София или.............?

• 8 639
  • 306
  •   1
Отговори
# 225
София е градът в България,който предлага най-много възможности за реализация ,но е ужасно мръсен и неуреден.
Мръсен е защото не го чистят .Неуреден е  защото някой на времето ,като го е строил,  не е мислил. Лошото е ,че  сякаш няма никаква концепция за развитието  и  благоустрояването му.
Ежедневната грозота сякаш озлобява допълнително жителите му ,за това и хвърлят през балконите  боклук ,хвърлят хартийки и фасове  по улиците ,докато се спъват в изкорубените плочки , а разхождащите кучета допълнително "украсяват" пейзажа ,като оставят питомците си да ...по улиците .И после  някои се чудят защо България е представена като тоалетна - ами  столицата ни точно така изглежда,като една голяма тоалетна.

В една от темите някой беше написал за хората с възможности ,придобили жилища в  красивите нови кооперации .Прозорците им  гледат към мръсни квартални градинки със счупени катерушки ,но въпреки грозната гледка,новите заможни собственици  не правят нищо ,за да  променят заобикалящата ги среда ,макар да не са необходими много средства . Това също е проблем -новите богаташи на България ,които нямат капацитет да  променят средата към по-добро ,а това  по презумпция  са най-инициативните хора в страната.За съжаление ,сякаш по-добрата част от нашия етнос я няма тук и  аз съм песимистично настроена.
От друга страна ,възможно е умишлено да държат Сф. в това окаяно състояние ,но каква е причината - нямам никакво обяснение.  Поне въпросът с чистотата лесно може да бъде решен.  

# 226
  • Бургас
И да Луда Мара е права, а аз трябваше да задържа добрият тон. Но не успях, сетих се за оня с "кредиту" и нещо се пречупи в мен....

Явно обичаш пълни членове, но не навсякъде са уместни.

Че с празен член закъде сме, уважаема?
Колкото тва за яслите...сега като се сетя пак избеснявам. Не мога аз да запиша дъщеря ми като човек в яслата срещу нас, в моя си град, в общината на която плащам данъци, щото куп селски балалайки без дори да имат адресни регистрации са взели местата #2gunfire #2gunfire #2gunfire

vili_2703 ти неразбрана може да не си останала,но се замисли какво впечатление може да си направила и колко усмивки предизвикала. Нищо лично. Stop
Peace Е това най-ме дразни-място за децата ми в ДГ в София! От кьде "цьфнаха" 8000 чакащи?А какво ще правим за места в училище? #Cussing out
Вижте аз живея в Бургас /Дълбока източна провинция/. Нямам никакъв шанс да запиша детето на градина. Ама никакъв. Кой е виновен? Дали не са тия под наем в блока, в който имам собствен апартамент? Или пък тия дошли от малките градове и села около Бургас? Не виновни са тези, който са знаели броят на родените през 2004 деца и не са взели мерки.

# 227
  • София
Вълчо, не търси под вола теле.
Аз нямам нищо против козето мляко, де късмет да пия такова. И свинско ям, но до свинарник не ми се живее.
Против панелките имам много, защото съм живяла в такава. Кучето наблюдаваше от седмия етаж обстановката долу на улицата през една цепнатина между панелите на балкона.
Живей в кучкарник тогава. Какава цепнатина между панелите, всичките ми стаи са южни, а блокът е най-южната точка на града.
Shocked
Ей, човек да не излезне и пропусне да отговори навреме.
Ти сега защо реши, че казвам, че в София е по-хубаво? Лошите неща са си лоши навсякъде. На панелки ли ще се обиждаме, що ли?
И мерси, аз от панелката избягах, отидох накарай града, като теб, и аз в най-южната му част, от терасата си виждам само планината. Crossing Arms

# 228
София е градът в България,който предлага най-много възможности за реализация ,но е ужасно мръсен и неуреден.
Мръсен е защото не го чистят .Неуреден е  защото някой на времето ,като го е строил,  не е мислил. Лошото е ,че  сякаш няма никаква концепция за развитието  и  благоустрояването му.
Ежедневната грозота сякаш озлобява допълнително жителите му ,за това и хвърлят през балконите  боклук ,хвърлят хартийки и фасове  по улиците ,докато се спъват в изкорубените плочки , а разхождащите кучета допълнително "украсяват" пейзажа ,като оставят питомците си да ...по улиците .И после  някои се чудят защо България е представена като тоалетна - ами  столицата ни точно така изглежда,като една голяма тоалетна.

В една от темите някой беше написал за хората с възможности ,придобили жилища в  красивите нови кооперации .Прозорците им  гледат към мръсни квартални градинки със счупени катерушки ,но въпреки грозната гледка,новите заможни собственици  не правят нищо ,за да  променят заобикалящата ги среда ,макар да не са необходими много средства . Това също е проблем -новите богаташи на България ,които нямат капацитет да  променят средата към по-добро ,а това  по презумпция  са най-инициативните хора в страната.За съжаление ,сякаш по-добрата част от нашия етнос я няма тук и  аз съм песимистично настроена.
От друга страна ,възможно е умишлено да държат Сф. в това окаяно състояние ,но каква е причината - нямам никакво обяснение.  Поне въпросът с чистотата лесно може да бъде решен.  

За да не им хареса толкова на селяните. Поне малко от тях да не ни дойдат на гости, пък да поостанат.

# 229
http://www.imotisofia.net/imoti/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D … C-offer73373.html

кооперацията в дъното на снимката е нашата.не ми липсва ни зелелина,ни спокойствие.Нямам козички наоколо,но пък има много катерички по дърветата.

# 230

А аз казва, че колкото повече пишеш, повече се трупа. Весело става, за което най- покорно благодарим.
мога и така, ако ще ти е по- весело - istinata e nqkyde po - sredata, osobeno w byrzinata na pisane, o6te powe4e kogato pi6e6 na klaviatura na 7" laptop, no pone se staraq. Osobeno w 4asta  (ima dvoino t, ama za kakwo mi e) 4e tova e prosto forum, a ne oficialen dokument. Sega u/os6ta6 li na kyde biq?

Вълчо, започвам да го приемам лично . Така ли е? Да си играя ли и аз на модератор и да ти намеря хиляди потребители, неотговарящи на правилата? Моя подпис неудобен ли е или? Или бях прекалено щастлива на снимката? Щото преди време си бях сложила за аватар едно бебе с униформа на германците от втората световна и ме обвиниха в нацизъм.В което не намирам нищо лошо, особено когато живеем в демократична държава и мога да изповядвам какви ли не политически убеждения.

# 231
Не плачи, Дъръльо-Бъръльо, погрешно съм те прочел.
А какво да кажат жителите на 15 милионни столици и нагоре,
те би трябвало да ходят в мръсотия до колене.

Муцка, на две места в тоя форум ти дадох линк към същата снимка, намалена до допустимите размери. На снимка, широка 160 пиксела, си точно толкова щастлива, колкото и в действителност.
Относно подписът ти - нищо лично. Просто не спазваш правилата, а протестираш против селяните в София, неспазващи правилата.

п.п. Боли ме оная работа, коя ти е приятелка, кой е мъжът и и какъв ти се пада. Че и увеличено, че и болднато. Като на новак, да си личи отдалеч.

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 16:46 от Вълкът с дълъг ник

# 232
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ти видя ли американската мръсотия, Мадам?

Не, казвали са ми.

Аха, ЕЖК.
Ами ако това ти уйдисва, мисли си каквото искаш.
На мен ми омръзна и от реалната, а и от душевната мръсотия, която се излива в подобни теми.
Вярвайте си, че само жителството е спирало хората да идват навремето насам. Така е удобно, защото иначе трябва да се активират малко повече мозъчни клетки.

# 233

А аз казва, че колкото повече пишеш, повече се трупа. Весело става, за което най- покорно благодарим.
мога и така, ако ще ти е по- весело - istinata e nqkyde po - sredata, osobeno w byrzinata na pisane, o6te powe4e kogato pi6e6 na klaviatura na 7" laptop, no pone se staraq. Osobeno w 4asta  (ima dvoino t, ama za kakwo mi e) 4e tova e prosto forum, a ne oficialen dokument. Sega u/os6ta6 li na kyde biq?

Вълчо, започвам да го приемам лично . Така ли е? Да си играя ли и аз на модератор и да ти намеря хиляди потребители, неотговарящи на правилата? Моя подпис неудобен ли е или? Или бях прекалено щастлива на снимката? Щото преди време си бях сложила за аватар едно бебе с униформа на германците от втората световна и ме обвиниха в нацизъм.В което не намирам нищо лошо, особено когато живеем в демократична държава и мога да изповядвам какви ли не политически убеждения.

виж какво ще ти кажа,нападат те защото им каза много истини.както знаем от истината боли и те го доказват.щото наистина за много неща си права и някои просто немогат да го понесат и кофти...аватара ти бил голям.аз на това му казвам ЗЛОБА

# 234
viks76, чакай да позлобея още малко - знаеш ли къде е бутона Shift?  Mr. Green

# 235
Никой диалект не е правилен. Правилен е българският книжовен език. А диалектът не е книжовен език и затова по телевизията не говорят на софийски диалект.
Какво му е правилното на "изненадАх" - с ударение върху последната сричка? Всеки път, като чуя брат'чеда софиянец да каже така, направо ми иде да го изненадам с някой правоговорен речник по главата!  ooooh!
м, тук имало и умни хора в тази тема Peace
ако ида да живея във Варна, ще ме изгонят ли, ще ме мразят ли, защото съм от София Rolling Eyes
Много ми е странно, няма ли човек правото, да избира къде да живее?
Аз пък избягах от София и ако можех и работа извън София щях да си потърся, ужасно, нечовешки противен град ми е станал - мръсотия, шум, народ........не, благодаря, изтърпявам всичко това през деня - вечер и уикенда имам цялото спокойствие на света.
Ако обаче някой иска да живее в София, тук му харесва, не му пречи, напротив, гореизброеното от мен - Добре дошъл, пък дори и говорещ на диалект, това пък още по - малко ми пречи Peace
И ако има човек, дори и само един в България, който говори 100% верен и точен български, както го пише в речници и тълковници, то много моля, някой да ме запознае с него Praynig

# 236
Ох. Ако има нещо, за което съжалявам, е че форумът няма звук. Бих ви говорила, говорила, говорила Laughing

# 237
София,обаче не забравяйте през почивните дни да си носите боклука по родните места.Айтос наистина е несимпатичен.
На мърлявия столичанин провинционолистите му мърсят.
 А защо в провинциалните градчета, населени 100% с провинционалисти е чисто?
Защото 90% от провинциалистите в този град са се изселили в София, по една или друга причина.

# 238
Ти видя ли американската мръсотия, Мадам?

Не, казвали са ми.

Аха, ЕЖК.
Ами ако това ти уйдисва, мисли си каквото искаш.
На мен ми омръзна и от реалната, а и от душевната мръсотия, която се излива в подобни теми.
Вярвайте си, че само жителството е спирало хората да идват навремето насам. Така е удобно, защото иначе трябва да се активират малко повече мозъчни клетки.

Мисля си. Нямам против всеки да ходи където си иска. Но имам против всеки ,който дойде  в София да си излива простотията.

# 239
Ох. Ако има нещо, за което съжалявам, е че форумът няма звук. Бих ви говорила, говорила, говорила Laughing

Говори ми, говори  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт