Мръсен е защото не го чистят .Неуреден е защото някой на времето ,като го е строил, не е мислил. Лошото е ,че сякаш няма никаква концепция за развитието и благоустрояването му.
Ежедневната грозота сякаш озлобява допълнително жителите му ,за това и хвърлят през балконите боклук ,хвърлят хартийки и фасове по улиците ,докато се спъват в изкорубените плочки , а разхождащите кучета допълнително "украсяват" пейзажа ,като оставят питомците си да ...по улиците .И после някои се чудят защо България е представена като тоалетна - ами столицата ни точно така изглежда,като една голяма тоалетна.
В една от темите някой беше написал за хората с възможности ,придобили жилища в красивите нови кооперации .Прозорците им гледат към мръсни квартални градинки със счупени катерушки ,но въпреки грозната гледка,новите заможни собственици не правят нищо ,за да променят заобикалящата ги среда ,макар да не са необходими много средства . Това също е проблем -новите богаташи на България ,които нямат капацитет да променят средата към по-добро ,а това по презумпция са най-инициативните хора в страната.За съжаление ,сякаш по-добрата част от нашия етнос я няма тук и аз съм песимистично настроена.
От друга страна ,възможно е умишлено да държат Сф. в това окаяно състояние ,но каква е причината - нямам никакво обяснение. Поне въпросът с чистотата лесно може да бъде решен.

Е това най-ме дразни-място за децата ми в ДГ в София! От кьде "цьфнаха" 8000 чакащи?А какво ще правим за места в училище?