялото си домочадие. Детето учи в столично училище, налага се да му преподавам по испански език, а когато поисках бащата да му купи учебник той ми отвърна "я съм си дал всичкуту пари по кредиту за колъта, неам са за книжки". Е детето не получи цял срок учебник, не научи нищо и получи хубава двойчица за срок. От колегите по другите предмети също. Сега май ще си се връща в Шумен Simple Smile

LemonDesi , миличко, не аз уча география, аз каквото съм учила майка ми с гордост го е казвала. Ставаше дума за реакцията на разни лелки от провинцията, ама нейсе. Не си дорасла за да разбереш. А и не смятам да те образовам, те твоите първи.. еди колко, си са безвъзвратно загубени

# 138

и като ви е много хубаво в софия,защо всички възможни малки места за почивка са заети от софиянци за почивните дни.ми стойте си в хубавия град
.
Е това пък какво общо има...мале,мале... ooooh!

# 139
  • сусурлево
Малко размисли,без да влагам страсти(до колкото мога)
Така:В този форум съм близо година и си направих следните изводи:
1.на някой винаги някой му е виновен,в повечето случаи това са:
-селяните
-дъртите реститутки,които ти дерат кожата за наем
-съседа от горният етаж,който си хвърля боклука(с недоказан селски произход естествено)
-кучетата на онзи селянин от съседният вход
-ако мъжа ти изневери,пак ще е виновна онази ..."селска пачавра'
..и т.н. оставям списъка недовършен,защото винаги ще има виновни
Това ми хареса ... много си права .
НЯКОЙ ДА РАЗЯСНИ ДУМАТА "СЕЛЯНИН "

# 140
  hahahaСофия беше хубав град, когато разградчанин бе кмет.

# 141
 Shocked

На какво го обърнахте?
Мотивация, спри, че дразниш. Иди си намали снимката на аватара, както ти намекна Вълка.

Аз пък искам да живея при Деси  Embarassed

# 142
  • Бургас
Еха! Как може хора, които имат себе си за интелигентни и здравомислещи да напишат толкова чудеса на техниката в 9 страници? Нямам нищо против софиянци, варненци, бургазлии и т.н. Всеки е там къде е домът му /не адресната регистрация/. Всеки град е такъв, какъвто го правят жителите му.

# 143
veronna,омразата ти към софиянци на лична основа ли е или е продиктувана от нещо друго?Разбрахме,че си ти е много хубаво на село,не е нужно да бълваш змии и гущери .Спокойно,ще си докараш нервно разстройство.Това сигурно е от спокойния живот в провинцията.

Нищо лично. Просто ми е чудно защо софиянци се имате за нещо повече от другите хора в останалите градове и всички ви пречат и са ви криви за свинщината, в която живеете. Всеки има право на избор и на по-добър живот. И прави разлика между град и село - не всичко извън София е село.  И да, "спокойният" живот в провинцията ми докарва добри доходи дори и за стандартите на София, така че определено предпочитам провинцията. Не само в София се изкарват добри пари, когато човек го бива да работи и не жали сили. А за къща на село ще мисля по-нататък.

E тука бъркаш жестоко!!! Ама уникално жестоко. На всички истински столичани ни е тотално през "оня" за всички стига да не прекрачват околовръстното. И да не ни образуват проблеми. Всички са добре дошли,но да спазват един познат от римско време принцип "Ела,виж и си иди!" Laughing Laughing Laughing Щото аз мога да попитам обраното. За кво всички провансали така мразят софиянци? Ама ей така от въздуха. И искам да ти кажа че провинциалното тесногръдие е безгранично. Изпитвал съм го по какви ли не поводи на гърба си. Като се започне от мачовете на които ходя нонстоп и се стигне до манталитета на някои мои бивши роднини. Но наистина май манталитет е ключовата дума. Защото имам адски  много приятели от прованса, които са наистина адски точни и готини пичове и се приемаме на равна нога. Не знам дали е съвпадение, но 90% от тях си работят и живеят по родните места и си тежат на местото.

Темата наистина има много аспекти - и образованието, и карането на коли, и стилът на работа и т.н. newsm78

# 144
Ами нали за това реват повечето софиянци в темата.......... .

А, повечето.
Благодаря

Аз рева  и срещу такива, които ми замърсяват мирогледа и душевното пространство, като Мотивация, ама нейсе....както казва тя.

# 145
А за пътното движение какво да говорим - умирам си от кеф, когато с мъжа ми отиваме нанякъде с колата и отнякъде изскочи някакъв със софийска регистрация и почне да се държи на пътя бетер селянин - ни предимство спазва, ни светофари го интересуват. Ама то така се държат на пътя в София, после - "селяните" им виновни. Това говори, че той си е селяндур по душа, пък нека се води софиянец.

и как позна какъв е човекът - софиянец или пришълец от някъде в София? по рег на колата ли? майкооууууу ooooh!
Ето за това искам да се върне жителството от Татово време. Да видим после кой как и какво. Всичко ще си лъсне и ще излезем прави.
Veronna,  не сте ни криви всички , само тия дето идвате тук и си мислите , че ние само вас чакаме и за вас ще се грижим. Ще ви дадем благата си за сметка на торбичките летящи през балконите.Ето ти един нагледен пример на шуменец дошъл да бачка в София (таксиджия), довлякъл и цялото си домочадие. Детето учи в столично училище, налага се да му преподавам по испански език, а когато поисках бащата да му купи учебник той ми отвърна "я съм си дал всичкуту пари по кредиту за колъта, неам са за книжки". Е детето не получи цял срок учебник, не научи нищо и получи хубава двойчица за срок. От колегите по другите предмети също. Сега май ще си се връща в Шумен Simple Smile

LemonDesi , миличко, не аз уча география, аз каквото съм учила майка ми с гордост го е казвала. Ставаше дума за реакцията на разни лелки от провинцията, ама нейсе. Не си дорасла за да разбереш. А и не смятам да те образовам, те твоите първи.. еди колко, си са безвъзвратно загубени
PeaceИ аз искам да се вьрне жителството.

# 146
Защо никой не ми отговори на въпроса? newsm78

# 147

Питай пак, че не ми се рови  Laughing

# 148

Щото от рекламната кампания на Мотивация не се забеляза. Много й е мащабна.

# 149
  • сусурлево
И ето какви табели се появяват в София http://seir.bg/pictures/3010_big.jpg Защо ли ?

Общи условия

Активация на акаунт