Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 28-а тема

• 56 445
  • 367
  •   1
Отговори
# 210
Вчера ме засрамихте със закуските, които правите, и днес реших и аз да се организирам по-рано (ама много трудно станах преди другите, как го правите тоя номер Grinning), в резултат едни курабии с шоколадови парченца:

Диди, тиквеният кейк ще се прави Laughing, само един въпрос - усеща ли се много вкус на тиква, защото ако да - да си направя половин доза, защото ще си го ям сама, другите не щат и да чуят за тиква. Rolling Eyes

Кафенце, киселичко, а? Момченце? (макар че при мен по този показател и при двете бременности нищо не можеше да се разбере - и с момче, и с момиче ми се ядяха само плодове и сладолед)

# 211
И една закуска - бърза , лесна и вкусна - Страта с бекон и домати :

Диде , тук е твоята снимка на закуската  !  Mr. Green Установих , че нямам финанси да лекувам кривогледство !  Laughing

Миленка , кейкът наистина си заслужава да направиш и двойна доза.Вече го няма , но и не излиза кой знае колко.По-късно ще гледам да напиша и рецептата за рибните кюфтенца !
  Peace

Коте , аз лично не ям тиква.Нито печена , нито варена , единствено под формата на тиквеник я приемам.В кейка не я усетих изобщо , дъщерята също не обича тиква , но кейка тя го омете почти целия.И уискито не усетих , от което вече бях разочарована !   Mr. Green

beniii , може ли да си редактираш поста и да махнеш цитата със снимката ?  Simple Smile Излишно се товари темата , а на предната страница има пуснати линкове към правилата във форума , където много добре е обяснено как се качват изображения.След това може да направиш проби и в специалната тема за такива ! Успех !  Peace

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 14:10 от ¨¨*:•. Диди .•:*¨¨

# 212
exxo , благодаря и на теб.  Засега разбрах как текста става линк /пробвах в моята тема в любимите и се получи   Peace  /  Отивам да пробвам със снимката... 

Диди, ама не така ,дее....5 минути не мога да зацепя ,после още 5 не мога да спра да се смея... 

# 213
  • София

Кафенце, киселичко, а? Момченце? (макар че при мен по този показател и при двете бременности нищо не можеше да се разбере - и с момче, и с момиче ми се ядяха само плодове и сладолед)

Ами  всички лекари са категорични,че  е момиченце . А и аз  видях  Joy  с очите си . То толкова  лицето си не показва ,колкото... красотите си  Mr. Green .

¨¨*:•. Диди .•:*¨¨  ,  Embarassed  какво е  "страта" ?

Ааааа, да не забравя  Hug ,момичета  освен  перфектни кулинарки сте и големи красавици . Там  в темата с мъфините   видях  снимки  към профилите ...  newsm81   newsm03  !

# 214
Краси , не можах да намеря стар вестник , да го омазня и да я пльосна отгоре !  Mr. Green Ама пак нямаше да мога , щото така върху мастилото направо .....  Rolling Eyes Вече , специално за адашката Диди , ще правя отделна фотосесия , да не си мори очичките , сладурката !  Hug

Kafenceto , не знам !  Rolling Eyes Явно така се казва закуската , преписах дословно заглавието на рецептата !  Grinning Я , кажи къде си гледала снимки , да се метна и аз да хвърля едно око !   Mr. Green

П.П. Поразгледах в нета , не намерих точно обяснение какво е страта , но попаднах на едно мнение и мисля , че е наименование за печива , които се приготвят с филии хляб !   Rolling Eyes

П.П. На долния пост : Аааа , тези красавици ги знам !  Mr. Green Аз мислех , че на мацките тук си открила албум с тайни , компроматни снимки !  Laughing

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 14:35 от ¨¨*:•. Диди .•:*¨¨

# 215
# 216
  • пак на Рив Гош
Ето и моята риба-треска на фурна (свекината рецепта Simple Smile):

И аз съм от съботно-неделно готвещите, гледам поне до сряда-четвъртък да има за хапване. Пък и тогава ми е единственото време, когато мога да позавъртя накоя по-засукана манджа Simple Smile. Че през седмицата като се върна в 18h30-19h, кое по-напред...

nela_66, аз гевреците ги пекох върху хартия за печене и когато отдолу почти бяха изсъхнали. Да не би да не са били изсъхнали достатъчно и затова да са залепнали? На снимката изглеждат много добре.  Grinning

Мамеее, обещавам че повече за диети и калории дума няма да отварям, ама покрай колежките ми в работата прихванах лоши навици Laughing. Тук дамите умиргат да ти гледат в паничката на обед и да коментират какво ядеш и дали е диетично/мазно/сладко/холeстеролно.  Както казваше една американка - "французите са единственият народ, който е способен да говори за ядене, докато се храни"...  Laughing

Диди, в размисъл ме хвурли с твоя тиквен сладкиш. Имам малко тиква и бях предвидила да я правя на супа за довечера... Сега се чудя дали супата да не стане карфиолена, а тиквата да замине по друго предназначение  Laughing Ем и уиски имам - малко за сладкиша, малко за подкрепа при бъркането  Laughing

# 217
Браво  бе момичета! Кога сколасвате да ходите на работа, да почивате, че и да готвите, абе вие умора нямате ли!?
Днес за закуска правих мини пици и отидох на работа, затова чак сега качвам снимките. Flutter За вечеря ще правя пиле с ориз и пилешка супа, все тривиални неща, които няма какво да им снимам.

МИНИ ПИЦИ - излязоха две тави от половината доза

# 218
Благодаря зна всички за пожеланията за РД на половинката.
Наистина обрах овациите...А вие стархотни неща сте заформили...

Пепика, я кажи рецептата за пиците, че може утре това да направя за закуска...
Тестото в машината за хляб ли го правиш?

# 219
Какво провите, момичета, готвили, готвили, браво на вас!
Пепика, много апетитни пицки Wink
Кафенцето,  Hug Hug Hug

От мен:
Айсберг със синьо сирене и сос със каперси и маслини

Основно и гарнитура-
Хрупкав пържен сафрид

Задушен зелен боб със сушени домати

# 220
Пепика, страшни мини пицички  bouquet и на мен ми се прииска да си взема Embarassed  нищо чудно, че са изчезнали толкова бързо Grinning
за вчера хапвахме това;  днес не готвя, ще вечеряме на вън Sunglasses
салата със сирене

задушени пилешки пържоли в червено вино и лук

крекерите на xsenia, със сусам, нямах ленено семе

и тирамису за мама и татко, както си му е реда, с кафе и ликьор Simple Smile
и за хлапетата,в купички и с какао Wink

# 221
# 222
beniii , ти не четеш ли какво съм ти написала ? Това не е тема за проби.Има си такава , ето тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76041.195

# 223
момичета направо сте страхотни  bouquetкотка може ли рецептата за нурабийките с парченца шоколад,пепика а пиците са ти доста апетитни направо отивам да правя. smile3508

# 224

Пепика, я кажи рецептата за пиците, че може утре това да направя за закуска...
Тестото в машината за хляб ли го правиш?

Ето рецептата за пиците:
           МИНИ ПИЦИ
 5 ч.ч. брашно
 1 ч. ч. олио
 1 ч. ч. кисело мляко
 един бакпулвер,
 1 с. л. сол равна
 1 ч.л. оцет
/аз правих половината доза/
Замесвам меко тесто. Късаме на топчета, колкото орехче и го слагаме в подмазаната тава. После го разплесквам с  hahaha малка солничка и става дупчица. Вътре слагам сместта - тя е "изчисти хладилник". Може и само сирене с кашкавал, ако това имате.
По ръбчето намазвам с разбит жълтък и пека в загрята фурна, както кекса. Да ви е сладко Hug Моите деца, които са крайно придирчиви, това са им любимите закуски.

http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00275.jpg

Общи условия

Активация на акаунт