2880 лв. накуп за майки студентки

• 47 484
  • 582
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте!
Заверих семестриално март месец, но още не съм започнала дипломна работа, тъй като имам да взимам още изпити.
В момента съм във втори месец. Има ли някаква надежда да получа нещо от държавата?
Аз също завърших семестриално, но юни месец, а миналата седмица ми беше и първата защита на дипломна работа, на която не се явих, защото имам нужда от спокойствие, малко ми остава до раждането:)
Много зависи в кое Уни си учила, в моето - УНСС докато не се дипломирам се водя редовна студентка, което е и единственото им условие на социалните.
Т.е ако си отложиш дипломирането до февруари догодина, шансът да те одобрят за помощта е голям, но провери в университета си докога се водиш студентка.
Успех!

# 541
аз тази година съм първа година в университета и съм бременна в началото термина живот и здраве трябва да е април, дали могат да ми отпуснат и на мен паричките Thinking

# 542
Могат, но трябва първо да родиш, както и да завършиш успешно,тоест да си завериш семестъра.

# 543
преведоха ми паричките Simple Smile  Party newsm44

# 544
Само да питам за първи курс, трябва да ми мине първата сесия или целия семестър, за да мога да взема паричките?

# 545
Мисля,че няма смисъл да чакаш да мине семестърът,просто си плащаш таксата,заверяваш семестъра и си взимаш уверение,че си редовна студентка.

# 546
  • София
Аз завърших 4ти (последен курс) тази година, но имам един останал изпит и държавен, които не смятам да взимам сега. От университета ми казаха, че на уверението, което ще ми издадат живот и здраве януари месец (тогава трябва да раждам), ще пише "Семестриално завършила, недипломирана" и ще има печат "Редовно обучение". Това уверение ще ми свърши ли работа пред социалните?

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 23:53 от _Iri_

# 547
  • Видин
А имате ли идея дали може да се взима социалното майчинство 100лв и тези 2880 отделно?Или майчинството е само тези 2800 и нямам право на другите? Hug

# 548
А какво ще рече да си завериш семестъра  Embarassed

amanita може и двете, те са различни

# 549
  • София
Да минеш през канцеларията и да ти сложат печат Редовно обучение в студентската книжка.

# 550
Момичета, аз ще подавам сега документи...последно искат само тези 3 неща, нали: уверението от университета, което да е от месеца, в който е родено детето, актът за раждане и попълнена молба декларация...моля момичетата, които вече са получили паричките да кажат - това ли са последно всички документи, които се искат?
Благодаря предварително!!!
Hug Hug Hug

# 551
  • Варна
Уверението трябва да е от месеца, в който подаваш молбата. Т.е. щом ще подаваш сега, уверението трябва да е от август. Останалото е така.

# 552
Има ли значение университета частен или държавен е? newsm78

# 553
Здравейте, аз подадох документи преди седмица , сега кога да очаквам решение и евентуално да преведад паричките newsm78 Hug

# 554
shhht.secret, благодаря много!
Някой беше писал, че тази молба-декларация може да се изтегли и попълни от интернет, от страницата на агенцията за социално подпомагане, но коя от следните трябва да изтегля, никъде не я виждам при ДОКУМЕНТИ:

Молби - декларации за получаване на помощи по ЗСПД

1. Молба-декларация за получаване на еднократна помощ при бременност
   2. Молба-декларация за получаване на еднократна помощ при раждане на дете по чл. 6 от Закона за семейни помощи за деца
   3. Молба-декларация за получаване на месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година от неосигурена майка(осиновителка/осиновител) и осигурена майка, която не отговаря на условията на чл.48а и чл. 52а от кодекса за социалното осигуряване
   4. Молба-декларация за получаване на месечни помощи за дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст
   5. Молба-декларация за получаване на целева помощ за ученици
   6. Молба-декларация за получаване на еднократни парични помощи за отглеждане на деца по чл. 6а, 8в от Закона за семейни помощи за деца, § 15 от преходните и заключителните разпоредби на ЗСПД

Някоя от тези ли?

И трябва ли лично да подам документите, може ли таткото с моята лична карта?

Общи условия

Активация на акаунт