2880 лв. накуп за майки студентки

• 47 473
  • 582
  •   1
Отговори
# 555
между 15 и 20 число на месец юни ми изплатиха парите заедно с превода на детските, преди това бях подала декларация от унивеситета, че съм редовно обучение, акт за раждане на детето и лична карта ( копия ) мисля, че искаха и моя акт за раждане. Нямах абсолютно никакви проблеми.  Peace

# 556

6. Молба-декларация за получаване на еднократни парични помощи за отглеждане на деца по чл. 6а, 8в от Закона за семейни помощи за деца, § 15 от преходните и заключителните разпоредби на ЗСПД
eто това е,
а най-отдолу пише "попълва се лично от лицата, отговарящи на условията на Закона и се подава по постоянен адрес...", което май ще рече, че и лично се подава

# 557
Благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

# 558
Здравейте мамчета!Аз съм от Бургас и вчера се опитах да подам документи за този вид помощ но ударих на камък!Значи от БСУ ми издадоха уверение в което пише че съм студент там но не писаха че се водя семестриално завършила,тъй като ми предстоят две ликвидаций и държавни изпити!Написаха ми и датите на държавните в уверението!НО когато отидох в социалните ме посрещна една отвратителна и много груба служителка която започна да ми хвърля документите и да ми крещи че не съм студентка и че нямам право на нищо и няма да ми приеме документите!Отговорих и че не е тя човека който преценя но тя почти ме изхвърли от стаята!Просто съм потресена!В крайна сметка незнам имам ли право на тази помощи или не ,тъй като тя не ми обясни нищо #Cussing out
И кажете ми моля ви как може да се отнасят толкова грубо,  та нали ние им плащаме заплатите....
Не са ли поставени там ,за да ни обяснят ,а не да крещят и да ни гонят все едно сме отишли от тях пари да искаме!Ако има мама която може да ми отговори...Ще и бъда много благодарна

# 559
ivan4e... нищо ново под слънцето... после защо постоянно ги плюя..
по този случай от вчера съм се размислила как мога да ги прецакам..
случаят е че ще съм 4ти курс в два университета.. дали не мога да ги излъжа за 2 помощи? Simple Smile

# 560
какво значение има че си семестриално завършила ??????????Нали по уверение си студент! Вземи и прочети в закона правата си и ги отстоявай, не можа да позволяваш така да се държат с теб...

# 561
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Къде се подават молбите ?  Embarassed

# 562
  • София
Здравейте мамчета!Аз съм от Бургас и вчера се опитах да подам документи за този вид помощ но ударих на камък!Значи от БСУ ми издадоха уверение в което пише че съм студент там но не писаха че се водя семестриално завършила,тъй като ми предстоят две ликвидаций и държавни изпити!Написаха ми и датите на държавните в уверението!НО когато отидох в социалните ме посрещна една отвратителна и много груба служителка която започна да ми хвърля документите и да ми крещи че не съм студентка и че нямам право на нищо и няма да ми приеме документите!Отговорих и че не е тя човека който преценя но тя почти ме изхвърли от стаята!Просто съм потресена!В крайна сметка незнам имам ли право на тази помощи или не ,тъй като тя не ми обясни нищо #Cussing out
И кажете ми моля ви как може да се отнасят толкова грубо,  та нали ние им плащаме заплатите....
Не са ли поставени там ,за да ни обяснят ,а не да крещят и да ни гонят все едно сме отишли от тях пари да искаме!Ако има мама която може да ми отговори...Ще и бъда много благодарна
Отиди пак, дано е друга "любезна" дама на работа, подай си документите и ако не ти се полага помощта ще ти върнат документите със съответното писмо по кой член и т.н. не ти се полага помощта. Можеш да обжалваш.
Аз така направих. Приеха ми я и вече и парите ми пратиха, но много помогна една жена от централно социално подпомагане София(не знам дали точно така му е наименованието, но тази жена отговаря за всички молби за цяла София).

# 563
  • София
Къде се подават молбите ?  Embarassed

В социално подпомагане по район.

# 564
  • София
ivan4e... нищо ново под слънцето... после защо постоянно ги плюя..
по този случай от вчера съм се размислила как мога да ги прецакам..
случаят е че ще съм 4ти курс в два университета.. дали не мога да ги излъжа за 2 помощи? Simple Smile
Това според мен ще е много грубо. Да вземеш над 5000 лв, а други майки студентки и 2800 да не получат. Според мен тази помощ се дава, защото майката не е могла да натрупа стаж и да получи майчинство от НОИ, а е била редовна студентка. Аз възприемам помощта нещо като разделението между тези, които не могат да работят и тези които не искат.

# 565
  • Варна
И на мен ми ги преведоха пустите парички  newsm44

Joy няма да те огрее пошегува се момичето според мен

# 566
И кажете ми моля ви как може да се отнасят толкова грубо,  та нали ние им плащаме заплатите....
eдинственото, което ти трябва е да имаш уверение, че си студентка и детето ти е до 1година... значи имаш право, не се отказвай, това не са малко пари все пак

# 567
Здравейте на всички значи искам да попитам ако правилно съм разбрала на майките редовни студентки се полага и помощ в размер на 150лева 45 дни преди термина какви документи трябват също така и съответната сума за живо родено дете зависимост първо второ и така на татък за първо колко е в момента и тези пари 2880 лева еднократна помощ без значение дали е работеща или не а полага ли се и 100 лева майчинство ако не е работила за първата една година на детето дано ме разбрахте благодаря

# 568
Тези 2880 са отделно от всякакви други, така че ти се полагат ако си студентка, работила или не.

# 569
Благодаря значи съм разбрала правилно е дано все повече пари дават на такива като нас аз съм една от вас но родих 2007 година и взимах само мизерните 100лева и това беше а съм с двама много се радвам за вас  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт