Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 28-а тема

  • 56 452
  • 367
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 2 243

............ иначе рецептата е прекрасна, но аз я прецаках, ето я, ако ти харесва ще я преведа: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/8248/double-chocolate-cheesecake

Когато можеш, ще те помоля да я преведеш, че с тоя език съм нещо на Ви. newsm78 Добре изглежда на снимката.

Labrex, като я преведа, ще я пусна в Световната кухня. Simple Smile

Милена, преди малко разгледах назад и в предишните теми, тортите ти са просто умопомрачителни! newsm20

Диди, няма да ти се размине без кажеш нещо повече за рибните кюфтенца и разкошния кейк. Hug


Подстрекателници такива, отивам да правя краставичната супа, само че с мариновани краставици, няма как да повлека детето сега в тоя сняг да дирим кисели, добре, че всичко друго го имам в наличност.  Laughing

# 166
  • Мнения: 4
Момичета от много време ви се радвам на кулинарните умения.
Аз съм една баба /не толкова стара/ искам да ви попитам.
Купих сурови тортили как да ги изпеча за да станат сочни и меки.
Благодаря ви предварително.

За всички вас.

# 167
  • Мнения: 2 243
Пепчо, ще преведа рецептата и ще я пусна в закованата Световна кухня. Peace 
Моите дечурлига пък обратно на твоята девойка, иначе портокали и мандарини ядат като за световно, но клементините хич не ги ядоха, та затова им потърсих друго приложение.

# 168
  • Мнения: 1 550
Диди, а рецепта ще дадеш ли на рибните кюфтенца? Grinning Нямам кой знае какво вдъхновение за готвене Crazy Добре, че сте вие за да се облажат домашните Grinning Виж, тортите са ми терапия, както за някои това е плетенето или бродирането.

Пепчо, мерси Hug Това за закуската сигурно е вярно, ама аз предпочитам да си поспа отколкото да стана по- рано за закуска Embarassed Голяма мъка ми е ранното ставане ooooh! Mr. Green

moni4ka, ако са като тези, които съм показала на снимката- като палачинки, в микровълновата. Режа опаковката само от едната страна и заедно с найлоновият плик ги слагам за около 45- 60 секунди да се постоплят. Понеже остават в найлона, не се изсушават. Другият вариант е в затоплен тиган (без мазнина) от двете страни, колкото да се затопят.

# 169
  • Мнения: 9 446
абе видях аз, че и Лабрекс е питала, ама късноооооооо  Embarassed Embarassed но пък ще чакам  Peace не че няма да импровизирам по картинката, ама  Blush

Милена, аз и другаде писах - ставам по неволя, че тийновете ми са поспаланци. Пробуждат се по 30 мин, после закусват - задължително. Е аз през това време се разсънвам, няма начин  Laughing а закуските винаги си приготвям поне наполовина от вечерта  Laughing

# 170
  • Мнения: 2 243
абе видях аз, че и Лабрекс е питала, ама късноооооооо  Embarassed Embarassed но пък ще чакам  Peace не че няма да импровизирам по картинката, ама  Blush

Милена, аз и другаде писах - ставам по неволя, че тийновете ми са поспаланци. Пробуждат се по 30 мин, после закусват - задължително. Е аз през това време се разсънвам, няма начин  Laughing а закуските винаги си приготвям поне наполовина от вечерта  Laughing

А, не, тя Лабрекс беше питала за чийзкейка, а не за пържолите, така че и за двете рецепти ще имам грижата. Peace

Засрамвам се от вас, най-вече от Пепчо, закуски така и не добих навик да правя, ние с мъжа ми не закусваме, а детското население яде зърнени закуски или филии с масло и конфитюр. Embarassed

# 171
  • Мнения: 3 770
Ей , зорко КотеMr. Green Реших , че първо трябва да го разрежа и видя на какво прилича и тогава да го препоръчвам.За кейка става въпрос !  Laughing

Тиквен кейк с бърбън


И парченце на фона на бялата зима !  Wink


Вътре консистенцията е нещо средно м/у парфе и грис халва.Не е суров,не знам защо не бухна въпреки достатъчното маТриал !  Mr. Green Многократно го дупчих с клечка - суха излиза ! Но е страхотен на вкус ! И от това не съм разочарована!  Peace

Ще напиша рецептите и на двете , но сигурно утре.

moni4ka , аз не мога да те посъветвам , защото не съм правила такива неща !
  Blush

# 172
  • Мнения: 1 283
Ето момичета рецептата за ромовите топчета:
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00265-1.jpg

Половин килограм моркови настъргани
Една чаена чаша захар
Какаови бисквити - пакет и половина /зависи от бисквитите/
половин пакетче масло от 125 гр.
есенция ром, канела. Кокосови стърготини за овалване.
В тенджера задушаваме морковите със захарта, докато омекнат. Изчакваме да изстинат. Прибавяме натрошените бисквити, маслото, есенцията и канелата. Объркваме да стане хомогенна смес. Правим топчета, които ги овалваме в кокоса. Това е. Много е вкусно, аз до последно мислех, че е тиква или кайсии от компот, което също е вариант. Може да му сложите стафида или орехче вътре, може и сушена фурма, кайсия, ананас, но аз го направих по оригиналния турски вариант. Много ми хареса.

# 173
  • Мнения: 4 358
Котка бързам да ти кажа, че май имам точно този брой на Good Food където тази рецепта е преведена.Още довечара ще проверя.Дано не се бъркам  newsm78
Ако я имам ще я напиша да не се трепеш да превеждаш Hug.
Диди това последното сладкишче мммм - разкош  Hug.От де ги изнамираш такива интересни рецепти  Peace Peace Peace

# 174
  • Мнения: 3 770
Бъни , от книгите на Рийдърс Дайджест !  Peace Две съм взела на заем от приятелка , която само ги трупа , т.е. мъжът й ги купува , а тя не ги поглежда.И една си купих аз от Продавалника.Чисто нова на смешната цена от 12 лв.Страшно доволна съм !  Heart Eyes Сега дебна , ако някой пусне и другите две на тази цена , да си ги взема , а тези да ги върна на приятелката.Не че й трябват !   Mr. Green

# 175
  • Мнения: 22 867
Купих сурови тортили как да ги изпеча за да станат сочни и меки.

moni4ka, може би както се пекат и тези, които си прави човек вкъщи newsm78 В сгорещен тиган от едната страна, обръщаш и после от другата. Само предполагам, не съм купувала готови, но какво да им е по-различното? А на опаковката няма ли нещо подсказано за приготвянето им?

# 176
  • София
  • Мнения: 231
Ох,че  красоти  Crazy !

Гевречетата  ,кракерите ... ммм  Crazy !
¨¨*:•. Диди .•:*¨¨   и тоя  тиквен кейк  как изглежда само... преглъщам си тук , ще си глътна  сливиците вече от толкова преглъщане  hahaha .
 От мен  пак  супа топчета
спагети със смляно пилешко филе
пържени  патладжани с майонеза и чесън (за мазане )  

# 177
  • Мнения: 774
Еее, момичета, възхищавам се както на кулинарните ви умения, така и на чувството ви за хумор!   newsm20 Благодаря ви, че освен със снимките на чудесните си ястия, ме дарявате и с прекрасно четиво!    love001Мен нали едната ми ръка е заета да държи бебето, та с другата само мишката мога да местя... Laughing

Снощната ни вечеря: печено пиле (от което мъжлето и синчето предвидливо ми оставиха една кълка за снимката  Laughing), картофено пюре и печени чушки (вече даже не ме питат дали ще снимам... Laughing):

# 178
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 940
Esy, извинявай и благодаря за търпението!  Embarassed Чукча читател, ама не дочитател  ooooh! - аз се опитвах да кликна върху снимката в първия ти пост  ooooh!

Роца, и аз обичам киш, ама не е ли много калорично Thinking Твоя изглежда страхотно!

Miilen@, въпросът ти ме заинтригува и реших (с помoщта на една книжка с калории да изчисля колко прави едно парче киш. По моите изчисления, цялата киш (като ползвам нискомаслена сметана) излиза 1075 калории за 6 парчета (т.е. около 180 калории на парче). Но нали знаеш, всичко е относително  Peace. За мен 180 калории e приемливо, ако питаш някой топмодел, ще ти каже, че толковa изяжда на ден Simple Smile.

Диди, ако щеш вярвай, но именно тази солена риба бях предвидила да готвя този уикенд  Laughing. Рецептата я бях давала по едно време, имаше и тема за солената риба-треска (bacalhau на португалски). Рецептата ми  не е от книга, а е устно предадена от свекърва-португалка  Laughing

около 300-400 г изкисната солена риба
2-3 глави лук
4-5 картофа
4-5 домата
малко чесън, много зехтин
Изкиснатите филета се подреждат в тавичка. Oтгоре се покрива с един ред нарязан на полумесеци лук, после ред нарязани на шайби картофи, и ред домати, нарязани също на шайби. Поръсва се с черен и червен пипер, струйка зехтин. После пак - ред филе, ред лук, малко чесън, ред картофи, ред домати, стуйка зехтин. Завършва се с ред домати. Струйка зехтин, малко вода и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 50-60 минути (докато омекнат картофите). Аз покривам отгоре и една последните 20ина минути махам капака и оставям да се позапече отгоре. Като вариант, може да се добави и нарязана на ивички зелена чушка (аз я добавям винаги).
Досега не съм снимала яденето, утре ще го направя  Laughing

А твоите кюфтенца в тажин ли ги прави?

Котка, много ми хареса твоя чийзкейк Simple Smile. И рощите  Grinning. Лесно ли се правят, все ми се струват много врътлива работа.

Тази вечер от мен само спам, че ще дояждаме каквото е останало из хладилника.  Laughing

# 179
  • Мнения: 1 685
Ааааа и Смайли, аха да пропусна, нали съм клюкарка, да попитам Попай ли ще ви е на гости, че аз лично не знам какво бих правила цял чувал спанак Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Joy Joy Joy



Krische, аз съм си цял Попай - ще го изям и без помагачи.    Mr. Green
А за любителите на зелении, бих препоръчала един солен кекс - ние много го харесваме.

Солен кекс със зелении

За тази вечер менюто е пица:



Общи условия

Активация на акаунт